Mors dag

Jag har jobbat hela helgen, så det har inte varit mycket som blivit gjort. Men idag vart det ju mors dag så jag ställde mig o gjorde lite bakelser & bjöd hem min mamma & pappa på lite fika :) blev sockerkaks-muffins som jag gröpte ur o la vaniljkräm i. Toppade med grädde och jordgubbar, riktigt mumsigt!


Och bara för att förtydliga så står det Mamma på bakelserna :)

Fick sån galen mersmak på jordgubbar sen. Var såå gott! Så kunde inte låta bli att ta mig en tallrik nu ikväll med. Mums!

Vart en bra helg även att jag jobbat. 9-14 igår och 15-20 idag. Helt okej tider även om det är lite halvtrist att vara ifrån familjen när alla är lediga. Men det är ju inte så varje helg :) väldigt mycket jobb framöver och ända fram till semestern. Men det är bara att bita ihop! Håller tummarna för att ryggen inte lägger av innan dess ;)

Det buffas väldigt mycket där inne nu, vissa stunder om dagen. Om än väldigt försiktigt, men jag känner tydligt att det är du ❤️ underbara känsla! 

Rutinultraljud

Äntligen var dagen kommen! Som jag längtat efter att få se vår lilla skatt igen ❤️


Vi började morgonen med mysfrukost hos min farmor. Riktig hotellfrukost som man alltid får hos dom :) gott! Där lämnade vi Jolie för att åka vidare till ultraljudet.

Det är sån sjuk lättnad när man ser det där lilla hjärtat ticka på! ❤️

Bebis nr två, vecka 19 (18+2)

Vad det gäller fotografering så vart bebisen lite svårflörtad, haha. Den ville inte visa någon bra profilbild. Men en tydlig bild på ansiktet fick vi iallafall. Ser nästan ut som ett spöke där inne, haha :) jag fick tillochmed lägga mig på sidan o skaka massor för o se om bebisen flyttade på sig till ett bättre läge, men icke! Den gillade att ligga ihopkurrad :)

Moderkakan låg i framvägg och det kan ha varit faktorn till att jag inte känt av buffarna så mycket. Jag har ändå känt svagt, svagt ända sedan vecka 16 tror jag. Men det har helt klart blivit mer det senaste :) igårkväll på jobbet så kände jag ganska mycket och många gånger!

Som vanligt på rutin ul så tittar de igenom hela bebisen. Huvudet, hjärtat, magen o allt i "kroppen", armar o ben osv. Mätte huvudet, över magen o lårbenet. Men allt såg verkligen jättebra ut :) bebisen var i rätt storlek för sin vecka och BF datum är fortfarande 27 oktober.

Vad jag upplevde denna gången var att hon trycker ju mycket hårdare med instrumentet. Så viss tid gjorde det nästan ont. Dessutom bad hon mig att "dra upp" magen, alltså att jag höll så magen blev utsträckt. Men det var väl för den fortfarande är rätt sladdrig, haha! Med Jolie låg jag där o hade jätteont i ryggen, men denna gången kunde jag njuta lite mer av visningen ;)

Fick många gånger se skymtar av den där lilla munnen, åh vad man längtar att få pussa på dig! ❤️ låt tiden gå fort nu! Även om jag vill njuta av sommaren först, när den nu kommer.. 

Magen vecka 19

Blev en kvällsbild denna veckan, jämfört med förmiddags-bild tidigare veckor. Såg nu att jag hade samma tröja som förra veckobilden, men det kanske bara är jag som tänker på, haha!
 
 
I vissa vinklar och tillstånd, när jag ser mig i spegeln så känns magen mycket mer putig eller spetsig denna gången. Men jag vet inte. Så svårt att jämföra när man inte har bilderna framför mig. Hur som helst känns det som det står lite stilla nu faktiskt. Måste även tacka min vän Jenny (tror nog allt att du läser detta, haha) för oljan jag fick, den är verkligen så mycket bättre än vanlig lotion som jag använde förra graviditeten. Det klias inte alls lika mycket nu, men det kanske kommer. Den känns väldigt bra iallafall :) så tack! 

