Veterinärbesök

Igårnatt upptäckte jag 4 kisspölar i köket, blev en aning irriterad då ingen av hundarna kissar inne längre. Men senare på förmiddagen så hade Portly kissat en rejäl pöl inne igen, denna gången visade det sig vara blod i :( Så elak jag kände mig, stackarn. Ringde mamma för rådfrågning och otur som vi hade så hade telefontiden till veterinären precis slutat när detta hände. Skulle då få vänta tills kl 14 innan jag kunde ringa. Så jag åkte ut till mamma för att fördriva tiden och pojkarna skulle få aktiveras så gott det gick. 
 
Under dagen sen så droppade det lite blod då och då från Portly, och det var svårt att avgöra om det ens kom något kiss när han försökte kissa. Vid 14 ringde jag till veterinären och sa som det var och att vi misstänkte urinvägsinfektion. Otur igen hade de ingen tid igår, så fick en tid idag kl 9.15. Blev beodrad att försöka hålla honom så han inte hade kissat innan vi kom dit, så vi kunde lämna urinprov på morgonurinet. Under promenaden sen igår på eftermiddagen så syntes det tydligt att han försökte få ut kiss med det kom iget :/ stackare!
 
Tillslut vid 19 tiden så kom det lite, tur så hans blåsa inte skulle bli helt fullspräckt under natten.. Natten har gått bra o han kissade inget inne, väl på morgonen tyckte de båda det var konstigt att vi inte skulle gå ut som vanligt. Men låg snällt kvar i sängen tillsammans med mig tills 7.30. Vid 8.00 kom farfar och hämtade oss, och vi fick bära ut Portly till bilen så han inte skulle kissa på vägen dit.
 
Väl där så fick vi en plasttallrik som han skulle kissa i. Shit hur ska detta gå tänkte jag? Men eftersom han var så pass kissnödig då så gick det galant. Han var jätteduktig inne hos veterinären, även när de tog tempen i rumpan, inte så uppskattat men så duktig han var! Ingen feber, allmäntillståndet är ju som vanligt så han är pigg i övrigt. Men det visade sig blod i urinet även idag, och de konstaterade att det var urinvägsinfektion han har. Fick recept på medicin och några andra tuggtabletter som skulle hjälpa. Skulle han inte bli bättre så får vi åka in för att röntga och utreda det mer. Men en sak i taget :) Jag är glad att det inte visade sig o vara mer allvarligt. Man blir ju alltid orolig när det gäller sina små älsklingar!
 
Nu är vi hemma och har lyckats få i honom medicinen med hjälp av prickig korv :) duktig han är! Så nu håller vi alla tummar för att han ska bli bättre!

Vecka 31

Bebis:
Barnets totala längd är nu ca 40 cm och det väger ca 1,6 kg i början av veckan och ca 1,76 i slutet. Barnet behöver nu i princip bara gå upp i vikt. Alla organ är snart utvecklade, lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnet har ofta ögonen öppna när det är vaket och blundar när det är passivt och sover.
 
 
Mamma:
Kroppen förbereder sig på förlossningen och på den kommande tiden som förälder. Du kanske sover sämre, vaknar ofta och har svårt att koncentrera dig. Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn, man blir mer introvert och börjar den mentala förberedelsen. Är du intresserad avv profylax är det hög tid att boka en kurs.
 
Pappa:
Har ni funderat över vilket sjukhus ni vill föda på? Många föredrar den klinik som ligger närmast eller som mödravården rekommenderar. Många blivande mammor känner ryggsmärtor eftersom barnet väger allt mer. Som partner kan du lindra smärtan genom att ge massage.
 
 
Såhär känner jag:
Är inte mycket som har förändrats sedan förra veckan. Får snart inte plats bakom ratten i bilen, så det är väl tur att jag är ledig nu och slipper köra själv till tex jobbet. Känner fortfarande mycket slag och sparkar och smärtan vid revbenet kommer oftare. Annars inget direkt annorlunda.

Kärleksmums

Efter en ganska kaotisk kväll igår så vaknade jag ändå upp glad idag. Så jag började dagen med att plocka iordning all disk och sen ställde jag mig o gjorde kärleksmums! Det har jag aldrig gjort innan, så ska bli kul o smaka på resultatet ;) Det är även en utan min sambos favoriter, så han blev glad när han såg vad jag gjorde när han kom hem på lunchen idag.
 
 
Nu har jag precis kommit in från att varit ute på promenad med hundarna. Då återstår det bara all denna tvätt som behövs tvättas, som jag illa nog har skjutit på hela tiden.. Tänkte jag bara skulle ringa min kära mor och rådfråga henne om en sak. Tur man kan få vara liten och ringa lilla mamma ibland ♥
 
Senare idag ska jag även ge mig på en maträtt som jag aldrig gjort förut: biffstroganoff. Får se hur jag lyckas! Det måste ju vara en första gång till allting!

Gravidhormoner

Idag ser det ut att bli någolunda fint väder iallafall! På schemat idag står P-möte, ska bli intressant o se vad de har o säga idag.. Sen blir det hem o laga mat, men vad kvällen har o erbjuda har jag inte kommit fram till ännu.
 
