1 år sedan!

Idag, för exakt 1 år sedan, fick vi reda på att vi blivit med barn! Det går inte beskriva lyckan när vi såg att vi skulle bli föräldrar. Vår önska gick i uppfyllelse! ♥ Tänk att det redan har gått 1 år. Tänk att det var lilla, pyttelilla Jolie där inne som växte och utvecklades! Att hon just idag, för 1 år sedan redan var 5 veckor gammal. Utan att vi visste om det. Lyckan var total! Och den blir ännu större nu, och växer för varje dag! Det är det bästa som finns att veta att man ska bli mamma, och ännu bättre att vara mamma.
 
För 1 år sedan fick vi se just detta. Och hela vår värld förändrades. Till något alldeles underbart! Början på en livslång resa, och det här är bara början. ♥
 

Så nu tänkte jag lägga in en aning försenad gravid- och förlossningslista!
 
Jag fick positivt graviditetstest: 29 november 2012
Då var jag gravid i vecka: 5
Hur gammal var jag: Precis fyllt 20 år
Planerad eller oplanerad graviditet: Planerad!!
Min första reaktion: Hade testat med stickor 3 dagar innan BIM (Beräknad icke mens), och när mensen inte kom på den dagen den "skulle" så testade jag med ClearBlue Digital. Litade inte riktigt på stegringen av stickorna, så var galet nervös om det stämde på det digitala! Trodde aldrig timglaset skulle sluta blinka... och poff! Så står det Gravid! Lyckan bara rusade genom kroppen och lite smått förvånad över att det gick så fort efter pillerstopp!
Så fick min partner veta: Skuttade upp och slängde mig i famnen på honom, han lika glad som jag, men det tog lite tid innan han förstod att jag menade allvar. Kunde inte släppa leendet på flera dagar därefter!
De första som fick veta: Det var Andreas bror Kim och hans dåvarande tjej. Vi berättade på Julafton och då var vi i vecka 8.
När vi berättade för familj: Vi höll oss med att berätta mina och hans föräldrar tills efter det första ultraljudet. Vi ville ha en bild på det lilla underverket innan vi berättade. Då var vi i vecka 12. Släkten fick veta lite i pö om pö därefter.
När det blev officiellt: Vi släppte bomben på facebook och för allmänheten när vi var i vecka 17.
Tidiga graviditetssymtom: Tunga och ömma bröst, känsliga bröstvårtor. Mådde ytterst lite illa när jag var hungrig, men inte alls mycket!
Jobbiga graviditetssymtom: Hade lyckan att slippa illamående och kräkningar! Däremot hade jag problem med ryggen och med trötthet.
Första ultraljudet: 23 januari 2013, i vecka 12. Var helt magiskt att se att det faktiskt var en liten, liten bebis där inne! Kunde inte sluta le på hela tiden! Levde i lyckobubbla lång därefter. Helt underbart att se hur den sprattlade och allting var så perfekt.
Andra ultraljudet: 13 mars 2013, i vecka 19. Otroligt hur mycket större bebis var denna gången mot sist vi såg den. Tittade mer ingående på alla kroppsdelar, men vi tog inte reda på kön. Det fick bli överraskning! Jag for mycket mer illa denna gången. Jag mådde illa när hon tryckte så på magen, och i slutet så fick jag riktigt ont i ryggen av att ligga på den hårda sängen! Men det var ändå helt underbart att få se bebis igen!
Då syntes magen: Jag tycker det gick ganska så fort innan den syntes, magen blev liksom mer spänstig och jag frågade A gång på gång 'men såhär stor har väl inte magen varit innan?'. Men jag själv tycker nog den började se mer gravid än tjock ut ungefär i vecka 16-17. Det var iallafall då det började kännas svårt att klä sig utan att alla skulle tro man hade frossat massa mat/onyttigt. I slutet var magen gigantiskt stoooooor!!
Mina "cravings": Hade inte haft några direkta "jag-måste-ha" cravings. Var väl mer varit saker jag varit sugen på mer än vanligt. Tex, paj, vitlöksbröd, parisebulle och choklad. Men kände något tvång att jag måste ha det.
Första sparken: I vecka 19. Tog ganska så lång tid därefter innan A kände det, men sen kände han det ofta.
När brösten bröjade läcka: Gjorde inte så värst mycket tycker jag inte. Såg lite spår av det i bhn, men inte alls mycket.
Första inköp: Det var vagnen, en Emmaljunga Nitro City 2013 och bilstol. Fick ett så bra paket erbjudande på ett företag i Göteborg, då man skulle få både vagn och bilstol för ett väldigt bra pris. Så vi slog till direkt!
Det bästa med att vara gravid: Helt magisk känsla! Längtan, sparkarna, och allt pysslande inför ankomsten. Längtar fruktansvärt tills nästa gång!
Det sämsta: Att inte kunna sova på mage! Inte kunna röra sig som vanligt, ha ont härovar. Vara så otroligt otålig i slutet!
Viktökning: + 24 kilo
Bristningar: Fick massor. Och de är jag stolt över! Det ska synas att jag har burit på ett underbart litet barn!
Halsbränna: Någon enstaka gång. Fick namn på ett läkemedel mot det, men behövde aldrig köpa det.
 
