Operation

Igår opererades Portly för navelbråck. Vid 8.30 var vi där och vi togs in i ett undersökningsrum för att kolla honom lite, sen så följde han med så snällt när de tog med honom till operationssalen. Han märkte inte ens att jag inte var efter. Lilla sötnos:) Sen åkte jag och farfar och lämnade bilen på Karlstens för de skulle kolla den. Därefter gick vi och tog en fika :) blev en baugette med rostbiff och potatissallad. Sen gick vi lite på stan och kikade.

Sen hämtade vi bilen och åkte tillbaka till veterinären. Han hade precis vaknat och de sa att det skulle väl ta ungefär en halvtimme till innan vi kunde ta med honom. Men jag fick vara hos honom under tiden :) så yr och sömnig var han :/ lilla plutten. Sen när vi skulle åka hem så gnydde han nästan hela tiden. Antagligen för han var lite omtumlad och orolig.

Men vid 13 tiden var vi äntligen hemma. Han var fortfarande vääldigt hängig och kunde inte gå själv. Så jag bäddade ner honom i soffan med filtar :)


Och där låg vi och mös hela dagen :) inte fören vid halv 5 när pappa kom hem så kunde han komma ner och gå lite på golvet. Sen fick han lite leverpastej, och va glad han blev :)

Men såret ser inte så roligt ut :( de har rakat hela magen på honom, och de har gjort 7 stygn på honom som ska sitta kvar i 10 dagar. Och det menas att han måste ha tratten på sig hela tiden tills de tas bort :/ stackarn!


Inatt har det varit väldigt oroligt :( han vill så himla gärna klia och slicka på såret, vilket inte går när han har tratt på sig. Så han gnyr hela tiden :/ Sen får han verken busa eller hoppa upp och ner från saker. Så vi stängde in oss i mitt rum. Och för att han inte ska hoppa upp och ner från min säng så har vi satt upp galler så han inte kommer upp. Men det är han ju inte van vid heller, så då blir han frustrerad över det :/ så det har inte varit så mycket sömn för verken hans eller min del inatt.

Får se nu hur det går i 10 dagar framöver. Är ett evigt vakande över honom så han inte hoppar. Och är rätt jobbigt för honom när man hela tiden hejdar honom, och att han inte får leka heller. De andra två är ju på honom hela tiden med.. Och hans små ledsna ögon tittar på mig och det riktigt skär i mig :( Man ser ju hur jobbigt han tycker det är. Låter så himla ynklig med :( lilla älsklingen. Men nästa vecka får du busa igen :)

Full söndag

Slutar snart jobbet, och då blir det att åka hem och hjälpa till med maten. Därefter tänkte jag vara effektiv och städa, damsuga och byta lakan i min säng. Sen tänkte jag försöka hinna med ett pass på crosstrainern med. Kände för att göra lite nytta ;p haha.

Imorgon ska min lilla bebis opereras :( men det kommer gå bra. Så snäll som han var förra gången :) och han kommer bli jätteglad när han ser mamma (jag) komma och hämta honom efteråt :) lilla plutten. Det ska nog inte vara några problem, flickorna där inne är så snälla så :)

Men nu ska jag fixa det sista innan det är dags att begära sig hemåt.

God morgon!

Jag gick upp kl 7 idag.. och inte fören nu, dryga 2.5 timma senare har jag väl vaknat någolunda. Var drygt att gå upp idag. Men tur man trivs med sitt jobb :) Får se om det blir en promenad senare, om vagnen är här vill säga..

Filmen igår var bra :) kan inte säga att den var dålig, och inte heller jättebra. Men helt okej :) har inget direkt att klaga på. Däremot maten, det var ingen höjdare. Fick en pyttelite portion, och det smakade inte som det brukar. Så dissar Jensens för igår. Var inte ens sugen på efterrätten ;o trodde jag skulle ha svårt att stå emot det. Men när maten inte var alls god så kände jag inget direkt sug efter det. Och det var väl tur det :) Jag njöt minnsan av mina popcorn iallafall :) haha.

Idag kommer även min syster och hennes pojkvän hem från Thailand :) de har varit där i två veckor, så de lär vara bruna nu ;) Har inte hört något från henne, så får se vad hon har att berätta sen när hon kommer :) Får hoppas att hon även kan se någon skillnad på mig, ev i ansiktet. Kan inte se det själv, och inte heller mamma eller min pojkvän. Eftersom de ser mig så ofta (likaså jag) så ser man inte direkt skillnad. Men min syster som inte sett mig på två veckor, hoppas kan komma med en överraskande kommentar. Ska inte hoppas för mycket nu, men får iaf hoppas hon blir glad över att jag gått ner 1.6 kilo totalt :)


Hade gärna varit utomlands nu :/ Men jag och A pratade om ifall vi inte skulle åka någonstnas i September :) ingen av oss har varit utomlands tidigare, så kanske ska passa på under tiden vi firar 3 år den 24/9.

Bio och mat

Snart kommer min kära pojkvän och hämtar upp mig för att sedan åka till Jönköping för att se bio :) Nämnde det i inlägget häromdagen. Men för er som inte sett, så blir det Mission Impossible: Ghost Protocal som vi ska se. Och eftersom det visade sig sådana uppiggande summor på vågen idag, så ska jag äntligen få unna mig lite popcorn! Har hållt ifrån mig från alla godsaker i snart en månad. Och popcorn är ju inte så farligt :) Men efteråt blir det att äta på Jensens Böfhus, och då blir det rätt kämpigt att låta bli deras gudomliga beligska chokladkaka.. :/ Men det får jag bli riktigt välförtjänt av tycker jag!

Så nu ska jag göra mig redo för att åka :) Hörs kanske senare, annars imorgon på jobbet!

Kunde inte hålla mig!!

Nu när jag vaknade upp efter att ha sovit några timmar efter 10h jobbnatt, så hade jag en känsla av att jag ville väga mig. Jag ville se ifall det hänt något, och om jag inte ännu nått mitt delmål - så vet jag vad jag har och kämpa för! Och jag är glad att jag gjorde det! Även om det inte var mycket, så går det åt rätt håll :D

Första gången jag mellanvägde mig, så hade jag gått ner 0.8 kg, och det var 11 dagar imellan. Idag, var det oxå 11 dagar sedan jag vägde mig - och jag har gått ner ytterligare 0.8 kg! :D Så vågen står nu på 68.4 kilo! & totalt minus har jag gått ner 1.6 kg! :D Jag är stolt över mig själv! Så här mina vänner, kommer ännu en bild, med bara vikten och BMI ändrat.


Så nu fattas det bara 1,4 kg tills jag har nått mitt delmål!! Så nu ska jag köra absolut stenhårt i 7 dagar för att klara av det innan min månadsdag! Men jag har lovat mig själv, att klarar jag det inte på den exakta dagen, så är jag ändå jävligt nära :D So no bad faces then :) i'm proud!

Two and a half men

Som jag nämde i tidigare inlägg så funderade jag på att skicka hem några säsonger av Two and a half men.. och jag råkade visst klicka hem 3 säsonger ;) haha. Efterom jag bara har några avsnitt kvar av Greys Anatomy så tyckte jag det var på tiden att börja på något nytt ;) Har i och för sig Sex and the city, men det skadar ju inte att ha alternativ ;p haha.

Bilderna är klickbara

Ändrade planer

Påväg in till Nässjö för att hämta upp A och sedan vidare till gymmet, så ringer min arbetsledare och säger att en är sjuk och undrar om inte jag vill jobba? Klart jag vill ;) Så nu sitter jag här, och har lite mer än 9 timmar framför mig :) 20.30-6.30 är det som gäller. Goa pengar det där! Men tanken att inte ha tränat något alls idag, är inte så rolig. Men det är sånt man får ta! Jobb går före träning, så är det bara.

Min dag har varit väldigt lugn, sov ända till mammas klockradio gick igång vid 12.00. Sedan åt vi frukost och gick ut med hundarna :) Därefter har jag inte gjort en fena förnäm.. Skulle ha släpat ner mig själv till crosstrainern, men hade så himla ont i magen idag :/ konstigt. Visst ska inte det vara en ursäkt, men tanken var ju att jag skulle träna på kvällen. Men i vilket fall så åt vi sedan mat vid 16, var pytt i panna med stekt ägg på schemat idag. Därefter ännu en promenad med hundarna. Och sen kom vi till det jag skrev här ovanför :)

Imorgon, mina vänner, ja då ska jag börja dagen med att sluta jobbet och åka hem för att sova ;) haha, men på kvällen så ska jag på dejt med min kära pojkvän :) Vi firade 2 år och 4 månader i tisdags, och inte för att vi brukar fira varje månad, men tyckte det kunde vara mysigt att komma iväg och göra något tillsammans. Så imorgon ska vi se på bio, Mission Impossible: Ghost Protocol blir det :) Var mannen min som fick välja denna gången. Därefter ska vi ut och äta på Jensens Böfhus. Det är så himla gott där! Där har det blivit som en lite tradition att äta. Vi var där både när vi firade 1 års dagen och 2 års dagen, men även på 1,5 års dagen då vi även förlovade oss :) fast då var vi i Göteborg :)


Nu ska jag väl se om jag inte kan hitta någon rolig typ som man kan tjöta med under natten ;) Annars blir det att nöta Sex and the city boxen. På tal om boxar, funderar på att skaffa mig alla boxar med 2 and a half men :p är det värt?