Vecka 19

Idag går vi in i vecka 19 (18+0) , nästan halvtid och på fredag är det äntligen dags för rutinultraljud! ♥
 
Bebis:
Barnet är ca 15 cm långt mellan huvud och stjärt och väger mellan 170g - 220g denna veckan. Mjölktänderna är färdigbildade men syns inte, anlagen för de permanenta tänderna börjar komma.
 
 
Mamma:
Ditt hår och dina naglar kan reagera positivt på din snabbare ämnesomsättning och den ökade blodmängden i kroppen. Även huden i ansiktet kan påverkas, hos ljushyade som mörka fläckar och hos mörkhyade som ljusa fläckar, detta kallas kloasma och förvärras oftast av solljus. Fläckarna bleknar för det mesta när hormonhalterna sjunker. Ett bra solskydd eller en solhatt för att skydda den känsla huden i ansiktet är viktigt om du ska vara ute i solen. Prata med din barnmorska om järntillskott, de flesta behöver det från och med vecka 20. Kanske börjar du få en mörkare hudrand från blygdbenet upp mot naveln, denna kallas linea nigra och bleknar oftast bort efter gravidteten.
 
Pappa:
Att bli förälder är ett livslångt deltagande och förmodligen en av de största förändringarna som kommer att äga rum i ditt liv. Därför är det bra om du redan nu börjar fundera på din roll efter förlossningen. Det erbjuds många föräldrakurser där man kan träffa andra i samma situation och dela erfarenheter.
 
 
Såhär känner jag:
Jag har känt små buffar innan, men väldigt sällan, inte alls varje dag. Men nu de senaste 3 dagarna har jag känt rörelser någon gång varje dag. Ibland fler på en gång och ibland bara en buff. Så det kommer nog bara mer och mer nu, vilket är väldigt mysigt! Som sagt är det dags för ultraljud på fredag igen, så bli så kul att se lilla plutten där inne igen! Jag är inte alls lika trött längre, men jag känner ändå av järnbristen, så det är bra att jag får börja me det nästa veckan. Den där omtalade randen hade jag inte med Jolie, och den syns inte till än så länge nu heller. Så vi får väl se. På pappadelen så är redan Andreas den bästa pappan i hela världen, så jag tror inte han behöver tänka så värst mycket mer på vilken roll han har, hihi.

Ny vecka

Det började med Jolie och vi andra åkte på en släng av det med. Magsjuka.. Fy det måste vara det värsta man kan vara med om. Men det vart över snabbt som tur var.

Nu är det ny vecka och jag hoppas vi håller oss ifrån sjukligheter ett bra tag nu! Gärna inte fören hösten/vintern kanske. Om man så kunde önska..

Jolie fick sig en båttur iallafall i helgen, mycket uppskattat! :)


I lördags kväll hände något historiskt med! Haha, kanske inte riktigt så stort, men för oss föräldrar är det stort & allra helst för Jolie. Hon gjorde nämligen nr2 på pottan! :) vi har i en två månads tid tränat lite smått med pottan innan hon ska nattas. Hon har alltid fått springa lite naken innan pyjamas o sånt tas på. Och så nu det senaste då har vi uppmuntrat om pottan. Inget kiss ännu, men i lördags såg jag på henne att hon liksom tog sig för rumpan o blev lite halvt ledsen. Då satte vi henne snabbt på pottan o där kunde hon uträtta nr2 :) väldigt läskigt o konstigt till en början men efter mycket beröm så blev hon så stolt! Spännande att få följa med till toan med sen o spola ned det ;) haha.

Så nu blir det nästan roligare att träna, eftersom det kanske "släppt" lite :) väntar med spänning inför första kisset. 

Shopping hemifrån

Igår var vi bjudna på middag hos silverfarmor, kusinträff i två generationer kan man säga. Gudomligt gott som vanligt och det känns lyxigt att äta söndags-middag mitt i veckan :) mysigt som alltid!