Men till rubriken: gravidhormoner. Och ja, jag har väl inte upplevt dom så värst mycket, mer än att vara lätt till tårar lite extra gånger än vanligt, men inte som det blev igår. Haha, jag skrattar fortfarande när jag tänker tillbaka på det. För igår när jag och Andreas höll på o göra kvällsmat, så skulle vi rosta mackor och jag hade kokt ägg som jag skulle ha på, var så himla sugen på det. Och jag fulllkomligt hatar när mackorna blir brända, tycker inte om det alls, vill hellre ha lite gyllenbruna bara.
 
Så när jag väl kokat klart äggen och gjort dom klara så var det ju bara mackorna kvar. Så självklart blir första mackan bränd! Och då började hormon-kraschen! Jag blev totalt vansinnig på mackan för den blev bränd, skrek och hade mig, sa det enda fula ordet efter det andra - till mackan. Gör då ett nytt försök, och likaså denna mackan blev kolsvart! Då börjar jag störtgråta istället och slänger mig i soffan. Någon minut senare ropar Andreas på mig att han gjort en macka till mig, och den var inte alls bränd denna gången. Kommer ut i köket och ser att den blev alldeles perfekt, så då brister jag ut i gapskratt istället för jag inser hur jag har betett mig. Haha, och tårarna rinner fortfarande. Så där står jag och försöker bre min macka samtidigt som jag både skrattar och gråter. Då säger Andreas lite skrattfullt: "det är roligt med gravida kvinnor!" Sedan kunde jag äntligen äta mina efterlängtade äggmackor!
 
 
Hahah, så det kan bli! Återstår o se om det blir fler sånna rubbningar nu i slutet av graviditeten. För övrigt helt galet att det inte är så långt kvar nu. Och känslan att jag inte kommer jobba mer är ganska så knäpp.
 
Men nu ska jag se till o äta något, sen gå en promenad med hundarna. Sen vid 14 är det som sagt möte.

Mors dag! ♥

Idag är det mors dag, så vill gratulera alla fina mammor där ute! Men framförallt min egna älskade mamma, såklart! ♥ & ett extra Grattis till min syster, Dexter har fått den bästa mamman man kan ha!
 
 
Bilden är från min student 2011, hittade ingen bild på bara mig & mamma, så pappa fick vara med på ett hörn med :) Gud vad jag saknar den dagen! Kan knappt tänka mig att det redan har gått 2 år.
 
Snart är även jag själv mamma, lite svårt att tro det med. Även om jag själv ser mig som "mamma" till mina hundar, så är det ju inte på långa vägar samma sak som när man blir mamma till en liten bebis :) Men nästa år så får även jag firas på Mors dag, på riktigt!
 
Idag blir det att laga mat tillsammans med A, sen tillbringa resten av dagen/kvällen i sängen. Inatt är det dags för den allra sista jobbnatten innan jag blir gravidledig. Som sagt, lite blandade känslor om det.. Känns väldigt konstigt att inte jobba mer, då jag tycker om mitt jobb! Har jobbat i ett sträck i 2 år sedan jag började efter studenten, så detta blir min allra första "semester/ledighet". Lite konstig känsla det där. Men samtidigt ska det bli väldigt skönt! Har varit tufft det senaste, och nu kan jag bara njuta av att vara gravid och längta tills bebis kommer :)

Magen vecka 30

Känns som jag bara blir dåligare o dåligare på att ta magbilder nu för tiden.. Fast att det är nu det börjar visa sig på riktigt, haha. Bilderna är tagna för vecka 30, idag 29+3.
 
 
 
Vet att jag sagt tidigare att jag ska ta bilder direkt på magen, men om jag ska vara ärlig så är jag inte så bekväm i att visa upp magen då det har blivit mer o mer bristningar. Klart att det tillhör och är fullkomligt normalt. Men jag väljer nog att spara de bilderna på datorn, och skriva ut till min gravid-pärm istället. Än att lägga ut så hela världen kan se. Kanske bjuder på en "final-bild" den sista veckan ;) haha. Återstår o se hur stor magen blir till!

Fredag

Då var det fredag igen och på söndag jobbar jag mitt allra sista pass innan jag går hem på graviditetspenning. Har lite blandade känslor om det faktiskt. Men längtar otroligt mycket tills vår lilla bebis kommer, och hoppas det går fort nu :)
 
Idag har jag haft dejt med min söta systerson Dexter och hans mamma E . Han sov hela tiden i vagnen, lite smågny imellanåt, men han är så duktig lilla plutten :) Mamma E skämde bort både honom, sig själv och moster med kläder. Hihi, så tackar så hemskt mycket!! ♥ Fick både amningslinnen och amningsbh:ar, det uppskattas massor, och nu behöver jag inte tänka så mycket mer på det.
 
Nu är det väl dags att se vad man ska laga för mat. Har ingen som helst aning om vad ännu.. Hur som helst får jag väl ta tag i diskberget innan. Usch tur man har diskmaskin!
 
Ikväll har vi pratat om att se Fast and furious 6, men har väl inte riktigt bestämt oss än. Till er alla andra önskar jag en trevlig kväll och helg!

Vecka 30

Då har vi kommit till den sista fjärdedelen av graviditeten, 30 veckor har redan gått. 10 veckor kvar. Totalt 76 dagar kvar. Helt otroligt!
 
