Ett kilo sjuka

Vågen står nu på 69 kilo, det vill säga 1 kilo mindre på två veckor. Alltid en start. Har varit på vattengympa två gånger nu och det verkar helt okej. Zumban har jag inte kunnat riktigt komma igång med eftersom vi varit sjuka denna veckan. Men mer om det snart. Jag har varit borta från allt med socker och onyttigt, och det har faktiskt inte varit så himla svårt eftersom jag ätit 2-3 frukter per dag istället. 


Jolie fick feber natten från måndag till tisdag. Så våra planer att träffa Anna och Livia då fick ställas in. Även babycafet på onsdagen fick ställas in. Så tråkigt! Hela torsdagen var hon feberfri och nu är det bara snoret som jäklas med oss. Även jag har varit himla snorig och hängig men har klarat mig borta från feber.

Slänger in några bilder från den senaste tiden :)

Mysig kväll hos moster och kusin förra fredagen 



Storkok till Jolie 



Min lilla sjukling ❤️

Första tanden

Igår började dagen vid 9.00, både jag & Jolie åt gröt och sen gjorde vi oss iordning. Vi hann med en 40 minuters promenad med Agnes innan lunch :) efter vi ätit lunch gjorde jag ett hjärtartat försök till att träna zumba, men hade en dotter här som inte tyckte jag skulle genomföra det. Men tog mig igenom 20 min med två avbrott.
 
På kvällen sen så lämnade jag Jolie hemma med sin pappa för första gången, för att jag skulle åka på vattengympa. Kände så himla konstigt att bara gå utanför dörren utan henne. Men det gick bra! Jag klarade mig utan henne, och dom där hemma fixade det galant utan några tårar :) haha. Vattengympa för första gången då, ja, det var ju en hel del tanter, men kul var det! Och jobbigt! Så det blir nog att försöka gå på det nu varje måndag. Nyttigt både för mig i träningssyfte och för Andreas att vara ensam med Jolie. 
 
När jag sen kom hem så upptäckte jag att Jolie har fått sin allra första tand!!! Så himla kul! Var ju några veckor sen som vi trodde att den var påväg upp, men den kom aldrig. Nu så är den uppe! PÅ riktigt! :) Den känns jätteväl och syns att den spruckit igenom tandköttet. Så idag på morgonen var det premiär med tandborstningen.
 
 
Hon var lite skeptisk först mot borsten, men var ändå intresserad av vad det var och skulle gärna hjälpa till, hihi.
 
Idag har vi hunnit med en 30 minuters promenad med hundarna i skogen. Jolie fick sitta i bärselen på mig eftersom det är smidigare än att konkas med vagnen. Så vi plumsade runt i snön där i skogen. Trodde inte vi var iväg så länge, men 30 min blev det iaf. Och det är ju tyngre än vanligt när man har en bebis på magen.
 
 
Väl hemma så mös vi bara. Satt o lekte i Jolie's rum, tränade på att sitta och hon vill ju så gärna sitta hellre än att ligga, men hon har inte riiktigt balansen ännu. Men snart så! Träning ger färdighet, eller vad säger man? Hon rullar runt som ingenting nu, både från mage och rygg. Och sitta vill hon gärna som sagt. När man har henne i knäet i tex soffan så vill hon gärna stå upp.
 
Middag blev det hos svärmor/farmor, och eftersom det var så bra snö idag så passade vi på att testa hennes rosa fina pulka, haha. Och ja, hon somnade direkt! Så det kunde ju knappast vara obekvämt! Lilla pluttan :)
 
 
Hur som helst. Började mina nya vanor i torsdags. Med ny kost och mer rörelse i vardagen osv. Och ja, jag tycker det går bra. Känner inget direkt sötsug. Men det kanske beror på att jag äter 1-2 frukter varje dag. Jag äter mer grönsaker och sallad. Dricker fortfarande bara vatten och mjölk. Men nolltollerans på läsk kommer jag nog faktiskt att alltid ha framöver, det känns som det iallafall. Min inställning för just läsk har ändrats kopiöst sedan förlossningen. Det smakar BARA socker. Jag har promenerat bättre och har nu då denna veckan redan hunnit med två 20 minuters pass med zumba, och ett 30 min pass med vattengympa. Har inte bestämt mig ännu om jag ska väga mig på fredag, eller om jag ska ge det lite tid att kicka igång kroppen och väga nästa fredag istället. Får se hur denna veckan går helt enkelt.
 
Men nog om detta. Ska försöka att uppdatera mer. Men som sagt, är inte det lättaste att hitta tid när man har ett barn! Så ha det bra sålänge, så hörs vi. Kram

Då var jag igång!

