Bättre än förväntat

I tidigare inlägg så gnällde jag ju lite smått.. Haha, men jobbnatten har faktiskt gått förvånansvärt bra. Den gick fortare än vanligt, kanske beror på att klockan hoppade över en timme när den ställde fram sig vid 02 och blev 03 istället. Men tyckte ändå att det gick fortare än vanligt! Så det var skönt!

Nu ska jag snart få åka hem o krypa ner hos min lilla familj <3 blir väl en liten tripp till Elmia när jag har sovit några timmar. A skulle visst göra något där idag igen. Sen blir det lugnt hela dagen och lägga sig tiiidigt ikväll för imorgon bär bilen av mot Ullared vid 5.30. Som jag längtat!! :)

Ha en bra dag allihopa!

Svårt att sova..

Att sömnrutiner blir helt annorlunda när man är gravid, ja det är väl ingen nyhet. Var ju som sagt ett tag hutlöst trött och orkade ingenting! Nu känner jag mig mycket piggare under dagarna och sover bra under nätterna, sen jag började med järntabletterna. Men nu kommer vi till det som känns som att kommer bli ett problem snart. När jag jobbar.. Ja då ska ju allting vändas på, att sova på dagen och vara vaken på natten. Tydligen tycker verken min kropp eller bebis om detta just nu. Har de senaste kanske 3 jobbnätterna haft jättesvårt att sova innan jag ska iväg. Har liksom inte funnit någon ro till att slappna av. Det är ljust i rummet, måste springa upp o kissa hela tiden osv. Sådant som aldrig har stört mig från att sova innan.
 
Så kommer vi till denna helgens jobbpass. Igår tyckte jag väl det gick ändå ganska okej att sova innan jobbet. Natten gick väl ändå rätt hyfsad, trött var jag ju såklart, men jag tog ju mig igenom den. Men så kommer jag hem, och har jättesvårt för att sova bra.. Vaknar hela tiden, återigen ljust i rummet, tvingas kissa hela tiden och dessutom en livlig bebis i magen som bökas omkring så fort jag vaknar. Jättemysigt! Men lite fel tillfälle när man måste sova. För måste, det måste jag ju, eftersom jag nu har en till vaken natt framför mig..
 
Ursäktar för att det kanske blir ett litet gnäll-inlägg. Men har jag sagt att jag ska dela med mig av min graviditet, så blir det sånahär inlägg oxå, inte bara glada. För det är ju såklart inte en dans på rosor att vara gravid. Även om jag just nu mår jättebra och njuter hur mycket som helst, så strular det verkligen till sig med jobbet när sömnen inte fungerar som den ska. Känner att dessa dubbelnätter inte är roliga alls nu som gravid. Hoppas verkligen att denna natten går fort, för sen är jag ledig i 10 dagar - och det behövs nu!

Påskägg

När vi hade ätit och fikat klart hos mamma & pappa så sa de att de hade en överraskning till oss "barn". Då fick vi varsitt påskägg, vilket vi inte fått sedan vi var små. Och vad tror ni gömde sig där i..?
 
 
 
 
Choklad ägg och super-söta små strumpor till bebisen! Det var uppskattat vill jag lova! Jag trodde ju såklart det skulle vara fyllt med godis som det brukar va, men detta var ju mycket roligare att få :) Så nu har bebis fått sina första plagg! Hihi ♥ Tack!

Magen vecka 22

Här kommer en ny bild för vecka 22, tagen idag 21+1. Ska precis åka till mina föräldrar för lite påskmiddag sen blir det raka vägen hem till sängen. För inatt vaknas det jobb! Glad påsk på er!

(Bilden tagen med iPhone)

Skärtorsdagen

Då vart det dags för påskhelg igen. Idag vankas det besiktning på min bil kl 15.20, hoppas för guds skull att den går igenom utan anmärkningar! Första gången jag någonsin besiktar en bil, så lite smått nervös är jag, haha. I övrigt så händer det väl inte så himlans mycket idag. Verkar vara lite kallare idag än vad det var igår, frågan är när våren verkligen kommer? Ryktas ju om att vintern tänkt hålla ut i april med.. Hoppas inte! Minns vår förlovningsdag förra året (24/3), då stod vi ute och grillade! Jösses att det kan skilja så mycket för varje år. Men det kanske är något positivt i att våren kommer sakta, då kanske det blir en bättre sommar? Förra året kom värmen så jäkla fort, och sen försvann den strax därefter nästan. Så förhoppningsvis får vi en bättre sommar iår!
 
Långfredagen imorgon så ska jag till mamma & pappa för lite påskmiddag. Vanligtvis brukar man väl äta det på påskaftonen, men eftersom jag jobbar fre-lör natt och lör-sön natt så kommer jag ju sova hela dagen på lördag. Så vi valde att ta det en dag tidigare, för påskmat vill jag ju inte missa! Haha. Andreas däremot ska till Elmia imon, men jag känner inte så starkt intresse för det som han gör, så jag skippar nog det. Måste vila inför jobbnätterna i helgen.
 
Så det är så min påskhelg kommer att se ut. Besiktning, påskmat och jobb. Fast det bästa av helgen har vi ju sparat till sist, till annandag påsk - ULLARED. Haha, ska sluta tjata om det, för ni har ju säkert lagt det på minnet för länge sedan nu.. Men det tyder bara på att jag ser fram emot det! 
 
 
Imorse så vaknade jag av att denna lilla filur hade krypit in i mitt täcke. Haha och då menar jag inte under, utan i! In imellan lakanet och täcket. Det såg så himla roligt ut! Knasbollen. Blev inte den bästa bilden eftersom den är tagen med iPhonen, men ville iaf visa det :)
 
Hoppas ni har en bra dag allesammans! Och en Glad Påsk till er!

Vecka 22

Välkommen vecka 22!
 
Bebis:
Ditt barn är ca 19 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet både sover och är vaken, det har en egen dygnsrytm. När du vilar är barnet kanske som mest livligt. Den del av hjärnan som tillverkar hjärnceller fram till att barnet är fött utvecklas mycket nu.
 
 
Mamma:
Ditt hår känns kanske tjockare vilket beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår. Efter att barnet är fött tappar du hår som vanligt igen. Ditt tandkött kan svullna och det är viktigt att du sköter din tandhygien noga. Även hudfärgen kan påverkas, såsom fräknar, födelsemärken och vårtgårdarna. Undvik stark sol.
 
