Senaste nytt

Vi har äntligen blivit friska från sjukstugan. I helgen fick vi ett ryck o möblerade om i lägenheten lite. De som är nyfikna får komma hit o titta ;) i måndags fick Jolie sina 1 års sprutor. Hon fick inte dom på den vanliga kontrollen eftersom hon var sjuk. Men nu har vi det överstökat och klart att det var ledsamt och massa tårar precis vid sticken, men efteråt var hon glad igen :)

Fröken lever farligt, märks att hon ser upp till sin spexande kusin ;) haha

Mellan 16.30-20.30 i måndags var jag på jobbet igen för första gången sedan jag blev mamma. Kändes både konstigt och bra att börja jobba igen. Gick bredvid för att ta igen alla rutiner igen, likaså kommande måndag ska jag gå brevid. Sen flyger jag solo till helgen! Men det ska nog bli bra det här, huvudsaken är att Jolie inte börjar dagis fören januari :)

Hon hade visst somnat redan vid 18.30 i måndags, så pappan här hade det smidigt. Men inte undra på när hon fått sprutorna. Knappt så hon ens drack någon välling. Därefter sov hon ända till 8.30 :) 


Under förmiddagen i måndags promenerade jag 5.5 km och igår fick jag ihop hela 10.2 km tillsammans med herbalife-mammorna. Hejja oss! Idag har det bara blivit dryga 3 km men bättre än inget!

Jag fyndade även ett par skor åt skruttan idag! 75kr för ett par kavat 👍 perfekt till hösten.


Jolie är självklart supermallig och går runt med dom hela tiden. Och då menar jag inte med dom på fötterna, utan hon går o bär på dom :) hihi lilla sötnos!

Nu ska hon hoppa in i duschen innan det är sängdags. 

Sjukstuga

Ja som jag sa i förra inlägget så drog jag på mig feber och förkylning i lördags kväll. Igår fick även lilltjejen feber :( usch det är verkligen värre när hon är sjuk än när man själv är det! Jag märkte redan på morgonen att det var något, då hon sov ända till 10 efter att vaknat vid 06 och blivit flyttad till vår säng. Sen sov hon ytterligare 1.5 timme redan vid 13.

Efter middagen slumrade hon till i min famn i soffan, vilket aldrig händer nu för tiden. Hon kändes då väldigt varm och det visade sig att hon hade 38.3 grader. Fick flytande alvedon så blev hon något piggare.

Min mamma har alltid sagt "När man är sjuk får man äta glass" . Så igår fick både Jolie & jag glass :) mums sa hon om det!


Natten var mindre rolig. Pluttan hamnade på 40.3 grader som mest och det blev några vaken timmar.

Idag vid 9.15 hade vi tid hos BVC för läkare och spruta. Ringde vid 08 och rådfrågade ifall vi skulle stanna hemma. Men hon sa att sålänge hon inte har allt för hög feber så kunde vi komma så läkaren kunde lyssna på henne iallafall. Men att sprutorna får vänta.

Så Jolie fick lite smörgås och sen åkte vi dit. En lååång tjej har vi minsann! Hon har vuxit hela 5 cm under sommaren! Så nu hamnade hon på 75.8 cm lycka och 9235 gram kärlek ❤️


Myspluttan, så jobbigt att se dig dålig men man tackar ju inte nej till dethär när det annars aldrig händer :)

New in

I lördags kände jag redan innan babysimmet att en hemsk huvudvärk smög sig fram. Tog en tablett och plaskade med dottern och sina kompisar. Framåt kvällen sen blev jag desto mer tyngre i kroppen o huvudet och jag frös. Såklart hade jag dragit på mig feber. Efter en jobbig natt så vaknade jag upp, relativt pigg. Ställde mig i duschen och sen när det väl började närma sig tiden då vi tänkt åka till Jönköping, så kände jag mig såklart sämre.. F*n, f*n, f*n tänkte jag. Jag som längtat efter att få shoppa loss till Jolie.

Jag slocknade i sängen o gnällde lite över att vi inte kunde åka. Efter några timmars sömn och Jolie varit i skogen med sin pappa & farmor och plockat svamp (som för övrigt hon tyckte va jättekul!) så vaknade jag o var jättepigg! Kändes inte knappt något i kroppen att jag var sjuk. Så ja, envis och otålig som jag är så slutade det med att vi åkte till jkpg ändå!

