Sandsjöbaden

Det har inte hänt så himla mycket de senaste dagarna. Hade möte med jobbet i tisdags, och efter lunch tog jag en fika tillsammans med Jennelie och söta Liam! Denna gången var han vaken liten stund så jag fick se honom mer på riktigt än bara i vagnen, sååå himla söt! Gud, man glömmer snabbt hur liten Jolie var när hon var dryga 2 månader. Det går skitfort verkligen!
 
Onsdags var det babycafe som vanligt. Härligt att träffa Marie och Saga igen, och alla andra kompisar förståss.
 
Idag har Andreas varit ledig, även imorgon tillochmed. Så vi tog med oss lilla familjen till Sandsjöbaden för att njuta av en plankstek middag tillsammans med mina föräldrar, och syster med familj. Så mysigt att kunna träffas allihopa sådär.
 
 
Som jag älskar den lilla tjejen där i mitten. Det är inte klokt hur mycket kärlek man kan känna för en så liten person, som man har känt så lite. Hon är det bästa som någonsin har hänt mig! Att bli mamma till just Jolie, är något som är så oslagbart. Min lilla älskling. ♥

Dag i trädgården

Idag har jag haft min morfar här. Han har hjälpt mig fylla i hålen i gräsmattan där vi tidigare grävt bort buskar o skit jag inte ville ha. Så nu är det jordplättar överallt i trädgården, ser nästan ut som det bor mullvader här ;) haha.

Efter att ha fyllt i hålen så tog vi oss til granngården för att köpa gräsfrön. Det slutade med att vi köpte mossfrön istället. Så nu ska jag ta o låna svärfars vertikalskärare för att riva upp mossan och sen strö över frö över hela gräsmattan istället för bara i hålen. Det ska minsann bli bra det här! Sen var vi inne på toy house en sväng och då köpte morfar en gunga åt Jolie :)


Jolie blev jätteglad! Tur hon har en sån snäll gammelmorfar :) dock så hamnade den visst lite väl högt.. Jag visste det var två krokar som skulle passa perfekt till gungan, och det gjorde dom ju, men inte tänkte jag på att gungan skulle hamna så högt. Så vi får nog se om vi kan hitta längre snören att hänga upp den i :)

Härliga sommar, äntligen är den här! ☀️

Första mors dag

Igår var det första gången jag blev firad på mors dag. Och jag kan inte annat än att säga att det var en helt undebar dag!
 
 
Min fina lilla tjej kom med paket till sin mamma :)
 
 
Jag fick fina blommor, trädgårds verktyg, trisslott och tårta + biskvi, mums! Pappsen skvallrade att Jolie minsann hade tänkt köpa något helt annat, men att mamma kommer att få detta lite senare istället. Så blir spännade o se vad de har hittat på mer!
 
Efter lunch hämtade jag min kära mamma, så var vi iväg o handlade blommor och sedan planterade dom i min trädgård. Underbart väder verkligen och det blev hur bra som helst! Hoppas bara jag lyckas hålla dom vid liv ;) haha
 
 
När det började närma sig middag så följde vi alla med mamma hem och åt mat där. Sen mös vi ute i deras trädgård.
 
 
Jolie hade det så mysigt i gräset med sin morfar ♥ Så det var helt klart en underbar mors dag!

Vakuum is the best!

I onsdags var vi iväg till Jönköping för att shoppa lite nya kläder till Jolie, hon växer ju som attan, så det behövdes fyllas på i hennes byrå!
 
 
2 pack tiger pyjmaser stl 80, Barbapapa klänning stl 74/80, Klänning/tunika stl 74, 3 par tights stl 80, två t-shirts st 74 och 80.
 
Så det blev endel, och det kunde säkert blivit mer! Det är ju sååå kul att handla till Jolie, finns ju så himla mycket fint. Hade velat hitta någon kofta eller tunnare tröja till henne oxå, som hon kan ha över när hon har en t-shirt så hon inte bränner armarna i solen. Det är ju så svårt det där mer hur man ska klä henne nu när sommaren är här. Det ska gärna va långärmat men ändå ska hon inte vara för varm.. Men klänningar är ju luftiga iallafall så det kommer det väl bli en hel del i sommar. Som ni ser så blandade jag lite mellan storlekarna 74 och 80. Hon har nämligen 74 just nu, och äger inte så värst mycket i den storleken, samtidigt som det är bättre att köpa större så hon kan ha längre. Så det blev lite både och.
 
