Dejtnight

När Andreas fyllde år i april, så fick han ett presentkort av mig, på SF bio och lite annat förstås. Men vi har inte tagit oss för att hitta en bio fören nu, så igår kväll var vi på dejt jag & min älskling ❤️ Jolie fick spendera natten hos sin mormor & morfar, så for vi iväg till Jönköping.


Först tog vi oss en glass vid piren och sen vart det biotime. Vi såg på Termanator, och den var helt okej faktiskt :) vi valde mellan den eller Jurrasik Park, men ingen av oss kände för 3D bio och det var bara det som visades förutom Terminator då.

Men det blev en lyckad kväll! Jag höll dock på att somna på vägen hem sen, och en natt utan uppvak med följd av sovmorgon hade vi. Så skönt! Det behövs verkligen imellanåt! 

Olyckligt drabbad

Jag berättade ju att vi monterade upp skötbordet förra helgen. Då sa Andreas när han varit ute i förrådet o hämtat det, att han tyckte det såg ut som Jolie's babygym såg mögligt ut, men han tittade inte så noga. Jag tänkte inte så mycket mer på det, förens idag när jag fick hem en påse med bebiskläder från min syster. Då började jag grunna på om det verkligen var mögel eller om man sett fel. Så när Jolie sov på mitt dagen idag så krånglade jag mig ut i förrådet och hämtade in ALLA vakuumpåsar jag hade där. OM nu så en blivit möglig så kunde ju likaväl allt blivit det. Och redan innan jag öppnade den påsen med just gymmet i, så bara brast det..
 
Såhär såg nämligen babygymmet ut, och dessutom babynestet och amingnskudden .. :(
 
 
Gravid och känslig som jag är började jag förstås storgråta! Hur har det lyckats bli såhär? Jag trodde ju att hela meningen med vakuumpåsar var att det skulle bevara sakerna hela och fräscha.. Fy va ledsen jag blev! Jag upptäckte att nästan alla påsar hade vakuumet släppt på, men det vart bara detta som blev drabbat. Kollade igenom ALLA Jolie's kläder och allt såg mögel-fritt ut, tack & lov! Det enda jag kan komma på varför är om jag lagt ner detta och något utav det varit lite fuktigt.. Men jag har inge minne av det alls. Visst kan alla göra misstag, och förmodligen vart väl detta mitt egna fel då OM nu något var fuktigt. Usch & fy. Riktigt sorgligt!
 
Tur som det är har jag ju en snäll syster som mer än gärna lånar ut både gym, nest och kudde åt mig. Tusen tack! Vad skulle jag gjort utan dig? ♥ Självklart väldigt uppskattat, och skönt att behöva köpa nytt. Men det är ju aldrig som att använda sitt egna, det min älskade dotter hade när hon var bebis. Det sitter ju så mycket minnen i dessa grejer.. Menmen, nya minnen med ny bebis.
 
När jag väl var i rotade bland alla kläderna, så kunde jag inte låta bli att ta fram det neutrala jag hade i storlek 50 och 56. Hihi, så pyttesmått! Kan knappt förstå att Jolie varit så liten, och ännu mindre att jag faktiskt har en så liten snart igen! Jösses. Så lite bebiskläder fick nu smyga fram och lägga sig i byrån, mysigt att kunna gå o pilla lite på dom och längta sig fram ♥ Det vart lite tröstnade i detta missöde..
 

Magen vecka 23

Ja och som jag säger varje vecka så känns det som det står stilla. Men det är väl för jag själv inte tänker på det så mycket. Gissar däremot att det snart kommer en växtspurt :)
 
 
Här har vi magen i vecka 23, (22+0)

Vecka 23

Vecka 23 är här, 22+0, 155 dagar har gått & 125 återstår. Totalt 55,4% avklarat ♥
 
Bebis:
Barnet är ca 20 cm långt mellan huvud och stjärt och väger mellan 465 och 550g denna veckan. Man kan fortfarande ana skelett och organ genom barnets hud. Barnets hörsel förbättras och det kan nu utskilja olika ljud både inifrån och utanför din kropp. När ditt barn föds kommer det att känna igen röst både på tonläge och på rytm. Du kan stimulera ditt barns utveckling av nervsystemet genom att prata och sjunga för ditt barn redan nu.
 