En dag i taget

Under min resa, som än inte hunnit bli så lång, har jag redan haft många nedgångar. Och det kommer man att ha! Det kommer dagar då man känner att allting är skit, att hur mycket man än tränar - så är det inte tillräckligt. Det kommer dom dagarna, man kommer inte undan dom. Men det kommer också de dagar då man känner sig rikitgt stolt, då man känner att man verkligen kommer klara detta. Det är ingen enkel resa. Men man måste ha tron på sig själv att man kommer nå sina mål.

Jag har nu haft väldigt många nedgångar. Det har rent ut sagt känts uselt! Och ena sekunden är jag livrädd för att ställa mig på vägen, jag vill inte att invänings-dagen kommer alls. Men andra sekunden så "ger jag mig själv en spark i röven" och kör ännu hårdare för att ge mig f*n på att klara mitt mål! Det går som en berg- och dalbana , hela tiden!


Men man måste ta en dag i taget. Annars funkar det inte. Har du en pissdag - det kommer en ny dag imorgon, med nya tag och nya motgångar. Igår var jag skitdepp över allt, men tillslut så frågade jag mig själv "vad f*n håller jag på med?" och gick ner och drog fram min crosstrainer. Idag är det helt annat. Idag känner jag mig bara allmänt trött och seg. Så då har jag inte ens gått ner för trappan och kört ett hemmapass.. Men det gör att jag blir mer taggad för att prestera bättre på gymmet ikväll!

Man kan inte köra sönder sig. & man kan inte heller låta bli. Gör det i din egna takt, men ge inte upp! Visar det inte som förväntat på vågen, kämpa hårdare! Deppa inte ihop. Det kommer man att göra, många gånger, och man blir så besviken. Men ska det göra så du missar denna fantastiska glädje när du klarat ditt delmål? Jag gick ner 0.8 kg på två veckor, jag var jättebesviken. Men nu, efter ytterligare 1 vecka, så känner jag mig bara ännu mer taggad för att prestera bättre. Klarar jag inte mitt delmål, så kommer jag åtminstonde vara i närheten & då kämpar jag bara mer!

Who's awesome?

Ville bara lägga in denna peppbild, för min egna skull & för er alla andra som är i samma resa som jag.


Våga tro på Mig själv! Det är bara Jag som kan göra jobbet åt mig. Ingen kan säga Vad Jag ska göra, eller Hur Jag ska göra. Det är bara Jag själv som kan rycka upp Mig och utföra det Jag vill. Jag vill detta, och då får Jag ta och göra det med. Jag gör detta för Min egen skull. För att Jag ska må bra. Jag vet att Jag kommer att klara det, för jag har Min vilja i ryggen. Viljan som gör att Jag kämpar hårdare. Viljan att nå Mina delmål, Mitt mål. Det finns bara en av Mig och det är Jag, och Jag ska inte låta Mig bli som Jag är nu, igen. Jag ska bli ett nytt Jag. Ett bättre Jag. Våga tro på Mig själv! Våga tycka att hur lite minus det blir, så är Jag bra. Jag har lyckats. Efter varje steg Jag tar, så blir Jag starkare. Jag kommer att fixa det. Våga tro, Du också!

Lönedag!

Alltid lika gött att få lön, men denna gången var det riktigt härligt! Brukar inte ha mycket kvar alls när jag betalat mina räkningar, och det var rätt många räkningar denna månaden. Men eftersom jag fick en riktigt bra lön så fick jag myyycket över :D och det gillas stort! Så svich sa det och ett antal tusenlappar åkte direkt över till sparkontot! Känns riktigt bra!

Idag är det även dags för jobb :) 15.30-21.30, så det blir ingen träning för mig idag.. Känns surt eftersom jag nästan känner på mig att jag inte kommer klara mitt första delmål :( Och igår kände jag mig krasslig så jag bestämde mig för att GÅ istället för att springa på bandet igår. Så jag körde en PW på 5.5 km/h i 45 min! Kändes endå bra, eftersom det blev samanlagt 4,15 km och jag har för mig jag blev av med ungefär lika kalorier som när jag brukar springa. Men ändå så känner jag att jag har en sån jobbig känsla i kroppen att jag inte gör tillräckligt när jag träna :/ menmen.. Nästa fredag, den 3 februari, då är det upp till bevis - har jag klarat mitt första delmål? eller inte?

... NÄ NU FÅR JAG SLUTA! Nu går jag ner och tar fram min crosstrainer som står och dammar under trappan, tar med mig datorn ner, och sätter igång ett avsnitt med Greys Anatomy. Då ska jag jävlar mig ta mig igenom 40 min med träning! Kan jag inte träna på kvällen, då får jag ge mig fan på att hitta en annan tid att göra det!!

Så stolt!

Min lilla älskling var så himla duktig idag! ♥ han sa inte ett ljud, bara skakade lite, men inte alls mycket. Inte ens när han fick sin spruta så sa han inget. Så nu är man stolt vill jag lova :) I övrigt gick det jättebra, det visar sig vara navelbråck och det blir operation. Vet ännu inte när det blir, eftersom de rekomenderade att vi skulle kastrera honom samtidigt. Så de sa till oss att tänka på det, och sedan beställa tid snarast möjligt. Men jag har bestämt mig för att inte kastrera. Jag vet ännu inte om jag vill ha bebisar på honom eller inte. Så kulorna får sitta kvar ;)

Var även och visade intresse, vilket jag fortfarande inte vill avslöja vad. Men det gick bra och verkade lovande :) Så nu är det bara att hålla tummarna! :D

God morgon!

Är uppe före tuppen idag. Gick upp ca 05.20 för att ta en liten runda med Portly. Därefter gjorde jag en stor frukost. Måste ju lagra upp när det blir en lång dag ;) Frukosten bestod av en tallrik Special - k flingor med yoghurt, 2 st ägg, 1 knäcebröd med ost och ett glas Smoothie med smak av banan och jordgubb :) Så nu kan man inte säga att jag inte har ätit en riktig frukost ;) ! För mätt blev jag..

Har även hunnit med att gå en lite längre promenad runt hela cirkelvägen här i Fredriksdal, den är inte direkt lång, bara 1,4 km, men det är alltid något :) Nu sitter jag här och bara varvar ner lite innan det är dags att hälla i sig Smoothie, åka och hämta farfar och bege sig mot Vetlanda för att besöka Veterinären.. Fy, ser inte speciellt mycket fram emot detta. Men det måste ju göras. Lilla plutten :( men det går nog bra får vi hoppas.

Efteråt ska jag eventuellt in på ett ställe och visa instresse ;) vad det är, det avslöjar jag inte! Men håll tummarna!

Feeling much better!

Nu är helgen äntligen slut och det är måndag igen, nya vecka och nya hårda tag! Hela måndagen har visserligen gått nu, dagen över lag har varit ganska så deppig, men det känns mycket bättre nu när jag fått vara och träna! Skaka av sig allt jobbigt och bara köra på! Det är grejer det. Dagens pass såg ut såhär; men måste bara tillägga att jag har ökat ännu mer på hastigheten på löpbandet nu & jävlar vad svettigt det var! GILLAS!

Löpband 8.0 km/h 15 min, 6.0 km/h 10 min
Styrka Rygg 2 st 3x10, Mage 6x10, Skuldror 3x5, Sidor 3x8

Och nu har jag precis ätit kvällsmat, vilket bestod av Smoothie, 1 ägg och 2 knäckebröd med pepparsalami :)


Nu till det tråkiga.. Dagen har varit depp delvis för att vi i lördags hittade en knöl på Portlys mage :/ Så pappa var inne hos Veterinären när han var i Vetlanda idag och frågade vad det kunde vara.. Och då sa de att det förmodligen kunde vara bråck :( och det låter allvarligt tycker jag. Så vi fick en tid imorgon 9.30 för en genomsökning och farfar ska följa med mig, som tur är! Tror inte jag skulle klarat det själv :/ De kommer även att göra 1-års kontrollen imorgon, eftersom vi endå är där och han fyller ju år om 3 veckor. Så lillplutten kommer få spruta också :(

Är en aning nervös för hela besöket hos veterinären imorgon.. Dels för att de kanske säger att vi måste operera honom :( och dels för jag vet hur livrädd han blir där :/ usch, tycker det är så jobbigt att min lilla bebis ska behöva utsättas för detta. Men det är för hans bästa! ♥ Hoppas det går bra iallafall!