Tankar om förlossningen: Jag tänkte inte så mycket på hur den skulle bli. Jag visste att jag ville klara mig så länge som möjligt utan smärtlindring, och att jag helst inte ville att det skulle sluta med kejsarsnitt.
Förlossningen börjar: På fredagen fick jag en hinnsvepning av barnmorskan. Därefter går slemproppen i omgångar. På tisdags morgonen börjar mina värkar. Oregelbunda men jag fattade att de var "de riktiga". Gick hemma med värkar hela dagen. Kl 19 på kvällen fick vi åka in. 04:19 på onsdagen var Jolie född :)
Förlossningens tid: Från första värken tills hon var ute tog 23 timmar. Men sen vet jag inte riktigt vartifrån man räknar? Från när vi kom in och det var aktivt öppningsskede var det 9 timmar och 20 minuter.
Vaginalt eller kejsarsnitt: Vaginalt.
Öppningsskede vid ankomst: Jag var 4 cm öppen när vi kom dit. Trodde först de skulle skicka hem oss, men det var tillräckligt för att få stanna.
Smärtlindring: Knappt ingen! Hade tagit 2 alvedon under dagen hemma. På förlossningen tog det 4 timmar ungefär innan jag tog någon smärtlindring. Och jag klarade mig hela förlossningen på enbart lustgas!
Tid för krystarbete: Jag fick krystreflexer alldeles för tidigt. Alltså fick jag egentligen inte krysta, men det gick bara inte att hålla emot! Hade reflexerna i 2 timmar innan de riktiga krystvärkarna sattes igång. Då hade jag aktivt krystarbete i ca 30 minuter men gav ingen värkan..
Sugklocka: Ja, efter att ha krystat och tröttat ut mig alldeles för tidigt och att det inte hjälpte att de riktiga krystvärkarna kom. Så beslutade de sig för att använda sugklocka på bebisen för att hjälpa till att dra ut den. Dessutom så klippte de mig 2 cm för att det skulle vara ännu lättare.. Tillslut var hon ute!
Komplikationer: Moderkakan ville inte komma ut som den skulle. De slet och drog och försökte få ut den i 20 minuter, fick även akupunktur men med utan inverkan. Tillslut kom den ut, men enbart hälften. Fick då istället åka ner till operationen och bli nedsövd så de kunde plocka ut resten. Dessutom: Bebis var seg på att skrika när hon kom ut. Så hon fördes iväg med pappa och en sjuksköterska för att få en puff. Visar sig sedan vara en infektion och vi får senare på eftermiddagen flyttas till Neonatalavdelningen på Ryhov. Fick stanna där i 9 dagar.
Det jobbigaste med förlossningen: Att det började pratas om att bebisen var tvungen att komma ut. Att de tyckte det tog för lång tid och att det började bli en aning bråttom.. Jag tyckte annars att förlossnigen gick bra och var stolt över min insats. Men att ha krystreflexer så pass länge innan det var dags gjorde ju att jag knappt hade ork det sitsa. Minuten innan hon kom ut höll jag på att tuppa av.
Det bästa med förlossningen: Att få se vår älskade bebis för första gången! Att få se det var en flicka och pappa A fick klippa navelsträngen. Det allra bästa var såklart att få upp henne på bröstet! Så varm, så liten och så älskad från allra första stund. ♥
Rädsla: Jag var rädd att det skulle sluta med kejsarsnitt. Men jag klarade hela vägen med vaginalt!
Skrik: Haha, jag skrek i princip heeela tiden! När vi kom dit på kvällen så hörde jag andra som skrek och frågade "kommer jag skrika så med?!" Men de påstod att det är inte alla som skriker över huvud taget. Jag-skrek-värre!
Personer i förlossningssalen: Jag, min älskade Andreas, en barnmorska och en undersköterska. I slutet kom det även in en läkare som klippte mig.
Stygn: Ja, de sydde mig under tiden jag var nedsövd efter operationen med moderkakan. Dock så gick dessa stygn upp, så jag fick göra om stygnen 5 dagar senare. Usch och fy!
 