Men sen när vi kom hem o jag skulle natta så ville Jolie inte ha någon vänlig, väldigt ovanligt och hon var mer klängig än vanligt. En stund efter så spyr hon ner hela sängen och tårarna bara sprutar på henne :( så vår lilla älskling har åkt på magsjuka..


Så det blev soffmys med massa handdukar, eftersom hon regelbundet spydde mer :( stackare! Så jobbigt för henne, jag önskar hellre feber åt henne. Fy för magsjuka alltså!


Sängen ställde vi in hos oss. Kändes nästan som man hade henne som bebis igen, då den stod där i 4 månader innan hon flyttade till eget rum. Natten vart tuff med många uppvak och hulkande :(

Största delen idag har vi sovit. Tittat lite på film osv. Idag var det frukost shopping på Lindex som jag missade eftersom skruttan blev sjuk. Men min syster föll in som en räddare och köpte hem lite åt Jolie :) vart ju bättre än att shoppa online, haha! Hon fick i stort sett fria händer och detta blev det:


Tusen tack! Jolie kommer va så himla fin när sommaren kommer! ❤️

Magen vecka 18

Har inte så värst mycket att säga om magen, den känns fortfarande mycket större än med Jolie. Har än inte mätt den, har inte hunnit faktiskt. Men däremot vägde jag mig häromdagen. +4 kilo än så länge.. Haha, jag hoppas verkligen inte det slutar på +24 kilo som med Jolie. Men det blir som det blir, har nog en bättre inställning till kost & hälsa efter förlossningen än när lilla fröken föddes. Så det ska nog gå bra!
 
Vecka 18 med tvåan, 17+0
 
 
Första jämförelsen! Detta var ju lite roligt. Till vänster, ← ser ni när Jolie ligger i magen och till höger → har ni denna bebisen, precis på samma dag 17+0. Känns som magen sitter högre upp denna gången? Eller vad tycker ni? Ska bli kul att jämföra sen framöver när magen är större, och framförallt i slutet :)
 

Vecka 18

Idag går vi in i vecka 18 (17+0) och har 160 dagar kvar till BF ♥
 
Bebis:
Barnet är nu 12,5-14 cm långt mellan huvud & stjärt och väger mellan 125 och 160 g denna veckan. Det är en enormt aktiv period för barnet nu, det sparkar, gör grimaser, slår kullerbyttor och vrider sig. Just ditt barns unika fingetryck börjar framträda. I denna vecka görs vanligtvis ultraljudsundersökning för att fastställa beräknat datum för förlossning. Plus/minus 2 veckor. Nu kan man ofta se barnets kön. Ultraljudet är ett fosterdiagnostiskt instrument och man tittar på alla olika organ och strukturer för att få en uppfattning om barnet har utvecklats normalt samt för att lokalisera moderkakans läge.
 
 
Mamma:
Nu känner du kanske barnets rörelser som kurrande i magen eller som lite lätt fladdrande. Det kan också dröja ytterligare någon eller några veckor tills du känner de första fosterrörelserna. Det är väldigt indivituellt. Du är troligtvis piggare nu och kan även få ökad sexlust eftersom det höga östrogenhalten i din kropp får blodmängden i bäckenområdet att öka. Samlag under graviditeten är helt riskfritt, men prata med din barnmorska om du är orolig.
 
Pappa:
I vecka 17-18 är det dags för ultraljud. Ni kan alltså få se ert barn för första gången vilket är en omväxlande upplevelse. På en del mottagningar får man bilder eller en video som ni kan ta med er hem.
 
 
Såhär känner jag:
Rörelser är inte så märkbart än. Har som jag nämnt tidigare känt lite fladder eller ytterst små små buffar. Men det är väldigt sällan. Hoppas verkligen jag börjar känna mer snart! Jag känner mig piggare, helt klart. Rutinultraljudet är nästa vecka på fredag, äntligen! Då får vi se vårt mirakel för andra gången :) Vi kommer inte ta reda på kön, då vi hellre får en överraskning och vi visste inte med Jolie. Längtar så! 
 