Men igår morse vaknade jag innan Jolie, låg o drog mig i sängen och började fundera på hennes kläder. Alla hennes urvuxna kläder har hamnat i påsar, som sedan slängts ner i en kartong och in i förrådet. Och tanken slog mig att de kommer ju ligga där tills det är dags att användas till eventuella syskon, och då kan de ju inte ligga i en sunkig påse... Så det kom bara som en blixt till min hjärna: vakuumpåsar!!!! Det håller fukten borta, smuts och damm hålls borta, och allra bäst: det tar mindre plats!
 
Så när klockan slog 10 igår så stack jag & Jolie iväg till Rusta och köpte vakuumpåsar! Och såhär blev resultatet:
 
FÖRE
 
EFTER
 
Det är väl lite missvisade på bilderna kanske, men jag blev sjukt nöjd! Syns väl lite bättre på efter-bilderna kanske, förhoppningvis. Hur som helst, nu kommer allt hållas fräscht och skyddat tills det kommer till användning nästa gång.
 
Och påsarna slukade ju rätt mycket alltså! De två stora påsarna överst fylldes den första med fårskinnspläd, åkpåse och täcke+kudde till vagnen och den andra med amningskudde, babynest och babygym. Perfekt! De två lite mindre tog jag ena till vinter- och ytterkläder och den andra slukade alla urvuxna kläder i storlek 50, 56 och 62! Riktigt imponerad av hur mycket som fick plats! Klart att det kanske inte blir superduper platt och smått, som tex den med babynestet i, men det skyddar ju iallafall och det tycker jag är den största fördelen. Dessutom så är det ju helt klart mer behändigare såhär än att ha massa plastkassar överallt i förrådet.
 
Så detta rekommenderar jag starkt till barnfamiljer! Ja till alla egentligen, det sparar ju plats. Funkar ju med allt egentligen. Stora duntäcken som man kanske bara använder på vintern som tar multum med plats i garderober, sug in det i en vakuumpåse tills det ska användas igen. Supersmidigt! Bara knö in och suga ur luften med dammsugaren.
 
Nu ska jag ge mig på nästa projekt.. Hur jag ska skydda stora saker, såsom hårdliften till vagnen, babyskyddet till bilen och babysitter, tills det kommer till nytta nästa gång. Vill ju inte att det ska stå o samla damm i förrådet heller. Och det ända jag kan komma på är sopsäckar.. Men tycker det känns konstigt att ha massa svarta säckar överrallt och man inte ser vad som gömmer sig däri. Hade varit bra om det fanns genomskinliga, och ifall det finns såna där små pulverpåsar att köpa så fukten håller sig borta. Har ni några tips??
 
Nehepp, nu ska jag snart bege mig ut på promenad med Diezel och sen ska jag lämna honom hemma och fortsätta promenaden ner till försäkringskassan. Inte det roligaste fredagsnöjjet, menmen. Och möjligtvis leta efter genomskinliga sopsäckar. Önskar er alla en trevlig helg!

Gungeligung

Igår packade jag med dotter och hund och åkte till mamma. Fikade och tjötade som vanligt. Jolie gungade som hon brukar göra, det är verkligen en höjdare det där! :) 


Blir ett kort inlägg nu, måste göra mig iordning för att möta Jennelie och hennes Liam och Evelina med hennes Sally :) ska bli roligt att träffa både dom och de små! Inte allt för många gånger jag träffat dom sedan gymnasiet.. Vi ska testa på barnvagns gympa, blir spännande!

Magsjuka

Sådär, nu är vi friska igen efter att ha haft magsjuka strax innan och under helgen. Usch det var ingen höjdare! Började med att Jolie åkte på det i torsdags kväll, det är verkligen hemskt att se sitt barn må så dåligt! Men det var ganska snabbt över. Lite hängig och inte så värst matpigg dagarna efter bara. Natten mot fredagen spydde jag två gånger, men sen var även det över. Andreas kom hem tidigare på fredagen och hade även han åkt på det. För honom varade det lite längre, men gick ändå hyfsat snabbt över. Så det var skönt!
 
