Stadsparken

Idag tog vi en promenad i det fina vädret, ner till stadsparken för att träffa Marie & Anna med sina tjejer. Jättehärlig dag verkligen!
 
 
 
 
Söta små tjejor i sina solhattar! Synd bara att fokusen blev på bakgrunden istället för på Jolie på sista bilden. Tog tre stycken men blev likadant på alla, men så är det väl kanske när man ska försöka ta i farten när hon gungar :) Väldigt trevlig och lyckad dag, det tackar vi för. Jolie tycker det är lika kul varenda gång hon får träffa sina kompisar Saga och Livia :)
 
Promenaden hem var dessvärre inte lika rolig.. Damen skrek mestadels hela tiden, fram tills vi kom till rondellen här hemma, då slocknade hon. Inget dög innan dess och jag såg ju hur trött hon var. Gud ja, så svårt att hjälpa henne när hon inte vill ha hjälp! Efter en liten nap så var hon piggare igen och då var det full fart med att busa med vovven! Sååå roligt att sno hans ben, för han snor ju minsann tillbaka det ;) haha.
 
 
Det är tur att Diezel är snäll! De busar ofta tillsammans. Han snor Jolie's gosedjur t.ex, hon tar tillbaka det, och sen snor han den igen, osv. Och tvärtom då, Jolie snor hans ben ;) och så fortsätter det, haha! Men han är så försiktig lillplutten, iaktar hela tiden vad Jolie gör och hur hon reagerar och så han inte gör något fel. Mina små älsklingar!
 
Nu sover Jolie sedan ungefär en halvtimme tillbaka. Inväntar sambon från duschen, sen blir det ett avsnitt Breaking Bad innan vi lägger oss. Imorgon vankas det babycafe, och då blir det att ta cykeln om vädret är lika bra som idag!
 
God kväll på er!

Helgen

Vår helg har bestått av mycket sol! Vi började med att ringa hit gammelmorfar (min morfar) för att få lite hjälp med altan & trädgård. Vi köpte gröna mattor till altanen o la ut så det täckte hela altanen, så nu kan Jolie krypa överallt utan att få spetor av plankorna :) sen grävde vi bort lite rosbuskar och annan skit i min trädgård. Tidigare som bott här har haft småbuskar och grejer lite överallt men jag ville bara ha kvar de två stora syrenerna (eller vad de nu hette?)


Så nu är det gropar lite härvar i hela trädgården.. Men det ska jämnas ut med lite jord tänkte vi.

Lördagen var vi nere på stan en sväng. Andreas köpte nya skor och Jolie fick två par solhattar. Resten av dagen spenderade vi hos svärmor/farmor där vi bl.a. fick tacos till middag.

Söndagen var vi hos mina föräldrar nästan hela dagen. Njöt av solen och var ute hela tiden. När vi kom hem satte vi igång grillen. Jag satte upp blomlådor som jag fick av morfar, och började även handklippa gräset lite. Det tänkte jag fortsätta med idag tror jag. Om Jolie tillåter ;) ska nog allt få bukt på denna trädgård så den ser lite vettig ut!

Cykeltur

Började dagen igår med en promenad med fina Agnes och Bamse. Efter lunch tog Jolie & jag cykeln till babycafet :) Gick hur bra som helst, och väl där var det sång och fika som vanligt.
 
På vägen hem somnade lilla fröken i cykelsitsen, ser dock inte allt för skönt ut..
 
 
Hon landade gott i filten iallafall, och det måste ju varit tillräckligt bekvämt för att kunna somna ;)
 
Strax efter kl 16 kom syster förbi med Dexter, då fick vi låna honom en sväng, alltid lika mysigt!
 
 
Idag har jag ingen aning om vad som står på schemat. Blir i vilket fall snart en promenad med Diezel.
 
Önskar er andra en fin dag!

Grilldebut

Gårdagen var hur härlig som helst. Förmiddagen spenderade vi mest ute på altanen och i trädgården. Tog en liten promenad oså. Efter Jolie ätit mellanmål tog vi oss en cykeltur ner till Ica för att handla lite. Jag köpte första glassen för i år, gott! Och självklart blev det favoriten Magnum Strawberry White! Himla skönt väder att cykla i, fast att det blåste lite.
 