 
Mamma:
Allteftersom magen växer så påverkas din matsmältning. Du kan uppleva förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan lindras om du äter många små mellanmål istället för färre stora måltider. En promenad efter maten hjälper matsmältningen. Kanske kan du nu känna barnets kroppsdelar genom bukväggen, en liten fot eller ett knä? Ligamenten som håller upp livmodern töjer sig när barnet rör sig, det kan ibland orsaka smärta i sidan av magen. Det är helt ofarligt. Många kvinnor upplever det som att det drar och känns obehagligt i sidan av magen. Smärtan skall försvinna om du vilar annars ska du kontakta sjukvården.
 
Pappa:
Prata gärna med ditt blivande barn så ofta du kan genom små buffar och klappar på magen. Ditt barn kommer att känna igen din röst när det föds. Att prata med barnet hjälper till att stimulera utvecklingen av dess nervsystem.
 
 
Såhär känner jag:
Sedan vi var i Eksjö i helgen på långpromenad och Skurugata, så har jag haft som träningsvärk i magen. Inte sån vanlig molande växtvärk, utan något annat. Det har känts ömt när jag stött emot nedre delen av magen, som när jag böjer mig ner eller sitter med benen emot. Detta börjar nu lätta lite, så det borde ju vara därifrån. Det bökas omkring där inne mycket nu och har ett fåtal gånger kunnat se utanpå magen hur det buffas till :) Drömde inatt att jag kunde se tydligt en fot tryckas ut, men så väl som jag såg i drömmen vet jag ju att det inte syns. Har dock inte än kunnat utskilja vad som buffas emot mig. Så mysigt att känna liv därinne ♥

Förberedelser

Jag är alltid så ivrig med saker, ni som känner mig vet att jag vill ha saker gjort direkt! Jag har verkligen försökt hindra mig själv med att inte börja "boa" alldeles för tidigt inför bebisens ankomst. Men nu i söndags var det faktiskt Andreas som triggade igång det, haha.

Jolie's rum är ganska litet, och eftersom hon kommer att få en vuxensäng när hon fyller år i augusti, så gör det att det blir något trångt där inne. Så vi beslutade oss för att flytta ut hennes byrå till köket - blev toppenbra! Perfekt att ha så rymligt kök!

Men nu vart det ju oerhört tomt i rummet.. Vad hittar vi på då? Om vi inte köper sängen i förtid, vilket känns tråkigt för det förstör hela grejen med att hon ska få den på sin födelsedag.


Jo vi monterar upp skötbordet igen! Haha, men det blev faktiskt bra! Och för den gravida mamman känns det bra att slippa byta nr2 blöjor på golvet på Jolie. Hon tyckte förstås det vart spännande att den kom upp igen så hon hade inga problem med att ligga där o bli bytt på. Alla nöjda o glada :)

Så första grejen inför bebis ankomst är nu framme ❤️ det får mig bara att längta ännu mer! Och förstås, boa ännu mer, hihi 

Vattkoppor

Nu har vattkopporna slagit till på den 3e kusinen av totalt 3. Min lilla prinsessa! Igårkväll började de ploppa fram och vi hade en makalöst tuff natt. Det kliade så förbaskat på henne :( så det vart mycket gallskrik och fäktandes.. Lite sömn fick vi iallafall.


Än har det inte blivit så mycket koppor. Hon har varit pigg under dagen, visst har hon velat sova/vila lite mer än vanligt men ändå pigg. Får se hur det artar sig de kommande dagarna. Imorgon får Andreas vabba halva dagen sen tar svärmor över resten av veckan, så skönt när man kan få sån hjälp :)

Så det menas ju att Jolie's sommarlov börjar redan nu! Egentligen skulle detta varit sista veckan, men eftersom hon nu åkt på vattkoppor så får hon ju inte komma dit. Så jag får väl åka dit någon dag nu o hämta hennes grejer. Extrakläder o sånt tänker jag, eftersom hon redan nu vuxit ur de som ligger där så kan jag lika väl ta med hem och fylla på med nytt efter sommaren. 