Ja ni har inte hört så mycket ang min viktminskning på ett tag. Och det är väl för att jag är i mål! Alla mina gravidkilon är borta :) så jag har väl känt att jag kunnat ta en liten paus från det där ett tag. Så nu ser siffrorna ut såhär:
 
Viktuppgång under graviditet: +24 kilo
Sista vägning innan förlossning: 94 kilo
Nuvarande vikt: 70 kilo
Delmål: 70 kilo
 
Viktminskning: -24 kilo
Kvar till delmål: 0 kilo
 

Jag har även varit lyckligt lottad att ligga kvar på 70 kg under hela julen och nyår. Fast att jag inte har hållt igen på onyttigheter. Så det känns bra! Och det känns så himla bra att vara i mål! Jag är fasen grym. Eloge till mig som faktiskt klarat av att bli av med mina gravidkilon, utan att inte göra allt för mycket. Det finns ju faktiskt de som kämpar som djur och ändå inte blir av med dom.. Nu kan jag ju då inte påstå att kroppen ser ut som den gjorde innan graviditeten. Så på så vis har jag ju inte lyckats ännu, att få bort den såkallade mammamagen. Men däremot har jag nu 10-15 kilo framför mig som ska bort. Och det kommer inte vara lätt! Men jag ska klara det.
 
Så nu börjar jag om på ny kula, och utan att egentligen tänka på det så började jag igår. Jag skrev upp mål att uppnå inom kosten. Dessutom så lagade jag en helt ny rätt igår, från min hälsokokbok som jag aldrig använt mig av innan. Thaikycklinggryta med kokosmjölk, grönsaker och couscous.
 
 
Såhär färgglad har nog aldrig min talrik sett ut! Kan absolut inte påstå att jag är den bästa på att äta grönsaker, och jag har inte heller så stort smakförråd när det gäller grönsaker. Så detta var helt nytt för mig, och det var helt okej! Det blir att laga det fler gånger!
 
Listan för kost ser ut som såhär:
x Göra matlista för hela veckan
x Veckohandla därefter
x Äta grönsaker och frukt varje dag
x Göra matlådor för varje dag
x Frukost, lunch, middag, kvällsmat och mellanmål
x Storkok till matlådor och Jolie
 
Jag kommer att göra som så att jag tar 5 kilo i taget. Alltså är mitt första delmål 65 kilo. Jag vill ner till 60, åtminstonde, men enligt mitt BMI och längd så borde jag ligga runt 55 kilo. Men jag vet ju att kroppen har ändrats sedan graviditet och förlossning. Så känner jag att min kropp ser bra ut vid 60, så stannar jag vill 60.
 
Min träningsplan är promenader varje dag, 7 dagars nybörjarprogram med zumba och därefter 10 dagars viktminskning med zumba - för att liksom kicka igång detta, vilket jag kan göra hemma. Dessutom har jag tänkt att testa på vattengympa, vad jag tycker om det. Och även kick n box, men där behöver jag någon att träna med. Så eventuellt att vi köper handskar och mittsar hem så får Andreas träna med mig hemma.
 
Nolltollerans med läsk och saft. Tillåten dricka är vatten och mjölk. Hålla mig borta från all fika, godis, chips och annat sockerrelaterat. Men att någon gång ibland är helt okej - man måste ju leva! Och jag har av erfarenhet lärt mig att håller mig sig borta från allt sånt ett tag, så är man inte heller sugen på det längre tillslut. Så det gäller bara att trilla över kanten. Och det kommer jag klara!
 
Så ni kör vi!

5 månader

Grattis vår älskade Jolie på din 5 månaders dag! Mamma & pappa älskar dig över allt annat! ❤️ 


Idag gick vi inte upp fören vid 11, hur skönt som helst :) sen när A kom hem på lunchen fick Jolie lite palsternacka, mums sa hon! Vid 13 var det tid hos BVC för 5 mån kontroll och vaccin. Stora tjejen väger nu 6630 gram och är 63.7 cm lång, så här går det undan! ❤️

En spruta i vadera lår fick hon. Första spruta gnällde hon till lite, andra lite värre. Men som förra gången så var hon så himla duktig! Min lilla tuffing! Efter sprutorna var hon glad och slocknade sen direkt när vi satte oss i bilen. 

Under dagen har hon sovit ganska mycket. Nu under kvällen har hon varit lite tjinkig. Hon fick gröt vid 20.30 ungefär, och efter det sprattlade & pratade hon i soffan, för inte hade hon tänkt att sova ;) hon somnade vid 22 ungefär. Så än så länge har hon klarat sig utan biverkningar. Hoppas natten går bra med.

I söndags åkte vi spontant till Ullared. Det gick jättebra med Jolie, hon var så duktig hela dagen! Handlade mest saker till Jolie och bästa köpet var en rosa pulka :) så nu väntar vi bara på att snön ska komma! ❄️

Gott nytt år!

Ville bara svänga in och säga Gott nytt år till er alla, hoppas att ni får ett fint 2014!
 
 
RSS 2.0