Pappa:
Se nu till att ta vara på tiden under graviditeten. Oftast mår den blivande mamman bra och besväras förhoppningsvis inte av tidigare symtom som trötthet eller illamående. Njut av tiden tillsammans och hitta på något roligt.
 
 
Såhär känner jag:
Det är 132 dagar kvar till BF, att komma ner till tvåsiffrigt närmar sig med storm! Jag mår himla bra just nu, jag njuter till fullo av min graviditet och hur bebisen rör sig där inne. Det känns som att allting faller på sin plats nu och det är meningen att jag bara ska njuta och må bra, vilket jag verkligen gör. Det är nu jag strålar som gravid! Igårkväll fick pappa Andreas känna bebis sparka för första gången! ♥ Att se hans glädje var lycka för mig! Äntligen fick han känna det underbara som jag har känt nu ett par veckor. Och mer blir det! Som det står denna veckan så har bebisen nu sin egen dygnsrymt, och det märker jag av. Bebis är mer livlig på kvällen och morgonen när jag ligger stilla i sängen, mest på kvällen. Under dagarna känner jag bara av en spark lite då och då.

Tiden rullar iväg!

Nu har jag varit på jobbet och skrivit på papprena för ansökan om graviditetspenning. Det var bara några punkter till som skulle fyllas i, så troligvis nästa vecka får jag tillbaka dom och får skicka in dom till försäkringskassan. Så ett moment av detta avklarat! Nu är det bara o hålla tummarna för att det blir godkänt! Blir det godkänt så går jag hem den 3 juni :) känns riktigt bra!
 
Är inte heller långt kvar tills vi åker till Ullared! Längtar galet mycket! Åker på måndag, alltså annandag påsk. Satt och skrev en lista igår för vad vi ska köpa och jag blir bara mer och mer otålig, haha. Tror nog aldrig jag har sett fram emot att åka till Ullared såhär mycket som jag gör nu. Kommer säkert vara helt lyrisk bland alla bebisgrejer, hahah.
 
Hur som helst så känns det som tiden bara springer iväg! Imorgon går jag redan in i vecka 22 och jag hinner knappt med själv känner jag. Efter vi har varit i Ullared så är det inte alls mycket kvar som fattas till bebisens rum. Då är det inprincip bara spjälsäng (+madrass osv) och skötbord kvar. Helt galet att vi snart är klara för bebisens ankomst! Och det är bara dryga 4 månader kvar tills du är hos oss ♥ Underbar känsla att få pyssla och inreda i bebisens rum! Låg senast imorse i sängen och tänkte på att jag ska beställa bokstäver så bebisens namn ska sitta på dörren. Börjar mer och mer undra vem du är där inne. Är du en liten prins eller prinssesa? Ja det återstår att se när du är redo att komma ut. Vad du än är så är du otroligt efterlängtad och välkommen. Vi älskar dig vår lilla skatt ♥
 
Bild i repris

Dubbelnatt

Igår firade jag & min älskling 2 års förlovning. Tiden bara rusar iväg!

Sen var vi bjudna till farmor med släkten för att äta söndagsmiddag, men A blev sjuk i helgen så han kunde inte följa med.

Men eftersom det vankades dubbelnatt för mig på jobbet så åkte jag hem ganska så tidigt. Ville ju hinna sova en stund innan jag skulle iväg. Men kunde jag sova? Nej. Fann ingen ro alls till att slappna av o somna. Och det är hopplöst om man ens tänkt tanken från början att man inte kan sova, då skiter det sig totalt.

Så jag och A tittade klart på filmen savagers som vi började titta på i lördags. Kände att det inte va lönt o ligga o dra i sängen. Och blev natten tuff? Nja inte så värst på trött fronten, som tur var. Men där emot fick jag restless legs. Hur jobbigt som helst! Det ryckte och kröp i benen, gjorde riktigt ont endel gånger. Så fick ställa mig och gå runt ganska många gånger under natten. Så kunde inte riktigt slappna av.

Sen nu idag så kunde jag bara sova till kl 13. Nu har jag varit iväg med A hos läkaren och handlat och maten är inne i ugnen. Lika bra o göra sådant när man ändå är uppe. Sen blir det bums i säng igen för att orka kommande jobbnatt. Är inget fan av dubbelnätter just nu känner jag.. Men det är bara att bita ihop. Förhoppningsvis jobbar jag bara 2 månader till!

Kladdiga kladdkakemuffins

Fick ett ryck och ville baka! Och den gravida gottegrisen jag är just nu blev sugen på något kladdigt chokladigt! Så letade upp ett recept på kladdiga kladdkakemuffins. Väntar nu på att de sista 5 ska bli klara i ugnen, som inte fick plats på första plåten. Totalt blev det 25 stycken, och i receptet stod det att det skulle bli 20. Men det är ju bara ett + när det blir fler, haha. 
 
 
Kladdiga kladdkakemuffins:
 
4 ägg
4 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
2 dl mjöl
200 g smör
5 dl socker
1 tsk salt
 
After eight eller mjölkchoklad - jag valde after eight
 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i kastrull.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda försiktigt ihop alla ingredienserna.
Häll smeten i formar.
Grädda i mitten av ugnen i 10-15 min. - jag gräddade i 13-14 min
Skär chokladen i bitar.
Direkt när du tagit ut muffinsen lägger du på chokladbitarna.
Smeta ut chokladen med en tesked. - jag la bara på bitarna
 
Så nu återstår det att se om de är lika smarriga som de ser ut! Timern ringer nog när som för de sista 5 ska bli klara. Ikväll blir det nog en lugn kväll med film. Andreas känner sig inte riktigt kry så har mest legat i sängen hela dagen. Så det blir att äta muffins och mysa ner oss i soffan. Det tackar jag inte nej till! Haha.
 
Önskar er andra en mysig lördagskväll! :*

Magen vecka 21

Här kommer en bild för denna vecka
 
Vecka 21, (20+2)
 
Var hos barnmorskan igår och då fick jag höra bebisens hjärtslag. Var helt otrolig känsla! Var inte där så länge eftersom jag hade bett om en tidigare tid än i vecka 25 eftersom jag hade lite frågot osv. Men nu har jag fått svar på det jag ville prata om, och fick då höra hjärtslagen och sen fick jag även mitt moderskapsintyg. Så nu är det dags att söka om graviditetspenning! Hoppas jag får det godkänt. 