Skurugata

Jolie hade skyhög feber inatt med, men vi tog oss igenom det ganska lindrigt. Gick bort för lite sen frukost till svärföräldrarna, och vi alla vart lite rastlösa så vi tog oss till Eksjö för att gå en långpromenad runt Prästängsbadet. Lite frisk luft o vagnen skadar inte för Jolie tänkte vi och tog oss runt den halvmila långa promenaden ;) sen vart vi hungriga o åt lite lunch på campingen.

Jolie höll sig himla glad o pigg, ingen direkt feber hade synts till på hela dagen. Så vi fick för oss, att när vi ändå var i Eksjö, så kunde vi ju ge oss på att gå Skurugata. Sagt och gjort!

Jösses vilken upplevelse! Ingen av oss mindes att det vart SÅ krångligt att ta sig igenom, haha. Men OM vi hade roligt! :)




Jolie fick vi förstås bära sådär 80% av vandringen, så hon vart lagom otålig endel tillfällen, men roligt hade hon ändå!



"Var det inte mer än såhär?" Säger svärmor precis innan vi mötet detta, och därefter vart det sådär 3 gånger värre hinder och dalar att ta sig igenom, hahah. 


Hittade ett ställe där man kunde skriva i en "gömd" gästbok, himla rolig grej tycker jag! Självklart skulle Jolie få finnas med i den :)



Diezel tyckte nog det var ett väldans äventyr vi tog med honom på, hahah. Men han uppskattade mest när vi kom till källan så han kunde få dricka :)

Riktigt lyckad dag! Och vi alla vart ganska möra och trötta i kroppen efter att först gått en långpromenad och nästan direkt efter tagit oss igenom Skurugata ;) men nästa gång vi åker dit får nog Jolie vara lite större så hon kan gå där själv. 

Midsommar 2015

Varit en lång natt med en liten ledsen tös som haft mellan 39.7-40 grader hela natten, trots alvedon :( men under förmiddagen så höll hon igång rätt så bra, låg på 37.5 i temp. Ringde min farmor, som vi skulle få midsommar mat hos, och frågade om vi fick komma trots hennes feber och det var absolut ingen fara :)


Så det blev lite firande ändå med vår lilla sjuka jordgubbstjej :) märktes att hon var mer hängig än vanligt, men hon höll sig igång bra ändå. Återstår o se hur natten blir men oftast brukar man ju bli sämre igen. 

Febrig tjej

Idag när jag sovit klart och skulle hämta Jolie på förskolan så finner jag henne liggandes i en frökens famn. Feber hade hon åkt på, stackarn! :( skulle ha lekt med kusinerna men fick åka raka vägen hem istället.


Somnade på mamma så fort vi satte oss i soffan. Galet mysigt! För det händer ju allt för sällan nu. Men man blir ju helt hjärtskärande när sin lilla älskling mår dåligt.. Hon har sovit mestadels av eftermiddagen och kvällen. Vart skållhet vid 19.30 och hade då 39.9 i temp :( kommer nog bli en lång natt. Lilla pluttan ❤️

Chokladbollstjuv

Fick ett ryck o gjorde chokladbollar idag med Jolie. Dock lättare sagt än gjort. Hon som är lika galen i chokladbollar som sin mamma, skulle ju iställetäta upp smeten än att göra bollar! Haha.


Men några hela och klara chokladbollar blev det tillslut :) mums! 