Så vår helg har varit lugn. Inget babysim för Jolie i lördags, med risk för att smitta andra bebisar så ville vi inte gå, även om vi kanske var pigga nog att gå.
 
 
Perfekt tajming så kom det ett paket till Jolie i brevlådan i fredags. Nämligen Välkomstpaket från Goboken! Lagom stillsam underhållning när man är sjuk.
 
 
Igår tog vi oss en långpromenad med Jolie's farmor och farfar. Blev lite offroad där ett tag, men totalt 6.5 km är inte dåligt! Skönt var det också.
 
 
Nu ska jag göra mig redo för avslutning på babysången. Marie och Saga är där med förstås :)

Senaste dagarna

Nu vart det några dagar sedan igen. I fredags åkte jag ut till mamma en sväng. Sen när Andreas slutat vid 16 så åt vi hos hans mamma.

I lördags var vi på kosläpp, Jolie's allra första :)


På eftermiddagen var deg babysim som vanligt och sen åt vi hos svärmor igen, haha så smidigt ;) kvällen bänkade vi oss framför Eurovision song contest. Vi orkade ta oss igenom alla låtar i soffan, sen flyttade vi oss till sängen för att se röstningen. Men jag däckade! Så himla trött!

Söndagen var vi en sväng hos mina föräldrar sen tog vi det mest lugnt.


I måndags var vi på babysång i kyrkan med Saga och andra kompisar. Kvällen spenderade jag på bodyattack passet och svettades som en gris!


Igår var vi på playdejt hos Tina och Harry med Marie och Saga :) alltid lika roligt! Synd bara Petra hade migrän som skulle ha kommit dit med sin Hampus oxå. Men vi har bestämt en ny playdejt nästa vecka :) kvällen fick Jolie vara med sin pappa medans jag gick på sista delen av olycksfallsutbildningen. 

Idag är det babycafe som vanligt! :) ha en bra fortsatt vecka allihop! 

Träning

Känns som jag har fått nya krafter och faktiskt börjat komma igång med träningen. Bara sådär. Jag skaffade ju mig gymkort för ett tag sedan, men jag kom aldrig riktigt till skott. Nu känner jag mig mer taggad!

I måndags var jag på bodyattack på 60 min. Sjuuuukt jobbigt! Svettades som en gris och det var väl tur jag fick skjuts av Andreas dit o hem, för jag hade hon inte orkat cykla. Tanken var jag skulle iväg till gymmet i onsdags med, men då blev det en promenad med hela familjen i regnet istället. Tog på oss regnkläder allihop och gick dryga halvmilen!


Efteråt tog Jolie ett bad med sina nya kompisar :) så roligt hade de!

Igår tog jag cykeln ner till gymmet. Skulle ha gått på ett pass, men var för sent ut med att boka. Så jag började med 15 min intervallöpning, svetten bara rann, haha men det är väl bara positivt. Sen körde jag styrka. Försöker att träna hela kroppen, så det blev ganska många maskiner jag gick igenom ;) avslutade med 5 min rodd och cykelturen hem då såklart.

Idag har vi redan hunnit med en promenad på ca 7 km, jag & Jolie :) vi gick en runda med Diezel sen lämnade vi honom hemma för att gå ner till stan för att handla lite. Var inne på netto en sväng o kikade men hittade inget kul. Sen handlade jag lite på Ica och på hemvägen tog jag en "omväg". Dels för att det skulle bli längre och för att det kan va kul o gå en annan runda för en gångs skull. Och inte bara tråkiga gamla vägen hem.


Nu hör jag min lilla dotter har vaknat ute på altanen. Så ska hämta in henne och äta lite lunch.

På söndag tänkte jag testa på ett kettelbell pass! Ha en bra helg allesammans


Trotsa regnet

Idag trotsade vi regnet för att promenera ner till biblioteket för boksamling. Himla mysigt! Träffade såklart Marie & Saga, och det visade sig även att min syster och Dexter var där med :) och andra av Jolie's kompisar också. Att jag inte tänkt tidigare på att man kan låna barnböcker på biblioteket, det ska jag nog göra faktiskt! Vi har inte så värst mycket böcker till Jolie. 