Möhippan

 
Text på baksidan:
Bridesmaides möter Baksmällan!
De har känt varandra sedan high school, Regan, Gena, Katie och Becky. Katie och Gina är singlar och älskar att festa. Regan har däremot lekt av sig och är nu inställd på att få sin kille Frank att fria till henne. Chocken blir total för alla när Becky förklarar att hon är den som ska gifta sig.
De tre brudtärnorna gör sig redo för en festkväll värd att minnas men när Becky envisas med att hålla möhippan städad, tröttnar dem och fortsätter festandet på egen hand. En efterfest som visar sig få oanade konsekvenser.
 
Min åsikt:
Alltså, jag hade förväntat mig mer av denna filmen, faktiskt. Eftersom den börjar med "Bridesmaides möter Baksmällan", så får man ju en tanke om att den borde vara lika rolig som Baksmällan. Men det tycker jag faktiskt inte. Visst, den hade endel inslag där man riktigt skrattade, men i helhet höll den inte måttet riktigt.. När man såg trailers från när den gick på bio så ville jag se den för den verkade vara riktigt bra. Men nu när jag sett den så kan jag nog inte säga mer än att den var helt okej. Men alla har sina egna åsikter. Så titta och få eran egna uppfattning. 

Skyfall

I tisdags hyrde vi 3 filmer, och jag sa ju att jag skulle skriva lite om vad jag tyckte om dom när vi sett dom. Och vi började med Skyfall.
 
 
Text på baksidan:
Daniel Craig är tillbaka som James Bond, Agent 007, i Skyfall, den tjugotredje filmen i världens längsta filmserie genom tiderna. I Skyfall testas Bonds lojalitet gentemot M (Judi Dench) då hon plågas av sitt förflutna. Det blir 007:s uppgift att identifiera hotet - och att eliminera det, kosta vad det kosta vill.
När Bonds senaste uppdrag misslyckas allvarligt och agenter runt om i världen avslöjas, attackeras MI6, och M tvingas flytta verksamheten. Detta leder till att hennes auktoritet och ställning ifrågasätts av Mallory (Ralph Fiennes), den nya chefen för intelligence and Security Committee. När MI6 hotas både inifrån och utifrån finns det endast en person som M kan lita på: James Bond. Med hjälp av agenten Eve (Naomie Harris) följer 007 spåren efter den mystiske Silva (Javier Bardem), vars dödliga motiv är väl dolda...
 
Min åsikt:
Filmen var väldigt bra! Det började med action redan direkt i början, inte så man behövde vänta typ halva filmen utan att det hände något, utan det kom direkt - och det gillar jag! Man fastnar liksom direkt i handlingen och med en ganska chockartat scen i början gjorde att man bara vill fortsätta titta. Det kändes inte riktigt som den var 2 timmar och 17 minuter eftersom det var spännande hela tiden. Däremot, även om Daniel Craig är en jättebra skådespelare, så tycker jag ändå att Pierce Brosnan är det riktiga Bond för mig. Fast det håller nog inte generationen över mig med om, haha. Men Craig gör det väldigt bra!
 
Nu har säkert väldigt, väldigt många redan sett den när den gick på bio. Men för er som inte har sett den så rekomenderar jag den starkt!

Vecka 21

Bebis:
Ditt barn är ca 16 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 420g. Barnet rör sig fritt och mycket fritt i fostervätskan, du kan känna sparkar långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet. Barnets första avföring bildas i tarmen. Sinnesorganen utvecklas i rask takt och smaklökarna på tungan är färdiga. 
 
 
Mamma:
Livmodern kan du känna nära naveln. Brösten kan börja läcka råmjölk, ditt barns första kost. Tänk på hur du sitter och ligger men även hur du lyfter saker. Var försiktig med din rygg som redan är påfrestad. Bäckenet börjar bli mer rörligt, har du mycket besvär finns det speciella bälten att köpa som "fixerar" bäckenet när du går och står. Fråga din barnmorska om var du kan få tag på ett bälte. Halsbränna är inte helt ovanligt, det känns som en brännande känsla i bröstet och kan ge sura uppstötningar. Det finns receptfria läkemedel som hjälper, prata med din barnmorska.
 
Pappa:
Nu växer både barnet och mammans mage med en hög fart. Ett tips är att smörja in din partners mage med hudlotion eftersom det kan klia. När du gör det kommer barnet förmodligen att känna dina rörelser.
 
 
Såhär känner jag:
Har nu börjat känna mer hårdare sparkar, och de är inte bara småpuffar nere vid troslinjen längre, utan sparkar lite överallt upp till naveln. Är himla mysigt! Bara hoppas att Andreas kan ta del av sparkarna snart. Har även kännt sparkar ner mot urinblåsan, och det är värst när man är kissnödig, och ännu värre blir det väl, haha. Imorgon är det dags för besök hos BM igen, jag hoppas att jag får mitt moderskapsintyg då eftersom de tjatar lite på mig på jobbet att de vill fixa alla papper. Blir ju lite krångligt ifall jag inte skulle bli godkänd havandeskapspenning. Men hoppas att det inte ska vara några problem. 

Hallon- och aprikosgrottor

Idag kom syster hit och ville baka. Och det är ju alltid kul! Så vi bestämde oss för att göra hallongrottor. Så självklart ville vi göra så mycket som möjligt. Så vi måttade upp hur mycket socker jag hade och då kom vi fram till att vi kunde göra 5 satser. Så vi började måtta i 5 burkar och knåda och ha oss. Sen upptäckte vi att hallonsylten inte skulle räcka. Men då kom jag på att jag hade aprikosmarmelad, så vi körde på det med. 
 
Men sen drog det ut lite på tiden och jag var tvungen o åka till P-mötet som var vid 14, så Emelie stannade kvar och fortsatte med resten. Sen när jag kom tillbaka så fann jag detta:
 
 
95 stycken hallon- och aprikosgrottor! Haha, att det blev så många. Men nu har man så man kan frysa in och bjuda på när det kommer spontan besök.
 
Nu har Andreas kommit hem och vi funderar över vad man ska hitta på att äta.. Lika svårt varenda gång! Någon som har förslag?

Halvtid!