Magen vecka 22

Tycker fortfarande att det står lite stilla just nu. Vikten ligger på +6kg just nu och måttet har ökat med +10cm, så uppenbarligen händer det ju saker, haha. Men jag väntar nog några veckor till innan jag gör en ny jämförelse mot graviditeten med Jolie. Här kommer iallafall magen :)
 
Magen vecka 22, (21+0)

Vecka 22

Ny vecka igen då, som sagt så flyger veckorna iväg! Nu är vi i vecka 22, (21+0) ♥
 
Bebisen:
Barnet är nu ca 19 cm och väger mellan 370g och 450g denna veckan. Barnet växlar mellan sömn- och vakenperioder och har redan en egen dygnsrytm. När du vilar är barnet kanske som mest aktivt medan den vaggas till sömns när du håller igång. Den del av hjärnan som tillverkar hjärnceller utvecklas mycket under den här tiden.
 
 
Mamma:
Ditt hår känns kankse tjockare än vanligt, det beror på att du inte tappar speciellt mycket hår under graviditeten. Efter att barnet är fött tappar du som vanligt igen. En del upplever till och med att de tappar mer hår under amningsperioden. Ditt tandkött kan svullna och det är viktigt att du sköter din tandhygien. Även fräknar, födelsemärken och vårtgårdarna kan påverkas. Unvik stark sol. 
 
Pappa:
Se nu till att ta vara på tiden under graviditeten. Oftast mår den blivande mamman bra och besväras förhoppningsvis inte av tidigare symtom som tex. trötthet eller illamående. Njut av tiden tillsammans och hitta på något roligt.
 
 
Såhär känner jag:
Det buffas massor där inne nu! Och i måndags kväll så fick pappa Andreas känna en buff i handen för första gången ♥ Kan än inte kalla det sparkar men det är helt klart mycket tydligare och väldigt ofta. Bebis börjar böka omkring lagom varje gång när jag ska natta Jolie, och det är supermysigt! Jag märker att den har sin rytm med sov och vakentider, och det stämmer utmärkt att den kör igång när jag vilar. Underbart att få känna liv där inne! ♥ Nu är nog den tid som jag mår som bäst, och jag bara längtar efter semestern så vi kan få hitta på massa roligt hela familjen. 

Stadsparken i Jönköping

Förmiddagen idag tillbringade vi i Stadsparken i Jönköping. Jolie var så himla faschinerad av alla djuren, men hon tyckte nog att hästarna var bäst ♥ Hon har det senaste utvecklat ett väldigt intresse för hästar, och mamman här hoppas förstås att hon blir en liten hästtjej, hihi. Saknar verkligen att vara bland hästar!
 
 
 
Tog en glass innan vi for hem igen. Handlade lite mat och sen vart tanken att skruttan skulle sova medan jag lagade mat, men ikke! Hon skulle minsann vara vaken! Jag gjorde iallafall färskpotatis, vi tjuvstartar lite, det är ju såå gott! Oså lite burkskinka och gräddfil till det. Enkelt och gott! Efter maten blev det en sväng till lekplatsen vid oss. Därefter hoppade jag i säng och pappan & dottern gick bort till farmor. Vad de sen gjorde där vet jag inte, haha, men jag lyckades iallafall somna.
 
Nu är jag på jobbet sedan två timmar tillbaka. Senast jag jobbade vakennatt var 3 maj så får se hur detta går. Kommande 4 veckor kommer jag jobba 2-3 nätter i veckan, plus lite eftermiddagar och kvällar på det med. Semesterperioden har ju nämligen börjat och de veckor jag själv inte har semester, har jag förstås tagit åt mig extra, på båda arbetsplatserna. Men det ska nog gå bra! De har inte lagt några dubbelnätter nu iallafall och det är bra, då de vart aningen tufft sist jag var gravid.
 
Har fortfarande känslan att denna graviditeten kommer susa förbi, nästan skrämmande egentligen. Men snart har vi en liten bebis hos oss ♥

Dop för Oliwer

Idag stod det dop på schemat, visserligen först så jobbade jag 8-12. Men stora fokuset låg på lilla älskade Oliwer, som var så himla duktig hela tiden! Moster är så stolt över dig, gullis! ♥
 
Doptjänsten höll till i Lövhult, efter det blev det dopfika i en lokal där jag tillbringade mycket tid när jag var liten, haha. Mycket minnen!
 
