Flyttkaos och höggravid

Idag är det exakt 1 vecka kvar till beräknad förlossning. 1 vecka - 7 dagar. Och här är vi mitt uppe i flyttkaos! Denna veckan: packa, packa och förbereda. På måndag: flytt. På onsdag: beräknad förlossning. Hur ska detta gå?
 
Nu tänker alla förståss "oj va hastigt!", och ja.. Hastigt blev det! Men gud så bra det kommer att bli! Det är nämligen såhär att förra veckan haffade några grannar oss och undrade om inte vi var intresserade av deras lägenhet. Och för er som inte vet, nu bor vi i en trea på andra våningen, med balkong. Det vi blev erbjudna var på bottenvåningen, också en trea, men eftersom den är på botten så menas det att istället för balkong - så får vi en altan och en liten trädgård! Självklart var vi intresserade! Det är ju en sådan lägenhet vi varit på jakt efter hela tiden, men har väl lite nöjt oss med andra våningen just för att vara glada över att ens ha en lägenhet.
 
Hur som helst fick vi komma in på en liten privat visning, och den ser ju såklart ut likadan som våran - fast den är åt andra hållet. Ja alltså vår lägenhet går åt höger nu, och den nya går åt vänster, annars samma planlösning. Och ja det har jag ju glömt att nämna: det är i trapphuset bredvid ;) haha. Men vi fick kika runt, och de hade själva lagt ut 8.000-9.000 på tapeter i hela lägenheten och resten totalrenoverat, så fint går ju inte säga annat om! Därefter så säger dom att de kan prata med Linden om att de önskar att vi tar över den. Javisst svarar vi, vi är väldigt intresserade! Självklart är det guld värt att ha altan och trädgård när man har liten bebis på gång och två små hundar - än en liten tråkig balkong och dessutom ha en trappa att gå upp för. Däremot var väl våra förhoppningar inte allt för höga för det kändes inte som vi bara kunde hoppa över kön och få den före alla andra som sökt. Kändes liksom lite för bra för att vara sant..
 
MEN. I måndags kl 10.00 ringer grannen och väcker mig. "Stör jag?" Frågar han och jag svarar helt nyvaket "Nej såklart inte.." Då berättar han att han pratat med Linden, och att lägenheten är våran! Chockad och exhalterad till tusan frågar jag om han verkligen menar allvar?! Mycket riktigt hade han fixat så lägenheten tas över utav oss. Så jag ringer hem Andreas som är på jobbet första dagen efter semestern, och vi åker ner till Linden. Där träffar vi upp grannen och redan då skrivs alla papper på!
 
Så från att i onsdags förra veckan bara få en liten, vad vi trodde falsk förhoppning, till att i måndags ha skrivit på kontrakt och få nycklar till den nya lägenheten nu på måndag 5/8. Ja, man kan gott säga att det blev hastigt! Och vår älskade lilla bebis kan komma precis när som helst under hela flytten!.. Känns lite smått läskigt. Men vi har många som hjälper oss, och har redan kommit väldigt långt med packning och förberedelse. Så skulle vi behöva fara in till bb mitt i allt, så fixar dom flytten ändå. Guld värt! Så bebis, du är välkommen när du är redo, precis när som helst! Vi längtar efter dig! ♥

Magen vecka 39

Återigen, lite efter med magbilderna. Men har inte glömt det än iaf! Vecka 39, (idag 38+5) så snart går vi på vecka 40 - the grand final veckan! Känns ganska ofattbart att beräknad födesel är på onsdag nästa vecka.. - nästa vecka!! Om 8 dagar. Helt otroligt. Får se hur mycket fler magbilder det blir innan det är dags! Men ska absolut inte glömma att ta en allra sista inne på förlossningen :)
 
 
 
 
Tycker magen bara kryper längre ner för varje dag! Men är väl bara tecken på att man närmar sig målet. Stenhård och tung som attan, känns som man går runt och bär på en medicinboll om dagarna. Bjuder på alla mina fina bristningar idag med ;)

10 dagar kvar

Idag är det bara 10 dagar kvar. Den stora dagen närmar sig med stormsteg! Men vi är galet otåliga och längtar så vi spricker efter dig där inne, så du får mer än gärna komma ut snart!! ❤ Ibland kan jag bli riktigt knäpp på att inte veta. När kommer det starta? Kommer jag verkligen föda tidigare som många tror? Eller kommer jag som många andra förstföderskor faktiskt gå över tiden? Men hur som helst är det inte mycket kvar nu! Även om det känns som förlossningen aldrig kommer att starta, så har vi snart vår älskade lilla bebis hos oss ❤

Vecka 39

13 dagar kvar till bf.
 