Men nu förtjänar jag mig lite slappning i sängen, blir nog att titta på 2 and a half men och sen sova :)

Helger är inte min grej

Så var det helg nu igen, och den har bara rusat förbi, och jag måste nästan säga att jag inte gillar helger längre.. Det blir inte som den vanliga rytmen i vardagen. Jag har ätit på TOK för lite i helgen. Bara ätit kanske frukost och middag sent och sen kanske någon kvällsmat. Är inte alls nöjd över mig själv på helgerna!! Var meningen vi skulle tränat i fredags, men så var A och åt pizza och vi bestämde oss för att gå en långpromenad. Men gissa om det blev så? Nej :( och över lag har det inte varit alls någon träning i helgen. Usch vad jag ogillar detta!

Det är väl inte meningen man ska köra gärnet i veckorna och sen blir det totalt fuckat på helgen?! Att man inte ens kan sköta maten som vanligt åtminstoden :( nej fy vad jag är missnöjd! Detta är en av faktorna till att jag alltid är så himla nervös för invägningarna. Det liksom känns skitbra i veckorna, och sen blir det helt tvärtom på helgen. Känns som att man förstör allt jobb man gjort i veckan. Liksom som att man står och trampar på samma ställe :( och nästa helg ska jag jobba.. Så då blir det väl knappt ingen träning heller förutom att jag kan gå promenader.

Väldigt opepp är jag idag! & väldigt, väldigt missnöjd över mig själv.  Men imorgon är det nya tag, och känns som att jag vill köra ännu hårdare för varje ny vecka. Men HUR??

iPod Nano


Har fått hem en liten söt iPod Nano som min kompis mamma hjälpte mig att vinna på tradera :) Underbart, nu kan jag lyssna på musik när jag är ute och går och tränar :) Så hon var och lämnade den hos mig igår, vi var även och tränade tillsammans. Körde inte mycket annorlundare än vanligt.

Löpband 7.5 km/h 20 min , 5.5 km/h 5 min
Stryka: 2st Rygg 3x10 , 2st Mage 3x10 , Sidor 3x10 , Innelår 2x10 , Ytterlår 2x10
Crosstrainer 10 min intervall

Därefter blev det mycket prat som vanligt. Idag har det inte hänt så mycket, känns inte som att det är fredag ;p Men vi får se vad A och jag hittar på :) Har iallafall laddat in massa låtar på min iPod så nu blir det att promenera mera ;) haha

Träning

Skrev inte igårkväll som jag brukar göra eftersom jag åkte direkt hem med min pojkvän efter träningen, och har sovit där inatt. Men träningen igår gick som vanilgt väldigt bra :) Det känns att man börjar få upp flåset nu! Och är väldigt trött igår, så skriver lite om det idag istället. Gårdagen:

Förmiddagen: Powerwalk på 30 min 5.5 km/h
Kvällen: Roddmaskin 1500 meter, Löpband 7.5 km/h 20 min + 5.5 km/h 5 min


Och dagen idag började med promenix vid halv 6 med Portly därefter gå och sova igen :) Sen gjorde den lille skiten bomben på mig vid kl 9 och tyckte att jag skulle gå upp! Men låg och myste en stund innan vi gick upp för att äta frukost :) Ägg och två knäckemackor blev det. Därefter klädde vi på oss för att utmana oss för att gå "Sticket" här i Norrboda. Det är alltså en lång runda som går runt golfbanan vi har här i Nässjö.

Han var duktig minsann, min lilla älskling :) fick bära honom ett par gånger, då han blev lite rädd och ibland trött. Det är ju en liten hund, så man får vara lite försiktig när man går så långa rundor. Vi gick i hans takt så han inte skulle bli helt slut :)

Så en långpromenad på ungefär 1,5 timme gick vi på :) och det var nästan 4,9 km!



Ikväll är det simning som står på tur. Har bestämt oss för att ta simningen lite senare, när den "Klassiska aftonen" börjar vid 19.00 istället för när vi brukar träna vid 18.00. När den börjar vid 19 så är inte barn längre tillåtna att vara i basängen, och är det sånna som tränar simning så har de oftast slutat vid den tiden. Alltså så har man mer utrymme för motionssim :) Efteråt ska vi även bubbla lite med, alltid skönt att kunna slappna av och bara njuta!

Äggkokare

Skrev ju i tidigare inlägg att jag hade en hel del att göra på förmiddagen idag. Nu är jag hemma, och har även gått den vardagliga dagspromenaden med hundarna :) Lagade mig lite lunch innan promenaden, och idag fick det bli ris med fläskfile och lite sås + gurka och majs. Nu blir det väl snart att göra sig en omelett, för börjar bli hungrig igen ;p lagom till mellanmålet :)

Men började som sagt med ett möte med min jobbcoach, var som vanligt bara 20 min och sades inget nytt. Därefter tog jag mig till gymmet för en PW, tänkte att det blir man väl inte så svettig av? .. Ak nej vad fel jag hade. Haha, tog mig en riktig pw på 30 min i 5.5 km/h och sista 7 min körde jag 6.0km/h - och visst blev jag svettig! Inte så som när man springer, men endå. Kändes skönt ;) Sen kom jag på att jag hade glömt banan hemma, så tänkte att jag köper det i affären i sporthallen. Ja då kostar bananen 6 kr och jag får inte handla det på kortet?! Så var tvungen att köpa en vatten oxå bara för det skulle överstiga 10 kr ;s kontigt!

Sen, mina vänner, var jag och handlade mig en äggkokare ;) haha, 99kr på Ö&B så får se hur länge den håller ;) Men kan vara bra att ha när man kokar så mycket ägg som jag gör nuförtiden.




Nu blir det nog att bara ta det lugnt tills resten av rush-dagen fortsätter med promenader och gym..

Knappt vaken..

Usch vad trött jag är nuförtiden? Kan det vara att jag tränar och kroppen bara blir allmänt trött och måste vila? Jag vet inte. Men ställde klockan på 8.30 idag, och är riktigt trött! Brukar vanligtvis sova till åtminstonde 10. Nu har jag iallafall en del som ska göras på dagens schema, inom bara några timmar..

1. Möte hos min jobbcoach
2. PW på gymmet
3. Kolla på lindex om jag hittar ett pannband..
4. Handla åt mamma/mig

Och ska vara hemma lagom till promenaden med hundarna vid 1. YAH! Det fixar vi ;) haha. Är sugen på att lägga mig i solaruimet en stund med.. Men det får bli en annan dag :) Nu ska jag äta upp min frukost och sedan fixa mig och åka. Hörs sen!

Smoothie

Har just ätit lite kvällsmat. Fick bli Smoothie på ananas, mango och banan. God, men iskall! Haha, eftersom frukterna kom från frysen, och jag inte orkade tina dom - så var den skitkall :p haha, var nästan så man frös hjärnan nivet som man kan göra när man äter glass. Blev även en knäckemacka med ost till det :)

Träningen idag gick riktigt bra. Min pojkvän sa till mig att det sytes att jag tog i idag :) haha, och det gjorde jag med. Svetten bara rann ;) härligt! Var rätt mycket folk idag, men det brukar det vara på måndagar, då alla känner att de ätit lite för mycket under helgen :p haha. Men schemat såg ut såhär idag:

Roddmaskin 1500 meter på 8 min
Löpband 7.5km/h i 20 min , 5.0km/h i 5 min
Rygg 3x10, Mage 6x10, Sidor 2x10

Började med roddmaskinen idag eftersom det var fullt på löpbanden, men det var faktiskt skönt för då värmer man upp lite smått innan man springer ;p Menmen. Det kändes bra iallafall :)

Mellanvägning

Nu mina vänner, har jag stått öga mot öga med vågen. & som jag skrev i tidigare inlägg så kände jag väl mig en aning besviken. Men nu när jag har tänkt på det ett tag så frågar jag nästan mig själv "vad tänker jag ens på?" Klart jag ska vara glad! Klart jag ska vara stolt över mig själv! Det var ju inte samma vikt som när jag första gången vägde mig för två veckorsen! Jag är glad över det lilla som hänt, och det gör mig bara mer taggad till att träna ännu hårdare och att vilja nå mitt första delmål: 67kg! Så här kommer resultaten från första invägningen efter startvikten, bara vikten och BMI.t är ändrat, har inte mätt mig.


Som ni ser så ligger jag på 69.2 kg nu! Det är alltså -0.8 kg och ju mer jag tänker på det, så känns det bättre :) Har även minskat 3 i BMI oxå. Men jag har funderat på en sak, eftersom jag har valt att väga mig 2 ggr per månad, men bara mäta mig 1 gång. Så tänkte jag att denna vägningen är ju mer som en "mellanvägning" för att jag ska kunna kämpa vidare till nästa riktiga vägning - då det är mått också! Så jag använder nog inte "2:a inväningen" som rubrik, utan därför har jag skrivit mellanvägning.

Men det är bara att kämpa på! Man får vara glad för det lilla i livet, och att det åtminstonde går åt rätt håll! :) Det är ju trots allt bara 2.2 kg ifrån mitt första delmål, det måste jag väl endå klara eller? ;) Ja klart, jag fixar detta, det har jag ju alltid sagt!

Glad/besviken?