Vi köpte även oss en kolgrill, då vi tröttnat på att grilla på en tråkig elgrill. Visst, funkar väl när man bara har en balkong. Men den har hängt med nu i ca 4 år och dessutom så har vi ju en trädgård nu. Så vi ta hejdå till elgrillen och skaffade oss en kolgrill ;)
 
 
Lilla hjälpredan var självklart med och skulle sätta ihop grillen :)
 
 
Så vi avslutade dagen med några grillade korvar, natta Jolie och sen körde vi ett avsnitt Breaking Bad. Perfekt avslut med påskledigheten!
 
Idag står det intervju på schemat! Kl 12 ska jag vara på Rusta Distributionscentral, önska mig lycka till!

Soliga påskdagar

Helt underbara dagar har vi haft i påsk! Fantastiskt att ha hemma pappa, så hela familjen är samlad. Vi har tillbringat våra dagar utomhus, i den härliga vårsolen.
 
 
 
Igår invidge vi det nya uv-soltältet :) Jolie tyckte det var himla spännande, men Diezel tyckte det var lite läskigt. På bilderna ser ni även några av Jolie's påskpresenter, nämligen hink, spade och vattenkanna :) Det fick hon av sin farmor. Av mormor fick hon två stycken "kläm" smoothies. Ni vet såna där man kan köpa, supersmidiga!
 
Innan middagen tog vi en sväng ner till lekparken så fick Jolie gunga i den stooora gungan med pappa :)
 
 
 
Jättehärlig dag! Och idag blir det ännu mer äventyr :) sista dagen innan vardagen börjar igen.
 
Hoppas ni alla har haft en bra påsk!

Långfredagen

Igår spenderade vi långfredagen med att gå på Jolie's allra första bilmässa på elmia :) självklart åkte hörselkåpor på eftersom det spelas sjuk hög musik i de flesta hallar. Men hon brydde sig inte om det, utan tyckte det var roligt att titta på alla bilar, människor och lampor som blinkade här & var.




Det var väl mest utomhusshowen som var rolig i år. Tycker man blivit mätt på hela elmia-grejen nu när man gått dit år efter år. Men det lär ju inte vara den första & sista bilmässan lilla fröken går på, när man har en pappa som är så bilintresserad så får man hänga på! ;)


Efter elmia fikade vi lite hos Jolie's mormor & morfar. Sen på kvällen hälsade vi på Jolie's syssling Timmy som är lika gammal som mig ;) spännande släkt det där.. Andreas och Timmys mamma är kusiner, så det blir ju så att Jolie och han är sysslingar, haha.

Idag väntas påskfirande hos Jolie's gammelmormor. Men mer om det senare :) grattis även till Jolie's farfar, som fyller 51 år idag!

Skärtorsdagen

I onsdags var det premiär för Jolie att sitta ute i gräset, hon fick på sig sina överdragsbyxor och satt där o mest kikade :) Roligt att titta på vad vovven hade för sig. Kröp lite men mest för att säga "mammaaaaa, jag vill komma upp" :)
 
 
 
 
Igår, skärtorsdagen, var pappsen i familjen ledig. Så vi var o köpte en cykelsits till Jolie :) så det blev premiärcykling! Dock bara runt kvarteret, men både jag & Jolie tyckte det var roligt!
 
 
 
Mycket lyckad dag!
 
Glad påsk på er sålänge.
 

Kompis häng & gunga

Igår var en riktigt lyckad dag! Vid 13 bar det av till Marie för lite mammamys och bebishäng! Jolie träffade sina kompisar Saga, Harry och Hampus :) väldigt lyckat! Kommer kanske upp lite bilder senare, om alla mammor godkänner att jag lägger upp bilder på deras barn vill säga.

Väl hemma gick jag & Jolie bort till svärmor/farmor för lite käk. Pappa Andreas var o spelade innebandy med sitt jobb. Efter middagen gick vi bort till nya lekparken de gjort här vid oss så Jolie fick gunga lite i det härliga vädret :)


Hon tyckte det var jätteroligt! Strax efter jag tog bilden så släppte hon nappen och skrattade som bara den när jag skjutsade på med mer fart. Åh, det måste ju vara det mest underbara läte någonsin att höra sitt barn skratta! ❤️

Nattningen gick bra, men sömnen fortsatte inte bra.. Fick försöka söva om 4 gånger på en timme, sen gick det inte mer. Försökte då få henne att sova i min famn i soffan så jag kunde se film. Inte heller det dög, så det var bara till att gå o lägga sig och ha en dotter sovandes mellan oss hela natten.


Men vad gör väl det, när man får se en underbart vacker liten ängel när man vaknar? Min fina diamant, mamma älskar dig så hejdlöst mycket! ❤️

Nu ska vi snart äta lunch och göra oss redo för babycafe!