Så det blev lite nya höstkläder åt lilla fröken iallafall :)


Två stycken snobben-pyjamas och en klänning från H&M.
Newbie leggins, klänning, strumpbyxor och strumpor från Kappahl. (Nedre till vänster)
Jeans, tre stycken toppar, klänning och leggins från Lindex. (allt till höger)

Jag är riktigt nöjd! Med både erbjudanden och presentkort så kom vi undan med dryga 600kr för allt detta. Tycker jag var ett bra köp! Allt köptes i stl 80. Jolie är något liten än men det går ju att vika upp :) känns som att hösten är väldigt nära så det går ju tyvärr inte ha bara kortärmat längre.. 

Prins & prinsessa

Både i måndags och igår var Dexter här o busade med oss. Jolie ville såklart visa sitt nya prinsesslott :)



Så roligt nu när de är lite större och kan leka mer tillsammans än bara bredvid varandra. Jolie hänger mest på Dexter och tittar på vad han gör, och så går de följa John efter varandra. Haha så himla söta! Igår vart det även väldigt mysigt att sitta hos moster efter förmiddags vilan :) 


Efter lunch igår åkte jag & Jolie ut till min mamma. Och där sov hon gott i sin mammas gamla säng ;)


Idag har vi varit på öppna förskolan en sväng och nu strax blir det att göra hemlagade hamburgare, mums! Imorgon börjar babysimmet igen, det ser vi fram emot :) 

Kalas nr 2

Idag hade vi det sista kalaset för Jolie hos Andreas föräldrar med hans släkt. Lyckad dag där med! Har inte så himla mycket att säga om dagen eftersom den i stort sett såg likadan ut som gårdagen. Men slänger in en hög bilder så får de tala för dagen :)
 
 
 
Självklart blev det småtårta för Jolie idag också, Pappa hjälper till att blåsa ut ljuset :)
 
 
 
 
Och paket-öppning idag med förstås! Superglad tjej som fick en gitarr av sina farbröder ♥
 
 
Så hon fick gitarren då av farbröderna. Ett prinsesslott av Andreas mormor och hans mostrar med familjer.
Och plocklåda, bok och pussel utav sin farmor & farfar.
 
 
TUSEN tack även idag! Nu ser man verkligen att det bor en prinssessa hos oss, med både slottet och prinsesshimeln över sängen ♥
 
Nu har Jolie sovit sedan 40 min tillbaka ungefär. Vi är hemma i lägenheten och tar det lite lugnt efter alla kalas, pappa A är borta hos svärföräldrarna och tvättar bilen. Vi ska väl bortåt snart igen för att äta lite mat. Så himla skönt att slippa laga mat efter allt kalasstök. För övrigt får folk gärna komma hit och äta tårta, då det blev en HEL tårta över.. Så välkomna!

Kalas nr 1

Idag hade vi första kalaset för lilla 1 åringen. Eftersom vi bor i lägenhet så kände vi att det blev lite trångt med båda sidorna hemma hos oss. Så vi delade upp kalasen, så idag hade vi hemma hos mina föräldrar, med min släkt och imorgon blir det hos svärföräldrarna med deras släkt.
 
Kort och gott, en lyckad dag! Jolie var glad hela tiden, och bäst av allt var såklart tårtbakelsen och presenterna, men det är ju så det ska vara :) nu kommer en hel hög med bilder från dagen.
 
 
 
Kalasfin tjej ♥
 
 
 
 
Mums med tårta :)
 
 
 
 
Fröken är ute på vift mycket nu! Så spännande att kunna gå själv, och bus med kusin Dexter med såklart!
 
 
 
Och så paketöppning förstås!
 
 
Detta här ovan fick Jolie :)
Duplo, Rubens Baby "Cutie Emelie" docka och pussel av sin mormor & morfar
Rullande mjukis snigel av min kusin, Ratt av sin gammelfarmor, Bok av silverfarfar
Pumpkin-pussel av silverfarmor, Pumpkin-plocklåda av guldmormor
Och Sara "Äta-Väta-docka" av sin moster :)
 
TUSEN tack för allting! ♥ Jolie somnade som en stock vid 20 idag, andra kvällen som hon somnar helt själv i sin egen säng :) Nu tänkte jag att jag skulle kolla igenom videosen som filmades in från idag. Sen blir det slö i soffan resten av kvällen. Imorgon laddar vi inför kalas nr 2.