I morse när jag kollade lite på mobilen så upptäckte jag detta: jag har gått exakt halvtid idag!! Jag har varit gravid i 140 dagar, och det är 140 dagar kvar till BF - alltså exakt 50.0% ! Helt otroligt! Det har gått himla fort hit känns det som, och nu är det bara hälften kvar. Undra om sista halvan kommer gå lika fort?
 
 
Igår kväll när vi tittade på en utav filmerna vi hyrde, så fick jag en riktig karatespark av bebis! Haha, jag utbrast "Oh jäklar! Känn!!" Fort la Andreas handen på min mage och vi väntade spännt på nästa spark. Men självklart så fick jag bara småpuffar som bara känns inifrån. Så typiskt! Han höll en lång stund och jag sa "Nu?" vid varje tillfälle jag fick en spark. Men han kände inget. Men snart så! Snart gissar jag på att bebis ska sparka så pappa även får känna :)

Ruggit kallt!

Fy vilket hemskt väder vi har nu! Riktigt svinkallt är det ute! Så det har varit snabba ryck på promenaderna med hundarna idag. Tur de gör sina behov fort.. De tycker inte det är speciellt roligt att vara ute när det är sånt här trist väder heller, de ligger hellre inne och myser med mig :)
 
Haft besök av min farfar idag, mycket trevligt! Han bjöd på wienerbröd och vi har väldigt mycket att prata om. Han hade även med sig sin videokamera så vi filmade vovvarna lite, sen så fick jag föra över filmen han gjorde i lördags när vi var i skogen. Så nu har jag den på min dator med. Lite roligt. Han stannade ända tills Andreas kom hem och då tjötade vi lite till. Haha, roligt med lite sällskap om dagarna.
 
När vi ätit så åkte jag och A till hemmakväll och lånade 3 filmer. Vi båda kände för en myskväll ikväll eftersom det inte är något roligt väder. Så kan lika väl mysa ner oss i soffan. Vi hyrde dessa filmer:
 
 
Möhippan, Savages och Skyfall. Får se vilken vi väljer idag. Man får ju ha dom en vecka så vi har ju gott om tid att titta på dom. Kan ju skriva om dom sen vad jag tyckte om dom.
 
Imorgon är det dags för P-möte på jobbet. Ska bli kul o se vad de har o säga.. 

Ram för collage

De som känner mig vet att jag brinner för fotografering! Men har väl aldrig varit riktigt bra på att visa upp mina foton. Och en sån enkel sak som foton på mina hundar skulle jag mer än gärna vilja visa upp! Då passar det väl ändå perfekt med stora ramar med collage-utrymme? Känner att det är så himla mycket som kommer att hända i mitt liv just nu, med bebis och allting. Så varför inte börja fylla väggarna med foton som jag alltid ha velat göra?
 
Som tidigare nämnt så ska vi ju till Ullared snart och jag brukar alltid kolla på deras blogg för att ha lite koll på deras sortiment, om det kommer ut något nytt fynd. Så hittade jag ett inlägg med bara ramar för collage! Och jag fastnade direkt för dessa:
 
 
Det får plats 16 foton i varje ram, och jag gissar på att det är vanliga 10x15 foton. Tror det skulle passa jättebra i vår lägenhet! Så kan man ha en i bebisens rum så man kan fylla det med bilder på den :) Min tanke är även att ha en sån ram där man sätter i foto för varje månad bebisen blir, upp till den fyllt 1 år. Vet att det har funnits i Ullared innan, så hoppas det fortfarande finns kvar. Men jag tvivlar inte en sekund på att det kommer behövas mer plats för andra foton. Och man måste ju inte fylla ramen direkt!
 
Sen så kan man ju ha en eller två stycken i vardagsrummet. Att fylla med foton på hundarna och oss, ja vårt liv i stort sett! En ram skulle jag nog fylla ganska så fort. Så tror nog jag ska köpa 3 stycken.. En till bebisens rum och två till vardagsrummet :) Tycker det är bra att man kan sätta dom både liggande och stående, eftersom det är både liggande och stående foton, så det spelar liksom inte någon roll. Så får hoppas de finns kvar och inte kostar multum! Haha

Magen vecka 20

Även om det går så snabbt att ta ett kort på magen så känns det som att det är himla mycket annat som ska göras innan! Så det är därför jag både denna och förra veckan varit lite sen med att lägga in magbilder. Men är som sagt i vecka 20 nu, så här kommer en bild för denna veckan. 
 
Vecka 20, (19+4)
 
Tycker inte att magen har blivit mycket större sedan jag började ta kort i vecka 18.. Men det är väl lite svårt att se när man själv ser magen varje dag. Haha. Men när det har gått några veckor till så tänkte jag att jag skulle lägga ut alla magbilder så det är lättare att se om det är någon skillnad. Däremot så har jag redan fått två små bristningar vid naveln, så kanske är dags att köpa en olja för det snart. 
 
Igår kväll hade jag ont i ryggen efter allt byggande med bebisens byrå, så jag tänkte att det var lika bra att värma vetepåsen för att förhoppningsvis förebygga natten lite. Annars har jag en förmåga till att bli invald och inte kunna röra mig alls. Men natten blev ändå lindrig och idag känner jag bara av mest träningsvärk i armar och ben! Haha känns att man har använt kroppen.

Söndag

Igår tog vovvarna och jag sovmorgon från att bruka gå ut mellan 7-8 på helgerna, till att inte gå ut fören vid 10. Eftersom vi kom hem efter 02 efter festen så kände jag att jag inte behövde ge mig ut med dom så himla tidigt eftersom de redan kissat innan vi la oss. Och de sov som ingenting! Inte så konstigt kanske eftersom det var en himla livad dag för dom i lördags. Sprungit i skogen och busat och sen fest på kvällen.
 
Men hur som helst fick vi oss ett ryck och ville åka till Ikea. Sagt och gjort. Åkte och lämnade vovvarna hos mina föräldrar och en stund senare var vi på Ikea. Vi tittade lite på saker till bebis och bestämde oss för att köpa en byrå. Eftersom vi ska till Ullared första helgen i april så kommer det ju bli en hel del saker som troligvis bara ställs in i påsar på bebis rum, så nu har vi en byrå som vi kan lägga sakerna / kläderna i direkt :)
 
Så resten av söndagen bestod av att bygga ihop byrån! Jag satt och gjorde alla 6 lådorna helt själv, gick ganska fort tycker jag och är nästan lite stolt över mig själv att jag inte behövde någon hjälp, haha. Sen så hjälpte Andreas till med själva stommen, då det blir lite tyngre delar att handskas med. Efter några timmars arbete så var den äntligen klar! Och så fint det blev! Så himla nöjd.
 
