Lastbil & pool

I måndags åkte vi till min pappas jobb, Jolie har länge tjatat om att hon vill åka lastbil med morfar, haha ;) så när vi kom dit så fick hon hoppa upp i knäet på morfar och sen hjälpa till att köra in lastbilen i lagret där den brukar stå. Så skojjigt tyckte hon! :)


Sedan fick vi en lite rundtur, inte för mig då som redan sett allt, men Jolie & Andreas hade ju inte sett ;) och inte nog med det så tog vi oss ett dopp i poolen, nåågot kallt med skönt var det när vi vän var i.


Det var första veckan efter semestern för pappa så det var därför han inte hade så värst mycket att göra. Inga direkta utkörningar heller. Tråkigt tycker han som åker lastbil hela dagarna. Men vi fördröjde tiden lite åt honom ;)

Annars har vi inte gjort så mycket denna veckan. I onsdags fick vi ett ryck och köpte oss utemöbler till altanen. Sådär efter 2 månaders velande ;) hahah. Men nu när de reade ut inför hösten så passade vi på, istället för att vänta tills nästa vår när det kommer vara fullpris.


Så igår blev det både frukost och middag utomhus. Vi är riktigt nöjda!

Varma dagar ☀️

Såå härligt väder vi har! Äntligen är sommaren här på riktigt! Såhär skulle man haft varje sommar. Däremot är det jobbigt för vår lilla dotter och för vovven.  Det blir mycket häng i poolen och på stranden :)


I onsdags var vi hos min farmor på fika, dit även min farfar var. Jolie tyckte det var så mysigt att krypa runt i gräset :)


Haha, roligaste minen! Igår vart vi till stan och shoppade lite till mamman i familjen för en gångs skull. Blev ett par tränings shorts och ett par vanliga shorts. Sen två par bh:ar. Jolie fick supersöta små spännen :)

Sen när vi var på Ica så köpte jag mig faktiskt fyra stycken nagellacker. Första gången jag köper, tror det eller ej. Men jag har alltid haft fransk manikyr tidigare. Så det blev premiär målning igårkväll ;) haha och Andreas fick äran att välja färg.


Idag tog vi oss en promenad ner till stan för att köpa sandaler till mig. Ett par Ecco blev det, inte billiga.. Men värt när det är bra skor och lär hålla länge! På hemvägen fick Diezel oxå snålskjuts hos Jolie :) varmt för stackarn!

Efter maten sen blir det nog åka till stensjön för att bada ☀️

Malmö över helgen

I lördags åkte vi ner till Malmö till våra vänner Annie & Johan. Jolie väckte oss vid 7.30 så åt vi frukost, packade och lämnade Diezel hos mina föräldrar. Så vid 9 ungefär bar det av. Resan dit gick väl ändå rätt bra, Jolie sov första biten. När hon sen vaknade så fick hon lite banan och då vart det genast mycket roligare ;) i slutet blev hon lite gnällig, men det förstår man ju efter 3 timmars bilresa.
 
Väl framme så lagade vi lite lunch, tog sedan en sväng runt i Malmö o kikade. På kvällen grillade vi och såg film :)
 
 
 
På söndagen åkte vi iväg till stranden. Jolie var lika taggad som vanligt för att bada, vår lilla badtjej! Så hon tog med sig sin pappa ner i havet. Men mamman blev minsann sugen på att bada hon med ;)
 
 
 
När Jolie kände att hon hade plaskat klart så tog Annie och Johan med henne upp så kunde jag & Andreas bada lite med. Såå skönt! Och när jag säger att det är skönt, då är det de! För jag är då ingen som går i om det är kallt, och har aldrig riktigt gillat att bada. Men nu sedan Jolie kom och hon är så himla glad i att bada så har det nog smittat av sig ;) I torsdag var jag minsann i och badade i poolen på svärföräldrarnas trädgård, där vart det såå kallt när man gick i , men det blev rätt behagligt efter ett tag.
 
Hur som helst hade vi en riktigt bra helg i Malmö! På vägen hem tog vi ett stopp vid Godisflyget ;)
 
 

Ölandsbilder

Jag är lite stolt ändå att jag lyckades uppdatera hyfsat mycket när vi var iväg på Öland. Men som jag sa så hade jag inte med mig Macen så kunde inte lägga upp bilderna från systemkameran. Vi har kommit hem både från Öland och hunnit vara iväg till Malmö, men nu har jag tid att lägga upp lite bilder från semstern.
 