Min fina familj ❤️

Jag har tyvärr inte så mycket bilder från dopet, bilderna jag tog var nämligen med min systers kamera. Men jag kunde ju inte motstå att ta en bild på den underbara tårtan!
 
 
Så himla mysig dag! Alltid lika underbart att samla släkten och träffas så. Oliwer var som sagt superduktig hela dagen, knappt ett knyst sa han, hihi. Storebror, kusinen och kompisen ville gärna hjälpa honom att öppna paket när det var dags, konstigt att det kan vara så roligt med paket, haha ;)
 
Kvällen sen tillbringade vi hos mina föräldrar. Åkte Buick med pappa in till stan för att handla lite grillad kyckling och potatissallad, muums! Sen vart det bums i säng för både mig och Jolie, så trötta vi var! Minst sagt bra dag!

Underbar sommardag!

Det är så härligt att vara ledig lite då & då i veckorna, så man får spendera mycket tid med dottern. Idag vart det en otroligt härlig dag i sommarvärmen. Vi började dagen med en tidig visit på lekplatsen här vid oss. Eller tidigt och tidigt, vi var där vid 9 och då var vi alldeles själva, så det vart ju en fördel! Efter ungefär en timme började det droppa dit lite mammor och barn men då hade vi redan hunnit tröttna, haha.
 
 
Hade lite melon-mellis och sen gick vi en promenad med vovven. Efter Jolie sovit lunch sen så blåste jag upp hennes pool så hon fick premiär-plaska lite och det var ju såklart väldigt uppskattat! Hihi. Hennes superfina nya baddräkt hade hon på sig med såklart och den kunde ju verkligen inte bli mycket sötare på våran lilla älskling!
 


 
När klockan började närma sig pappa-slutar-snart-tiden, så gick vi bort till farmor, där farbror Dennis höll på att fylla deras pool - nååågot större än Jolie's förstås. Och hon ville i direkt, men hon fick bara doppa fötterna, usch vart ju svinkallt, haha. Åt lite där och mycket mer än så gjorde vi inte den kvällen.
 
Älskar verkligen att sommaren är här! Och det är så konstigt hur man uppskattar saker o ting på ett helt annat vis när man har barn, livet börjar verkligen inte förens man får barn, och snart har jag lyckan att få ett barn till ♥

Med tuppen i affären

Haha, kul att jag sitter o skrattar åt min rubrik! Men det jag menar är att idag var vi uppe med tuppen, som alla andra dagar ungefär, men idag så snörade vi på oss hjälmarna och cyklade ner till Ica vid 8 på morgonen. Det ni! Var riktigt härligt om jag ska erkänna! Jolie som älskar att åka med på cykeln vart ju överlycklig. Och inte heller fick jag ta av henne hjälmen när vi skulle in i affären. Lite mjölk, bröd, köttbullar och blöjor blev det. Ska man få med det hem på cykeln får man ta det nödvändigaste, och det vart ju syftet också. Men jag tog mig dit & hem utan vidare problem. Jo visst blev det till att hoppa av o gå i uppförsbackarna, konstigt nog har man ju sämst kondition som gravid, undra varför ;) haha. Och så fort jag hoppade av så sa Jolie direkt "mamma sykela mer, mamma sitta där" och pekar på sadeln. Goa unge!
 
 
Nu på kvällen vart jag iväg och jobbade i 3 timmar. Inte mycket lönt kan ni tycka, men gillar man sitt jobb så spelar det ingen roll om det är många eller få timmar. Mitt arbetspass spenderade jag nere på cykeltävlingen här i stan, kul när det händer lite här och extra kul när man kan få ta del av sådant på arbetstid. Inte för pengarnas skull förstås, men utan att få göra något roligt tillsammans med sin brukare :) Det är nog det jag uppskattar mycket med mitt yrke som personlig assistent, att man får chansen att göra något utöver det vanliga tillsammans med sin brukare, men allra mest uppskattar jag att se den fantastiska utvecklingen när man jobbar med barn! Det är så häftigt!
 