Bebis:
Barnets totala längd är nu ca 38 cm och det väger ca 1,43 kg i början av veckan och ca 1,58 kg vid veckans slut. Barnets kroppsbehåring - lagunohår - börjar försvinna. Lite fjuniga strån kan finnas kvar när barnet föds men de försvinner efter några veckor. Barnet öppnar och stänger ögonlocken. Lungorna, muskler och hjärnan fortsätter sin utveckling och skelettet hårdnar än mer. En del barn börjar redan nu lägga sig med huvudet i bäckeningången. Du kan känna att barnets huvud pressar på mot bäckenbotten och även tydliga sparkar upp mot bröstkorgen.
 
 
Mamma:
All extra vikt som du bär upp påfrestar din rygg. Tänk på hållningen. Dina lungor tar upp ca 20% mer syre vilket kan göra att du känner dig mer andfådd. Barnet växer mycket nu, tänk på att äta bra mellanmål. Ibland kan du bli lätt illamående dessa veckor då barnet växer mycket och hormonpåslaget är stort. Det är helt normalt. Fortsätt att motionera i den mängd och intensitet som känns bra för just dig. Har du börjat planera när du ska sluta jobba? Om inte är det hög tid att göra det nu.
 
Pappa:
Nu är det dags att anmäla sig till den förlossningsförberedande utbildningen. Det finns även flera kurser som vänder sig till mamman, till dig eller till er båda. Många blivande föräldrar väljer att gå en profylaxkurs för att få en så bra förberedelse som möjligt inför förlossningen.
 
 
Såhär känner jag:
Smärtan under högra bröstet, vid revbenet, har kommit mer ofta nu och nästan bränns i vissa fall. Börjar bli ganska så smärtsamt och har inte hittat något bra sett att lindra det på. Ryggen och knäna tar stryk och värre kommer det väl bli. Har märkt av att jag blir andfådd för minsta lilla nu och jag blir väldigt trött på eftermiddagen/kvällen efter vi ätit middag. Kissar, vad det känns som, hela tiden! Är uppe flera, flera gånger under natten och det märks tydligt att jag inte får den sömn jag brukar då jag knappt ens vaknar av sambons väckarklocka - som jag alltid annars gör. Men det är självklart inte bara massa smärta och gnäll! Bebis sparkar och lever bus där inne :) Det syns mer o mer för var dag utanpå magen, och det är nästan roligare att bara titta på magen nu, än att bara känna. Häftig känsla att se hur magen skuttar omkring och veta att det är vår lilla bebis som busar där inne! Helt otroligt att om 10 veckor så har vi vår bebis i famnen! ♥

29 veckors - kontroll

I måndags var jag hos barnmorskan igen för kontroll. Fick lämna urinprov, ta blodtryck och stick i fingret. Även mäta magen igen och lyssna på bebis hjärtljud. Är väl i princip det vi kommer göra varje gång nu. Men hon sa att mina värden såg bra ut och låg bra till i kurvan.
 
 
Datum 13-dec 03-jan 22-mar 22-apr 20-maj
Vecka 6 10 21 25 28
Vikt          
Symfys       25 28
Hb   119     115
Blodsocker   5,3   6,5 4,8
Urin   0     0
Blodtryck 113/85 118/64   131/74 135/60
Fosterläge          
Rörlig/fix          
Hjärtslag     153 152 150
 
 
Alltid lika skönt att höra bebisens hjärta slå ♥ Även om jag känner rörelser och sparkar många gånger per dag, så är det ändå en lättande känsla att höra att det står rätt till. :)
 
Igår var vi även på föräldrautbildning. Det var helt okej måste jag säga. Dock trodde jag att det skulle ge mycket mer än vad det gjorde. Det mesta hade vi redan hört på föreläsningen vi var på för ett tag sedan, och det mesta har man läst sig till eller vet av bara rent sunt förnuft. Men helt klart godkänd. Och även om man visste det mesta så tycker jag det känns bra att ha varit på utbildningen och ha liksom uppdaterat hjärnan lite. Det är ju som sagt inte långt kvar tills det är dags för förlossning! Och man hinner nog tänka en himla massa innan dess, och då kanske det var något specifikt man kommer på som sas på föreläsningen eller utbildningen, som kan hjälpa.
 
Hur som helst är jag glad att Andreas följde med, det ger nog honom mer nytta än mig faktiskt. Känns helt underbart att jag får dela detta otroligt underbara tillsammans med honom! ♥

Helgen

Som jag skrev i tidigare inlägg så har jag haft, vad det känns som, fullt upp hela helgen. Så skönt när man är ledig båda två! Jag jobbar ju inga mer helger något mer. Och dessutom så jobbar jag bara onsdag natt och söndag natt denna veckan sen blir jag gravidledig. Ska bli riktigt skönt! :) Bara gå hemma och fixa och förbereda inför bebis ankomst!
 
I fredags var jag o hälsade på min söta systerson Dexter, redan vuxit sedan jag såg honom sist, gullungen :) Efter jag varit där så tog jag med mig hundarna och åkte till mamma. Var ju så härligt väder så kände mig taskig att hålla dom inne i lägenheten, och de tycker ju det är så roligt att busa med kompisarna :) Men när vi kom dit så hade de redan hunnit ut på promenad, så de väntade sååå förväntansfullt på att de skulle komma tillbaka!
 