Bebis:
Barnets totala längd är nu ca 48-50 cm och det väger mellan ca 3,2kg till 3,37 kg denna veckan. Barnets fostervätska förnyas var tredje timme. Navelsträngen är ungefär lika lång som ditt barn. Barnet har mindre utrymme i slutet av graviditeten vilket medför att barnets rörelser ändrar karaktär, dock ej frekvensen. Du ska känna liv i magen varje dag. Om du är beskymrad över att barnet rör sig mindre ska du kontakta sjukvården direkt, dag som natt. Lita på din instinkt.
 
 
Mamma:
Livmoderhalsen mognar inför förlossningen. Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Du går kanske inte upp i vikt längre, vissa kvinnor går till och med ned i vikt de sista veckorna före förlossningen. Om du känner någon oro så är det viktigt att du tar upp det med din barnmorska. Det är vanligt att sömnen blir störd, se till att vila så ofta du kan. 
 
Pappa:
Nu är det täta kontroller hos barnmorskan och barnet övervakas noggrant. Som partner är du säkert full av förväntan inför barnets ankomst. Har du gått en kurs kan det vara värt att återigen fundera över hur du kan hjälpa din partner under förlossningen för att se till att hon har det så bra som möjligt. Vila då ni kan och prata med varandra och med närstående om era förväntningar inför barnets ankomst.
 
 
Såhär känner jag:
Det är tugnt nu! Går bara runt om en säl och väntar, känns det som. Nätterna är helt hopplösa! Varmt så man inte kan sova för det. Måste vända sig stup i kvarten och inte på tal om alla toabesök. Känns även som magen är mycket tyngre på natten, då det nästan gör ont i magen när jag vänder och förflyttar mig. Har mycket sammandragningar, är iallafall nu fullt medveten om vad en sammandragning är, så har väl mer koll på när det händer. Ibland hyfsat onda, men oftast känns de knappt alls. Går bara o väntar på att det ska göra MER ont. Mest chockad skulle man väl bli om vattnet går, men det är visst inte så vanligt som man tror att förlossningen börjar med vattenavgång. Men känns som det borde vara lättare att veta när man ska åka in om vattnet går, än om man bara har värkar. Hur som helst hoppas jag innerligt att lilla bebis vill komma ut snart, mamma avlider i denna värmen!!
 

Magen vecka 38

Vecka 38, idag 37+5
 
 
 
+ 20.8 kg och + 23 cm runtom magen sedan dag 1 i graviditeten. Som jag nämt i tidigare inlägg vill jag inte gå ut med för vad jag väger. Det kommer sedan att tas upp efter graviditeten, då jag kommer att gå in i en ny viktresa. Så håll utkik i kategorierna för viktresan, invägningar och före/efter bilder osv. 
 

Soliga dagar

Känns faktiskt som dagarna bara flyger iväg, och det märks väl genom bloggen kan jag tänka mig.. Sen är det väl lite positivt med, för varje dag som går, kommer vi närmare vår bebis :) Hur som helst tänkte jag försöka sumera de senaste dagarna, om jag ens kommer ihåg vad som hänt, haha!
 
I tisdags var Andreas uppe med bilen för att kränga på nya däck. Köpte nya sommardäck precis innan det var dags att byta inför sommaren, men när vi då skulle beställa tid för det så tyckte de på firman att vi skulle vänta, då våra nuvarande däck inte var utslitna. Men nu kände vi att det var dags. När han sen hämtar bilen igen så frågar de om vi inte visste att hjullagret vänster bak var sönder? De rekommenderade att vi inte ens skulle köra med bilen. Och jag som haft bilen sen augusti förra året, så har Andreas trott att det varit ett hjullager som varit sönder sedan dess. När jag då under de första månaderna lämnade in bilen för detta och det skulle gå på garantin, så säger de att det inte alls är ett hjullager, utan att det är mina däck (?). Men dumma som vi var så trodde vi ju så, och sen dess har vi inte tänkt på det.. Så vi har haft en jäkla tur att det inte har låst sig för oss!
 
Efter det var vi och provkörde den nya Ford Focusen, bara för skojs skul. Och under tiden vi gjorde det så tjatade Annie på oss att de ville åka till Lekeryd o köpa glass. Så det gjorde vi :)
 
Mums!
 
I onsdags var vi hos mina föräldrar hela dagen. Pappa ville ha hjälp med att lägga plåttak på garaget. Så farfar och Andreas var uppe på taket o hjälpte honom med det. Medans jag låg i skuggan helt utmattad av att inte göra något alls ens. Alla vovvarna busade o hade sig :) Straxt efter kl 16 kom farmor med mat! Kålpudding, mums! Passade perfekt när gubbarna arbetat hela dagen, haha.
 