Alltså, har precis stått öga mot öga me vågen, två veckor efter startdatum. & jag vet ärlig talat inte om jag ska vara glad eller besviken? Hade en liten förväntning om att det faktiskt skulle så en lägre summa på vågen än vad det gjorde. Men det kanske inte händer mer på två veckor.. Jag vet faktiskt inte. Men får noga sova på saken lite, ska bara gå en snabbis med Portly och äta ett ägg! Avslöjar sen..

Hemma

Nu har jag äntligen kommit hem från jobbet och gosat ner mig i sängen :) Känner mig faktiskt på bättre humör nu, kanske är för att jag snart får min älskade sömn? Haha. Ne men jag tog en långpromenad med min burkare när jag kommit dit och det var riktigt skönt! Det var inte jättekallt, och det var inte sådär svettigt-varmt efter ett tag heller. Så som det blir ibland när man har för mycket kläder på sig när man promenerar. Men det var helt okej. Nu har jag iallafall gjort lite mer nytta än att bara sitta still och tycka dagen är jobbig.

Men måste ärligt erkänna att jag endån är lite nervös inför invägningen imorgon. Tänk om jag faktiskt blir besviken? Aja, får sluta tänka på det, och ta den tanken imorgon när jag väl står där på vågen. Får hoppas att det åtminstonde är 1 hekto mindre iaf ;) haha. Men får väl peppa mig själv genom denna bild iaf.

Dålig dag

Vaknade upp med en riktigt dålig känsla i kroppen idag. Kände direkt att jag var på dåligt humör och jag ville bara ligga i sängen hela dagen! Usch! Är otroligt trött och skulle kunna skapa eld framför mina ögon om någon skulle säga något fel. Känns alltså som att jag skulle tända för minsta lilla idag! Känner inte direkt för att jobba idag heller.. Men vad gör man inte för pengarna, och som tur är trivs jag med mitt jobb. Men ibland känner man bara inte för det.

Meningen var att jag även skulle åka till gymmet idag och träna. Men A åkte hem tidigt och skulle tydligen till Jönköping.. och jag sätter mig nog inte i bilen för att åka o träna när jag är på detta humöret :/ usch, är inte speciellt taggad för invägningen imorgon heller.. Känns som att det går skitbra i veckorna, men så skiter det sig på helgerna! Vad jag kan hata helger för det! Man sover mycket längre, man går och lägger sig senare, man äter inte som man ska.. har inte lusten att träna. Åhh! Och dessutom, utöver detta: så har man jobbat hela helgen, och är inte ens klar med helgens pass.. Jaja.

Får väl försöka pigga på mig lite. Är sjukt sugen på choklad med :( abstinensen flödar just idag. Och som sagt, är inte ett dugg taggad för invägningen imorgon.. Känns till och med som att jag kommer bli besviken :/

Jobbet

Sitter nu på jobbet och tittar på Alice i Underlandet som är på Canal+first. Den slutar nog snart, men endå. Är sådär lagom trött nu efter att ha jobbat sedan 10 imorse. Slutade vid 16 och så var det raka vägen till nästa ställe. Men pengar blir det :) Slutar om dryga 2h, och då blir det att träffa älsklingen igen! :) och pussas med min lilla bebis med såklart. Blir ett pass imorgon med 15-20.30 sen jobbar jag inte fören om 2 helger. Alltså är jag ledig en helg imellan ;p



Men satt just och läste en bekants blogg, och denna människa är ju tydligen tvungen att göra allt som jag gör! Så irriterande. Denna människa har varit sådan sålänge jag kan minnas. Alltså har du inte ett eget liv? Kan du inte fatta egna beslut o komma med egna ideer? Kan inte förstå varför endel människor är sådana! Är de rädda för att göra något eget? Aja, riktigt störande iallafall. Men jag vet vad jag har för mål, och jag ska uppnå det! Inget ska stå mig ivägen!

Jaja, nu ska jag inte ägna min lördagkväll till att vara irriterad. Får se vad A och jag hittar på för något sen :)

Antikrundan

Idag var det riktigt svettigt på gymmet - det gillas! Känns som att man gör nytta då, att det faktiskt sker en förändrig. Ska bli spännande att se vad vågen visar på måndag morgon! Det känns iallafall som att min kondition blir bättre och bättre för varje gång, och nästa vecka kan jag nog lägga på 5 min och öka hastigheten ytterligare :) Känns riktigt bra detta!

Löpband 20 min 7.0 km/h (sista 4min körde jag 7.5 km/h)
Cykel 15 min lev 4

När jag kom hem så började Antikrundan på svt1 och det var i min hemstad Nässjö. Lilla lilla Nässjö. Haha, var lite kul och se. Men man såg ju ingen direkt man kände igen.. Nu snart blir det nog att krypa ner i sängen. Dags att ladda för helgens alla jobbpass. Superskönt med extra cash!

Fre: 16-20.30
Lör: 10-16 , 16.30-20.30
Sön: 15-20.30

Så blir inte så mycket fritid i helgen. Kanske kör ett gympass på söndag förmiddag. Om jag inte är allt för trött ;p Men vi hörs imorgon kära läsare. Natti natti :)

Dagen

Idag var jag otroligt trött. Sov enda till halv 12.. Brukar vanligtvis gå upp vid 10. Men var riktigt trött efter simningen igår. Kändes att man inte hade någon ork alls i kroppen när vi kom hem. Bubblade lite i relaxen gjorde vi med :) riktigt mysigt! Bestämt oss för att det blir bubbel varje onsdag när vi har simning :) hihi. Varför inte passa på när det ingår i priset? :)

Har varit och klippt klorna på lilleman idag. Gick lite sämre än vanligt eftersom det inte var den tjejen som brukar klippa. Denna tjejen märktes det på att hon var lite nervös, och det märker ju hundar direkt. Gick inte heller lika fort som när de andra klipper. Så var lite kämpigt idag, men det gick :) Sedan var vi och handlade en sväng och nu väntar jag på att maten ska bli klar. Är lasange som står på menyn idag :) mums!


Senare blir det ett träningspass på gymmet. Blir nog lite lugnt med bara motion idag. Man ska ju inte träna styrka varje dag. Skriver nog sen ikväll igen när jag är hemma från gymmet :)

Coolt!

Satt och tittade på lite tillbehör och så till iPhone. Då hittade jag bland annat det här:


Ett fodral som är vattentätt! :D ascoolt! Det menas alltså att du kan ha den under vatten och den blir inte det minsta blöt eller skadad! Riktigt smart sen när det är sommar, då man ska bada och ligga på stranden osv :) Så blir nog att inverstera det till sommaren sen tror jag. Var även med en video, så tänkte ni kunde titta på den.

Pepp!

Berättade ju igår att vi skulle ha fått våra gymkort igår, men att vi skulle få vänta tills nästa måndag. Vi fick dom igår istället! :) känns riktigt skönt! Nu slipper vi komma där med våra värdekort och be dom kryssa i osv. Nu kan vi komma och gå hur mycket vi vill. Dessutom ingår ju relaxen idag! :) så himla passande när det är simning på schemat idag! Så blir nog att sitta och bubbla lite efter vi simmat klart :) mys!


Så nu blir man ännu mer pepp på att gå dit! & gympasset igår, kunde inte gått bättre! :) sjukt nöjd efter igår och fortsätter det såhär så kommer det blir skitbra! Längtar tills jag ska ställa mig på vågen igen, vilket blir på måndag. Har bestämt mig för att väga mig varannan vecka, alltså 2 ggr / månad. Jag vill inte väga mig för ofta, och tycker att en månad är för långt imellan. Så invägning varannan vecka och foto + mått varje månad! Dethär blir nog bra :) Gårdagens gympass såg ut såhär:

Löpbandet 7.0km/h 20 min (svetten bara rann - med gud så nöjd!)
Styrka: Innesida av lår 2x10, Rygg 2x10, Skuldror 1x10, Mage 2x10, Sidor 2x10
Crosstrainer 20 min lev 3

Kycklingsallad


Blev en smaskig kycklingsallad innan promenaden med hundarna på 30 min :) Nu blir det att fixa iordning sig för möte.

Träningsvärk?

Jag vaknade upp idag och hade ingen träningsvärk alls? Huh, konstigt för det kändes verkligen som det igårkväll! Menas det att jag får träna hårdare? För jag kan väl endå inte ha vant kroppen vid det alla redan? .. Konstigt.

Men med den diagnosen, så har jag bestämt mig för att det blir stenhårt idag! Kör både på rejäl kondition och även lite styrka, fast att jag sa igår att jag inte skulle köra styrka idag. Men känner ju inga resultat? Så vi kör på lite mage och rygg endå ;) Så hoppas vi på lite mer värk imorgon! haha


Idag vaknas det Personal - möte på Lotsen. Får la se vad de har att prata om idag ;)

Nu kör vi igen!

