H&M har öppnat

H&M butiken har då äntligen öppnat i lilla Nässjö. Känns bra att ha åtminstonde 1 bra klädaffär här. Nackdelen är väl att alla i Nässjö kommer la gå runt med likadana kläder nu :p haha. Men jag och syster var där tidigare idag för att checka läget lite. Jag som aldrig shoppar särskillt mycket kläder plockade på mig 4 plagg till provrummet. (är mycket för mig:p) Men det blev bara 2 utav det jag testade, som bestod av en blus (eller vad man nu kallar det) och en långklänning :) tycker det är såå snyggt med långklännigar! Sugen på att åka ner och köpa en till, fast svart :) Blev även ett vanligt basic linne. Så lite nytt iallafall :) Känns bra!

Nu sitter jag på jobbet. Fick jobba extra inatt och imorgon natt, då en skulle resa iväg. Men börjar tyvärr kännas en aning segt. Redan :/ Får väl hitta på något att fördriva tiden med.

På söndag ska vi åka och äta på Sandsjöbaden. Fick detta i julklapp av farmor så hela familjen kunde gå och äta planka :D hur gott som helst! Ni som inte testat - GÖR DET! Ska bli riktigt gott :)

Söndag

Känns som det kommer bli en seg dag idag /: är väldigt trött och det har bara gått 1.5 h på jobbpasset.. Slutar kl 15 och då blir det att åka hem och hämta mina pojkar och sedan bege mig hem till mamma&pappa. Då blir det premiär för Diezel att träffa Rambo och Tibbe. Det kommer nog gå bra då han är väldigt framåt och blir tillochmed glad när han ser det stora vita schäfern, när Portly är skiträdd :p Pappa ska även hjälpa mig att byta till sommardäck, och spänna fast buren som jag köpt till mina pojkar :) Sen blir det väl att äta där oså med.


När vi var på granngården och skulle köpa buren så var Portly skiträdd och Diezel nyfiken. Så det märks ju vem som är mest framåt av de båda. Portly tyckte det var väldigt läskigt att vara i buren, medans lillfisen inte tyckte det var några problem. Men tillslut så låg de båda två och mös bland kuddarna :) Så det ska nog bli bra detta!

Portly har blivit storebror!

Igår åkte jag ända upp till Fåglavik, vid Herrljunga, tillsammans med min syster och Portly för att hämta en liten lillebror :) Alla valpar var helt otroligt söta, och det var riktigt svårt att välja! Fick även träffa valparnas föräldrar och annan släkt. Var häftigt att se så många tibbar på en gång! Alltså rasen Tibetansk spaniel, som Portly är. Kände att jag ville ha samma ras för de är ju så otroligt söta! :)

Men tillslut kunde jag bestämma mig för lilla Diezel :) så välkommen till familjen söta du!


Hemresan gick bra, han fick ligga i Portlys väska som jag köpte i Ullared, tillsammans med sin egna snuttefilt och goseleksak. Han trivdes direkt i denna väska och sa inte mycket alls på hela vägen hem. Första natten tycker jag ändå gick bra, trots att Portly tyckte det var lite konstigt. Men han vänjer sig :) Idag är lilla Diezel mycket busigare, men Portly har inte riktigt släppt loss än. Men snart så blir det nog full rulle på dom här tror jag :)

Nu ska jag ut på liten kisserunda, man måste ju ut mycket fler gånger med den lilla, då han ska lära sig att kissa ute istället för inne på tidningspapper. Men duktig är han och har kissat på tidningarna och inte på golvet, de gånger det varit himla bråttom ;) Annars har han sagt till när han varit nödig och vi har gått ut och gjort behoven :) Duktiga lilla du!

Farmor kommer även på besök idag. Hon kunde ju inte låta bli när hon fick veta att jag har en liten bebis till :)

Svar till Terese

Fick en kommentar på mitt inlägg Ensamträning/Varmt i bilen. Men hon som skrev la inte till någon adress eller mejl, så tänkte att jag svarar här. Får hoppas hon ser det :)

"Hejsan! Jag googlade och hittade då din blogg. Jag sitter i samma sits angående hund som inte kan vara ensam. Vår hund är 1,5 år gammal och skäller och ylar när vi går hemifrån. Förstår din frustration är ganska uppgiven själv när det gäller detta. Om dagarna är han hos en dagmatte men det skulle vara frukstansvärt skönt att veta att han kan var ensam några timmar om man vill åka och handla eller liknande. Vi har tränat allt möjligt. Ska i dagarna börja om med superkorta stunder. Vill att det här ska lyckas. Hur går det för dig just nu?"