Torsdagen var vi hos barnmorskan, som ni vet. Bebis är ju fixerad nu :) Sen på eftermiddagen var vi o fikade hos A's mormor, då hans moster från Östersund är här. Så man måste ju passa på när de är här nere o träffa dom. Kanske blir att hälsa på dom där uppe till nästa vinter, när bebis är lite större, och det är väl på tiden att jag lär mig åka skidor. haha. Men vi får se, är ju långt kvar dit.
 
Igår fick vi hem hjullagret, så då bytte Andreas det. Efter mycket om och men så lyckades han. Tråkigt nog visar det sig att vi nog måste byta båda bromsskivorna och bromsklossar bak.. Men det får bli när lönen har kommit. Usch att bilar ska kosta så mycket! När vi var klara med det så åkte vi ut till mina föräldrar för att laga mat tillsammans. Så tråkigt att göra själv hela tiden. Så det vart fläskytterfilé i gräddsås, hasselbacks potatis och vitlöksbröd som stod på menyn. Mycket gott! På kvällen sen började vi kolla på en serie pappa fastnat för, Breaking Bad, så vi fick låna hem de 4 första säsongerna och vi tittade på 3 avsnitt igår. Verkar helt okej faktiskt! Så nu har vi något att fördriva tiden med fram till förlossningen om vi inte har något att göra.
 
Idag ska mamma, morfar och jag åka till mormors grav. Hon fyller år imorgon. Älskade du, hoppas du har en bra födelsedag där uppe! ♥ Så nu måste jag skynda mig o äta lite innan mamma kommer o hämtar mig. Hoppas jag blir lite bättre på att slänga in lite kortare inlägg från mobilen istället för dessa långa.. Ska ta en magbild för denna veckan med.
 

38 veckors-kontroll

Bebis har fixerat sig! :) Känns som man är ett steg närmre förlossningen då! Har sedan förra besöket för två veckor sedan gått upp 2 kg och blivit 2 cm större över magen. Hon märkte tydligt att den har sjunkt ner, då det både syns att magen ligger i knäet när jag sitter, och att det får plats flera fingrar mellan revbenen och där livmodern börjar. Och bebis har som sagt fixerat sig, den har kurrat ned sig i bäckenet och är redo för att komma ut! Känns jättebra, och lättnad över att inte behöva göra vändning ifall den hade legat i säte. Och det var ju som jag trodde, att bebis ändå måste ha fixerat sig nu, eftersom jag känt mycket ilningar och tryck nedåt.
 
Hur som helst såg allt bra ut, som vanligt. Fick en ny tid om två veckor, den 2 augusti. Får se om jag kommer till den eller om bebis har kommit innan dess :) Här nedan är tabellen över alla kontroller, fick börja på en ny under eftersom det inte hade fått plats här i bloggen annars. Så dagens uppgifter är i den andra tabellen, under datumet 18/7 för vecka 38.
 
Datum 13-dec 03-jan 22-mar 22-apr 20-maj 12-jun 05-jul
Vecka 6 10 21 25 28 32 36
Vikt - -       - -
Symfys       25 28 30 32
Hb   119     115    
Blodsocker   5,3   6,5 4,8 5,6  
Urin   0     0    
Blodtryck 113/85 118/64   131/74 135/60 123/74 123/62
Fosterläge           Huv.ned Huv.ned
Rörlig/fix             Ruckbar
Hjärtslag     153 152 150 156 144
 
 
 
Datum 18-jul
Vecka 38
Vikt -
Symfys 34
Hb  
Blodsocker  
Urin  
Blodtryck 123/65
Fosterläge Huv.ned
Rörlig/fix Fixerad
Hjärtslag 141
 
Jag väljer fortfarande inte att visa min vikt. Men från inskrivningsdatum hos barnmorskan tills idag har jag gått upp 19 kg. Däremot stämmer det inte riktigt med hur jag har vägt mig hemma från dag 1 i graviditeten. Tror jag ligger runt 22kg +

Vecka 38

20 dagar kvar till beräknad förlossning!!
 
Bebis:
Barnets totala längd är nu ca 48 cm och väger ca 3 kg i början av veckan och 3,17 kg i slutet. Graviditeten beräknas nu fullgången. Barnet ökar snabbt i vikt. Alla inre organ är färdigbildade. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning. Får du värkar i denna vecka så förhindrar man inte förlossningen från att komma igång.
 
 
Mamma:
Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två till tre dygn efter förlossningen med hjälp av bebisens aktiva sugande på brösten. Mjölken är fylld med näring och ger barnet ett skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. Många kan känna oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och en stor längtan efter att graviditeten ska vara över. Se till att få tid för dig själv. Sov eller vila så ofta du kan.
Du kan känna en stickande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ibland obehag när du sätter dig för snabbt på en stol. Du kan få en ökad mängd mjölkig flytning. Se till att ladda med kolhydrater i kosten. Förbered väskan som skall med till förlossningen. Kom ihåg att ta med din blodgruppering, HIV svar samt ev. övriga provsvar.
 