Hemma efter ett svettigt pass på gymmet! Ah jag gillar't! ;) Men blev dock besviken över att vi inte fick våra kort idag! Hon lovade oss dom förra veckan att vi skulle få dom idag. Men nu får vi vänta tills nästa måndag :/ sug. Fast får ju gratis träning ;) hihi. Göttmos! Sitter nu och slappar i sängen med datorn i knät och tråkiga Simpsons på tv. Väntar på att 2 and 1/2 men börjar. Blir nog bara att se det, sen läggdags. Men såhär såg mitt träningspass ut idag iaf :)

Löpbandet 6.7 km/h i 15 min
Roddmaskin 1000m på ca 7 min
Styrketräning: Mage 3x20 , Rygg 2x20 , Skuldror 2x10 , Sidor 2x10
Crosstrainer 10 min nivå 3

Känns riktigt gött! Lär nog ha träningsverk imorgon, men det får man ta! Just nu har man en skön känsla i kroppen att man gjort ett bra jobb :) Imon blir det gymmet igen, sen kör vi på simning på onsdag och gym tors, fre :) Så får se mör i kroppen jag kommer vara tills helgen ;p

Dag 30 - detta är syftet med min blogg

Anledningen till varför jag skaffade blogg från allra första början var väl för alla andra hade det. Och det var ett bra sett att skriva av sig på. När jag skaffade min nya blogg hade jag helt andra syften. Jag och A hade planer på att flytta ihop, vilket vi gjorde senare och tanken var väl att mitt liv skulle förändras och därav ville jag göra en ny blogg. Efter det så var det väl egentligen mer som ett ställe där jag kunde skriva av mig, igen. För det blev bara att man skrev då och då. Nu, har jag ännu ett nytt syfte.

Jag har precis börjat min viktresa, och här kan jag skriva av mig, men även låter er ta del av min resa. Det är ett sett för mig att kunna peppa mig själv. Kunna dokumentera om det, för när jag väl har klarat av mitt mål, så kan det vara roligt att kunna bläddra tillbaka och se hur det faktiskt gick! Känns bra att kunna skriva här så mina nära kan läsa istället för att man ska berätta saker hela tiden, då man kanske inte ses så ofta. Är ett lätt sett att hjälpa andra och stötta dom i det de gör. Har redan fått en hel del uppiggande kommentarer, och det tackar jag för! Känns bra att man har någon på sin sida :)

Kanske blev lite rörigt nu, men hoppas iaf att det är en liten inblick i varför jag har en blogg. Nu är jag klar med denna lista. Får se ifall det hinns med med några fler framöver ;) har ju en stor resa framför mig.

Dag 29 - Mitt hem


Mina föräldrars hus ser ut så här. Kort sagt, mitt rum, vardagsrum, köket, deras sovrum, kontor, toalett och gillestuga med bar.

Jag blir tokig!!!

Att man ska vara så himla beroende av pengar hela tiden! Världen skulle vara så mycket enklare om vi inte skulle behöva så mycket pengar till allt hela tiden. & denna arbetslöshet!! Jag blir nog tokig över att man inte kan jobba tillräckligt mycket för att få ihop en vetig lön! Och så  har andra det så himla mycket bättre! Åh fy för orättvishet och pengar!

Byråer - efter :)

Efter två omgångars körande och ett par timmars iplockning och bestämmelse för hur jag ska ha det. Så blir det äntligen bra! :) här kommer resultatet:


Tycker det blev bra :) men däremot gillar jag inte riktigt min sterio. Jag har haft den i säkert 10 år nu. Den spelar skitbra! Men den är ju så stor..! Vet inte om jag kanske ska inverstera mig ett par lite söta datorhögtalare istället :) Värt att tänka på. I övrigt är jag jättenöjd med byråerna. Behövde verkligen utrymmet att ha, inte bara kläder, utan mer kontors-saker med. Satt som en smäck ;) haha

Min lilla bebis ♥


Jag älskar dig min lilla prins!

Så himla respektlöst!

Var inne på en tjejs blogg, en bekants ex, hon har aldrig varit normal i mina ögon. Har haft många onda tankar om henne, då hon behandlade sin kille så fruktansvärt illa! Men i vilket fall så av någon anledning hamnade jag i hennes gamla blogg. Hon skriver inte där längre då det var över ett årsen hennes senaste inlägg skrevs. Men då läser jag bara lite för skojs skull och hittar sedan två texter/dikter som JAG har skrivit?! Känner direkt igen det och tänkter "va i h*lvete tror hon att hon håller på med?!" . Såg då även att det var under tiden hon var tillsammans med min bekant, och det var ju då vi titt som tätt träffades. Men hur lågt kan man sjunka??

Här är det texter som JAG har skrivit, som jag har lagt ner mycket tankar och känslor i - och hon bara rent av kopierar och skriver att det är hon som skrivit dom! Så himla respektlöst! Blev så himla paff när jag såg att det var något som jag har skrivit. Jag kommer ihåg när jag skrev dessa texter! Jag har en bakgrund, en anledning till varför jag formade mina ord precis så - och hon bara kopierar in det, för att hon tycker det var bra texter? Eller? Nej jag har ingen aning. Tycker att det är riktigt dåligt! Då kan man ju åtminstonde länka eller något, att det var jag som hade skrivit det..

Nu är det bara 1h 40 min kvar.. Låt det gå fort. Börjar bli en aning seg :/

Byråer - före

Idag får jag hem två st byråer som jag fått köpa av min syster. De har byggt en såndär jättestor garderob i deras nyrenoverade sovrum, så de behöver inte de längre. Så då tog jag dom :) Ska hämta dom efter jag har slutat jobbet idag vid 3. Fixade iordning igårkväll där de ska stå :)

Denna bilden är i själva verket tagen för att då visa upp min nyköpta lampa ;p men man ser iallafall den vita bokhyllan som jag har tvn och min sterio i. Så här kommer före bilden, och senare ikväll kommer efter bilden :)


Nu får jag äntligen plats med mina kläder! Haha, det är lite roligt, har hälften av mina kläder i en sopsäck sedan flytten hem! Eftersom vi hade 3 garderober i lgh, och hemma har jag bara 2, så får inte mina kläder plats. Jag saknar även utrymme till att ha "kontors-saker" såsom pärmar osv. Känns bra iaf. Kommer få möjlighet att gå igenom mina kläder. Så kanske hittar något som är för litet (det mesta är för litet!) som jag kanske kan sträva mot att komma i som småning om! Hittar jag något kan jag nog ta kort på det :) Så får vi se hur det blir med de kläderna framöver, om jag lyckas komma i dom eller inte!

Dag 28 - detta ska jag bli när jag blir stor

Jag vet inte riktigt när man definerar sig själv stor, eller vuxen. Jag är 19 år, och när vi tex bodde i lägenheten, när vi skaffade egen hund. Då kände jag mig vuxen. Nu bor jag hemma igen hos mina föräldrar. Då känner man sig inte speciellt stor längre.. Men om vi säger att jag nu skulle få barn? När jag fortfarande bor hemma? Är man vuxen bara för att man får barn? Vissa är, vissa inte.

Men i vilket fall. När jag själv känner mig vuxen, eller stor som nu kategorin lyder. Då vill jag ha barn. Jag ska bli mamma :) Har alltid varit bebiskär, och vill inget hellre än att få bära på ett litet mirakel :) Men om vi ser yrkesmässigt. Jag jobbar ju? Är man vuxen då? Det vet jag inte det heller. Men jag vill iallafall fortsätta att vara personlig assistent, men också vara legitimerad fotograf :) Jag vill ha min egna fotostudio, och bara fota på hobbynivå. Kanske tar emot några jobb lite då och då. & gör det jag känner för.

När jag är stor nog att ha ett eget hus, tillsammans med min man och barn. Då vill jag bo där jag kan ha en häst! :)

Dag 27 - saker jag saknar

Som jag nämnde i ett inlägg igår, så saknar jag min häst Deemer väldigt mycket! Känslan att få ha en egen häst är otrolig! Men det gör ont i mig att jag aldrig fick chansen att rida..

Men en sak, som jag saknar så otroligt mycket, det min och A's lägenhet. Det var nog det största misstaget någonsin att säga upp den :( det har bara varit värre sedan vi flyttade hem igen. Fy va jag saknar den! Var och varannan dag kan jag bara börja gråta för att jag känner att det är så himla hopplöst. Det gör verkligen ont i mig, så mycket saknar jag det. Hoppas så innerligt att vi under detta året kan flytta ihop igen! Förhoppningsvis till ett hus! ♥ Men här kommer lite bider på var lägenhet. Dessa togs rätt tidigt, därför så är det inte så mycket saker. (Har inte mer bilder på datorn) Men det kom till mycket mer inredning och mysiga saker senare :) åh va jag saknar!

Bilderna är klickbara.


En annan sak som jag saknar en aning, det är min gamla moped som jag hade när jag var 15. Sådan frihet man hade när man hade moped! Jag var så stolt över den! Jag hade en Yamaha Jog-R och den var så fin :) Hittade en väldigt gammal bild på mig när jag precis hade varit och hämtat mopeden. Man ser hur lycklig jag är :) haha


8 maj 2008 hämtade jag denna pärla! Hade varit jätteroligt att ha den igen.