 
 
 
Första dagen gjorde vi inte så mycket mer än att sätta upp husvagn, förtält och vårt tält. Torsdagen var vi o strosade i Borgholm. Senare mitt på dagen kom våra vänner Marie & Alexander med sin Saga. De semestrade lite högre upp på Öland så de kom ner o tillbringade dagen med oss. Helt klart bästa dagen!
 
 
 
 
 
 
 
 
Flickorna var i och badade med sina pappor. Sedan vart det bus hela dagen! På kvällen sen tog vi en glass i parken, men då tog jag inte några bilder. Väldigt lyckad dag!
 
 
Jolie med sin farmor och i bakgrunden sin farfar
 
 
 
Jolie trivs väldigt bra hos sin farbrors flickvän Emilia :)
 
 
Vi hade det väldigt bra på Öland, trots att det regnade lördag-måndag. Men vi har iallafall lärt oss att vi ska skaffa oss husvagn tills nästa sommar, haha!
 
Det filmades även en hel del, men vet inte om jag kommer att lägga upp något. Nu har ni fått en hel del foton iallafall :)

Hemma bäst

Ja jag håller mig nog till "borta bra, men hemma bäst". För jösses va skönt det var att komma hem idag, tillochmed en dag förtidigt. Campinglivet i tält var väl inte riktigt vår grej kan jag väl inte påstå. Visst att det gick väldigt bra både för Jolie och oss att sova i tält. Men att bo tillsammans med hundratals småkryp... Nae! Nästa år (förhoppningsvis) blir det egen husvagn för vår del.

Som sagt, vi är hemma igen. Bilresan hemåt var minst sagt högljudd. Dottern sov så gott och vovven låg o snarkade, en bit av resan ja. Sedan vaknade Jolie och var hungrig och såklart blev det himlans uttråkat att åka bil. Diezel där längst bak kom på att det blev lite väl instängt med massa packning runtomkring, så han var aningen ledsen..


Slutade med att jag hamnade i baksätet som underhållning åt både Jolie & Diezel. Öppnade ena sätet så Diezel kunde se oss bättre och inte känna sig så instängd. Han är ju van vid att vagnen står bredvid buren, men nu vart det ju saker överallt :/ tur man inte reser bort så ofta!

Nu har dottern somnat, och det känns så himla skönt att vara på hemmaplan med vanliga rutiner igen. Mannen min och jag ska slöa framför en film innan vi kryper ner i vår stora Goa säng. Det har ju inte hänt på länge ;)

Det är fascinerande hur mycket man uppskattar sitt hem när man varit ifrån det ett tag!

Öland hittills

Nu har vi varit här på Öland sedan i onsdags. Hittills har det varit helt perfekt! Ja, bortsett från att det har regnat hela dagen igår och idag. Torsdagen slår alla dagar, helt klart, då vi hade Saga sina föräldrar här! I fredags kom Andreas bror Kim med sin flickvän Emilia. Vi grillade och på kvällen fick jag och min älskling några minuter för oss själva för att se solnedgången ❤️


Igår, lördag, tog vi oss en långpromenad på 5.8 km till kaffekullen och tillbaka. Svärmor följde med Kim & Emilia in till Solliden. När vi kom hem åt vi buffé på Wilmas, riktigt gott! Därefter öppnade sig himlen och det regnade nästan i ett kör ända tills idag vid 18 tiden..


Men regnet hindrade inte oss. Vår lilla Jolie stannade hemma med sin farmor o mös i husvagnen, medan vi andra discobowlade :) jag & Emilia köpte oss varsin fruktdrink. Mycket trevlig kväll!! Och inte för att skryta så kom jag tvåa, haha, var min tävlingsinriktade svärfar som slog mig. Han är sådär lagom mallig nu ;)

Idag åkte Emilia hem. Kim skulle köra henne till Kalmar så hon kunde ta tåget hem därifrån. Så vi alla hängde på och strosade runt på ett shoppingcentrum i Kalmar. Det regnade ju ändå hela tiden så fanns inte så mycket att göra hemma vid husvagnen.


Unga fröken skulle minsann köra vagnen själv istället för att åka :) blev ännu en buffé middag idag. Riktigt gott!

Vi hade oturen med oss att minneskortet i systemkameran blivit fullt. Var inte det första jag tänkte på att föra över bilder o tömma minnet innan vi åkte hit, och som sagt, macbooken är hemma. Men vi skiftar minnet mellan videokameran och systemkameran istället. Funkar sålänge. 

Installerade & kompisdejt

Igår tog bilen oss till Öland, Borgholm. Fullpackad och trångt både i framsäte, baksäte, bagage och takbox men det gick! Ungefär vid 13 tiden checkade vi in på kapelludden och det sattes fart med både förtältsbygge & tältbygge. Tiden bara flög iväg och det slutade med pizza, haha.