Hel natts sömn

Det händer inte ofta, men det hände natten tills idag! En hel natts sömn.. Eller ja, för Jolie iallafall! Mamman vaknar ju lik förbannat flera gånger och undrar vad tusan som händer & varför dottern inte väcker mig? Haha, men skönt var det! Lär väl inte bli likadant inatt så bara att förbereda sig mentalt för att va uppe & springa ett x antal gånger inatt..

Lugn dag idag, promenad i skogen med vovven, städat lite i garderoben och lagat mat. Idag blev det kycklinggryta och ris, blev godkänt av Jolie :)



Pluttan satt och somnade i knäet på mig tidigare idag :)

Efter middagen gick vi bort till svärmor/farmor på lite fika. Hon påminde Jolie att hon skulle klä ut sig till påskkärring på torsdag, och så testade vi för skojs skull idag redan ;) hahah lilla go-unge!




Bil-mekar-mamman bytte däck på bilen med, tyckte det var på tiden när det är olagligt med dubbdäck imorgon ;)


Imorgon laddar vi för playdejt med Jolie's kompisar Saga, Harry & Hampus :) ska bli väldigt roligt!

Godnatt på er :*

Utveckling

Vår lilla fröken utvecklas så fort nu känns det som! Vi övade länge på att hon skulle sitta själv, när hon väl lyckades med det så började hon nästan direkt med att åla sig fram. Sen tog det ganska länge faktiskt tills hon började krypa. Hon ställde sig ofta i krypställning och liksom gungade, men hamnade alltid pladask på mage ;)

När hon väl knäckte koden för att krypa - sen dess har det gått fort! Hon lärde sig snabbt hur man tar sig både från liggande till sittande och iväg i kryp och sen sitta igen osv. Ganska så snabbt började hon ställa sig på knä emot saker. Men nu för några dagar sen har hon börjat ställa sig upp helt emot saker :)


- älskade Jolie, va du är duktig! ❤️

Så nu är det hon kämpar med hela dagarna, att ställa sig emot precis allt! Det blir helt klart myyycket mer liv & rörelse när hon far runt överallt och man måste vara med hela tiden :) så himla roligt att se henne utvecklas och bli starkare för varje dag! Snart dröjer det väl inte länge fören hon börjar knata på längs bord osv ;) lite skrämmande men väldigt roligt!




Igår lyckades hon dricka vatten helt själv ur pipmuggen. Duktiga du! Mamma & pappa är så stolt över dig gumman ❤️

Nu laddar vi inför kalas!

Hipp hipp hurra

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Andreas födelsedag, hurra hurra hurra! Hela 23 år blir pappan i huset idag :)


Tänk att första gången jag fick fira hans födelsedag så fyllde han 19 år, dagen innan min pappa fyllde 42 år. Och självklart ville jag göra en tårta till mina favorit-män. Tårtan då såg ut såhär:


Och jag har gjort en tårta varje år! Dessutom framgick det senare att även hans pappa fyllde år i april. Så nu på söndag när vi ställer till med kalas åt papporna så blir det självklart en egengjord tårta i år med!

Så till världens bästa pojkvän, sambo, fästman, pappa & husse: stort grattis på 23 årsdagen! Vi älskar dig mer än ord kan förklara ❤️

Bvc kontroll

Började dagen med att göra några ärenden på stan, och min tanke var, att eftersom det regnade så mycket igår, så gör det väl säkert det idag med.. Så jag tog på Jolie sin regnjacka idag :) bara för att det var roligt att testa den med. Men såklart så duggade det bara lite.. 




Busade lite på rusta med ;) när mamman inte orkar ta verken barnvagn eller kundvagn så kan man ju alltid testa att åka korg! Skoj tyckte Jolie! Haha, kolla in minen - ser ut som det går jättefort :p

Sen hälsade vi på en snabbis hos moster & kusini innan vi åkte o hämtade papasen för lunch.

Vid kl 13 var det 8 månaders kontroll på lillan. Växer fint som hon ska :) nu väger hon 7985 gram och är 68 cm lång. Däremot har hon varit så himla förkyld de senaste dagarna, och igår såg jag hon var lite rödspräcklig i ögonen. Så BVC sköterskan tyckte inte vi skulle gå på babycafeet idag.. Och är hon fortfarande rosslig och hostar under natten så tyckte hon jag skulle ringa barnmottagningen imon. Det kan vara något som sitter på lungorna :/ stackare!