Pappa:
Nu kan barnet komma när som helst! Som parnet kan du hjälpa till med alla praktiska förberedelser. Se till att förlossningsväskan är färdigpackad med det nu kan tänkas behöva. Exempelvis hygienartiklar, sköna kläder och kanske kex eller något annat som ni tycker om. En del väljer ett par låtar tillsammans som används under förlossningen för att ge er båda energi. Kanske skulle detta kunna vara något för er också? Tänk på att vi föder med alla våra sinnen. Viktigast av allt - glöm inte kameran!
 
 
Såhär känner jag:
Inget är som i väntans tider.. Eller vad är det man brukar säga? Vi båda känner oss galet otåliga nu, och det känns som att semestern går bara ut på att vänta o vänta. Läste på Liberos sida om vecka 38, där stod det att enligt forskning är det genetiskt bestämt hur länge bebisen tillbringar sin tid i livmodern. Alltså att det beror på föräldrarna. Jag föddes för tidigt (v33) och Andreas föddes på exakt bf. Vågar man då önska lite att man kanske har en viss chans att slippa gå över tiden?? Hur som helst hade det varit väldigt roligt om bebis ville komma ut snart! :) Men 20 dagar kvar, och skulle vi ha sån otur att gå över, så har vi ändå bebis hos oss inom 5 veckor. Känns iaf lättande att man inte kommer vara gravid för evigt, haha. Inga direkt nya känningar denna veckan.
 
Idag är det dags för besök hos barnmorskan igen! Andreas ska även följa med eftersom han har semester, lite lustigt egentligen att det inte är förens i vecka 38 han följer med. Men så går det när man jobbar. Självklart har han varit med på alla Ultraljud och utbildningar / föreläsningar. Men inte "vanligt" hos barnmoskarn. Så idag kommer det vara första gången han hör bebisens hjärtljud, hoppas han blir lika lycklig som jag när jag hör det :) Underbar känsla det där!

Magen vecka 37

Har inte blivit någon magbild tidigare eftersom vi varit på Öland och dop i helgen oså. Så snart är det redan en ny vecka. Men här kommer iaf magen för vecka 37, 36+5 idag.
 
 
 
Det är knappt så linnet räcker över magen nu ;) haha! Min mamma tycker att magen har börjat sjunka, även Andreas har påpekat att den minsann satt mycket högre under brösten innan. Och jag kan nog hålla med faktiskt. Känns lite som det börjar bli ett mellanrum mellan brösten och innan livmodern börjar. Nästan så man kan lägga en hel hand under innan man känner livmodern. Bristningarna som sitter mitt på magen runtom naveln känns det som att de har stannat upp, det har istället börjat sprida sig mer på sidorna. Men vad gör det? Det ska synas att man har bärt på det finaste som finns!
 
Har de senaste dagarna känt väldigt mycket i bäckenet, ilningar och nästan som tryck. Så ska bli väldigt spännande att se på torsdag om bebis har fixerat sig :) 22 dagar kvar till bf. Ganska så osannolikt.. Hoppas inte vi behöver vänta mycket mer än de dagarna innan vi får träffa vår bebis för första gången! Min mamma tror jag kommer få snart, och min syster är bombsäker på att det blir en flicka - så vem är du där inne och när kommer du?? :) ♥
 

Dop för systerson

Igår var vi på dop för min systerson Dexter. Så himla fin var han i sin lilla dopklänning! :) sötisen satt och pillade med klänningen och snörena på den under doptjänsten, hihi. Efteråt var det trevligt kalas med god mat och suverän tårta!

Jag vet inte riktigt hur min syster står för att jag lägger ut bilder, så jag väljer att visa en bild på mig och en på tårtan.

Öland

Har varit en riktigt härlig dag än så länge. Var uppe ganska tidigt och efter frukosten gick vi bort till stranden. Jag och vovvarna i skuggan och resten i solen ;) men satt faktiskt lite i solen så har fått lite färg på mig. Dock har jag linne på mig för vill inte direkt skylta med big mama magen :)

Efter ett tag gick vi bort till Sjöstugan kallades det för och tog en mysig fika. Därefter gick vi hem igen. Usch måste medge att det har varit lite väl mycket gående de här två dagarna.. Känns verkligen att man är höggravid!!

När vi kom tillbaka till husvagnen så fick Andreas samtal om att hans farmor och farfar precis kommit hit. Trevligt med lite besök såhär över en stund bara :) nu har de åkt och svärföräldrarna är iväg o handlar lite till tacon vi ska äta sen. Efter maten pratade A om att vi skulle gå o titta lite i affärerna.. Sen får vi se vad kvällen väntar :)

Semester

(Obs! skrivet igår 12/7, men funkade inte att lägga in då!..)