Ingen bebis längre

Idag vaknade jag med ett väldans fixa-humör! Så jag bestämde mig för att montera ner skötbordet. Vi har inte använt det på flera månader, mest bara när det varit bajsblöja, men även det är totalt hopplöst nu!! Så nu fick det åka ner. Och man känner ju helt plötsligt hur Jolie inte är någon bebis längre, trots att hon fyllde 1 år igår så blir det ju mer bebis-känsla när man har ett skötbord, tycker jag iaf :)


Så nu blev det myshörna där istället! :) fåtöljen har stått vid andra hörnan av fönstret tidigare. Och ni ser den fina ljusslingan som sitter där ovan? Den fick Jolie av Jenny & Simon på hennes namnkalas, då var hon 3 månader.. Jag var länge velat ha dit den just där, men inte tyckt den passat riktigt när skötbordet stått där. Och inte heller någon annanstans. Men nu sitter den perfekt där över! :) nu återstår det bara o se om vi hittar något annat att fylla upp rummet med, kanske får hon något fint på kalasen i helgen?

Första födelsedagen

Det har varit en helt fantastisk dag. Jolie's allra första födelsedag är nu över. Jolie slog upp sina små blå redan vid 06:40 idag, mycket ovanligt! Hon brukar annars vakna runt 8-9, men hon kände nog på sig att det var något speciellt idag. Till frukost fick hon äggmacka, mums! Lite annat än gröt som hon vanligtvis äter. Vid 9 slocknade hon på golvet (som nu är tredje gången på kort tid hon gör..) och sov ungefär 50 min. Då tog vi oss en promenad med Diezel och sedan förberedde inför dagens barnkalas :)
 
När pappa Andreas kom hem vid lunch så kunde vi inte hålla oss, Jolie fick öppna ett utav paketen hon får av oss.
 
 
 
En rosa bobbycar :D hon blev så ivrig att hon skulle köra iväg med den innan jag ens hade monterat ihop den! Haha, lilla gull. Så himla kul när hon blir glad för det man köpt åt henne.
 
Strax efter kl 13 kom Jolie's kompisar. Alla fyller år denna veckan, så inte bara för att fira Jolie, så firade vi allihopa. Och det blev helt klart ett superlyckat barnkalas! Vi började med bus och det hamnade genast leksaker överallt, så det ska vara!
 
 
Ett ljus för varje födelsedagsbarn :) För Saga i måndags, Hampus i tisdags, Jolie idag och Harry imorgon.
 
 
 
 
Mums tyckte alla! :) Jolie slukade i sig sin först! Och när Saga inte hade ätit upp sin än, så tyckte Jolie minsann att hon kunde hjälpa henne, det matvraket! Efter allt klabb blev det plask i poolen, mycket uppskattat av min lilla säl som gärna hade levt i vatten, haha!
 
 
Barnen började sedan bli lite gnälliga allihopa. Och Jolie som var trött redan innan kompisarna kom, som inte ville sova. Så vi tog paketöppningen och därefter så begav de sig hemåt. Vi drog lapp om vem som skulle få vems paket, då vi bara köpte varsitt. Jolie drog så att vi fick present av Saga, och däri var det en xylofon och en boll - perfekt åt Jolie som älskar musik :)
 
När de gått så var Jolie tok-trött, men inte skulle födelsedagsbarnet sova, nejnej, man kunde ju missa något! Hon lekte lite med sin nya xylofon men ack så trött hon var. Försökte att söva henne men hon ville inte. Tilslut satte jag henne i vagnen och gick runt i lägenheten och då somnade hon så jag kunde göra klart maten.
 
Strax innan kl 19 så ringer det på dörren och Jenny & Simon kom för att gratta 1 åringen :) då blev det ännu mer paketöppning, vilket var väldigt uppskattat av damen.
 
 
 
Av dom fick hon superfin tröja med änglavingar på och ett par leopardbyxor (de vet verkligen vad denna mamman gillar!) och jättegulliga hårspännen & snoddar. TUSEN TACK!!! ♥ av oss fick hon ju då bobbycaren vid lunch, sen 6 st MAM nappar med hennes namn på :) och ett Nalle Phu pussel.
 
Ja nu blev det ett långt inlägg men det får ni stå ut med! Som sagt, det har varit en helt fantastisk dag, det kunde inte ha blivit bättre! Och som jag nämde i förra inlägget, gå-spärren har släppt nu. Så himla kul att hon på riktigt började GÅ på sin 1 årsdag :) nu sover hon gott sedan någon timma tillbaka. Tack och åter tack för alla som har grattat henne idag, och ni fina mammor och vänner som varit här och förgyllt hennes första födelsedag! ♥ Nu laddar vi om inför två kalas till i helgen.
 