Såhär såg jag ut 2007-2009

Jag blir arg på mig själv för att ha gått upp såhär mycket! Jag var så fin! Den syns ju för tusan i ansiktet med, och hela kroppen var liten.. smal. Men jag ska banne mig dit igen! Och jag läste att jag hade svarat på en fråga "hur lång är du och vad väger du?" Då jag hade svarat "Jag är 1.59 och väger 54kg" .. 5-fucking-4 kg!! Det är 1 kg mindre än vad min målvikt är. & JAG SKA DIT!

Som ni ser på korten. Tagna mars 2007. Det är helt otroligt!

Juli 2008
Bilden till vänster är från mars 2009 och bilden till höger är från nog ca juni 2009
Kan knappt tro att detta är jag. Visserligen är det ett par årsen. Men det var 2009 det började gå komma.. Och sedan dess har vikten bara stigit. Jag mår så dåligt över att jag har låtit det bli såhär. Jag LÄNGTAR tills jag kan få jämnför de första bilderna från 2007 med kommande bilder 2012! Jag ska nå detta! Jag ska bli av med 15 kg och hamna på 55kg, som jag en gång vägt.

Det är jag själv som har låtit det bli såhär. Det är bara jag själv som kan ändra på det. & Jag SKA klara det!

Tidigare blogg

Satt och läste lite i min tidigare blogg. Tänker ej länka, eftersom den har jag lagt bakom mig. Men var rätt roligt att läsa lite drama som pågick på den tiden ;p hahah, så roligt! Men jag är lycklig nu, med min underbara Andreas. ♥

Men däremot hittade jag lite bilder som fick mig bli lite ledsen.. Min underbara häst! ♥ åh vad jag saknar dig, älskade Deemer! Fredagen den 13 mars 2008 var du tvungen att somna in :( för att hans ägare inte skötte det hon skulle! Så arg blir jag! Men i vilket fall så fick jag åtminstonde göra ditt liv till glädje och kärlek den sista tiden. Jag saknar dig! Och jag vill inget hellre än att få tillbaka dig. Saknar så otroligt mycket att vara i din närhet. Saknar att ha en häst. Det gör ont i mig att jag inte ens fick chansen att rida.


Älskade du! ♥ om jag bara hade chansen, så skulle jag haft en häst nu! Saknar det så fruktansvärt.

Dag 26 - min favorit plats

Det här är ingen svår punkt. Min favorit plats, är i min älsklings famn. Få känna hans hjärta slå och hans armar runtom mig som får mig att känna trygghet. Få känna att jag är den enda för honom, den han älskar. Få känna hans mjuka läppar emot mina och denna värme hans kropp ger. Min favorit plats, är där min kärlek är. ♥


jag älskar dig!

Dag 25 - mina rädslor

Då kom jag till den punkten då jag skulle avslöja mina rädslor ;p haha. Min allra största rädsla är: spindlar! Jag totalt skriker när jag ser en, blir helt förlamad och fullständigt livrädd!! Tror fasen inte det finns något läskigare och äckligare än sådana hemska kryp! Kvittar om de är stora håriga feta, eller om de är pytte-pytte små, jag blir livrädd endå! Jag lovar, jag sitter och ryser när jag bara skriver om dom! ;o klarar inte ens av att titta på en bild av en spindel. USCH! Fatta då va hemskt det är när ett barn (tex på dagis) tar upp en spindel och säger "titta fröken! titta!" och man måste knipa ihop och inte skrika?? hemskt!!

Något jag även kan tycka är obehagligt, det är mörker. Jag gillar inte att vara ute när det är mörk, själv. Förut när vi bodde ute på landet kunde jag vara livrädd av att vara ensam i de stora huset, och det var kolsvart utanför och inget annat än bara massa skog. Även att hundarna var hemma så kunde jag tro att det var någon utanför som skulle komma in ;p haha. Tycker inte heller om att titta på skräckfilm, för då får jag konstiga paranioda tankar om att det kommer hända mig med. Får ofta mardrömmar efter att ha sett en skräckfilm.

Så himla fin människa! ♥

Jag måste bara göra en dagens ros för denna fina tjej!
Nina - kampen mot kilorna

Hon har varit med om en stor resa mot vikten, hon gick ner 25 kg på 7 månader! Har följt hennes blogg nu ett tag, och det är helt otroligt vad duktig hon är! Hon inspirerar en till att vilja kämpa, att alla kan, om man bara vill! Hon gör en så himla motiverad till att klara detta. Jag vill ge henne dagens ros, för att hon är en så himla fin människa. Det borde finnas fler som henne! Anledningen till att jag gör ett helt inlägg om just Nina, är att jag fick en så himla fin kommentar i mitt inlägg om min första "före-efter-bild". & dessa ord, gör mig starkare! Dessa ord, gör att man vill kämpa mer, man känner att man kommer att fixa detta! Det får ta sin tid, men jag kommer en dag - vara som henne. Ha lagt sin viktresa bakom sig. Kunna hjälpa andra som har det likadant. Känna sig stolt!

Tusen tack Nina, för att du finns!

"Jag försår precis hur du känner, men försök inte må dåligt av det -du är jätte vacker som du är! Se din viktresa som en investering, något du gör för att få bättre hälsa vilket leder till ett (förhoppningsvis) längre liv. Heja dig! Ge dig bara fan på att klara det och gör det i din egen takt, hettsa inte. Jag vet att man gärna vill se resultat snabbt, vem vill inte det liksom? Men låt det bara få ta sin lilla tid. Herre gud inte hade jag trott att jag skulle gå ner 25 kilo på 7 månader!! Det är ändå ett tag, men samtidigt så är det också rätt mycket på kort tid.

Glöm inte leva i nuet och glöm aldrig bort hur viktig du är! Bara du vågar tro på dig själv kommer du klara denna resa. Lycka till! Styrke kram!"

Snälla, lite hjälp tack!

Jag har ett dilemma.. Jag är så himla trött på mitt hår. Det är tjockt, det är slitet, och det är så himla urtvättat :( Det bara tovar sig och sätter sig i tjocka toffsar så min mamma måste hjälpa mig att borsta ur det. & jag börjar fundera på om man inte skulle klippa av det :/ seriöst.. Det enda jag gillar mitt hår för, det är för att det har blivit långt. Men det är inte roligt att ha långt hår när det är så svårt att sköta :( dessutom så börjar jag sakna mitt blonda hår. & det är då om man skulle satsa på att klippa kort. Jag vet inte.


Men jag tänkte lägga in en bild, som är från 2007 tror jag, alltså väldigt längesen. Men jag skulle behöva eran hjälp, ska jag klippa det så igen? Eller ska jag ha kvar mitt långa bruna, väldigt lockiga och tjocka hår? HJÄLP MIG!

Kort blont hår - eller - långt brunt hår?? Snälla hjälp!

Två betyg, men väldigt olika

Har en hel del att säga. Så varför inte ta och skriva ner det här, där endå ingen direkt läser? Eller? Haha. Jag vill iallafall börja med gårdagens biobesök, då A och jag såg The Girl With The Dragon Tattoo, alltså den engelska versionen av Män Som Hatar Kvinnor.. Och den var inte riktigt som jag förväntat mig! Den var riktigt, riktigt dålig!! För det första, varför i helvete (ursäkta att jag svår) var de i Sverige och spelade in?! ;o Skulle det inte vara en engelsk version? Börjar man inte med att vara i det landet då?? De var liksom på exakt samma platser som i den svenska. Samma gård, samma stuga, samma stad osv. GUD alltså! Och varenda namn, varenda stad - uttalade de svenskt? Varför? De snackar ju engelska, då ska de hålla sig till det? De sa tillochmed "Hej" och "Skål" i filmen ;s

Tycker absolut inte att den var bra, ska det vara en ny version av en film - på ett helt annat språk, ja då tycker jag att man ska vara i det landet och göra det på sitt egna vis. Visst att de ska ha samma namn, självklart! Men inte uttala de på svenska ;s Och sen tycker jag att den var alldeles för lik den svenska, över lag. Man visste ju precis vad som skulle hända - eftersom de var på samma ställen. NEJ, denna film fick  sämsta betyg av mig! Det var precis samma sak som att de hade haft samma skådespelare - men att de pratade engelska. Bara onödigt att sätta dit nya skådespelare, som ska bryta på svenska, och göra filmen så mycket dåligare. Nej usch, tycker även att en så stor skådespelare som Daniel Craig, som spelat Bond, han passar inte in att spela in film i sverige ;s
MEN NOG OM DET. :)

Nu till lite roligare saker :) Mamma och jag var ju på Nässjö Revyn idag. Jättebra! Dansen, sången, teatern - allt var bra! Och kunde inte låta bli att lägga ett extra hjärta åt min brukare och hennes fästman - de var så duktiga! :) och roligt var det att titta på den med. Duktiga dansare, då man själv saknar tiden då man själv stod där på den scenen.. Ja, det var tider det ;) haha, låter som att jag är jättegammal ;p Men i vilket fall, Revyn får högsta betyg! Riktigt bra!