Idag började äntligen älsklingens semester! Så vi packade in oss i bilen och åkte ner till svärföräldrarna på Öland :) de har ställt upp husvagn på kapelludden nu fram tills onsdag. Så vi får se om vi stannar här tills dess eller inte. Vaknas nämligen dop för Dexter på söndag så vi ska hem för det och sen tillbaka igen.

Har varit här sedan 14 ungefär och har inte gjort mycket mer än o suttit i solen och umgåtts bara. Ska straxt sätta igång grillen och grilla lite, kurras i magarna på oss alla nu. Och mina fina älsklingar är så snälla i sin lilla hage :) duktiga killar!

Vecka 37

Nu anses bebis att vara klar och att graviditeten är fullgången - under v37-42 är de vanligast att bebisar föds. Alltså kan den komma precis när som helst nu :) så spännande! 27 dagar kvar till bf.
 
Bebis:
Barnets totala längd är nu ca 47 cm och det väger mellan ca 2,79kg - 2,97kg denna veckan. De allra flesta barn fixerar sig under sista delen av graviditeten, inte ovanligt från vecka 37. Karaktären på fosterrörelserna ändras, dock ej frekvensen. Du ska känna liv i magen varje dag. Enligt Spädbarnsfondens rekommendationer ska du: 1) Lära känna ditt barns rörelsemönster under graviditeten och 2) Lita på din instinkt. Om du är bekymrad över att ditt barn rör sig mindre än tidigare ska du kontakta sjukvården direkt, dag som natt, speciellt om detta sker nära tiden för beräknad förlossning.
 
 
Mamma:
Den här veckan är en lämplig tid att sluta arbeta. Nu börjar många kvinnor längta efter att föda. Det börjar bli rejält tungt och det är jobbigt att nattsömnen blir störd. Det är vanligt att känna förvärkar nu. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa förvärkar ska inte göra ont. Spänningen och förväntningarna stiger ju närmare förlossningen du kommer. Börja packa väskan du ska ha med dig till förlossningen. Tips på saker att ha med får du från din barnmorska. Barnmorskan skriver nu en sammanfattning i mödravårdsjournalen om din graviditet och går igenom förlossningsbrevet/födelseplanen som ni har skrivit tillsammans.
 
Pappa:
Förväntningarna är ofta höga och många blir stressade över allt som händer. Se till att ta det lugnt eftersom stresshormoner påverkar både er och bebisen. Stötta varandra och njut av de sista veckorna. Tappa upp ett varmt bad, se en bra film och ta en lång sovmorgon. Ni är värda avkopplingen! Försök boosta er själva med aktiviteter som främjar lugn och harmoni.
 
 
Såhär känner jag:
Har de senaste dagarna känt svag molande värk mest i ryggen, men även i magen och ner i benen. Påminner väldigt mycket om mensvärk. Kan inte påstå att det gör ont, för det är väldigt svagt och känns knappt, men det märks ändå att det pågår. Kan fortfarande inte sätta fingret på om jag haft några riktiga samandragningar, eftersom det är inte lätt att veta vad som är vad när man aldrig har varit med om det tidigare. Och jag tror nog alla upplever samandragningarna olika.. Men jag har ju säkert haft det, bara att det inte har kännts så mycket. Annars så känns det som man letar väldigt mycket tecken nu på om förlossningen håller på att starta. Om det är några känningar alls. Men bebis lär gotta sig där inne några veckor till tror jag ;) Jag drömmer mycket om vad som hänt under dagarna nu. Annars är det inte så mycket annorlunda. Magen kliar en hel del och ibland känns det som den ska sprängas när bebis trycker ut sin rumpa lite här o var, haha! Ska bli kul o se nästa vecka om bebis har fixerat sig, eller om det dröjer ett tag till. 

90.0%

Nu är det endast 10% kvar av graviditeten! Det har verkligen gått fortare än vad jag trott. Känns som det var förra veckan som jag fick se + på testet. Likaså när jag tyckte det var helt otroligt att jag hade kommit till vecka 20 och halva graviditeten hade passerat. Nu är det ynka 28 dagar kvar!

Mamma och pappa längtar efter dig älskade lilla barn! ❤

Gravidtankar

För varje dag vi närmar oss förlossningen, så känns det mer och mer verkligt. Men ändå inte. Ibland känns det faktiskt ganska ofattbart att det är en bebis där inne. En riktig människa. Som ska ut.. Även om jag är fullt medveten om att det är ett liv i min mage, så kan man nog inte riktig förstå det fören man ser denna lilla bebis för första gången. Våran bebis, som jag haft inom mig i 9 månader. Som har växt och utvecklats för var dag. Det är en känsla som inte går att bekriva, och det är svårt att sätta sig in i tanken innan man har varit med om det.
 