Första natten gick förvånansvärt bra! Jolie somnade visserligen efter kl 22, men hon sov hela natten med enbart ett uppvak för napp, sedan var det morgon vid 6.30. Mamman här var väl lite nojjig att någon skulle komma in o sno våran älskade dotter, men hon var minsann kvar på morgonen :) haha.

Idag kom våra vänner Marie & Alexander hit, och Jolie's bästa vän Saga med förstås. De har spenderat några dagar på Böda och kände för att åka söderut över dagen för att hälsa på oss. Mycket trevligt och bra insiativ tyckte vi!


Vi hängde bland annat vid stranden. Flickorna badade med sina pappor i havet :) jätteroligt tyckte dom! På kvällen strosade vi på Borgholms gågator och köpte oss varsin glass, vilket ledde till en hel del skratt av olika anledningar, haha!


Våra fina flickor som höll varandra i handen :) så himla söta! Det märks verkligen att de tycker om varandra!

Jag har både mer bilder och videos från dagen, men eftersom min kära MacBook fick stanna hemma så kan jag bara bjuda på iPhone bilder. Det kommer att komma upp mer bilder när vi kommer hem igen! Hoppas ni andra har det härligt i sommarvärmen ☀️

Kroppsscanning

När jag först började med Herbalife gjorde jag en kroppsscanning för att se exempelvis hur mycket % fett och vatten jag har i kroppen. Då hade jag (den nakna sannigen) 1 % ifrån övervikt, jag hade alldeles för lite vatten i kroppen och bukfettet var än inte farligt, men görs det inget åt det så blir det farligt.
 
Jag var väldigt nervös när jag ställde mig på scanningsvågen idag. Då jag själv känner att jag inte riktigt satsat så mycket som jag borde göra. Att dricka två shakes om dagen är hur lätt som helst. Men det är allt runtikring. Det ska drickas 2 liter vatten om dagen, och man ska hålla sig ifrån onyttiga saker och man ska röra på sig & träna.
 
Men detta blev resultaten, och jag blev positivt överraskad faktiskt :)
 
Datum Kg Total vikt BMI % Fett % Vatten Kg Muskler Bukfett
06-mar 72.4 28.6 39.0 45.6 41.9 5.0
07-aug 70.5 27.9 37.7 46.5 41.7 4.5
 
Jag har gått ner -1.9 kg
Mitt BMI har sänkts med 0.7
Det har försvunnit 1.3% fett i min kropp
Och jag har ökat med 0.9% vatten
Musklerna är ungefär detsamma
Bukfettet har minskat med 0.5
 
Så jag är faktiskt nöjd! Det går iallafall åt rätt håll! Nu går vi på andra månaden med Herbalife, nu ska jag bli ännu bättre på att dricka vatten och framförallt - träna.
 
Nu står det packning på schemat, imorgon bär det av till Öland i en vecka.

Äntligen semster!

I fredags tog jag & Jolie en promenad ner till stan, för att möta syster & Dexter för lite shopping och fika. Mycket trevlig förmiddag! Efter mycket velande så blev det ett par skor till Jolie :) visste först inte om jag skulle vänta o se vad som fanns i Jönköping, men konstaterade att det var onödigt att åka dit bara för det, när det väl fanns här i Nässjö. Så blev tillslut dessa :)
 
Jag är supernöjd! och Jolie älskar dom, hon bara skiner upp när vi ska ta på dom. Men helst vill hon sitta o hålla i dom hela tiden, haha. Lite dålig bild till höger, men det var för att jag tog kortet på kvällen. Oså med mobilen då..
 
 
När jag kom hem från stan så hade Andreas kommit hem på lunch och var påväg ut med Diezel. Vi följde med och det visade sig att han redan gått hem för dagen - vilket menades äntligen semster!! Såå härligt!
 
Än så länge under helgen har vi hunnit med mycket! Vi bytte babyskyddet i bilen till den nya bilbarnstolen. Kändes säkrare nu när vi kommer åka så mycket under semestern. Däremot kändes det som hon var något för kort än, så hennes huvud hängde väldigt mycket åt sidan när hon somnat. Men det går nog att lösa med en nackkudde :) Andreas och hans pappa har under fredag eftermiddagen/kvällen och lördag förmiddagen rivit ner deras altan på framsidan. Gick effektivt och snabbt. Så nu ska här byggas nytt! Men först blir det Öland.
 