 
I lördags så gick vi upp relativt tidigt för att fixa iordning båten och lägga i den. Så självklart passade vi på att åka ut en runda. Diezel var pytte liten förra året när han åkte båt, och när han hade sin flytväst på sig då så la han sig pladask på magen och vägrade gå, haha.. Men i år så kunde han röra sig i den iallafall, även om det inte var speciellt roligt.. Portly däremot älskar att åka båt, det är sååå skönt när det fläktar tycker han :)
 
 
När vi kom hem från båtturen blev vi alla sugna på grillat. Men så konstaterade i princip hela familjen H att de inte ville grilla på en tråkig elgrill. Så jag, A och svärfar var iväg o köpte oss en gasolgrill. Haha, lite spontant sådär. Tog ett tag innan vi hade byggt ihop den, hungriga som vi var. Men det gick, och det blev ju riktigt lyckat :)
 
 
Kvällen spenderade vi hemma till ESC med ostbågar! Mums! Tycker helt klart att rätt land vann, Grattis Danmark! Men däremot tyckte jag det var riktigt dåligt slut. Även om det redan var uträknat vem som skulle vinna, så behövde de väl för sjutton inte avbryta röstningen och säga det?? Tycker allt de kunde ha gjort klart röstningen innan de sa det.
 
Söndagen tog vi oss en tripp till Jönköping för att köpa en lampa till bebis rum, och sladdlister som vi inte har fått tummen ur o fixa sedan vi flyttade hit. Men det blev riktigt bra! Att vi inte gjort det tidigare, haha. Bild på hur lampan blev i bebis rum får ni en annan dag. Har inte hunnit ta någon bild, och nu ska jag bara ta mig något att äta innan jag åker till mamma och pappa för att vara hundvakt. Farfar är redan där, så vill inte att han ska få vänta allt för länge på mig.
 
Ni får annars ha en bra dag! Hoppas inte att regnet envisas med att vara framme hela dagen.

Magen vecka 29

Oj vilket glapp det har blivit i bloggen. Har inte haft tid att skriva något, känns som jag haft fullt upp hela helgen. Därav har jag inte lagt in en magbild för denna vecka ännu. Men nu så! Tagen idag 28+4
 
 
Mätte innan idag att jag har blivit 12 cm större runt magen, så allt har det hänt något ;) Om jag tittar på bilder från när jag inte var gravid så såg jag ju riktigt smal ut! Haha
 
Idag kl 15 ska jag til barnmorskan igen. Så uppdaterar nog efter det, eller imorgon om hur det gick!

Vecka 29

Nu har vi gått in i den tredje och sista trimestern, och kan börja kallas för höggravid.
 
Bebis:
Barnets totala längd är nu ca 37 cm och det väger ca 1,26 kg i början av veckan och 1,4 kg vid veckans slut. Hjärnan och de inre organen fortsätter att utvecklas och barnet lägger på sig mera vikt. Barnet fortsätter att sträcka på sig och spraka men har inte lika mycket plats att röra sig på. Kroppen och huvudet är propotionerliga. Barnet kan kontrollera andning och kroppstemperatur. Barnet är känsligare för ljus, ljud, smaker och lukter.
 
 
Mamma:
Du har gått in i tredje och sista trimester. Du kanske känner dig helt slut eller så mår du fantastiskt, det är mycket olika. Du kan känna ett visst obehag av att alla dina organ trängs undan av magen och barnet. Du kan även känna dig tung och trött i benen, vila mycket. Använd gärna stödstrumpor. Glöm inte mellanmålen. Skriv gärna ett förlossningsbrev. Att skriva ett förlossningsbrev är en bra mental förberedelse, brevet är också bra att ha med sig till förlossningen. Har du gått på föräldrautbildningen?
 
Pappa:
Under denhär perioden är det bra om ni på allvar börjar planera inför den nya familjemedlemmens ankomst. Det kan handla om att inreda en barnkammare, köpa skötbord, vagga och spjälsäng. De flesta återförsäljarna av barnvagnar har 12 veckors leveranstid så det är hög tid att beställa nu.
 
 
Såhär känner jag:
Helt otroligt att vi är inne i sista trimestern. Känns som det var igår vi fick plus. Känner massor av sparkar nu och de är kraftiga imellanåt. Får ibland molande värk och då känns det extra mycket när bebis sparkar. Om jag är ute och promenerar så känns det i buken/magen, så det går inte speciellt fort att gå. Men det är såklart ingenting jämnfört med vad som väntas! Antingen så känner man sig helt slut, eller så mår man fantastiskt - och jag mår fantastiskt just nu! Förutom lite milda smärtor, och att det märks i både knän och rygg att man blivit tyngre, så mår jag toppen! Har tid hos barnmorskan på måndag, och på tisdag så är det dags för föräldrautbildning. Ska bli riktigt kul :)

Lite närmare

Igår började jag klippa och klistra lite med min pärm jag tänkt ha allt som har med graviditeten i. Blev riktigt nöjd faktiskt! Men så kom jag till den delen då jag skulle börja skriva ut bilder..