Efter samlingen träffade jag mamma så tog vi en fika på princess :)


Skönt att få prata lite med lilla mamsen! Och roligt att göra något annat för en gångs skull än att bara träffas hemma. Men Jolie blev otålig och grinig efter hon ätit mellanmål, så vi sa hejdå och att vi hörs.

Sen handlade jag lite på Konsum innan vi traskade hem igen. Hade med mig en ryggsäck så jag kunde smidigt bära med mig allt hem. Korgen under vagnen är maxlast på 5 kg bara. Så där la jag mjölken och ägg och resten i väskan. Kände mig himla hurtig när jag promenerade raskt med sovande dotter i vagnen, tung ryggsäck på ryggen och musik i öronen! Gick hyfsat fort hem faktiskt!

Väl hemma, sådär 15.50 så slängde jag ihop en ugnspannkaka och åt middag med min lilla familj. Sen pussa dotter hejdå och lämna henne hemma med sin pappa för att gå på olycksfallsutbildning mellan 17.30-20.30. Hade min vapendragare Marie där så jag inte kände mig ensam ;) haha. Väldigt nyttig och lärorik kurs! Andra halvan är nästa tisdag, så får se hur det går då. Får sannerligen hoppas att vi aldrig behöver utföra något av det vi lärt oss.

Nu blir det strax att krypa ner i sängen. Godnatt på er, imorgon är det babycafe som gäller!

1 års kalas

Igår, den 3 maj, fyllde min systerson Dexter 1 år! Helt otroligt att det redan har gått 1 år sedan denna lilla underbara bebis här nedan kom till världen, då min kära syster blev mamma och jag blev moster!
 
 
Han bringar sådan glädje & kärlek åt oss alla, han är det finaste systersonen man någonsin kan ha och han är den bästa kusinen till Jolie. Det är en lycka att de som kusiner kommer vara så nära varandra, nästan som syskon :)
 
Så igår vankades det födelsedags kalas för stora killen! Det bjöds på buffé av goda kakor och bakelser, hur gott som helst.
 
 
 
 
 
 
Födelsedags barnet fick såklart tårta! Lite tveksam till en början, men sen mumsade han på :) Även Jolie fick ett litet smakprov, eller rättare sagt en bakelse som var likadan som Dexters tårta. Det var riktigt gott tyckte hon!
 
Efter fikat var det paketöppning, och Dexter fick många fina saker. Det är så sjukt hur fort tiden går! Om ca 3 månader har även vi en 1 åring i huset. Vår lilla bebis fyller även hon 1 år den 7 augusti. Är inte så fasligt länge kvar och då kommer även hon få sin allra första födelsedags tårta och massor med paket. Längtar lite, men ändå vill jag att tiden ska stanna upp ett tag!
 
När vi kalasat klart bar det av mot badhuset för terminsstart av babysimmet. Då följde Annie med, så roligt att få träffa henne när hon äntligen var i Nässjö över helgen. Hon bor annars i Malmö och studerar till socionom, dock tar hon examen om ca en månad, så dessa 3.5 åren har gått fort! Efter badet åkte vi ut till mina föräldrar och åt mat.
 
Mycket lyckad dag! Grattis i efterskott älskade Dexter!

1 maj

Dagen började vid 7.30 så åt hela familjen frukost. Så himla skönt när pappa är långledig! Framåt lunch tog vi oss ut till Jolie's mormor & morfar. Där tillbringade vi hela dagen.


Så roligt att busa med vovvarna! :)

Blev en dag inomhus, så ruggigt kallt idag! Man blir verkligen bortskämd när det är sol och varmt ett par dagar. En liten sväng var vi ute så Jolie fick gunga men det var inte länge. Nu har hon fått ett bad, fått en flaska välling och sover gott sedan ca halvtimmen tillbaka.

Slapp i soffan är vad som väntas av kvällen nu, tills det är dags att sova. Glad 1 maj på er!
RSS 2.0