Stolta föräldrar

Ledig dag med min lilla älskling idag. Vi har mest såsat omkring i pyjamas. Fröken kom in till oss vid 03 inatt och självklart stal hon sådär 80% av hela dubbelsängen. Själv får man ligga som värsta räkan vid sidan.. Nästan så man längtar tills Jolie får sin vuxensäng, så man kan gå in o sno hennes säng om det blir så, haha!

Så jag var aningen mörbultad imorse. Däremot mös vi länge i sängen innan vi gick upp :)


Strax innan 17 lämnade vi Jolie hos sina kusiner. Vi skulle nämligen på uppföljningssamtal på förskolan. Få veta lite hur det har gått hittills sedan inskolningen. Kan gott säga att vi gick därifrån med stoltheten i högsta grad! ❤️

Hennes fröken berättade att Jolie är väldigt självständig, leker så duktigt både själv och med andra barn. Vill hon något så kommer hon till dom, annars leker hon för fullt :) hon går gärna in till den sidan där de lite äldre barnen är. Hon fick även beröm för hennes språk, hon pratar väldigt mycket och hon är duktig vid alla rutiner. Var inget alls negativt de hade att säga, och det blir man ju så glad av! Vi passade även på att berätta att Jolie ska bli storasyster ❤️ och ställde lite frågor hur det blir med tider då osv.

Men det kändes himla bra med detta samtal! Vi är så nöjda med både förskolan och personalen. Sen varje år den månaden hon fyller år kommer det vara en utvecklingssamtal :) så ska bli spännande o se hur det gått då. 

Helgen

Helgen, som bestått av 4 dagar, den har bara svept förbi! I torsdags var vi på loppis i pilaboparken med svärföräldrarna, fikade lite och träffade på min farmor :) sen åkte familjen ut o la i båten, medan jag åkte för att jobba. Lite trist sådär när mannen är ledig o de skulle lägga i båten. Men jag hade utan tvekan minst lika kul på jobbet! Och det blir ju defenetivt mer båtturer framöver :)

Fredagen så gick vi på marknaden här i stan. Jolie vart ju nöjdaste tjejen i stan när hon fick en ballong :) på kvällen grillade vi och det kom hit lite trevligt folk!

Lördagen spenderade vi hos mina föräldrar, ännu en grillkväll. Och idag har vi varit iväg till Vetlanda för lite små shopping. Köpte ett regnställ och regnvantar åt lilla tösen. Hon såklart superglad o ville ha på sig det direkt :) på vägen hem i bilen så tjatade hon även "jaill åka båten" . Så det vart nog minst sagt en rolig upplevelse att åka båt häromdagen ❤️

Brist på bilder från helgen, men härom kvällen ville Jolie minsann att "bebis" skulle sova hos henne. Hon har blivit så himla söt med sin docka. Leker ofta med den och ska söva i vagn osv :) lilla gull! 

-
I skrivande stund sitter jag bredvid Jolie's säng o hör henne snuffsa så gott. Man blir så lycklig! Älskade lilla tjej, snart är du storasyster och vi får en liten pluttebebis här hemma, helt otroligt! ❤️

Magen vecka 17

Äntligen kan jag använda min favorit tröja som jag hade förra gravidteten. Känns ju fel att använda den när man inte är gravid, och dessutom är den ju rätt slapp i magen, haha ;)
 
 
Så nu är det bara att vänja er vid att det kommer att komma många magbilder med just denna tröjan, haha. Jag har varit dålig på att både väga mig och mäta mig, eller rättare sagt, har inte gjort det sedan jag fick veta att jag var gravid.. Kanske borde göra det. Lite kul att se hur mycket det växer ber vecka :) Får helt enkelt börja med det.
 
Magen har börjat klia nu, och brösten! Fick gravidolja av en vän som funkar jättebra. Fick galet mycket bristningar förra gången så vet inte om det finns utrymme för fler, haha. Men det återstår ju att se. De gamla håller sig rätt vita än så länge så det syns väl om det kommer några röda nya.

Vecka 17

Veckorna bara susar förbi. Kommer säkerligen säga det varje vecka, men denna graviditeten kommer nog utan tvekan kännas snabbare än första.
 