Ja då blir bilderna helt rosa randiga. Vad är nu detta tänkte jag? Kollade nivåerna på färgerna och bytte både den rosa och blåa färgen. Testade igen, samma randiga dåliga utskrift.. Så jag körde en rengöring och provutskrift - ingen skillnad. Och detta satt jag nu och gjorde 15 gånger (!!!!!) utan något resultat! Gjorde alla sorters rengöringar man kan göra, och det blev ingen som helst skillnad på utskriften..

Så om ingen skrivar-kunnig kan hjälpa mig med detta så antar jag att det är slutet för min kära trogna skrivare. Var väl inte direkt vad jag hade förväntat mig för utgift på flera år till :/ fy så besviken!!

Men hur som helst så har det gått 70.0% av min graviditet idag! 196 av 280 dagar, alltså är det 84 dagar kvar. Känns som tiden står stilla om jag ska vara ärlig, men vi kommer ju lite närmare för var dag! :)

Gratis gravidpaket

I fredags när jag jobbade så hittade jag en sida där man kunde registrera sig på olika saker och få gratis-boxar med bebis saker. Så jag gjorde det :) Här har ni sidan: http://www.minbebis.com/gravidpaket.html för er som är intresserade. Jag valde paketen Allt för föräldrar, som skickas hem på posten,  Baby To Be, som hämtas ut på Apoteksgruppen, och BabyBox, som hämtas på Babyproffsen. Dessutom så hittade jag under kommentarer på denna sidan att man kan gå in på MAMs sida på Facebook och Gilla deras sida så får man 1 gratis napp hemskickad. Alltid kul med gratis saker! :)
 
Idag kom Andreas hem vid 12 som vanligt vid lunch, men han hade tagit ledigt resten av dagen. Så vi tog oss en tripp till Jönköping för lite shopping. Så självklart passade jag på att hämta ut gravidpaketen från Babyproffsen och Apoteksgruppen. Tyckte det var lite typiskt att man inte kunde hämta ut det på vilket Apotek som möjligt, men hade ju tur att det fanns i Jönköping. 
 
Köpte lite grejer på Ikea, såsom tvättlappar och överdrag till skötbordsbädden, och en pedalhink för blöjorna. Sen var jag inne på Bokia och köpte en pärm som jag ska samla allt från min graviditet i. Var även på jack efter mammashorts på H&M men hittade inga! Blev oxå väldigt besviken när jag tittade på bebiskläder. Hittade för ett tagsedan ett set med mysbyxor och mysjacka, och det kan ju vara bra att ha om det blir lite kallare på kvällarna osv. Dessutom fastnade jag för en mysoverall - men inget av det fanns i stl 56! Inte verken i Nässjö, i stan i Jönköping eller på A6.. För min tanke är ju såhär, enligt H&Ms storleksguide så står 50 för 0-1 månader och 56 för 1-2 månader. Och eftersom vi föder i augusti så har den ju lite att växa i innan det blir kallt men det är inte allt för stort så den druknar.. För stl 62 känns liiite väääl stort. Hur som helst så har jag beställt H&Ms katalog nu i hopp om att det finns att skicka efter!
 
Men åter till gravidpaketen! Tänkte jag skulle avslöja vad som fann inuti.
 
 
 
 
 
Lite tidningar och en hel del värdekuponger och värecheckar fanns det i båda paketen. Sen på sista bilden så ligger allt samlat från båda paketen, vilket bestod av:
Babyleksak, två nappar, små flaskor från head&sholders, badolja och kräm från BabySeba, en pysventil, skedar, trosskydd, tvättlapp, vårtservetter från Pampers och 1 blöja för nyfödd från Pampers.
 
Tycker det var lite snålt med bara 1 blöja, men de vill väl att man ska köpa mer eftersom vi fick både 25% och 40% om vi köpte Pampers -blöjor. Annars så var det ju lite smått och gott. Tackar man ju inte nej till när det är gratis! :) Får se vad som finns i Allt för föräldrar-paketet som kommer på posten. Hoppas det kommer snart!
 
Men nu ska jag ta o smälta lite choklad till honungsmelonen vi köpte innan idag! Ha en mysig kväll!

Helgen är över

Då vart det söndag igen och jobbhelgen är över. Var den allra sista jobbhelgen innan jag går hem på graviditets ledighet. Känns väldigt skönt att det inte är några fler dubbelnätter nu, 3 ynka nätter kvar. Helt galet!

Sov till ca 13.30 idag och ganska så omgående så åkte vi ut till mamma och pappa så pojkarna fick busa! Dit kom även min farmor och hennes mamma (pappas mormor) så det blev mysig fika och prat. När de åkt hem så var pappa sugen på pizza, så han åkte o hämtade en familjepizza som vi delade på. Skönt o slippa laga mat när man har jobbat natt oså.

Nu är vi hemma igen o slöar i soffan. Kommer väl hamna här hela kvällen tills det är dags att förflytta sig till sägen istället. Veckan ser ganska lugn ut, tecken kurs på tisdag och jobbnatt på onsdag, annars inget planerat. Så är det någon som vill hitta på något så säg till :)

Min lilla sötplutt Diezel får stå för dagens bild. Hittade den på mobilen som jag tagit för ett tag sedan. Men önskar er en trevlig kväll så hörs vi nog mer imon! Kram

Tidsfördriv

Idag när posten kom så hade jag fått en tidning från Föräldrar & Barn, och när jag vände på tidningen och såg mitt namn o adress på så såg jag direkt att det var en bekant handstil. Det var nämligen min mamma som hade skickat den, hon jobbar på posten. Haha, så det var ju lite roligt :)
 
Så detta är mitt tidsfördriv för nattens jobbpass..
 