Dag 24 - det här är jag bra på

Det är alltid svårt att berätta själv vad man är bra på. Men en sak jag vet om att jag är bra på: att lyssna.Jag älskar att kunna vara någons bollplank. Att kunna vara den som en person litar på, som vågar öppna sig för mig. Och det är många som gör, för jag lyssnar. Även att komma med feedback på det de säger. Jag är inte så gammal, men ändå har jag varit med om mycket i mina tonår. Så jag vet mycket. Har varit med om mycket. Kännt mycket. Så jag brukar kunna ha väldigt bra saker att säga. Kunna hjälpa personen ifråga, utifrån min livserfarenhet.

Jag har fått mycket beröm utav de som jag hjälpt. Att jag har kommit med bra förslag och att det varit bra att jag berättar min historia. Och även för mig så är det bra. Att det som varit så jobbigt i mitt liv, att det kan hjälpa någon annan, så jag kan få lämna det bakom mig. Att nu är det någon annan som är i samma sits, men att jag kan hjälpa :)

En annan sak som jag är bra på, som jag själv tycker, är att fotografera :) När man brinner för något, så blir det oftast mycket bättre resultat. Nu på senare tid har jag inte kunnat fota så mycket, har haft så mycket annat för mig. Men det kommer tillfällen då jag kan ta fram min systemkamera, och bara njuta :)


Fotograf: Jag
Modell: Rambo :)

Tyckte min bästa modell kunde stå för bilden idag då :) hihi. Rambo älskar att vara med på kort, och han blir så fin! Det är så svårt att komma på mer saker.. Vad tycker du att jag är bra på?

Dag 23 - det här får mig att gråta

Har totalt glömt bort att jag börjat på en lista! Så tänkte att jag fortsätter med den ;p Tänkte även göra en ny kategori, som kommer att heta "Listor" och ändra de inläggen i arkivet så att ni lätt kan hitta förgående dagar i denna listan. & alla andra listor jag gör.

Men det jag skulle komma till var: Dag 23 var egentligen "Mitt hem" , men jag har tyvärr inga bilder på det just nu, så tänkte att jag tar den punkten när jag har tagit bilder. Men fortsätter med listan endå. Spelar ju ingen roll :) så nu tar vi denna.

Dag 23 - det här får mig att gråta

Jag kan blir väldigt ledsen, utan att ibland veta varför. Ibland kan det vara så skönt att få tömma ur sig på tårar och bara få känna sig lite ledsen och nedstämd. Nu de senaste månaderna har jag varit väldigt ledsen. Jag saknar lägenheten jag hade med min pojkvän, då vi av vissa skäl var tvungna att säga upp den. (Frågor om det tar jag när det kommer.) Och det kan jag känna är väldigt jobbigt. Var och varannan dag gråter jag av olika skäl pga av det. Jag har även varit väldigt ledsen, mått väldigt dåligt över min kropp. Då jag känt mig äcklig osv. Men detta har nu vänt :) som tur är, jag kämpar för att få bort det jag inte mår bra av.


Jag kan oxå bli väldigt ledsen när jag ser någon ledsam film. Är även väldigt känslig när det gäller barn, om de skadas eller liknande. (Behöver nog inte ens förklara) Eller om någon sviker mig. Över lag kan jag vara väldigt känslig, men i många fall stark och att känslan kommer senare.

The girl with the dragon tattoo

Efter mycket om och men, så blir det bio med min älskling idag :) Skulle ha blivit i söndags, men då tyckte A att det skulle bli försent, eftersom han skulle jobba dagen efter. Men idag har jag övertalat honom, då vi båda är lediga imorgon :) Det blir att se The girl with the dragon tattoo, den engelska versionen av Män som hatar kvinnor. Får se ifall den kommer upp i samma klass som den svenska. Det sägs att det till och med ska vara bättre..? Någon som har sett den?


Blev inget träning idag, då gymmet stängde vid 15.30 :/ men får bli en riktigt lång promenad imorgon istället :) Kan vara skönt att ta det lugnt lite med, har faktiskt träningsverk i ryggen sedan simningen igår (a) hihi.

Äntligen!

Nu kan jag pusta ut igen!

Jag fick svar från en tjej på blogg.se och hon hjälpte mig klura ut vad det var för fel :) så nu är det fixat! Nu vet jag vad det är nästa gång felet uppstår! Men jag har bestämt mig för att jag ska ha kvar denna designen. För att det ska vara så lätt som möjligt att ändra när fel uppstår. Jag ska bara finjustera den lite :) så den fortfarande blir personlig.

Jag var jättenöjd med min design jag gjort, men ibland får man släppa taget. Det är ju trots allt inläggen, det jag skriver som är huvudsaken :) Så nu blir det att pilla lite ;) haha

Mejlat blogg.se

Nu har jag mejlat blogg.se för att få hjälp! Har nu gett upp min design och lagt in ett tema som finns att välja som blogg.se erbjuder - MEN DET SER LIKA KONSTIG UT!!! Jag hoppas att de kan hjälpa mig!

Nee! Nu får det vara nog!

Nu måste ni hjälpa mig! SER MIN BLOGG KONSTIG UT HOS ER OCKSÅ????! För i min dator har den börjat ändra sig själv, helt totalt!!! I förrgår började det med att sidomenyn hade hoppat ner och lagt sig under alla inlägg, längst ner. Igår så hade inläggen brett ut sig över hela sidan ;s och nu idag, ja då har det börjat komma inlägg där menyn ska vara också!! ÅH JAG BLIR TOKIG!!!! Jag har inte ens rört stilmallen eller kodmallarna!!

Jag hoppas för guds skull att det inte ser ut så på era datorer... snälla.. Vet inte vad jag ska göra? Det såg ju normalt ut bara för några dagar sen! Och när jag för en gångs skull var nöjd med designen! Ska jag behöva göra om den totalt? Kanske rent av få ha en helt vanlig design som blogg.se erbjuder? :( åh vill inte..

SNÄLLA HJÄLP MIG! Hur ser det ut hos er? NÅGON som har tips på vad jag ska göra? Vill inte heller byta bloggställe.. för då försvinner ju alla mina inlägg :(

Före - bilder

Igår tog jag foton till min före & efter kategori. Men än så länge är det ju bara före - bilder, och gud låt mig få bli av med detta överflöd. Skäms över att ens titta på mig själv. Skäms över att ens min egna mamma ska se mig såhär. Fattar knappt att min pojkvän vill se på mig :( mår så dåligt över hur jag ser ut! Men det ska det bli ändring på! Även att det känns jobbigt nu, så vet jag att jag kommer lyckas! ♥

Resultatet av dessa foton får ni inte titta på fören det har skett en förändring. Om kanske 2 månader? Jag kommer att ta foton varje månad, för att sedan i slutet lägga ut alla. Men första "före-efter-bilden" kommer vara när det har gått ett tag. Så längta! ;)

Sliten!

Sitter i sängen och det är en viss liten rackare som biter mig i foten ;p haha, busig liten sak :) Är riktigt trött idag! Lär somna snart, men måste vänta tills min älskling har kommit. Men kommer knappast vara till något roligt sällskap.. Är sliten i hela kroppen, det känns att man har kämpat! Men imorgon blir det ett hårt pass igen! Ohja! Sen blir det lite vila tills måndag igen :) förutom promenader då. Kanske klämmer in ett zumbapass på 20 min eller något i helgen med. Får se hur laddad jag är ;) Men tänkte inte göra detta inlägg mycket längre än att jag avslutar med dagens träning och måltider! Annars så hörs vi imorgon :) PUSS!

Zumbapass 20 min
Promenad 30 min x 2
Simning 600 meter

Frukost: Havregrynsgröt m honung, 1 kokt ägg + 1 glas mjölk
Mellanmål: Knäckebröd Wasa Husman m påläggskorv + 1 glas mjölk
Lunch: Pasta sallad - gurka, isbergssallad, majs och tomater (som jag sedan tog bort..) + 1 glas vatten

Mellanmål: Fransk omelett + 1 glas vatten
Middag: Kassler m ananas, ris och gröna bönor + 1 glas vatten
Efter träning: Banan, k-special bar
Kvällsmat: Lingongrova m kalkon + 1 drickyoghurt

& på tal om annat?

Varför i h*lvete har min meny hamnat längst ner under alla inlägg??! Hallå någon som kan hjälpa mig med detta? Har kunnat göra så himla mycket med min design själv, men detta felet hittar jag verkligen inte ;s det har ju inte varit så innan? Senast igår var den normal... åh va irriterande!

Feels gooood...

.. att vara igång! Jag är uppe med tuppen, innan tillochmed? Pappa väckte mig vid 05.30, som vanligt. För att ta en sväng med Portly ute i blåsten :O gud vad det blåser ute alltså! Får hoppas att det inte orsakar några problem. Men i vilket fall, har fått i mig Havregrynsgröt med mjölk & honung och ett ägg + 1 glas vatten. Gröten var väl inte någon vidare höjdare :/ men vad gör man inte? Ägg är alltid gott :D haha. Men tur att jag inte tvingar mig själv att äta gröt varje morgon! Fast man vänjer väl sig vid det med.