Bebis:
Barnet är nu 11-12 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 90 g i början av veckan och ca 120 g i slutet. Huvudet är ännu stort i förhållande till kroppen, men det börjar se mer proportionellt ut. Ögonen är slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har vuxit. Underhudsfettet börjar lagras, det hjälper bebisen att hålla värmen samt ge energi. På huvudet växer mer och mer hår och alla fingrar och tår har nu fått små naglar. Barnet pumpar runt ungefär 24 liter blod per dygn och blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dom. 
 
 
Mamma:
Din livmoder är nu lika stort som ett bebishuvud. Livmoderns övre del är ungefär mellan ditt blygdben och din navel. Den ökande blodmängden gör att endel kvinnor känner sig ovanligt varma, får ökad svettning eller blir extra andfådda. Många kvinnor blir även täppta i näsan eftersom slemhinnorna svullnar vilket tros bero på hög halt av gravidhormoner. Slidan kan avge en ökad mängd sekret. Så länge flytningarna är doftfria är det inget att oroa sig för. Skulle du få illaluktande flytningar ska du alltid ta upp det med din barnmorska. Behovet av att kissa kvarstår ofta. Slemhinnorna kan vara sköra och lättblödande såväl i näsan som i underlivet. Vid samlag kan man med fördel använda sig av glidmedel om man har problem med sköra slemhinnor.
 
Pappa:
I vecka 17-18 är det vanligtvid dags för ultraljud. Det är en fosterdiagnostik undersökning man så klart även ett tillfälle att se bebisen vilket är en omvävlande upplevelse. Särskillt för dig som partner som inte genomgår de påtagliga fysiska förändringar som din gravida kvinna gör. På en del mottagningar får man bilder eller en video från ultraljudsundersökningen som ni kan ta med er hem.
 
 
Såhär känner jag:
Att jag känner mig varmare är ingen nyhet. Skojade alltid förra gravideten att jag fått i mig Andreas blod, och det var därför jag var så varm. Är ju så nu med ;) haha. Det med att näsan är täppt har jag fått erfara. Har alltid med mig nässpray, då det emellanåt verkligen behövs. Kommer inte ihåg om jag var täppt sist., Och kissa behöver jag ofta så det är ju ingen nyhet. Annars är det inget direkt nytt för denna veckan. 
 

Personalmöte

Idag, efter alla dessa år jag jobbat i denna arbetsgrupp, så valde vi att ha personalmötet på Akropolis. Mycket bra ide tycker jag! Att vi inte tänkt på det tidigare, haha ;) 


Sådär fina vart jag & magen på middags-mötet iallafall :) återigen, så himla skönt att alla vet om att jag är gravid, så man slipper dölja denna mage som känns bli större varje timme! Imorgon är det ny vecka igen, så håll utkik här för lite uppdatering. 

Ny hobby

En vän skickade häromdagen en bild på att hon satt o målade i en sån målarbok för vuxna som blivit så populärt. Direkt blev jag sugen på en egen bok! Så redan dagen efter var jag nere på bokhandeln och köpte mig en :)


Jag valde Förtrollade skogen. Det finns en som heter Hemliga trädgården med, men jag fastnade mer för den med skogen för då i är det lite mer djur, som jag gillar :) så jag har redan hunnit börja måla lite, riktigt roligt!


Idag var jag tillochmed o köpte lite fler pennor, kände att jag inte hade alla färger som behövdes för skogens alla färger :)

I skrivande stund inväntar jag att lilla dottern ska somna, så jag kan få plocka fram min målarbok igen, hihi. Med parantes för lite fix av kvällsmat. 

Nya skor

I onsdags kom jag hem från jobbet och upptäcker att Jolie inte lagt sig än. Där springer hon runt i bara blöja och med ett par nya skor på fötterna :) då papsen hade visst varit iväg o köpt skor till henne när jag jobbade. Rolig överraskning! Och Jolie vill förstås inte ta av sig dom, haha.