Vecka vid födslen: Vecka 40, 39+6, hon kom alltså på exakt beräknad dag!
Kön på bebis: Flicka ♥
Vikt och längd på bebis: 3675 gram och 50 cm
Amning: Eftersom hon fick en infektion och behövdes skrivas in på Neonatal så kom inte amningen igång direkt. Hon var för orkeslös för att amma, så hon sondmatades och fick dropp för att få i sig den näring hon behövde. De sista dagarna på sjukhuset jobbade vi på amningen. Och även om jag hatade att vara där och det var sjukt jobbigt. Så är jag tacksam att de tjatade på mig! För nu fungerar amningen jättebra och har gjort hela tiden!
Ålder på bebis nu: 3 månader, 3 veckor och 1 dag. Hon blir 4 månader nästa lördag (7/12)
Samanfattning av förlossning: Det var det absolut bästa och mest underbaraste jag varit med om! ♥ Samtidigt som det var en skräckblandad förtjusning. Även om slutet var jobbigt, att bli klippt och dragen med sugklocka + operation. Så var det värt ALLT! Längtar tills jag får vara med om det igen!
Nästa barn: Absolut vill vi att Jolie ska få syskon, men än är det lite tidigt, även om vi båda längtar :)

6 hekto kvar

Nu är jag verkligen där och kittlar mållinjen i rumpan ;) haha. Vågen visade 70.6 kg idag. Det vill säga endast 6 hekto kvar tills graviditets kilorna är borta! Kan man våga säga att jag är där nästa vecka? Känns riktigt skönt iaf!

Viktuppgång under graviditet: +24 kilo
Sista vägning innan förlossning: 94 kilo
Nuvarande vikt: 70.6 kilo
Delmål: 70 kilo

Viktminskning: -23.4 kilo
Kvar till delmål: 0.6 kilo

Nästa helg är det även dags att mäta och ta kort. Får se om jag är kvitt både kilorna och de 3 cm som var kvar tills innan graviditeten. Känns dock som det står still på den fronten. Men får se om det är någon skillnad på bilderna. När jag är kvitt gravidkilorna, då jäklar blir det lite mer på allvar sen!

Shopping

Igår tog vi oss en sväng till Jönköping :) och detta var mina fynd:


Steghylla från jysk och burkarna är från Ikea.


Två MAM flaskor, lite djupa tallrikar (eller hur man ska förklara dom, skålar kanske?) och skedar till Jolie nu när hon ska få börja smaka mat!


Babyalbum där man skriver om födelse, familjen, första året och de 5 första födelsedagarna osv. Och mycket plats för foton :)


Nya pjuks till mama. Fick presentkort på skopunkten av Andreas när jag fyllde. Perfekt!


Och ett gulligt set till Jolie :) stl 68. Men har länge suktat efter just detta, och det slog mig att när hon väl har stl 68 sen så kanske det inte finns kvar. Så jag köpte det nu! Nu ser visst tightsen väldigt korta ut men det är en tröja med tights :)

Sen köpte jag en ny hårfärg, samma som jag har - strawberry kiss. Och revlon färgbomb. Så nu får vi hoppas jag lyckas hålla mitt röda hår rött längre! :)

Dessutom blev det lite julklappar men det kan jag ju inte visa! 

Dag 9

Nu har jag kört 9 dagar i utmaningen i plankan. Och ja, idag var det 60 sekunder, alltså en minut. Att gå från 45 igår till 60 idag tycker jag ändå var skillnad. Börjar bli tufft för mig som fortfarande känner mig totalt otränad. Men känns ändå på något sett som att det blir bättre för varje dag, trots att man ökar.

Hur som helst. Förra fredagen vägde jag in mig och vågen visade enbart -2 hekto. Därav varför jag inte gjorde något inlägg. Hoppas på mer denna veckan! Nu måste jag sova! Innan min dotter väcker mig igen.. Vilket är varje timme nu :/ av någon anledning. Får se hur det gått tills onsdag nästa vecka, då vi har tid hos BVC. Ska prata med henne om det. Hur och varför det är såhär.

Men godnatt på er! Kram 

Det blir bättre..

.. eller blir det verkligen det? Vissa nätter går jättebra och det känns som det håller på att börja vända. Men andra nätter är helt hopplösa. Som inatt. Svår nattning. Och ända sedan hon somnat så vaknade hon varje timme. Och en gång var det tillochmed en halvtimme efter.. Men konstigt nog efter halv 3 så sov hon ända till kl 6. Förstår mig inte riktigt på det där. Och det ända som hjälper henne somna om är amning..