 
Nu längtar jag tills det är dags att köpa resten av möblerna!! Men det får bli efter Ullareds-resan, det kostar ju endel.. Så kanske inte ska ta allt på samma gång. 

Dag i skogen - Lördag

När jag vaknade i lördags så åt jag lite frukost, sen åkte jag ut till mina föräldrar med hundarna. Farfar var där med så vi började med att fika lite. Sen så klädde vi på oss varmt för förbereda oss för en dag i skogen! Pappa på fyhjulingen och sen jag, mamma, farfar och alla 4 hundar på ett släp bakom! Så åkte vi bort till skogen, långt in tills vi kom till en äng av ett slag. Där släppte vi hundarna så de fick springa löst. Och gud så roligt de tyckte det var! Jätte härligt väder hade vi med! Solen sken med klarblå himmel och det var riktigt skönt att traska runt där. Farfar filmade och jag tog lite kort med mobilen, ångrar att jag inte hade med mig min systemkamera. Får tänka på det till nästa gång! Men här kommer några bilder iallafall från dagen :)
 
 
 
Sedan stannade jag kvar för lite mat innan jag åkte hem. Andreas var i garaget hela dagen så lika bra att sysselsätta sig så länge man kan, haha. På kvällen stod fest på schemat! Var hos underbara Elliz, och det var himla roligt! A var lite nervös för att vi inte kände någon, men när vi kom dit så hittade han en kille han kände så det blev roligt för hans del med. Vovvarna var även med på festen och de blev kvällens höjdpunkt som många andra gånger. Hihi, svårt att inte få uppmärksamhet när man är så små och söta :)

Fredag och sol

Vilket underbart väder vi har! Snön smälter och det gillar vi starkt! Besöket hos veterinären gick jättebra idag, stolt över min fina Portly som var så duktig. Det visar sig vara svamp och även en bakterie, så nu har vi fått antibiotika i form av droppar som ska tas 2 gånger dagligen i 8 dagar. Så hoppas att det hjälper! Annars får vi gå vidare med starkare grejer och i allra värsta fall får vi spola ur örat. Men det hoppas jag verkligen inte vi ska behöva göra! var tydligen någon slags kortison i dropparna jag fick med så det stillar klådan lite så han slipper klia hela tiden. Lilla plutten!
 
Efter veterinären åkte vi hem till mamma och fikade :) sen fick ju såklart alla buspojkar springa av sig i vårvädret. Sen körde vi hem syster och jag följde med mamma och handla o lite. Så dagen har rullat på bra idag! Sen har jag bokat en dejt med min kära vän AmandaKlara, hon ska hjälpa mig att få bort allt slitet hår! Kände att det var på tiden nu att fixa frippan lite.. Nog att jag älskar att det har blivit så långt, äntligen, men det är galet vad slitet det är! Så på måndag får ni se en förändring ;) Kanske inte allt för drastiska förändringar, men ska iaf göra en frisyr av mitt nuvarnade bara hängande trista hår.
 
 
Nu väntar jag på att Andreas ska komma hem så vi kan laga mat tillsammans. Kan ju vara trevligt för en gångs skull att få hjälp med maten. Lyxar till det lite extra idag med eftersom det är fredag! Fläskfile i gräddsås med hasselbackspotatis och såklart vitlöksbröd! ♥ mums! Vitlöksbröd är något som jag varit sugen på i säkert en vecka nu så det ska bli gott. Allra helst att doppa i såsen, haha, hörs att jag är dotter till min matglada pappa!
 
Sen får vi se vad som händer till kvällen. Har så himla lust att hitta på något, men vet inte vad. Så hojta till om ni vill göra något! Annars önskar jag er en fin kväll ♥

Tidig morgon

Tog en timmes sovmorgon mot vad jag brukar idag. Klockan ringer alltid vid 5.30 så går jag ut med hundarna och ger dom mat. Sen brukar vi gå o lägga oss och sova ett par timmar till. Men inte idag! Då sov vi till 6.30 istället, för vid 7.30 så kommer mamma och syster och hämtar upp oss för idag är det dags för veterinären! Mammas hundar ska vaccineras och lite annat, och Portly ska då som sagt kolla upp sitt öra. Äntligen! Igår när jag rengjorde det så var det precis svart :( och det hinner det bli på en dag bara.. Usch stackarn!
 
Men nu ska vi äntligen kolla upp det och hoppas på att få någon antibiotika så det försvinner! Äter just nu träliga rostade mackor.. Är egentligen inte direkt hungrig vid denna tiden eftersom jag brukar lägga mig igen. Men äter jag inte nu kommer jag snart bli hungrig när man gör saker och håller igång. Så lika bra o trycka i sig något..
 
Så nu ska jag bara fixa mig lite, plocka fram hundarnas pärm med alla papper och plocka iordning reseväskan, som de nu använder till leksaksgömma och bus/mys hörna :) Skriver senare idag och berättar hur det gick.

Vecka 20

Redan gått in i vecka 20, alltså är det 20 kvar. Helt otroligt! Veckorna bara springer förbi, det känns liksom fortfarade som det var nyss vi berättade för våra föräldrar efter första ultraljudet i vecka 12.. Helt galet vad tiden går! Snart har vi vår bebis i famnen ♥
 
Bebis:
Ditt barn är 14-16 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet växer snabbt nu! Nu kan barnet känna igen din röst. Utvecklingen av sinnesorganen kommer nu - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Om det är en flicka så finns det redan ca två miljoner ägganlag i äggstockarna.
 
 
Mamma:
Du är nu halvvägs i graviditeten. Barnet rör sig mer och mer och du kan ibland tom se rörelserna utanpå magen. Magen skjuts fram av att livmodern växer. På en del mammor kan naveln puta ut. Det kan vara dags att börja titta efter en barnvagn som passar dina behov. Köp en bra bok där du och din partner kan läsa om barnet och dess tillväxt men även om föräldraskapet. Du kommer nu få ett moderskapsintyg från din barnmorska som du skickar till försäkringskassan.
 