Nu ska jag bara sitta och slappa, liksom vakna till. Klockan är ju inte ens 7 på morgonen ;) Men en timme eller så, så blir det att hoppa i träningskläderna för att köra ett zumbapass här hemma :) Roligt! Var 7 månadersen jag körde det sist, så är på tiden att börja med det igen! Det är ju så roligt! Så jag föreslår det till er där hemma som inte vill ta sig till ett gym, men endå träna och ha kul - skaffa ett zumbakit! Det är riktigt roligt :)

Fick just ett sms av min älskling som undrade om vi inte kunde simma idag istället för gymma. Så idag blir det simning :) det är ju mycket träning i det med. Skriver mer senare idag!

Träning

Hemkommen från gymmet för ett tag sedan. Första träningen gick galant! Gud va skönt det känns att vara igång! Kände väl mig inte så pepp när jag kom dit.. Men kunde ju inte faila när min kära pojkvän redan är fin och vältränad ;) haha, skämt o sido. Nu såhär efter, jag är helt slut. Men det känns ändå riktigt bra! Det känns som att man har gjort sig värd att sitta i soffan/sängen. Man känner liksom inte någon ångerst för att man inte är ute och rör på sig! Fast jag lär ha fett med träningsverk imorgon! haha! Men såhär såg mitt träningspass ut idag:

  • Löpband 6km/h, 15 min
  • Roddmaskin nivå 8, 10 min
  • Träningsmaskin för mage, 3x10
  • Träningsmaskin för rygg, 2x10
  • Träningsmaskin för skuldror, 2x10
  • Crosstrainer nivå 2, 8 min
Sen får jag ju inte glömma att tillägga att jag har gått 2 långpromenader idag med, vilket jag gör varje dag! Eftersom jag har hund :)

Redan efter löpbandet så var jag helt slut. Jag var röd i ansiktet, svettades som en gris och flåsade och hade mig. Men det kändes bra. Det är ju sådan träning man behöver för att kunna gå ner i vikt. Ska nog fortsätta på samma schema tills det börjar kännas enkelt, då ökar jag. Men får se om det blir träning imorgon med. Har inte pratat med Andreas än hur det blir. Men blir det inte gymmet så blir det zumba här hemma! :D


Tänkte bara skriva in vad jag har ätit idag. Känns som att jag borde börja skriva det. Kanske inte varje dag, eller så. Men bara för att själv se om jag verkligen äter som jag ska..

Frukost: 2 st knäckebröd Wasa Husman med ost + 2 glas mjölk
Mellanmål: Knäckebröd Wasa Husman med ost + 1 glas mjölk (hade lite bråttom så fick bli samma som frukosten..)
Lunch: 2 st Kokt korv med bröd, Gurka + 1 glas vatten
Middag: Makaroner med bacon och köttfärs, Ärtor och majs + 2 glas vatten
Efter träning: Banan
Kvällsmat: FullkornSubb med kokt ägg + 1 glas mjölk

& slutligen: är redan såååå taggad på att träna igen! Det här är banne mig rätt inställning, jag kommer klara detta!

1:a invägningen!


Idag, mina vänner, idag avslöjar jag mina värden - i kamp om att minska dom! Till vänster om lnläggen ser ni en meny, där kommer även mina mått visas. Kommer självklart att göra ett inlägg varje gång jag gör en invägning. Och det hittar ni i menyn ovanför inläggen, precis under headern.

Detta är min första invägning! & eftersom jag inte tycker att man ska stirra sig blind på vågen, så har jag även tagit ett helkropps foto. Men detta foto kommer jag inte att lägga upp fören det har gått ett tag, kanske en, två månader - då man kan lägga in den första före & efter - bilden! Men ni ska iallafall veta att jag har ett foto på min startfigur.

I sidomenyn så står det "Veckans invägning" , nästa gång jag väger mig, kommer inte att vara efter en vecka. Gör jag det redan efter en vecka, så kommer man bli missnöjd. Antingen kanske man har gått upp, för man har fått muskler man inte hade innan. Och sen att det förmodligen inte visar skillnad. Men det går fort i början!

I vilket fall : nästa invägning får ni om 1 månad! Därefter med kortare mellanrum!

Delmål

Har suttit och klurat lite på några delmål. För det måste man ha för att kunna klara av detta. Och de ska inte vara för höga. Just nu har jag inte satt några direkta vikt-delmål. Utan simpla saker som visar på att måtten har minskat. För det är väl endå det alla är ute efter? Att minska på kroppsfettet. Tycker egentligen inte att det är vikten som har med saken och göra, utan hur man ser ut. Hur man trivs med sig själv.
Men för dryga 7 månadersen (eller 6?) så vad det dags för balen. & en vecka innan det stora dagen var här, så skulle jag testa min balkäninng - liksom se så att den fortfarande sitter som den ska, om man har minskat lite på sig eller så.. Men det var precis tvärt om! Jag kom inte i min balklänning! En vecka innan balen! Jag fick totalt panik! Så min kära syster satte mig på ett stenhårt träningschema i en vecka, för att komma i klänningen..

Jag tränade dubbelt upp (om inte mer) varje dag. Den enda måltiden jag åt om dagen var kyckling och bara sallad! Resten av måltiderna bestod av Allevo Proteindrycker. Jag var konstant vrålhungrig! Men tro mig, detta funkade. Gick ner nästan 3 kg och tappade 4 cm! PÅ knappt en vecka. Och tacka gud - för jag kom i min balklänning, med nöde och näpe!

Men det jag ville komma till! Jag har inte testat min balklänning sedan dess, och jag har gått upp över 10kg sedan dess.. Så jag behöver nog inte ens prova för att veta att jag inte kommer i det..

Så mina första delmål är:

1. Komma i min balklänning!
Jag vill inget hellre än att kunna komma i den igen! För så jag kämpade vill jag inte gå miste om denna vackra klänning. Jag vill kunna ta ett fint foto med min pojkvän. & sätta i det i den fortfarade tomma ramen vi köpte.

2. Jag vill att min balklänning ska kännas stor, så att man ska behöva sy in den.
Jag vill också kunna ha modet till att våga gå till gymmet själv. Känna att jag fixar det här. På min egen hand. Inte känna att andra tittar på mig. Utan det här, det klarar jag själv. Utan att någon följer med mig.

Men detta kommer jag att utveckla mer! Det kommer att komma upp i sidomenyn och även mina mått och vikter osv. Håll utkik!

Nu börjar det!

God kväll allesammans! Tänkte bara säga att: NU börjar min viktresa! Så jag har längtat att få börja! Men vill då påminna: att detta är inget nyårslöfte. Detta är inte "oh shit nu måste jag sluta göra det, jag måste göra så och så". Det är jag. Mitt val. Bara för att det har trillat över och blivit 2012, så menas inte det att jag ska köra pang på! Jag tar det i min egna takt. På mitt egna sätt. Annars faller man! Man måste känna sig redo själv! Men nu, nu börjar min resa!

Så ville berätta att jag och A var iväg för att köpa gymkort idag. Då vi först var på NAMK i Nässjö, det som har flyttat och fått större lokaler. Nej, det var då inget för mig! Det riktigt luktade svett och var bara biffar ;o haha, där känner jag mig inte säker! Så vi bestämde oss för Nässjö Sim-&-Sporthall :)

Utöver gymmet, så får man simma/bada, basta, vara i relaxen, delta i gruppträningar osv. Allt i ett liksom :) hur skönt är det inte att få vara i relaxen då! :D Njuta efter ett hårt träningspass, bara vara stolt över sig själv. Så där fick det bli. Däremot så berättade hon i receptionen att de från och med kommande måndag ska få bättre priser och mer som ingick - så hon föreslog att vi skulle vänta med gymkortet tills på måndag! Men då så erbjöd hon oss ett fri-kort för 3 dagar gratis :) jättesnällt!


Så redan imorgon ska jag köra mitt allra första gympass på min resa! Men jag kommer köra en mjukstart, man kan inte pressa sönder sig det allra första. Jag vet mitt mål. & jag ska lyckas. Och jag börjar imorgon :)

Köpte även en almenacka så jag kan skriva upp vad jag tränar och lite. Liksom bokföra min resa, skriva in påminnelser med invägningar och då det är dags för nya foton osv :) Och när jag endå var och köpte den så köpte jag även detta..


Rutiga kokboken fick jag i julklapp av morfar, så tänkte att jag kan köpa Hälsokokboken och Rutiga Bakboken också :) Så de två köpte jag idag.

Imorgon kommer jag även att göra detta:
  • väga mig. & mäta mig. - så jag har exakta vikt och mått på starten.
  • ta en helkroppsbild. - då jag ska kunna lägga in före & efter bilder framöver.
  • göra ett schema för veckans måltider. - förmodligen handla.

Som sagt: detta är inget nyårslöfte. Därav varför jag inte kör en stenhård start. Jag gör detta på mitt sätt. Ingen kan säga åt mig hur jag ska göra. Det är bara jag som kan detta. Det är jag som ska klara av det. & det kommer jag att göra också!

Gott nytt år!

Ville bara säga Gott nytt år till er alla! Själv så har jag 8h kvar innan jag får åka hem och sova. Men hoppas att ni alla där ute har haft en bra kväll, och att det nya året fortsätter bra :)

RSS 2.0