 
Dock så tror jag inte att jag tittar på Baksmällan som jag tänkt. Har precis läst klart tidningen och tror nog att jag kör igång med One Tree Hill nu ändå. Var inte så sugen på att se Baksmällan som jag var tidigare idag.
 
Dessutom så tänkte jag att jag ska lägga in listan på gissningar när bebis kommer. Har fått 3 nya gissningar på den 5, 14 och 20 augusti, alla på flicka.
 
1 augusti -
2 augusti - Pojke
3 augusti -
4 augusti - Pojke
5 augusti - Pojke, Flicka
6 augusti - Pojke
7 augusti - Flicka
8 augusti -
9 augusti -
10 augusti - Pojke
11 augusti - Pojke, Flicka
12 augusti - Flicka
13 augusti -
14 augusti - Flicka, Flicka
15 augusti - Flicka (Andreas)
16 augusti - Flicka
17 augusti - Pojke
18 augusti -
19 augusti -
20 augusti - Flicka (Annie)
 
Pojke: 7st
Flicka: 9st
 
- Annie, det är roligt att du har gissat, men jag hoppas verkligen att jag inte ska behöva gå över ända till den 20 augusti. Så mycket som 13 dagar hoppas jag ju inte på.. ;) Men vi får se!

Så nyfiken!!

Var en sväng på marknaden idag, men det var inget att ha! Så vi gick istället en sväng på stan för att kolla vad Nässjö hade att erbjuda med bebiskläder. Och det är farligt att titta på det vill jag lova! Jag är så himla nyfiken på vad det gömmer sig inne i magen, är det en liten prinsessa eller liten prins? Skulle så himla gärna köpa massvis med kläder, men det är ju inte så enkelt när man verken vet vad det är för kön, eller hur liten/stor bebisen kommer att vara. Men jag kan ju garantera att jag kommer köpa massor sen när bebis har kommit ut :) hihi, finns ju så himla mycket fint!
 
 
Detta kommer från H&M. De två sista bilderna finns bara från stl 68 och uppåt. Men tyckte det var så himla sött! Jag är ju en sucker för leopard, så får jag en liten tös så kommer hon nog få mycket i leopard, hih. Men finns mycket sött till pojkar med! Åh vad jag längtar!!! Detta är väl bara en liten del av vad jag gärna hade köpt just nu..
 
 
Fastnade lite för Kappahls märke Newbie, fanns mycket som var fint tycker jag! Dock är det lite dyrare än tex på H&M eller Lindex, men antar att det är för det är mer "märkes-kläder". Såg nu när jag tittade på sidan att det mesta är från stl 62 och uppåt. Vet inte om det bara är så på sidan, men annars dröjer det väl lite innan jag köper något därifrån. Vi får se helt enkelt :)
 
Har tänkt ofta på, att om man hittar ett plagg som man tycker jättemycket om, i kanske stl 50 eller 56. Ja då växer ju bebis ur det jättefort! Ska man då köpa ny storlek då eller bara släppa taget om det? Haha, vilka funderaingar man får ibland :p Känner ju helt klart att det kommer bli hundra gånger roligare att shoppa kläder till bebis än till mig själv - för det har jag aldrig varit så förtjust i.
 
Har tittat lite på Ellos med, då jag funnit en hel del söta kläder jag kan tänka mig att skicka efter. Men då är frågan, är det bra kvalité på Ellos kläder? Någon som har erfarenhet av det? När jag skickat efter till mig själv därifrån, så har jag aldrig riktigt varit nöjd. Då det varit konstiga storlekar osv.. Men kanske inte är lika krångligt med barnkläder? Tacksam om någon vill dela med sig av sina synpunkter. 

Magen vecka 28

Tagen med iPhone för vecka 28, idag 27+1.
 
 
Nu blir det spännande o se hur magen sätter fart o växa de kommande veckorna! Sägs ju att både bebis och magen växer med ilfart mellan v28-32.

Vecka 28

Vecka 28 idag! (27+0) och det är 90 dagar kvar tills BF. Känns som en evighet, men det går nog fortare än vad jag tror!
 
Bebis:
Barnets totala längd är nu ca 35 cm och det väger ca 1,1 kg i början av veckan och ca 1,23 kg vid veckans slut. Lungorna är i princip färdigutvecklade. Barnet har vid det här laget vant sig vid din röst, fortsätt att prata med och sjunga för den.
 
 
Mamma:
Det är en kraftig tillväxtperiod mellan vecka 28-32. Livmodern fortsätter att växa och du kan känna tryck upp mot bröstkorgen. Det kan vara en lite obehaglig känsla. Barnet är livligt i magen och kan ibland hindra dig i din nattsömn. Försök att bulla upp med ordentligt med kuddar mellan knän och under magen för att hitta en så avslappnande sovställning som möjligt. Nu är det dags att gå på föräldrautbildning, prata med din barnmorska.
 
Pappa:
Din partner kan tycka att det känns jobbigt under den här perioden. Påminn henne gärna om hur mycket hon betyder för dig och hur häftigt det ska bli att få ett gemensamt barn.
 