Grattis igen, älskade Jolie på 1 årsdagen! Vi älskar dig över allt annat! ♥
 

1 år! ❤️

Idag, eller rättare sagt, imorse vid 04:19 var det 1 årsen våran älskade Jolie föddes. 1 år! Det är inte klokt vad tiden har rusat iväg. Jag har fortfarande svårt att greppa att hon faktiskt är min dotter, att det har varit hon där inne i magen och sparkat hela tiden ❤️
 


Min lilla älskling, du har blivit så stor på en gång! ❤️ För 1 årsen började mitt liv på riktigt, jag fick livets största & finaste gåva. Varje dag sedan du föddes har jag växt som person, jag har blivit en mamma, jag vuxit inom mig. Du får mig känna mig stark och mitt hjärta svämmar över av all kärlek du ger mig. Kärleken till livet och framtiden vi har framför oss. 1 år fyller du idag, din allra första födelsedag. ❤️
 
Jag kan med största säkerhet berätta för er att Jolie på riktigt går nu, idag släppte spärren :) de senaste fyra dagarna har hon släppt greppet själv och tagit 3-4 steg, stått helt själv länge, länge och ofta! Det har bara blivit mer och mer. Jag blir så fascinerad av henne! Så stolt! Och idag bland sina kompisar så har hon trippat iväg flertalet steg nästan hela tiden! :) så jag tror nog spärren har släppt! 

Baka liten kaka

I helgen har vi haft Rambo här, en utav mammas hundar. De har nämligen varit på 4x4 festivalen i Eksjö hela helgen och då valde de att bara ta med den stora hunden Tibbe, då Rambo har atros i lederna och inte helst ska stimma upp sig osv. Så han har haft lite semester här hos kompisen Diezel :) och ingen annan var ju gladare än Jolie!


Igår vart vi även på 50 års fest för Andreas fasters man. Mycket trevligt!

Annars har jag mestadels av helgen bakat. Och då har jag bakat massor vill jag lova! Både till barnkalaset på självaste födelsedagen och båda två kalasen för släkten till helgen. Lilla skrutta, 4 dagar kvar sen är du 1 år.


Totalt blev det 53 bullar, 44 cookies, 42 kolakakor, 40 kladdkake-muffins. Sen gjorde jag 7 små bottnar av banankake-smet som ska vara som små tårtor till Jolie & alla andra barn. Resten av smeten blev 16 muffins ;)

Nu återstår bara de 3 marängtårts bottnarna, sen har jag förberett allt som går att förbereda till kalasen. Det är mycket kvar. Massor av grädde ska vispas både till tårtorna, bakelserna och kladdmuffinsen. Glasyr ska på bullarna och bär på annat. Ja och så pynta såklart. Tur jag har så snälla i mig omgivning som gärna hjälper till.

Phu, nu ska jag sova. Imorgon börjar vardagen igen efter 4 veckors semester. Men ska bli skönt att få lite rutin på saker o ting igen. Och i förskott säger vi stort Grattis till Jolie's bästis Saga som fyller 1 år imorgon! 🎈 hurra hurra hurra! 

1 augusti

Ny månad. Augusti. Det är inte klokt vad tiden sveper förbi! Om ynka 6 dagar fyller vår älskade lilla tjej 1 år! Hur är det möjligt?! För ett år sedan var jag stor som en flodhäst och inte trodde jag att bebisen där inne planerat att komma precis på beräknad dag. Duktig liten tjej :)


Häromdagen fick Jolie en present av sin farfar. Han sa att det inte var tänkt som födelsedagspresent, för den skulle minsann finnas hos dom så hon kunde leka med den där. Som ni ser på bilden var det ett piano med xylofon på :) riktigt omtyckt!

Idag kommer min mammas hund Rambo hit och ska stanna över helgen. Diezel är förstås överlycklig att ha sin kompis här på övernattning :) imorgon ska vi på 50 årskalas, så då får vi hjälp av min farfar med hundarna.

I veckan blir det att förbereda för kommande barnkalas som Jolie ska ha på sin födelsedag :) och sedan de två kalasen till helgen med släkten. Blir mycket det här! Men hon fyller ju bara 1 år en gång! :) jag är så spänd! Hihi
RSS 2.0