Jag längtar så fruktansvärt efter denna dag. Då förlossningen startar, och varje smärta tar mig närmare målet. Det är pirrigt och lite nervöst. Jag är inte rädd. Men det är såklart en skräckblandad förtjusning. Att inte veta hur ont det kommer göra. Att inte veta hur det ens kommer att fungera. Men en sån otrolig upplevelse som gör att man ändå ser fram emot det. Inte just för att vi kommer få en bebis, utan att jag faktiskt kommer att gå igenom detta. Jag kommer klara det. Jag kommer att föda ett barn. Tror man ser sig själv på ett annorlunda sett efteråt, att man faktiskt är starkare än vad man tror. Man klarar mer än vad man tror. Det är så spännande!
 
Sen tycker jag väl ändå förtjusningen lite är att man inte vet när det startar. Det kan hända precis när som helst nu. Om en timme, om några dagar, eller veckor. Klart det kommer kännas jobbigt om vi passerar bf-datumet. Men bebis kommer när den är redo. Det finns inget som kan göra att det går fortare. Visst att det finns en massa knep som folk tar till, men ska man verkligen tro på det? Som tex, jag läste om ricinolja, att det skulle minsann sätta fart på förlossningen. Men då fanns risken för diarré, och hur kul är det att ha det de allra sista innan man ska föda, och kanske tillochmed under tiden och även efteråt? Man måste ju ha all kraft till förlossningen, ska man då lägga det på att bo på toan? Nej du tack. Dessutom kunde det ju göra att förlossningen går väldigt fort, och det vill man väl inte. Nej jag ser det som fusk. Låt kroppen och bebis vara redo för denna process istället.
 
Hoppas kan man ju alltid. Men mer än så kan man nog inte påverka det. Bebis kommer ju inte vara där inne för alltid, så även om det är tugnt och jobbigt i slutet så är det bara att hålla ut. För varje dag som går kommer man närmare, för varje smärta kommer man närmare. Förr eller senare är du här! ♥
 
 
Här var du inte stor, du lilla älskling. Snart är du hos oss! ♥
 

Grillbesök

Igår fick jag sms av Annie som säger att hon var sugen på grillat. Så vi plockade ihop vad vi hade hemma och satte igång grillen hos mig och började grilla ;) haha kvinnor kan! Riktigt gott blev det :) Satt ju inte helt fel en måndag kväll sådär. Samtidigt tittade vi även på Titanic. Jag köpte den för någon vecka sen, för det är ju en film man bara måste ha hemma! Så enkelt är det. Och den är ju lika bra varenda gång! Var en mycke trevlig kväll :)
 
Idag ska jag gå lite på stan med mamma, behöver lite tidsfördriv känner jag. Lite jobbigt när det är så varmt ute, men blir snart tokig av att gå hemma och inte göra något! Är väl hög tid att börja tänka på vad vi blivande föräldrar ska ha med till BB med. Skulle ju ha packat det när jag packade väskan till bebis, men har bara inte blivit av ännu. Känns lite svårt o veta hur jag ska göra eftersom vi ska till Öland med.. Ska jag liksom packa för att åka på semester? Eller för att åka till BB? Känns som det ändå är nästan samma saker som ska med.. Så får väl helt enkelt packa för semester, och se till att ha med det viktiga som ska till bb oxå. Det viktigaste är väl ändå väskan med bebisens saker, och att bilstolen är i bilen så man kan ta sig hem ifall det skulle hända :)
 
Nej nu är det väl dags att klä på sig lite kläder kanske.. Har suttit med morgonrock nu sedan jag gick upp. Älsklingen kommer ju snart hem på lunch oxå :) och vovvarna ska ut på promenad innan mamma kommer o hämtar mig, när nu det blir.

Magen vecka 36

Bild för vecka 36, idag 35+3.
 
 
 
 

1 månad kvar! ❤

Idag är det exakt 1 månad kvar till BF! Totalt 31 dagar. Helt otroligt. Jag hoppas dock att bebis kommer liiiite tidigare, men det är förstås inget man kan påverka. Jag hoppas verkligen inte jag tillhör den kategorin som går över iaf..

Men hur som helst så håller jag idag på att pyssla lite med BB väskan. Har packat alla bebis kläder o lite blöjor oså. Vet att man får en goodiebag från libero (från pampers med om jag inte minns fel?) så det behövs nog inte så värst mycket blöjor hemifrån. Ska packa väskan med mina och A's saker med som ska med.

Eftersom vi nu till helgen (12 juli) åker till Öland, och man som sagt inte vet om bebis vill komma då så ska ju BB väskan o allt med dit. Därför har jag packat en uppsättning med stl 44, sen lite i stl 50 och lite i 56. Börjar det närma sig BF sen när det är dags så tar jag ur 44 då det mest är för förtidigt födda.