Hur som helst har det varit en himla bra dag, äntligen kan man säga att sommaren är här!

Magen vecka 21

Känns fortfarande lite som magen står stilla, eller så tänker jag helt enkelt inte på att den växer. Man hinner ju inte tänka så mycket på gravidteten när man redan har en fartfylld dotter i hemmet :)
 
 
Här har vi iallafall magen i vecka 21, (20+0)
 

Vecka 21

Igår vart vi exakt halvvägs, vilket menas att idag går vi in i vecka 21 (20+0) ♥
 
Bebis:
Barnet är nu ca 18 cm långt mellan huvud och stjärt och väger mellan 290g - 360g denna veckan. Bebisen rör sig fritt i fostervätskan. Nu kan du kanske känna mer regelrätta sparkar långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet. Bebisens första avföring, sk. mekonium eller barnbeck, börjar bildas i tarmen. Sinnesorganen utvecklas i raskt takt och smaklökarna på tungan är färdiga. Barnet börjar reagera på smärta.
 
 
Mamma:
Du kan nu känna livmodern nära naveln. Brösten kan börjar läcka råmjölk, ditt barns första kost. Tänk på hur du sitter och ligger, men även på hur du lyfter saker. Var försiktig med din rygg som redan är påfrestad. Bäckenet börjar bli mer rörligt på grund av gravidietshormonerna. Har du mycket besvär finns det speciella bälten att köpa som "fixerar" bäckenet när du går och står. Fråga din barnmorska om var du kan få tag på ett bälte. Det kan även vara en god idé att träffa en sjukgymnast för att få tips och råd på övningar vid bäckenbesvär. Halsbränna är inte helt ovanligt, det känns som en brännande känsla i bröstet och kan ge sura uppstötningar. Den beror delvis på att den övre magmunnen blir lite slappare och på att den växande livmodern trycker matsmältningsorganen uppåt. Det finns receptfria läkemedel som hjälper mot halsbränna, prata med din barnmorska eller hör med Apoteket.
 
Pappa:
Nu växer både barnet och mammans mage med en hög fart. Ett tips är att smörja in din partners mage med hudlotion eller olja. Beröringen är skön och oljan kan lindra om magen kliar. Dessutom kan det bli en fin stund för er alla tre eftersom barnet förmodligen kommer att känna dina rörelser.
 
 
Såhär känner jag:
Jag drömde inatt att mina bröst började läcka jättemycket, så läser jag idag i appen att de kan börja läcka denna veckan, haha lite lustigt! Dock inte märkt något ännu. Foglossningen är än väldigt, väldigt svag, men det känns som den smyger sig på när jag påfrestat kroppen. Någon halsbränna hade jag verken med Jolie eller känt av än med denna, men eftersom denna graviditeten är helt olik förra så lär jag väl erfara det med. Men hoppas att slippa kan man ju alltid göra. Buffas massor där inne nu, dock så känns det inte som riktiga sparkar än, förmodligen för moderkakan låg i framvägg. Mysigast är när man ligger i sängen o ska natta Jolie, en gosig tjej bredvid sig & en buffande bebis i magen ♥
 

50%

Idag har 140 dagar av graviditeten passerat, och 140 dagar återstår. Alltså har exakt 50% gått. Det är helt otroligt vad snabbt denna graviditeten har gått hittills! Och jag känner på mig att sista halvan kommer gå ännu snabbare.. Jösses, nästan så man blir skrämd av hur snabbt tiden går!



Lilla älskade plutt där inne, det kommer nog bara rassla till så är du ute hos oss ❤️ vi längtar så otroligt!

Men först är det dags för några veckor fullspäckade med jobb, sen semester, jobba lite till och sist gravidledigt. Om det beviljas såklart. Men hur som helst så får jag känslan att det går snabbt! 

Student

Idag var det student för min mellersta kusin. Galet att det redan gått 4 årsen jag själv sprang ut.. Vart tar tiden vägen? Det kommer man nog fråga sig ett antal gånger i livet.