Idag blev det en tripp till Jönköping. Efter lite gravidhormoner o sura miner så kom vi ändå hem med lite nytt. Blev ett par gummistövlar till Jolie och även ett par till mamman.


Var även på jakt efter regnställ åt fröken men fann inget. Så vi får leta vidare helt enkelt! Än funkar väl fodrat regnställ men snart så behövs det nog vanligt.

Arla kosläpp

Idag vart vi på den årliga traditionen att se på kosläpp med en del av släkten. Så mysigt tycker jag! Förra året var Jolie inte alls intresserad, men detta året förstod hon ju precis vad det var för djur och hur de lät ;) muuuuu! Sa hon flera gånger o pekade mot kossorna :) var nog en rolig upplevelse för henne!




Efter kosläppet åkte vi alla hem till silverfarmor för lite fika & glass :) snart därefter blev det en snabb tripp till Bodafors, vimsiga preggot hade råkat få med mig en sak från jobbet igårkväll, haha. Tillslut landade vi hemma hos mina föräldrar för lite middag. Så skönt att slippa laga mat, haha.


Nöjd tjej som fick veta att mormor fått en trehjuling av en jobbarkompis! Vart mycket cyklande där i gräset, fast pappa fick ju minsann hjälpa till att putta på. 

Himla mysig dag! 

Emmaljunga syskonsits

Jolie är redan nu krånglig när det gäller att åka vagn. Hon går väldigt gärna så när man ska försöka knöla ner henne i vagnen för att gå ut på promenad med hunden, ja då blir det en hel del stetande och skrik. Men än så länge accepterar hon ju det. Däremot vad det gäller syskonvagn, alltså dubbelvagn, så har vi nu börjat tänka om. Känns ju sådär roligt att slänga ut en massa pengar på en dubbelvagn när den kanske inte ens kommer brukas om Jolie vägrar åka med? Dessutom har vi insett fakta att sålänge Diezel sitter i bur i bagaget så får vi inte plats med någon annan vagn än den vi har. 

Så vi har kommit på lösningen!


Nämligen Emmaljungas syskonsits.

Den sätter man fast där bågen sitter på den vagnen man har. Så ligger liksom bebisen där under i en mjuklift :) nackdelen är att syskonsitsen slutade att tillverkas 2013 så de finns bara som begagnat nu. Så vi gav oss ut på jakt redan nu, man vet ju inte om det tar tid att hitta en.

Men vi hade tur!


I måndags var jag o min pappa iväg till Jönköping o köpte en! Fick tag i en tjej på blocket som sålde en. Så dethär blir nog jättebra tror jag :) Jolie ville provsitta den direkt! Även om den inte ens satt på vagnen än. Så jag hoppas hennes intresse är kvar när bebis kommer :) det är ju trots att oktober bebis är beräknad, så det första halvåret kommer det ju vara vinter. Och då är det kanske inte så smidigt med ståbräda, annars tänkte vi det först. Men finns behovet fortfarande till våren så blir det en ståbräda med :) 

Magen vecka 16

Eftersom jag nu börjar med vecko-uppdateringar så tänkte jag även börja med magbilderna. Men det dröjer nog ett tag till innan det blir bar mage, likadant som med Jolie är jag inte än så bekväm i hur min mage ser ut. Och den är ju helt klart mycket hängigare och "dallrigare" denna gången, haha!
 
 
Det är verkligen ingen myt att magen kom snabbare denna gången! Iallafall inte för mig. Men jag kan inte riktigt svara på om den är mycket större än när jag var i vecka 16 med Jolie. Måste jämföra, men hinner inte riktigt nu. Det är iallafall väldigt skönt att omgivningen vet om att jag väntar barn, så jag slipper dölja magen, och framför allt känna mig fet ;) Innan jag blev gravid så kämpade jag ju med att gå ner i vikt. Och började synas på mig med, och nu istället blir jag större. Vet man inte om att jag är gravid så kanske det blir lite konstigt, haha.
 