 
Såhär känner jag:
Sedan min systerson Dexter föddes, så har det både för mig och Andreas, blivit mycket mer verkligt än innan. Det känns ganska så ofattbart att snart så har även vi en liten bebis i våra famnar! Helt otroligt vad vi längtar!! ♥ Under kommande veckor kommer både bebis och magen växa med en ilande fart, så gäller att smörja magen mycket! Mina bristningar på magen har kliat förbaskat mycket nu ett tag, och vågar väl knappt gissa hur det kommer bli nu om det växer fort. Men det är ju min lilla bebis som orsakar det, så bryr mig inte om smärtan, för jag kommer få något så otroligt värdefullt utav det! Det med att bulla upp med kuddar, det har jag gjort säkert halva graviditeten :) föräldrautbildningen är bokad den 21 maj och jag ser fram emot den. Tror det kommer bli väldigt spännande och lärorikt!

När kommer bebis?

På Andreas jobb har dom redan gjort gissningar på datum och kön för vår bebis. Så tänkte att jag skulle göra en lista på det och är det någon mer som vill vara med o gissa så är det bara att kommentera så upptaderar jag listan :) BF är 7 augusti
 
1 augusti -
2 augusti - Pojke
3 augusti -
4 augusti - Pojke
5 augusti - Pojke
6 augusti - Pojke
7 augusti - Flicka
8 augusti -
9 augusti -
10 augusti - Pojke
11 augusti - Pojke, Flicka
12 augusti - Flicka
13 augusti -
14 augusti - Flicka
15 augusti - Flicka (Andreas)
16 augusti - Flicka
17 augusti - Pojke
 
Pojke: 7st
Flicka: 6st
 
Så det bli väldigt spännande och se vem som har gissat rätt! Andreas har gissat en flicka den 15/8, men Jag själv har inte kunnat bestämma mig ännu, så jag avvaktar lite med att lägga in min gissning. Och som sagt, vill någon mer gissa så kommentera, så uppdaterar jag listan!

Matsedel

I mitt tidigare inlägg jag skrev i förrgår "Planera, planera..", fick jag nu en kommentar på att jag skulle dela med mig av min matsedel. Och det kan jag väl förståss göra! Dock så har jag bara matsedel för mån-tors än så länge, eftersom jag tycker det är svårare att komma på maträtt till helgen och det blir ofta något man kommer på spontant som man är sugen på. Dessutom händer det att vi någon gång i veckan äter hos antingen mina eller hans föräldrar, och då är det ju bara att flytta på en av dagarna..
 
Mån: Spagetti, köttfärssås
Tis: Korv, potatismos
Ons: Kyckling, sås, bandspagetti
Tors: Pannbiff, sås, potatis
 
Mån: Korvgryta m bacon, makaroner
Tis: Köttbullar, sås, potatis
Ons: Nuggets, ris
Tors: Fisk, spenat, potatis
 
Mån: Pastasås m kyckling, pennepasta
Tis: Falukorv i ugn, potatismos
Ons: Biffstroganoff, ris
Tors: Färsfrestelse
 
Mån: Kassler m ananas, risgratäng
Tis: Kyckling, sås, bandspagetti
Ons: Köttfärslimpa, sås, potatis
Tors: Fisk, potatismos
 
Sådär, hoppas jag har kunnat bidra med något mattips för några dagar iallafall! Har försökt tänka: potatis, ris och pasta varje vecka. Och likadant: kött, fisk, kyckling varje vecka. För att få så varierad kost som möjligt. Däremot är vi väl lite väl dåliga på att äta frukt och grönt här.. Fisken kommer väl inte på tal fullt lika ofta heller. Men efter bebis har kommit så är ju tanken att jag ska gå ner i vikt och bli mer hälsosammare, så jag hoppas att jag lyckas komma in i rutin med att äta även frukt och grönt. Sötsaker kommer även dras ned på radikalt!! Troligtvis helt stopp den första tiden.. men vi får se!

Planera, planera..

Då vart det måndag igen, och inatt är det jobb som står på schemat. Är en kort vecka idag, A är ledig både torsdag och fredag, vilket är väldigt skönt eftersom jag har jobbhelg i helgen. Så då får vi vår helg tillsammans lite tidigare :) Uppskattas!
 
Idag har jag inte gjort allt för mycket.. Vaknade halv elva ungefär som vanligt. Mys med vovvarna innan vi går upp. Sen lite frukost innan A kommer hem på sin lunch. I vanlig ordning så kommer vi ut på promenad i samma veva som han åker tillbaka till jobbet. Så härligt väder det är alltså! Portly vill ju som vanligt aldrig gå in, och protesterar genom att lägga sig och rulla på asfalten, haha. Återigen, tur vi har balkong!
 
Sen så ställde jag mig o lagade spagetti och köttfärssås, perfekt maträtt att ha med i matlåda till natten. Smidigt och gott! Under tiden jag stod där o lagade mat så kom jag på en (vad jag tycker) brilliant idé! Vi har nämligen bestämt att vi ska ta tag i att börja veckohandla igen, för att få mer koll på matkostnaderna och försöka hålla det i en jämn utgift. Så jag satte mig och skrev matsedel för 3 veckor framöver! Denna veckan har vi klar. Planering och ekonomi går hand i hand, vill jag tro iallafall. Då vet man redan i förväg vad man ska köpa, och man kanske tillochmed kan köpa för mer än en vecka i taget. Det blir mer struktur i vardagen med tycker jag, att slippa gå o grunna på vad man ska laga för mat, utan då har man redan det bestämt och alla ingredienser är redan hemma. Tror man vinner mycket på det! Både tid och pengar.
 