Pappa:
Halvvägs in i graviditeten är det möjligt att urskilja barnets rörelser under huden. Du kanske börjar fundera på om det är en pojke eller en flicka? Börja gärna planera för mödravårdscentralens föräldrautbildning.
 
 
Såhär känner jag:
Som jag skrev igår efter ultraljudet så är jag förvårnad över hur stor bebisen egentligen har blivit. Jag hade fortfarande bara en bild av hur liten den var på första ultraljudet, en 2 centimeters liten sprattel-bebis! Nu är den redan 14-16 cm lång! Det dröjer inte många veckor innan den är hälften så stor som en nyfödd bebis. Så det går fort. Barnvagnen har vi redan köpt, och vi planerar nu in en resa till Ullared efter lönen. Förmodligen första helgen i april. Ska bli så roligt! Därefter får nog möblerna komma efter hand när vi känner att vi har tid och råd för dom. Fick en tid hos BM den 22/3 och då hoppas jag på att få moderskapsintyget så jag kan söka havandeskapspenning. I övrigt så känner jag mig redan piggare efter att ha börjat med järntabletterna. Jag tänker även mycket mer på min vila och hur jag lägger upp dagarna. Så jag hoppas att jag ska klara av att jobba de 2,5 månaderna som är kvar!

Ultraljud

Då har vi äntligen varit på ultraljudet! Galet vad stor lill-pluttis har blivit! Det tror man inte riktigt när man inte har sett det på ultraljud, och ändå ser man ju inte i verklighets-storlek där. Men när hon visade hur den låg i magen så fick jag ett mer humm om hur stor den var! :) Det var en busig liten en där inne må jag säga! Hade kurrat ihop sig och lagt sig inåt, så var svårt att få bra biler. Men tillslut så :)
 
Bebis vecka 19 (18+6) - det som står på bilden stämmer inte eftersom hon flyttade mig några dagar förra gången. Men här har vi iallafall en bild då bebis har ansiktet riktat häråt, och så ser man en liten hand titta fram och andra armen ligger liksom bakom huvudet. Sen magen/kroppen då.
 
Här ligger bebis mer inåt. Ni ser ena armen där uppe och så har vi böjda små ben där nere till vänster. Fick som sagt ingen bra profil bild, men vi fick ju ser mer än detta så jag är lycklig så det räcker och blir över! Hihi, detta kommer jag leva på länge! ♥
 
Och som många kanske undrar: har vi tagit reda på kön? Nej, det har vi inte. Vi vill att det ska bli en överraskning! Så om gömmer sig en liten flicka eller pojke där inne, det får vi se i början av augusti när den tittar ut! :) Annars så såg allt bra ut, hjärtat pumpade på fint och den var i rätt storlek enligt dess "ålder". Nu väntar jag på att BM ska ringa tillbaka, hamnade i en telefonkö innan. Ska få en ny tid och se till så jag kan få alla papper från försäkringskassan någon gång.. Usch ser dock inte fram emot allt pappersarbete. Menmen, det kommer man ju inte ifrån!
 
Nu tänkte jag att jag skulle vila en stund innan syster kommer hit på lite filmmys och middag. Sen ikväll är det dags för kvällspass på jobbet. Sista passet för denna veckan, sen är jag ledig fram tills måndag.

Äntligen imorgon

Nu har äntligen dagen kommit och det är dags för ultraljud igen. Imorgon klockan 8.00 så inprincip är det bara att gå o lägga sig så är vi där! Hihi. Ska bli underbart att se det lilla livet där inne. Vem du än är så längtar vi otroligt mycket efter dig! ♥
 
Idag har jag sovit hela dagen.. Tror jag inte gick upp fören vid 15 tiden. Det var riktigt skönt må jag säga! Men har man jobbat natt så är det väl ganska så normalt att sova så länge. Sen spenderade jag resten av tiden i soffan fram tills A slutade jobbet vid ca 18. Han jobbade över idag. Sen åkte vi o handlade och nu håller vi på att göra mat. Pommes, snitzel och beasås står det på menyn idag, mums! Under tiden tog jag en vals med dammsugaren, har inte städat något nu under helgen eftersom den bara bestod av att jobba och sova. Annars har jag kommit in i rutin att dammsuga varannan dag, och det skulle nästan behövas varje dag nu när hundarna fäller. Slutar de inte fälla snart? Tycker jag borstar på dom hela tiden..
 
Nu ska jag se till så inte snitzlarna bränner! Önskar er en bra och mysig kväll så hörs vi imorgon efter vi varit på RUL :) puss & kram

Mina älskade ♥

Hej jag heter Diezel och jag är ganska söt när jag sitter såhär rätt på rumpan :) hihi
 
 
Fina, älskade Portly ♥
 
Jag vet inte vad jag hade gjort utan er mina älskade hundar! Ni bringar så mycket kärlek, så mycket lycka och glädje. Inte tror man att ett djur kan skapa sådan kärlek, men jag hade inte klarat en dag utan att veta att ni finns i mitt liv! ♥
 
Stackars Portly som har problem med sitt öra. Har tid hos veterinären på fredag, och jag lider verkligen med honom när jag vet att det är så jobbigt. Tycker att det bara de senaste dagarna har blivit värre.. Så hoppas verkligen han får någon antibiotika på fredag så det försvinner! Lilla plutten. Igår klippte vi klorna på dom, och det är såå jobbigt säger Portly, vill inte alls.. Men jag förvånas lika mycket varje gång vad duktig han är! Från början gick det verkligen inte alls o vi var tvungna att ta honom till djuraffären för hjälp. Nu så går det jättebra! Och lilla Diezel som tycker precis allting är roligt, så med honom är det inga problem. Han tycker tex det är super kul hos veterinären och bli ompysslad. Haha, så blir väl jobbigt för honom på fredag när både Portly, Rambo och Tibbe blir ompysslade och inte han. Diezel gnällde sist vi var och vaccinerade dom, när vi började med Portly, då blev han otålig för han inte fick komma upp på bordet och se vad som hände! Haha, inte ofta hundar gillar att vara hos veterinären.
 
Tråkiga snö som är på besök igen! Usch! Hoppas det vänder fort, för både jag och vovvarna vill ha vår nu!