Vecka 16

Det känns fortfarande helt ofattbart att jag ännu en gång får vara med om en gravidtet. Det är verkligen en gåva och jag är så otroligt tacksam & lycklig! ♥ Jag har idag gått in i vecka 16 (15+0) och tänkte komma igång med lite uppdatering varje vecka som jag gjorde när Jolie låg i magen :) Kanske inte kan lova att det kommer ut just vid veckobryt, eftersom jag inte har lika mycket tid att sitta vid datorn denna gången. Men jag ska försöka! Så här kommer lite info om just vecka 16.
 
Bebis:
Barnet är nu 10,5-11,5 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 80 g. Armar och ben är färdigbildade och alla lederna fungerar. Barnet kan nu koordinera sina rörelser då nervsystemet fungerar och musklerna svarar på hjärnans signaler. Det är fullt med aktivitet i livmodern, fostret rullar runt, sparkar och gör volter. Ännu kan det vara svårt att känna rörelser eftersom fostervattnet fungerar som en rörelsedämpare. Bebisen kan svälja och suga på tummen. Bebisens naglar börjar bildas. Huden är tunn, rödaktig och skrynklig. På huden finns ett fint fjunliknande hår, s.k. lagunohår. Lagunohåren är nästan helt försvunna när barnet nått fullgången gravidtet. Ibland finns det lite lagunohår kvar på ryggen och skuldrorna när barnet föds. Underhudsfett börjar bildas, det brukar kallas brunt fett och hjälper barnet hålla värmen då det fött.
 
 
Mamma:
Omföderskor kan ibland känna barnet röra sig redan nu, det upplevs ofta som ett litet fladder. Väntar du ditt första barn dröjer det ofta till vecka 20, eller senare, innan du känner de första fosterrörelserna. Råmjölk kan bildas redan nu. Det är en klar vätska och kan komma ut från bröstet om du klämmer. Vissa kvinnor kan även uppleva att livmodern blir spänd och drar ihop sig, det kallas sammandragningar. Sammandragningar beror på att livmodern tränar sig inför förlossningen. Det är vanligare för omfödeskor att känna sammandragningar såhär tidigt. Så länge det inte gör ont är det helt ofarligt. Har du ont ska du prata med din barnmorska eller läkare. Ibland kan tilltagande sammandragningar också vara ett tecken på urinvägsinfektion.
 
Pappa:
Försök gärna hjälpas åt med sysslor hemma, din gravida kvinna kan vara tröttare än vanligt. Prata med nära och kära om du känner att du vill ventilera dina tankar och funderingar kring den blivande föräldraskapsrollen.
 
 
Såhär känner jag:
Tiden har bara rusat iväg! Jag vill mig tro ha känt lite fladder när jag ligger på magen. Jag som älskar att ligga på magen njuter så länge jag kan. Men jag är än inte säker på om det är bebis jag känner eller inte. Längtar så efter rörelser där inne! Det är så himla mysigt! Annars är jag så glad över att illamåendet äntligen gått över. Är vid vissa maträtter som jag kan känna lite, eller om det tar för lång tid innan jag äter när jag är hungrig. Och tröttheten börjar lätta lite nu med, så det är med skönt. Ang sammandragningar har jag inte märkt av något än. Tror inte jag har mycket mer att tillägga denna vecka, får se om det blir mer nytt till nästa vecka :)

Gravid med tvåan

Ja som ni förstår så väntar vi barn igen. Vår älskade lilla Jolie ska bli storasyster! ♥ Det känns helt ofattbart, samtidigt som vi längtar något otroligt efter den lilla bönan i magen.
 