Svar: Va tråkigt att du hamnat i samma sits! Vad är det för ras du har? Jag har inte de arbetstiderna så han behöver vara själv hela dagarna. Är bara speciellt nu enbart för jag fått vikariat på en förskola i 3 veckor, men inget som kommer att förlängas. Denna gången gick det att lösa, som tur var! Men skulle jag få fast dagtid, då hade det varit väldigt mycket krångligare. Jag tycker också att det skulle vara fruktansvärt skönt om han kunde vara ensam några timmar, då jag tränar ca 5 dagar i veckan, kvällstid. & ibland är det inte säkert att jag har hundvakt, och då måste jag tyvärr skippa träningen för han inte kan vara själv. Helt otroligt frustrerande egentligen!

Vi har testat ALLT! Men tycker inte att jag ser någon framgång alls.. Vi har börjat med små korta stunder, då har det kanske gått bra upp till 5 minuter. Men så fort det stiger över 10 min så blir han helt hysterisk. Så då har man fått börja om, och man tappar ju tålamodet lite :/ Så jag ska ärligt erkänna att jag har inte lyckats ännu. Jag vill så gärna att han ska fixa det, men det tar ju sin tid. Och snart är jag slut på ideér. Hade varit så mycket enklare om han kunde vara ensam dedär 2,5 timmarna på kvällen - då han annars dygnet runt har sällskap..

Jag hoppas att det blir några framsteg för dig och din hund! Är tråkigt att det ska bli ett sådant hinder om man inte kan lösa hundvakt. Men lycka till! Hoppas du fått svar på din fråga.

Saker i vägen..

Hatar att man så himla lätt blir bekväm! Jag som de första veckorna/månaden, tränade stenhårt 5 dagar i veckan och åt efter mina regler som var satta. Hur ser det ut nu? Denna veckan har jag inte gått ner något alls. Inte heller gått upp. Står på samma siffra som förra veckan: 64.0 kg. Bra att jag inte har gått upp, då jag defenetivt har slarvat med maten, och framförallt: slarvat med träningen! Blir fan ledsen på mig själv! Jag fixar ju dethär, det är ingen snack om saken - men varför har jag blivit så satans bekväm? "Jag tar en tur på crosstrainern istället" och sen hamnar jag framför tvn ändå. Det var ju inte såhär det skulle bli? Att ha en crosstrainer hemma, har två olika sidor, är asbra då man faktiskt KAN träna när man vill, men oxå att man kan skylla på att man tränar på den istället för att åka till gymmet.. Jag har en stor nedgång i min berg&dal-bana just nu, och jag vill komma upp på toppen igen!

Köpte nya jeans i helgen förresten.. Samma storlek på de jag redan har, som har gått sönder - men som jag även har töjt ut. Alltså, jag borde komma i de nya, men har inte testat än. Jag har hela tiden en tanke 'när jag är smal, då jäklar ska jag köpa nya kläder' , 'när jag är smal kan jag äntligen känna mig normal igen' , 'när jag är smal...' . Men jag är ju påväg!! Varför sitta och gnälla över saker som 'när jag väl ÄR smal' , när jag istället kan sätta fart på hästen och faktiskt BLI det?! Det känns så himla bra när jag väl är på gymmet, är där på löpbandet och springer mina 20 min dagligen. Efter varje steg jag tar så känner jag mig närmare målet. Men varför i herrans namn är det så himla hårt att ta sig dit då?! Jag som hade denna otroliga gnistan i början. Fan åt bekvämhet.

Fynden från igår

Första dagen på jobbet var bra. En hel del rörigt bara eftersom de skulle ha påskfest idag, då det inte var vanlig dag. Så var ju lite svårt o veta vad man skulle göra. Men gick bra :) och barnen verkade vara snälla, haha ;)

Igår var jag och syster i Ullared och jag tänkte visa mina fynd ;) som jag i vanlig ordning brukar göra när jag varit där.