Magen vecka 19

Nu har det gått några dagar sen jag gick in i vecka 19, och min tanke var ju att lägga ut en bild på den växande bebismagen varje vecka. Men har inte haft tid förens nu att ta någon. Så här kommer en bild för denna veckan:
 
Vecka 19 (18+3)
 
Vecka 19 (18+4)
 
Hittade faktiskt en bild från igår som jag totalt glömt bort att jag tog. Så första bilden (fråga mig inte varför den hamnade på fel håll, men ni ser ju) , är från 18+3 och sista bilden är ifrån idag, 18+4.
 
Tycker inte magen blivit mycket större sedan förra veckan. Men det går väl sakta och säkert fram så det är därför man inte märker av så mycket från vecka till vecka. Däremot känner jag av mer sparkar för varje dag, och det är hur mysigt som helst! ♥

Lite försenad...?

Haha, ja jag kollade igenom lite appar på mobilen nu för lite tidsfördriv innan ju slutar jobbet. Så upptäcker jag denna appen, som jag totalt glömt bort. Den går bland annat ut på att ha koll på när sin mens ska komma.

Och ja... Det var ett bra tag sen min mens var beräknad att komma!! Haha, lite väl sen kanske ;) ! Men vad gör det att den inte kom, vi fick precis vad vi önskade, en växande liten bebis i magen istället! <3

God morgon!

Hej alla glada! Vilket härligt väder vi har! Känns verkligen att våren är påväg, och får hoppas som tusan att det inte blir minusgrader som det sägs till nästa vecka. Inatt har jag drömt jättekonstiga drömmar, eller det är egentligen inte bara inatt, utan har gjort det de senaste veckorna nu. Hur konstiga som helst och de hänger inte ihop alls! Antar att det är gravidhormonerna som skapar dessa..
 
Idag blir det en rikigt lugn dag.. Ska försöka spendera så mycket tid i sängen som möjligt, alltså i vilande tillstånd. Eftersom inatt vaknas det jobbnatt, första av två, och måste tänka noga på min sömn nu när det är så mycket tuffare att hålla sig vaken. Men än så länge känner jag mig redo. Får hoppas att den känslan håller i sig hela dagen och även inatt. Dock så måste jag släpa mig till Ica en sväng och handla så jag har något att äta inatt. Det vore ju en fördel annars kommer magen skrika så den väcker hela huset. Så himla tråkigt att handla själv bara men det är sånt man får ta.
 
Önskar er iallafall en trevlig helg, för vet inte hur skrivglad jag kommer vara under nätterna i helgen och under dagtid - ja då sover jag. Så kram på er alla! ♥

Mammabyxor

Blev en spontan-resa till Jönköping efter maten idag. A behövde lite saker på biltema så passade på att gå in på H&M för att se vad de hade för mammakläder. Först hittade vi inte ens avdelningen, så fick fråga efter det.

Tänkte först köpa riktiga jeans, men har aldrig riktigt varit något fan av jeans så hittade såkallade jeanstights ni vet som man kan hitta lite varstans. Byxor som är strech i och bara har fickor där bak. Så köpte ett par sånna och sen helt vanliga svarta tights - hur sköna som helst! Båda hade ju såklart sånt mudd man drar upp över magen, riktigt skönt!

Fanns mycket plats för magen att växa i med och det är ju en fördel :) skönt att kunna använda något annat än bara mjukisbyxor. Annars är det de ända jag kommer i nu förtiden.. Allt annat klämmer massor.

Vecka 19

Ny vecka! Går himla fort tycker jag, känns som det var igår jag fick + på graviditetstestet. Men idag är jag i vecka 19, (18+0).
 
Bebisen:
Barnet är 13-15 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Mjölktänder är klara och anlagen för de permanenta tänderna börjar komma. Ett fosterfett bildas som skyddar barnets hud.
 
 
Mamma:
Ditt hår och dina naglar kan reagera positivt på din snabbare ämnesomsättning och ökade blodmägnd i kroppen. Även huden i ansiktet kan påverkas. Hos ljushyade som mörka fläckar och hos mörkhyade som ljusa fläckar, detta kallas kloasma. Fläckarna bleknar oftast när hormonhalterna sjunker. Ett bra solskydd är viktigt. Prata med din barnmorska om järntillskott, de flesta behöver det från och med den 20:e graviditetsveckan.
 
Pappa:
Att bli förälder är ett livslångt deltagande och förmodligen en av de största förändringarna som kommer att äga rum i ditt liv. Därför är det bra om du redan nu börjar fundera på din roll efter förlossningen. På den senaste tiden har det kommit en hel del information som vänder sig till enbart pappor. Det finns även pappakurser där du kan träffa andra i samma situation som du. Oftast betyder det mycket att få byta erfarenheter med andra då man inte kan läsa sig till allt.
 
 
Såhär känner jag:
Jag lever i ett lyckorus nu känner jag. Igår fick jag känna rikiga sparkar och det var en helt underbar känsla. Nu kommer det komma fler o fler sparkar ju längre tiden går och snart kommer även Andreas kunna känna de utanpå. Jag känner mig mycket mer hungrigare än vanligt. Känns som jag äter hela tiden! Började även med mina järntabletter igår med, en vecka för tidigt.. Men eftersom jag varit så hutlöst trött så kände jag att det inte skulle göra något om jag började med det lite tidigare. Om 6 dagar är det ultraljud och straxt därefter har jag gått halvtid. Helt otroligt! Har även börjat känna av växtvärk mer och mer, och när jag hostar så smärtar det under vänstra bröstet vid revbenen. Hoppas inte det utvecklar mer problem.

Ändrade planer

Skrev i tidigare inlägg att jag skulle åka till min mamma. Vilker inte blev så.. Hon var så himla trött idag efter att ha jobbat så mycket, så vi bestämde att det blir bättre jag kommer imorgon istället. Så är det någon som vill hitta på något så är jag ledig hela dagen!
 
Så jag tog hand om disken och mitt i allt så sa det krash! och jag tappade ett glaslock till en gryta.. Gick i tre stora bitar tillsammans med massa splitter. Så typiskt!! Så fram med dammsugaren och fort få upp allt innan de små tassarna var i närheten. Så när jag ändå hade den igång så passade jag på att ta hela lägenhen. Lika bra! Sen var pappa uppe en sväng och tittade till bebisrummet och gosade med vovvarna. Alltid kul med lite sällskap en stund :)
 
Nu vet jag dock inte vad jag ska hitta på.. Så som sagt, är det någon som vill hitta på något så är jag öppen för förslag!
 