Hur som helst var det en himla bra o mysig dag! Jolie och Dexter hade riktigt roligt på studsmattan, haha. Först tyckte Jolie det var lite läskigt o bara ville hålla oss i handen när hon hoppade. Men sen tillslut hoppade hon själv :)


God mat och supergoda tårtor :) Stort Grattis Mikael till studenten! 

Shopping

Det blev allt lite shopping till Jolie. Hon hade knappt inget i sin garderob som passar längre, allt är i princip för smått. Så en hel hög med kläder i stl 92 blev det :) 


Den randiga, prickiga saken ni ser där nere, blå vit och röd - det är en baddräkt, så himla söt! Ska bli roligt med premiär badet i den framöver! Hon fick även ett par sandaler men de ville hon promt ha på sig hela tiden så blev ingen bild på dom, haha 

Imorgon vankas det student för min mellankusin. Ska bli mysigt att träffa alla igen! 

Kompishäng

Idag vart jag på möte med jobbet för att skriva i alla papper inför ansökan om havandeskapspenning. Så blir allt godkänt så går jag hem den 28 August, känns ju rätt gött :) dessa veckor kommer gå med rasande fart! Vilket hela denna graviditeten gjort hittills!

Efter mötet träffade vi Marie & Saga för lite bus i Stadsparken. Mycket glada tjejer! Och äntligen vart det lite skönt väder med sol ☀️ när vi varit där ett tag så började det kurra i alla våra magar. Så lunch på Asia Palace fick det bli :) när de båda smällt i sig lite mat så vart det ju fullt ös där med. Kort sagt har vi ett par busiga tjejer som var överlyckliga att vara i varandras sällskap!


När jag kom hem så hade jag en minst sagt trött tjej! Hon somnade direkt i vagnen ute på altanen, så jag passade på att lägga mig en stund med. Kändes lite i ryggen efter att ha fått springa efter en busig Jolie hela dagen, haha

Snart kommer min pappa o hämtar Diezel, för sen när Andreas kommer hem åker vi till Jönköping för lite shopping åt Jolie :) så vovvsen fick åka hem till kompisen Tibbe sålänge. 

Vilka är ni?

Jag skriver blogg mestadels för min egen skull, kunna gå tillbaka o titta hur det var tidigare i mitt liv. Perfekt nu när jag är gravid för andra gången o kan gå tillbaka o se hur det var första gången :)

Men jag tror, och hoppas att ni ändå är några stycken som läser mina inlägg. Ser ju trots allt på statistiken att det är folk här inne. Kan ni inte lämna lite spår efter er? :) exempelvis; vilka ni är, hur gamla ni är, om ni har barn och hur ni hittade till mig? Vore jätteroligt! ❤️

Om jag ser att det är många personer som jag faktiskt inte känner, så kanske det skulle vara roligt med en frågestund? Skriv gärna det i er presentation med ;) men sen sitter jag väl här med 0 st kommentarer som vanligt, haha. Spännade! 

Magen vecka 20

Idag var första gången jag mätte magen sedan jag blivit gravid, eftersom jag försökte gå ner i vikt innan jag blev gravid så har detta känts lite halvt jobbigt. Att se siffrorna öka igen. Men jag vet ju att det är för det växer en liten bebis där inne. Så jag får helt enkelt släppa den tanken och låta magen växa så som den vill, så tar jag tag i det där igen när bebis är här i famnen istället :)
 
 
Så här har vi magen vecka 20 (19+1)
 
Och för er som är nyfikna på måttet, så har jag på dessa 20 veckor ökat 11 cm, haha. Nu vart det nog två veckorsen jag vägde mig och då stod det på +4kg. Helt okej än så länge. Men är lite småspännande (samtidigt skrajset) vad allt kommer att hamna på. Vi får se!