Igår hjälptes jag och svärmor åt att göra stek. Mums! Tanken var att jag skulle lagat det till Andreas och mig i fredags för att fira in semestern, oså jordgubbspaj till efterätt. Men vi åt hos hans föräldrar då och tog pajen där till efterätt istället. Och så blev det stek tillsammans med dom igår.
 
Vi satte även upp takboxen så den är klar inför Ölandsresan på onsdag! Där stannar vi förmodligen till onsdagen därefter, och vi kommer att sova i tält. Ja, ni hörde rätt, tält. Är lite smått skeptisk, men det kommer nog gå bättre än vad jag tror. Vi kommer bo nära svärföräldrarnas husvagn, så kommer ju spendera den mesta tiden där. Äta och umgås. Men det blir nog bra. Ska bli skönt att komma ifrån Nässjö lite, och komma till förhoppningsvis bättre väder! När vi kommit hem från Öland sover vi hemma två nätter, sedan bär det av ner mot Malmö till älskade Annie över helgen. Så efterlängtat! Ska bli kul att se deras nya lägenhet oxå. Den helgen kommer Diezel få vara hos min syster, och jag vet nog minsann att det kommer va en liten pojk där som kommer va överlycklig att få ha vovve för en helg :)
 
Idag blir vi bjudna på mat på Matlyckan av min morfar, då han fyllt år. Ska bli gott! Nu ska jag klä på den lilla nakenfisen som far runt här överallt ;)

Fjärde veckan

Idag var det vecka 4 med herbalife. Förra veckan blev jag besviken då det blev plus på resultaten istället för minus. Men denna veckan var bättre! Fuskade lite med sötsaker under midsommarhelgen därav sämre resultat. Men denna veckan har jag både tränat och ätit bättre.
 
På 4 veckor:
Vikt: -1.5kg
Byst: 0
Mage: -6cm
Lår: 0
 
Första veckan stod det -2cm på både byst och lår, men efter ökningen förra veckan så hamnade jag på +-0 denna veckan. Däremot stod det -4cm på magen och det har minskat till -6cm nu istället. Mycket bra tycker jag!
 
Denna veckan har det blivit mycket motion! I måndags drog jag med fästmannen, dotter och vovve ut på långpromenad. 8.76km hamnade den på. Igår blev det den vanliga promenaden till, under och från mammaträningen, alltså 5.4km + tabata träning då. Och idag blev det promenad runt träslända med syster och Dexter. Den hamnade på 5.63km med en paus hos kossorna för mellis :)
 
 
Och med peppet uppe så bokade jag två pass på gymmet till ikväll.. Tabata och core. Tanken är väl att jag ska cykla dit, men vetitusan om vädret tillåter. Inte så värst kul att komma dygnsur till träningen. Hem är väl en annan femma men dit.. Aja vi får se. Bättre att ta bilen till gymmet än att inte gå alls!!

Inspiration

Nu har jag inte skrivt på evigheter, igen... Alltså jag måste få inspiration! Jag har knappt aldrig tid att sätta mig vid datorn, men mobilen har man ju alltid med sig - och ändå uppdaterar jag inte.. Måste verkligen bli bättre!
 
Så som de senaste inläggen så slänger jag in en bomb med bilder från det senaste, så får jag sparka mig själv i röven och börja uppdatera mer!
 
 
Jolie är kalasfin när hon firade farbror Kim.
 
 
Förväntansfulla valpar ;) bilden till höger är från i torsdags, då vi var på playdejt hos Hampus, med Saga och Harry. Jag var hurtig och tog cykeln dit och hem, totalt 8km. Jolie somnade på vägen hem och det var en av få gånger som jag kunde bära in henne sovandes och lägga henne i vagnen och hon fortsatte sova där. Sen att hennes pappa ringde o väckte henne var ju en annan femma ;)
 
 
I lördags hade vi Dexter här på nattbesök. Jolie's allra första sleepover-party :) De båda var väldigt glada och spända! Vi busade hela eftermiddagen, åt köttfärslimpa, sås och potatis. Vid 19 så vad det baddags, men Jolie gallskrek så Dexter plaskade vidare själv. Min lilla skrutta somnade redan vid 19.30 - väldigt ovanligt! Därefter somnade även D strax efter 20. Natten gick väldigt bra och de båda var glada att se varandra på morgonen igen!
 
 
I måndags gjorde jag hemgjorda hamburgare, för första gången. Riktigt gott! Slog även till på egen dressing. Har Jenny att tacka för både matiden och recept. Och bilden till höger får tala för sig själv.. Kort sagt så har jag en busig madame här hemma!
RSS 2.0