Första sparken! ♥

Idag är det exakt en vecka kvar tills vi ska på RUL och få se vår älskade bebis igen! ♥ Känns som det var en evighet när vi var där sist och vi skulle behöva vänta ca 2 månader. Men nu är snart dagen här så vi får se det lilla livet där inne! Idag var även den första gången jag kände sparkar, det är jag helt övertygad om! Förut har jag bara känt något bubbel, men aldrig vetat om det varit bebis eller inte. Men nu är jag nästan helt hundra säker! Låg och myste med vovvarna i sängen innan vi gick upp, som vi gör varje morgon. Så kände jag det liksom buffade till, och min första tänke var ju direkt "var det .....?" Så la jag handen på magen, och fick känna ännu en buff! ♥ Sen tog det ett tag till innan jag kände det igen. Men hoppas verkligen på att det blir mer och mer!
 
 
Låg i badet igår och höll händerna på magen och sa "Kom igen nu bebis, ge mamma lite tecken på att du är där inne" , så den kanske lyssnade. Haha, det vet man ju inte :) helt underbar känsla! ♥
 
Nu har jag precis intagit en, vad jag tycker, en bra frukost! Två rostade mackor och en tallrik cherios. Innan jag blev gravid så åt jag aldrig frukost. Men nu den senaste månaden så har jag varit så himla hungrig när jag vaknat, så har varit tvungen att äta. Så att kanske äta lite onyttiga rostmackor och flingor, är mycket bättre än ingenting! Igår åt jag ju faktiskt spenat, haha, så pluss-poäng till mig!
 
Idag jobbar A över igen, så funderar på om jag skulle ta mig en tur till mamma och fördriva tiden lite :) Vovvarna älskar ju att vara där och busa med kompisarna i stora trädgården. 

Hoppas på bättre

Var nere på Apoteket idag och hämtade ut mina järntabletter. Och så köpte jag en ny burk med vitaminer/mineraler eftersom de börjar ta slut. Järntabeletterna skulle jag inte börja äta fören vecka 20, men eftersom jag är så hutlöst trött och orkeslös, så tyckte mamma och även andra att jag lika väl kunde börja med dom nu, och hoppas på att jag blir lite piggare! En vecka hit och dit gör nog inget att jag börjar med. För när jag var på hälsokontrollen på Previa så var det ju något värde som var lite lågt och att det fattades järn. Så kanske bara är det som behövs! Lite tråkigt att jag ska vara såhär trött så tidigt i graviditen. Visserligen har halva tiden snart gått, men känns ju som det är lite för tidigt för att "stöta på problem". Eftersom jag redan har problem med ryggen, så är väl bara en tidsfråga när fogarna börjar spöka.. Men sen gör ju solen så himla mycket! Underbart väder, så bara det gör ju att man blir lite piggare!
 
Funderade på om jag skulle göra någon mat med spenat idag.. Men har inga potatisar. Kankse kunde göra med penne-pasta? Det är ju rätt gott. Ingen som har något förslag på något gott med spenat? A jobbar över idag, så får äta själv..

Slödag

Idag har det varit en riktig slödag. Känner mig fortfarande inte frisk o kry sedan jag fick gå hem från jobbet i onsdags natt. Så är hemma från jobbet imon kväll med o hoppas på att jag friskar på mig till helgens pass.

Låg i sängen till halv 12 innan jag rörde en fena. Åt två mackor och sen vid 13 vart det kalas för A's lillebror som fyller 20 idag. Där bjöds det på smörgåstårta och glass :) gott!

Sen har vi inte gjort så mycket mer idag. Borstade ulltussarna då de fäller som tusan just nu! Nu har vi precis kommit hem från Ica och tänkte vi skulle göra pizza på hönökaka som kvällsmat. Sen blir det väl slö i soffan resten av kvällen.

Önskar er andra en härlig söndags kväll så hörs vi nog mer imon! :)

Emmaljunga Nitro City -13

Beställde ny vagn förra veckan och det stod att leveranstiden skulle ta 3-10 veckor. Så tänkte att det var lika bra att köra på. Men sen fick vi besked om att den hade kommit in redan igår, så idag var vi och hämtade fina åket till vår bebis! :)

Emmaljunga Nitro City med hårdlift och sen ingick det ett babyskydd till bilen om man betalade ett paketpris. Vi är supernöjda!! Valde just Nitron för dess smalhet, endast 57 cm bred så den går perfekt in bredvid hundburen i bagaget! Toppen! Lätt och smidig med svängbara hjul där framme, som även går att låsa om det skulle svaja för mycket på tex snö eller grus. Vill ni läsa mer om vagnen så kan ni gå in på emmaljunga.se

Hur som helst kändes det underbart att ställa in den i bebisens nytapetserade rum! Blir så himla sugen på att köpa alla möbler nu, men det får vänta ett tag till. De möbler som är där inne nu är bara provisoriskt.

Bebisrummet

Äntligen är det färdigtapetserat! Och jag är så nöjd! I tre dagar har det varit en arbetare här och nu äntligen är det klart. Ville ha lite för-och-efter bilder, men kom på det lite sent, så före-bilderna är lite dåliga och mörka. Ser nog lite bättre på bilderna jag smygtog under tiden han höll på..
 
Före:
 
 
Under tiden:
 
 
Det var himla olika färg och ljus på bilderna ser jag nu.. Men hur som helst så var tapeterna gröna. De första bilderna är tagna med systemkamera på kvällen, och de andra två är tagna med mobilen mitt på dagen. Låt oss säga att färgen är något mellanting av detta. GRÖNA var de iallafall..
 
Nu ser det ut såhär!
 
 
Vita och silver - randiga :) Dessa är även tagna med mobil, då min systemkamera bestämde sig för att inte vilja ta korten alls eftersom det inte direkt var något att fokusera på. Så vi kanske inte ska ge bilderna fullkomlig rättvisa, så de som är mer nyfikna på hur det ser ut i verkligheten - får helt enkelt komma hit!
 
Det är i vilket fall en helt klar stor skillnad mot den tråkiga gröna färgen. Nu går hela lägenheten i fräscha vita tapeter och vår älskade bebis får ett eget alldels nytt fint rum!
RSS 2.0