Vecka 20

Igår gick vi in i vecka 20, så idag är det alltså 19+1. Det är galet att vi redan gått halvvägs! Eller egentligen blir det på riktigt halvvägs på tisdag, då det är exakt 50% avklarat. Hur som helst känns det som tiden bara springer iväg! ♥
 
Bebis:
Barnet är nu 16 cm långt från huvud till stjärt och väger mellan 225g och 280g denna veckan. Barnet växer snabbt och kan känna igen din röst. Utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt - kommer nu. Om det är en flicka så finns det redan ca två miljoner ägganlag i äggstockarna. På huden finns ett vitt fett, sk. vernix caseosa som skyddar den känsliga huden mot påverkan av fostervattnet. En del barn har kvar mycket av detta fettlager när de föds.
 
 
Mamma:
Du är nu halvvägs i gravideten! Barnet rör sig mer och mer och nu känner många kvinnor av de första rörelserna i form av ett fladdrande eller kurrande, de regelrätta sparkarna kommer när barnet blivit större. Magen skjuts fram när livmodern växer. På en del mammor kan naveln börja puta ut. Kanske är det dags att börja titta på en barnvagn som passar era behov. Du kommer få ett moderksapsintyg från din barnmorska som du skickar till försäkringskassan. Fram till hälften av gravidteten växer de flesta foster likvärdigt. Nu börjar de induviduella skillnaderna i genetiken göra sig gällande, en del kommer bli långa och smala och andra korta och lite knubbigare. Nu spelar det även roll för barnets födelsevikt vad du stoppar i dig. Tänk på att undvika allt för mycket socker. Du behöver inte äta för två.
 
Pappa:
Halvvägs in i gravidteten är det möjligt att utskilja barnets rörelser under huden. Om du lägger handen mot magen kanske du kan känna någon liten rörelse men det brukar oftast dröja några veckor till. Den blivande mamman känner rörelser tidigare än vad du kan känna dom med din hand. Du kanske börjar fundera på om det är en pojke eller flicka?
 
 
Såhär känner jag:
Det buffas en hel del där inne nu, så himla mysigt! ♥ Förutom att min kära lilla snart tvååring som sover dåligt om nätterna så är jag inte längre lika trött. Jag är iallafall inte redo att sova redan vid 20 på kvällarna. Först idag på morgonen kände jag av lite foglossning framme i blygdbenet, men verkar ha försvunnit nu. Jag hoppas verkligen jag klarar mig undan foglossning under tiden jag jobbar extra första sommarperioden. Annars är det väl inte jättemycket mer att säga om denna veckan hittils. 
 

Ha-begär

Att få barn nummer två har många fördelar, då man redan lagt mycket pengar på alla de "stora" sakerna man behöver, med det första barnet. Som spjälsäng, skötbord, vagn osv.. Kläder, iallafall första storlekarna om det inte blir en till tjej. Men hur som helst betyder ju det inte att "ha-begäret" försvinner, hahah.

Jag är en sån person som tycker mycket om att planera och vill gärna ha saker klart i god tid. Som att det kliar i fingrarna för att få göra iordning i Jolie's nuvarande rum. Att få möblera om och göra plats för det lilla syskonet :) men än är det ju för tidigt! Först o främst ska Jolie få en ny säng, vilket hon inte ska få fören i augusti när hon fyller 2 år. Så än finns det inte så mycket att göra. 


Det här ovan är nämligen det som ligger i mitt begär just nu.. Kan väl tycka lite såhär efteråt att jag vart lite snål när vi skulle köpa grejer till när vi väntade Jolie. Både skötväskan vi har och åkpåsen kommer från Ullared. Och jag kan ju säga att den skötväskan gick sönder efter bara 6 månader... Lagom kul. Dessutom vart den så himla liten och nu när jag behöver utrymme för två barn så vill jag hellre ha en rejälare! Vad passar då bättre än Emmaljungas egna när jag har en sån vagn? ;)

Sen då åkpåsen, den är jag väl egentligen bara trött på, haha. Har länge velat ha en från Elodie Details till Jolie, då den i rosa. Men eftersom jag inte vet om det kommer ut en lillebror eller lillasyster, så tänkte jag att en i zebra passar ju båda! :) så snygg är den!

Men vi får väl se om jag blir ägare till detta innan bebisen kommer eller inte ;)
RSS 2.0