Hur som helst, imorgon är det exakt 3 månader kvar till BF. Längtar otroligt efter dig! ♥ Nu ska jag snart krypa ner i sängen och se om jag kan sova något, det lockar ju inte precis när det är så fint väder.. Men får ta igen det resten av veckan!

Magen vecka 27

 
Tycker magen putar mycket mer denna veckan :) Bilden är tagen för vecka 27, idag 26+2 och det är 95 dagar till BF. Helt otroligt! Även fast det känns som en evighet tills du kommer, så tror jag det kommer gå fort. Mamma och pappa längtar efter dig, vem du än är där inne ♥

Tidig morgon

Har drömt hela natten om lilla Dexter, ska bli så roligt att få träffa honom snart! Vaknade vid 06 idag redan.. Tänkte att det var lika bra att gå upp och ut med hundarna när jag ändå var vaken, men så självklart så lyckades jag aldrig somna om.. Låg bara o tänkte! Så vid 7.30 bestämde jag mig för att jag likaväl kunde gå upp. Funderar på om jag inte skulle ta mig en dusch. Älskling ligger fortfarande o sover. Så om jag duschar och sen fixar lite frukost kanske? Mamma och pappa kommer vid 9.30 och hämtar oss för att sedan åka till Rickelstorp o se alla kossor som blir skuttar o bockar av vårrus :) Är 1,5 timme kvar innan de kommer så blir nog ganska så lagom om jag duschar och fixar frukost efter det. Så får det bli!
 
Ser ut att bli strålande väder idag, helt underbart! Visar redan 18 grader här från köksfönstret, visserligen ligger solen på, men ändå! Känner på mig att det blir en riktigt bra dag :) så det önskar jag er alla andra oxå. Kram

Nu är jag moster!

Välkomnar söta lilla prinsen Dexter till världen! Min storasyster har äntligen fått sin lilla skatt ❤

3 maj 2013 kom han, 3475g och 53cm lång :) är så glad för hennes skull och att allting gick bra! Nu känns det som en evighet kvar tills det är vår tur. Men det är ju bara dryga 3 månader tills lilla Dexter får sin kusin. Blir spännande o se om det blir pojke eller flicka :)

Hur som helst: STORT GRATTIS!!! Tänker på er! ❤

Vecka 27

Bebis:
Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är ca 1 kg. Huden skyddas och får näring av ett laget fosterfett/vernix. Barnet börjar bli knubbigt, mer fett lagras under huden. Barnet suger ofta på tummen nu. Näthinnorna bildas och barnet börjar öppna ögonen. Ögonfransarna är fullt utväxta.
 
 
Mamma:
Du har kommit långt nu, andra tredjedelen av graviditeten är snart förbi. Nu ska du ansöka om ev. havandeskapspenning. Många faktorer avgör din mages storlek, barnets tillväxt, din kroppsbyggnad, längd, vikt, om du fött barn tidigare eller om du är svullen.
 
Pappa:
Vid den här tidpunkten brukar den blivande mamman må som allra bäst. Ta därför vara på tillfället och gör saker som ni tycker är roliga. Gå på bio, träffa vänner och börja planera vad nu behöver till er kommande bebis.
 
 
Såhär känner jag:
Det märks att man blir tygnre och man ska ju inte tro att man tar sig igenom en graviditet utan smärtor. Ligamenten är inte mina bästa kompisar just nu. Annars så bökas det runt där inne och har nu börjat känna sparkar/slag ovanför naveln, vilket jag bara gjort under innan. Andreas har även känt mer sparkar än innan. Mina händer somnar väldigt lätt om jag sover på dom. Tror jag gjorde ett bra val när jag tog av förlovningsringen o satte den i halsbandet. För när de somnar sådär så svullnar det och det är ju inte bra om man stoppar blodflödet, eller att jag inte kan få av mig den sen. Hur som helst så har nedräkningen till gravledigt börjat, 7 nätter kvar, 6 efter inatt. Känns ganska ofattbart, även om jag ser fram emot det jättemycket!

1 maj

Då var det redan 1 maj och det är strålande väder! Underbart! Tog sovmorgon idag efter att ha varit hemma rätt sent igår. Under tiden jag sov så tog A med sig hundarna och gick en långpromenad :) Han var bara hemma en vända och lämnade hundarna, men nu är han borta igen, ingen aning om vart han är. Han sa att han "bara" skulle köra D så han kunde hämta sin bil.. Jovisst! Det var en timme sen. Jag har iallafall hunnit med att ta hand om disken, vika all tvätt och städa hela toan. A får ta dammsugningen idag. Det orkar jag inte.
 
Dejten var lyckad igår! Filmen var oxå helt okej :) Men nu hörde jag A kom hem så nu ska vi åka o handla grillat inför kvällen. Mums! Bjuder på en bild på mig från igår.
 
 
Om vi inte hörs mer idag så önskar jag er en riktigt härlig 1 maj! Kram
RSS 2.0