Hundflytväst, vattenskål i tyg, ny sele och 15 meter lina till Portly. 5 filmer och ny skiva.
Mobilväska som man även kan ha kort i, badskum. Deo, kalsonger och strumpor till A.
Långa träningsbyxor, jeansjacka och ett linne. Bläckpatroner, 4 små brukar, skosnören, handsprit.
Första hjälpen kit och trosor.


De 5 nya filmerna: Hangover part 2, Benjamin Buttons otroliga liv, Step Up, The Town och Taken.


Världens sötaste hundväska till Portly! :) var nog dagens fynd måste jag säga!


Tårt/kakfat och en hundmat-tunna. Sen så fyndade jag även A's födelsedagspresent, men det kan jag ju inte ta kort på ;) Man vet ju aldrig om han får för sig att läsa här. Haha, men skönt att ha den avklarad iaf. Han fyller trots allt på tisdag nästa vecka..

Men nu ska jag nog plocka undan lite oså, tycker det bara samlas massa bröte överallt.. Får väl snart ställa mig och skala potatis med till dagens middag :)

Tidig invägning!

YES! Asbra start på en förhoppningsvis asbra dag! JAG HAR NÅTT MITT ANDRA DELMÅL!!!! På pricken! Idag har jag även mätt mig, och det var 2 månader sedan dess. Så min nuvarande vikt och mått är:


Väger alltså 64.0 kg nu! På pricken mitt andra delmål! Och där står det även att jag ska komma i min balklänning, så snart är det upp till bevis!! Såhär mycket har det ändrats sedan 2 månader:

Vikt: -3.9 kg
BMI: -1.6
Byst: Samma mått
Under byst: -0.5 cm
Buk: -9.8 cm !
Rumpa: -9.6 cm
Lår: -9.4 cm

TOTALT:

Vikt: -6.0 kg
BMI: 2.4
Byst: -10.5 cm
Under byst: -5 cm
Buk: -13.2 cm
Rumpa: -11.3 cm
Lår: -8.4 cm

Det är helt otroligt! Ska se om jag hinner med att ta kort idag med. Annars får jag klämma in och göra det imorgon. Gud, jag har alltså totalt tappat 13.2 cm på magen!!! Fatta va mycket! Hoppas, hoppas att det syns på fotona - för då kanske (kanske!) första före och efterbilden komme ut snart! Jag kan nog ärligt inte tro mina ögon fören jag ser det på fotona.. Åh va glad jag är!

Men nu måste jag ut med Portly sen fixa allt inför Ullareds-resan med syster E!

Trött..

Är en aning jävla trött idag.. Usch känner mig inte ett dugg utvilad alls! Igår natt kunde jag inte sova för att förmodligen känner mig kropp på sig att jag skulle upp tidigt och då vill den protestera. Alltså hade jag en väldigt hoppig sömn igår natt. Natten tills idag vill jag nog säga var ännu värre! Även att jag gick och la mig vid halv 10 för att förebygga att somna tidigt. Ja då sov jag hoppigt även då tills älskling kom hem vid 12. Hade även lovat att hämta mamma, men hon ringde ju aldrig och tänkte även att A skulle få göra det så jag slapp. Tänkte liksom att då har hon väl tagit taxi då.. Men nej då ringer hon vid kl 2 och begär skjuts.. Väcker mig som äntligen lyckats somna, och sen tvingas stackars A gå upp för att köra. Och där var min sömn förstörd ännu en gång. Kunde väl inte somna fören halv 4 och klockan ringde vid 7..



Så två nätter med hoppig sömn och två dagar med 6.5 timmars jobb.. Ikväll blir det riktigt tidig läggning då det vaknas Ullared imorgon ;) Då ringder klockan 5.30 (i vanlig ordning) men skillnaden är att jag ska vara hos syster E vid 6.30 istället för att krypa ner i sängen igen. Dessutom köra 18 mil (eller vad det nu är) till Ullared. Men det blir nog bra det :) tisdag vaknas det jobb vid 6.45 också, alltså får man ställa klockan ännu tidigare, dvs 5.15 :/

Onsdag däremot börjar jag vid 11.30, så då äntligen blir det lite sovmorgon! Halleluja ;)
RSS 2.0