Får absolut inte glömma att ladda kameror och sånt som ska med oxå. Man vill ju inte missa att föreviga alla ögonblick som väntas :)

36 veckors-kontroll

Idag var jag hos barnmorskan för kontroll igen. Idag var det bara blodprov ur armen och vikt. Sen mäta magen och lyssna på bebis hjärtljud som vi alltid gör. Blivit 2 cm större runt magen sedan förra gången för 3 veckorsen. Och bebis har inte riktigt fixerat sig ännu, men ligger med huvudet nedåt och är ruckbart. Alltså kommer den förmodligen inte vända på sig mer :) Annars var allt i sin ordning. Det fetstilta i tabellen sist är värdena från idag 5 juli.
 
Datum 13-dec 03-jan 22-mar 22-apr 20-maj 12-jun 05-jul
Vecka 6 10 21 25 28 32 36
Vikt              
Symfys       25 28 30 32
Hb   119     115    
Blodsocker   5,3   6,5 4,8 5,6  
Urin   0     0    
Blodtryck 113/85 118/64   131/74 135/60 123/74 123/62
Fosterläge           Huv.ned Huv.ned
Rörlig/fix             Ruckbar
Hjärtslag     153 152 150 156 144
 
Frågade om illamåendet och den dåliga magen. Och eftersom bebisen tar upp så mycket plats i magen så kan det trycka extra på tarmar och annat som gör att man mår illa. Men det kunde även mycket väl vara att kroppen rensar ur för att förbereda sig inför förlossningen. Så det är väl bara att vänta o se om det händer något, eller om bebis har planerat att ligga o gotta sig flera veckor till!
 
Nu ska jag fortsätta med städningen här hemma.. Phu, det tar på krafterna!

Städning

Idag står städning högst upp på listan! Efter att ha varit hos mina föräldrar sen i tisdags, då sambon min höll till i Litauen med jobbet, så har det såklart stått still här i lägenheten. Lite synd att man inte hann städa iordning innan man lämnade det, för är ju helt klart mycket roligare att komma hem när det är rent och fint än stökigt.. Menmen.
 
Idag kommer nämligen en dam från trygg hansa och ska gå igenom våra försäkringar. B.la. min olycksfalls försäkring som pappa har på mig, och kommande barnförsäkring osv. Så då känns det extra viktigt att ha det städat här ;)
 
Så först och främst lite frukost, sen städa så gott jag hinner innan det är dags för kontroll hos BM vid kl 13. Idag ska de suga blod ur armen från mig igen. Men vi kommer säkert att kolla SF måttet och lyssna på bebis hjärtljud oxå :) Uppdaterar hur det gick efteråt.
 
Men nu måste jag sätta fart om jag ska hinna med allt innan kl 17 när hon kommer! Det går ju inte i vanlig fart när man är gravid, och krävs lite pauser då o då ;)

Vecka 36

Då välkomnar vi vecka 36! Det är 34 dagar kvar till BF, på söndag exakt 1 månad kvar.
 
Bebis:
Barnets totala längd är nu ca 46 cm och det väger ca 2,59 kg i början av veckan och ca 2,76 kg i slutet. Barnet lagrar upp fett inför livet utanför livmodern. Fosterrörelserna kan ändra karaktär till mer buffande knuffar. Du kanske kan se en armbåge eller en häl som putar ut mot huden, ibland t.o.m. en hel fot. Du ska känna fosterrörelser varje dag! Vid minsta tveksamhet skall du kontakta sjukvården direkt, dag som natt.
 
 
Mamma:
Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixerat sig i bäckeningången nu. Du kan ha svårt att sova, du behöver vända dig ofta och drömmer kanske kraftiga, tydliga drömmar. Det är mycket som ska bearbetas inför förlossningen och den nya familjen. Fortsätt vila ofta, de sista veckorna kan kännas tunga och långsamma.
 
Pappa:
Nu är det vanligt att man träffar barnmorskan/läkaren varje vecka för att kontrollera bebisen och hur förlossningen närmar sig. Om ni inte redan har gjort det är det hög tid att prata med MVC om hur ni vill ha förlossningen, exempelvis hur födseln ska gå till och om kvinnan önskar smärtstillande medel. Prata gemensamt om detta och skriv gärna ett förlossningsbrev som innehåller önskemålen. Passa på att ta fina bilder på den stora magen och din vackra kvinna, snart är magen ett minne blott.
 