Men nu sover hon i vagnen ute på altanen och jag ska slå in presenter till alla papporna som firas i helgen. Andreas fyller 23 år imorgon, Jolie's morfar 46 år på fredag och hennes farfar 51 år den 19e. Så vi firar alla på söndag hos oss :) 



Kusinmys

Idag kom min syster och hennes son på besök. Alltid lika trevligt! Kusinerna busade på som vanligt och de ska ju självklart ha samma leksaker ;)




Natten har varit hemsk. Jolie har varit så himla förkyld så det enda hon gjorde inatt var att skrika o inte vilja sova. Slutade med att vi hamnade i bilen till Jönköping.  Dottern sov tillslut, men trötta föräldrar.. Så idag sov hon ända till 10. Får väl se hur kommande natt ser ut. Stackarn, hoppas förkylningen går över snart! Hostar, rosslar och snörvlar..

Idag verkar det som pappan i huset jobbar över. Så får väl se vad vi hittar på här senare. Laga lite käk blir det väl. Funderade på någon kycklingröra som även Jolie kan äta :) 

8 månader

Idag är vår fina Jolie 8 månader, jösses vad tiden går! ♥ Jag är så otroligt stolt över henne och alla dess framsteg jag får äran att se varje dag!
 
Jag har tagit en paus från bloggen, det kanske ni har märkt. Har helt enkelt inte orkat, och det finns inga ursäkter, så är det bara. Nu hoppas jag på ny energi till att dela med mig av vårt liv. För er som inte följer mig på instragram, gör det! Där uppdaterar jag oftare: hejsandraa
 
Kortfattat allmänt: Jolie kryper nu, ställer sig på knä emot saker och är precis överallt där man inte satte henne från början :) jag har varit helt amningsfri sedan 1 månad tillbaka, hon äter gröt på morgonen, vanlig mat lunch och middag, ett eller två mellanmål under dagen och sist välling innan nattning. Hon äter ingenting under natten, vaknar ett par gånger för nappen och det senaste har hon velat ha mycket närhet så då har hon endel nätter fått sova mellan oss då det varit jobbigt för henne. På dagtid sover hon ca 2 timmar på förmiddagen och ca 1 timma på eftermiddagen, antingen utomhus eller i sin säng. Sover vanligtvis mellan 20-07 på nätterna.
 
 
Det senaste har Jolie råkat bli en aning bortskämd, men man ska väl skämma bort sina små juveler? hihi. Det började med att vi gick på en reakväll på babyproffsen. Vi hade mest tänkt att kika lite efter ny bilstol, men eftersom det var så himlans bra pris så kom vi hem med en Axkid Minikid bilbarnstol som ni ser här ovan ↑ som hon kommer kunna ha snart, ja kanske när hon är runt 10 månader, fram tills hon är 6 år. Och då är det bältesstol som gäller. Blev ett riktigt bra fynd och lilltjejen var nöjd med!
 
Sen förra söndagen (30/3) åkte jag & min syster iväg utan barn till Ullared. Barnen fick vara hemma med sina pappor! Första gången Jolie hade en heldag ensam med sin pappa, och första gången jag då var ifrån henne. Men det gick jättebra :)
 
 
Där hittade jag himla mycket fint till Jolie :) Jacka och vindbyxor till vardags, komplett regnställ för dagis till hösten, uv-dräkt, badbyxor, sulky, flytväst och soltält till sommaren. Och annat smått & gott! Köpte även 1-års present till henne, vi vet ju inte om vi kommer att åka dit igen innan hon fyller, så tänkte det var lika bra.
 
Annars har det väl inte hänt överdrivet mycket sen senast jag skrev. Som sagt, ni som följer mig på instagram har ju hängt med. Jolie har busat massor med sin kompis Saga, och med kusin Dexter oxå förstås. Mamman här intog i fredags sin första alkoholhaltiga dryck sedan innan graviditeten. Eftersom jag varit amningsfri i en månad, så tyckte jag det passade bra att köra på premiären när jag blev bjuden på mammafest i fredags. Var himla trevligt! Dessutom var det premiär-köp för mig på systemet, haha, det är väl inget märkvärdigt. Men när jag fyllde 20 så var jag gravid, och då kändes det inte lämpligt att köpa "bara-för-att".
 
Hur som helst ska jag försöka vara lite mer flitig på att uppdatera bloggen. Min iPhone 4s har kollapsat totalt, så det är en utav anledningarna till varför jag inte varit mer aktiv här. Nu har jag en 5s iallafall!
RSS 2.0