Just nu är jag i vecka 15 (14+5) och har bryt på onsdagar. Det har gått så sjukt snabbt från att jag tog testerna, tills nu, även om det varit en väldigt tuff start. Med Jolie mådde jag inte illa alls, verkligen ingenting, högst 3 tillfällen kanske. Denna graviditet började direkt med illamående, konstant! och det höll på till runt kub-testet som vi var på den 22 april. Spydde i en vecka ungefär, så tackar högt att det inte var mer - trots denna hemska konstanta illamående. Så det ska ju bli spännande o se vem som gömmer sig där inne denna gången :)
 
Första ultraljudet med KUB test, vecka 14 (13+0)
 
Enligt mina beräkningar så åkte vi till ultraljudet med tron om att jag var i vecka 13 (12+2). Men så flyttades vi fram 5 dagar istället och då hamnade vi helt plötsligt i vecka 14 istället. Så kändes lite som man hoppade över en vecka ;) haha. Med Jolie flyttades jag bak 2 dagar har jag för mig. Men allt såg bra ut! Rutinultraljudet bokades till den 29 maj, så vi längtar dit såklart!
 
Än så länge har denna gravidteten varit HELT olik mot den med Jolie. Som sagt, har mått konstant illa och varit hutlöst trött imellanåt. Magen har även kommit galet mycket snabbare än sist. Så det är ju absolut ingen myt för min kropp att magen kommer snabbare med andra barnet. Kommer ihåg att jag tyckte jag såg gravid ut i vecka 16 med Jolie, alltså inte bara fet. Men denna gången så såg jag gravid ut redan i vecka 14 om inte ännu tidigare. Har gjort allt jag kan för att försöka dölja magen, men ja, nu går det inte mer ;)
 
I helgen nu gick vi ut med att vi väntar vårt andra barn. Det känns SÅ skönt. Jobb och allmänheten vet om det så nu kan jag äntligen prata öppet om det och slippa behöva dölja magen :) Magbild och veckouppdatering börjar jag med på onsdag när vi går in i vecka 16. Detta var bara lite snabb info hur det sett ut hittills :)

Dexter 2 år

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Dexters 2 årsdag! ♥
 
Helt otroligt vad tiden rusar iväg! Idag fyller min systerson 2 år. Det är alltså 2 årsen jag blev moster för första gången, och då även hade 3 månader kvar av min graviditet. Säger det igen: helt otroligt. Känns verkligen som det var igår! Och nu har han tillochmed hunnit bli storebror, underbara killen! Du bringar så otroligt mycket glädje och kärlek, vi alla älskar dig högt! ♥
 
Så idag vart det ju 2 års kalas då självklart. 
 
 

Jolie ville såklart hjälpa till att öppna alla paketen och dessutom "se till" lilla Oliwer, åh hon är så otroligt mysig med små bebisar. Så nyfiken och snäll.
 
 
 
 
 
Superfin tårta! Och Dexter blev ju nöjdast i stan när han fick sin stora traktor :) hihi. Gulle! Efter fikat blev det utelek för barnen. Jolie tyckte det var jätteroligt att leka i sandlådan, så det blev mycket tjat om "låda" när vi åkte hem sen, haha.
 
Grattis älskade Dexter! ♥
 
Om 3 månader är det Jolie's tur, och strax därefter blir även hon storasyster. Makalöst!

Plask & lunch - dejt

Det har varit en så bra dag idag! Vi spenderade dagen i Jönköping med Jolie's kompis Saga och hennes föräldrar :) Vi började med att plaska & bada i Rosenlundsbadet. Uppskattat av alla! Längsen vi var o badade med Jolie nu och hon tyckte det var så roligt! Sen jag började jobba så slutade vi med babysimmet, lite dumt egenltigen. Men det var svårt att hinna med. Kanske borde börja igen? Tål att tänkas på.
 

>Efter badet åkte vi till IKEA för lite lunch. Man blir ju så tokigt hungig av att bada! Så Jolie fick sina efterlängtade köttbullar igen, haha. En riktigt favorit! När vi ätit klart skiljdes vi åt. De skulle vidare och vi tog en sväng på A6. Mycket rolig dag verkligen. Får vi göra om snart :)

När tre blir fyra ♥

Den vackraste gåvan i livet är familjen. ♥ Tre blir fyra & längtan efter dig är enorm!
 

Nu går det inte att hålla det hemligt längre. I slutet av oktober väntas en liten bebis komma till oss, älskade Jolie ska bli storasyster och vi blir fyra i familjen. ♥ Lyckan är helt obeskrivlig
RSS 2.0