 
Såhär känner jag:
Har sedan ungefär en vecka tillbaka kännt av illamående lite då och då under dagarna, även lite smått dålig i magen (ursäkta detaljer) de senaste dagarna. Och det kan vara så att kroppen börjar rensa ur och förbereda sig för förlossningen.. Har börjat känna av svaga samandragningar och även lite molande värk både i magen som mensvärk och i ryggslutet. Detta kommer ju säkert att hålla på i flera veckor och det kommer ju att bli värre, men man blir ju lite pirrig över att det kan vara dags snart! Jag vill mig gissa att bebis håller på att fixera sig nu, då jag känner av stötar och hugg i bäckenet fler o fler gånger per dag. Förra gången jag var hos barnmorskan hade ju bebis vänt sig med huvudet nedåt, men kunde fortfarande vända runt. Men det märks ju helt klart att den är där nere o grejar med något. Jag kan inte sätta ord på om jag tycker att magen har sjunkit eller inte. Vet inte exakt i vilken vecka det brukar göra det, men det känns som det går sakta men säkert nedåt.
 
BB-väskan kommer med säkerhet att packas i helgen! Då vi nästa helg åker till Öland och jag vill känna att det inte blir någon panik om det skulle sättas igång när vi är där. Då har vi alla saker med oss och bilstolen är monterad och klar i bilen.

Nytt till bebis

Var inne i stan med mamma idag och då tittade vi bara för skojs skull om de hade fått in något nytt på bebis avdelningen på H&M och Lindex. H&M hade väl inte mycket tycker jag inte. Men inne på Lindex fick jag syn på denna söta onepiecen, och jag kunde inte motstå den :) hihi så himla gullig!

 

Vi var även inne på Bokia och hämtade ut "Stora boken om barn" som jag fått av mamma :) så nu har jag o läsa!

 

Spontan-resa Ullared

Helgen har varit lugn, inte gjort mycket alls. Och igår var vi så uttråkade redan efter frukosten att A lite på skoj föreslog att vi skulle åka till Ullared. Jag nappade på förslaget, även om det var en skämt, men tillslut så kom vi fram till att det kanske inte var en så dum idé trots allt! Så vi packade in pojkarna i bilen och körde dom till mina föräldrar, som snällt ställde upp för hundvakt. Sen bar det av! Så kul när det blir spontant tycker jag :)
 
När vi kom dit var klockan strax innan 14, och till en början fanns det inte en enda parkering! Oj, hur ska detta gå tänkte vi. Men tillslut hittade vi en, och fasade för hur mycket folk det faktiskt skulle vara där inne. Dock tyckte jag inte det var så farligt. Jag blev iallafall inte förbannad på någon ;) som jag brukar bli där om det är för trångt och eländigt, haha. Precis när vi kommer in i varuhuset så ser vi kameramän och skyltar om att de pågick inspelning.. Så hoppas inte vi har blivit filmade i smyg ;) haha.
 
Det blev inte så mycket handlat, var inte meningen heller. Vi tänkte mest bara lite extra till bebis som är nödvändligt. Dessutom en febertermometer, som vi förra gången köpte där, som kartongen var tom om ni minns? Dumt nog tänkte vi inte på att ha med kartongen och kvittot från förra gången. Men det spelade väl kanske inte så stor roll, vi hittade ju en ändå. Men här kommer iaf lite bilder på vad vi köpte :)
 
Till bebis:
Badcape i Nalle Phu
Två gosiga filtar
Badponcho, Skötbäddsöverdrag och Påslakanset i Barbapapa (Tycker de är så charmiga!)
Påslakan till vagnen i Moln
Dregelhaklapp i Usa mönster
Skapa din egen registreringsskylt till vagnen
Febertermometer Braun och extra öronskydd
Gipsavgjutning till fot och hand med tavla
 
 
Övrigt:
Två st deo
Två st torrschampo
Plättpanna
Saftkanna
Tre par Frank Dandy trosor
Canon Fotopapper 10x15
Limstift
Två mamma tröjor
 
 
 
Som ni ser så blev det ju mest till bebis, vi köpte även en kartong med vårtservetter, då det kommer gå åt sen. Fick även beställning av syster att köpa dessa kartonger, och hon kommer förmodligen få köpa det till mig sen när de åker dit i September ;) Min jobbarkompis beställde även lite linnen hon ville ha. Men som sagt, vi kände att vi behövde mer filtar, handdukar och lakan till bebis och det var ju i stort sett det vi köpte. Dock var vi dumma och kom på på hemvägen, att vi hade ju glömt att köpa underlakan! Det följer ju inte med i påslakansetten, men det är väl inte hela världen. Är ju inte så att det bara finns att köpa i Ullared, haha.
 
Annars är jag nöjd med köpen. Mamma-tröjorna är väldigt sköna :) och det kommer ju kunna användas efter jag fått barn oxå, och det är bra! Andreas köpte bara lite strumpor och kalsonger, och någon deo. Det han brukar köpa när vi är där. Och så köpte vi förståss en leksak till hundarna, denna gången en apa ;) Men den fick jag inte med på bild. 
RSS 2.0