Hur som helst. Trött mamma idag. Så det blev ingen lång barnvagns promenad idag. Utan det blev en liten runda i bärselen istället så pojkarna fick göra sina behov. Undrade ju sist om det ens gick att sova för henne i bärselen. Men det verkade inte vara några problem :) hon somnade nämligen idag. Och även om det skumpar när jag går så sov hon vidare. Kruxet var bara att få av sig henne o selen när man kom in sen, utan att väcka henne. Men det gick! Kunde knäppa loss henne och även öppna overallen så hon inte svettades ihjäl där inne. Men hon vaknade strax efter och nu ligger vi båda i storasängen :) Jolie sover och jag tänkte slumra lite jag med!

Bild från igår. Nya gosevovven hon fick av sin mammas kusin på namnkalaset var himla go att äta på! :)

Ska vila lite tänkte jag, sen göra lite makaroner till fläskfilén vi gjorde igår. Måste äta innan A slutar jobbet. För då ska vi till Jönköping med Jenny & Simon! :) blir nog ett inlägg imon av vad jag köpte.

Så tänkte jag skulle sätta dit Jolie's fina regnummer skylt på vagnen ;) haha. Satt o knåpade med den igår, visst blev den fin?



Jolie's rum

Nu har Jolie varit stor flicka och sovit i eget rum i en hel vecka! Det har gått bra tycker jag, visst att hon har väckt mig oftare nu än innan, men det beror nog på en tillväxt period. Endel nätter har det varit 1-2 timmar imellan väckningen. Och någon natt har det varit ca 3 timmar mellan. Igår gav Andreas mig sovmorgon, jätteskönt! Men tyvärr tycker jag inte att det gjorde så värst mycket ändå. Tycker jag blir tröttare o tröttare för efter varje natt. Men det är väl vädret med kanske..
 
Upplever ändå att nattningen går relativt bra! Hon somnar nästan varje dag någon gång mellan 19-21. Och vi brukar gå upp vid 9 tiden på morgonen. Så ändå helt okej!
 
Tänkte jag skulle visa bilder på Jolie's rum :) Har äntligen fått det iordning. Tror inte det är så himla mycket kvar nu att fixa :)
 
 
 
 
 
Sen så tjuvstartade vi med advetsljusstakarna igår. Och självklart har Jolie fått en rosa-glittrig ljusstake :) så gullig!
 
 
Tyckte den var perfekt till hennes rum :) Dock så ska vi fundera ut någon lösning så den kommer upp lite i fönstret, så den syns mer utanför. Nästa vecka när 1:a advent är blir det mer julpynt tror jag :) men granen får nog vänta tills åtminstonde 3:e advent, även om A vill ha upp den nu ;) hahaa.
 
Imorgon ska vi till Jönköping och shoppa mer inredning till lägenheten! Tycker det har varit halvdant sedan vi flyttade in. Och nu när vi äntligen fått ordning på Jolie's rum så kan vi ju lika väl fortsätta i de andra rummen med. Roligast hade ju varit att inreda ett helt hus, men det kommer väl som småning det med!

Första skrattet ❤️

Trött jag blir på blogg.se appen! Suttit o skrivit ett långt inlägg o sen bara försvann det. Så nu blir det tyvärr en kortare version.


Jolie hjälper pappa att spela, fast mest förstör hon :) hihi

Helgen har varit lugn. Igår såg vi monsters university, men den var inte lika bra som den första monsters inc. Idag har vi tagit en långpromenad på 8 km. Gick ner till stan och sen bort till rusta o Willys. Sen hem igen. Himla skönt vinterväder, även om jag inte gillar snön..

Idag hade hon sin fina gymgrossisten body som hon fått av sin farbror Dennis.

När vi kom hem från promenaden fixade vi lite i lägenheten innan vi åt söndags middag hos svärmor.


Ikväll fick jag höra det första skrattet ❤️ 
Hon har gett ifrån sig glädjetjut innan man idag kom det riktiga skrattet :) synd bara Andreas inte fick höra, men det kommer väl mer o mer nu hoppas vi :)

Nu är vi duschade och Jolie har badat, fått massage och pyjamas. Hon somnade o sov mellan 19-20 men nu vill hon minsann inte sova ;) får se om hon somnar snart igen. Ni får ha en fortsatt bra söndag kväll!

Premiär i bärsele

Igår när den älskade (ruggigt hatade!) snön kommit och vi skulle ta en promenad ner till stan. Ja då har de inte plogat trottoarerna!!!! Oh jösses vad arg jag var! Seriöst var det nog de jobbigaste jag varit med om på länge! Fick putta vagnen framför mig då framhjulen blev helt tjocka med snö och låste sig. Var nära att gå in till tidningen o skriva en dagens ris.. Tycker det borde vara lika viktigt att ploga trottoaren som vägen!

Hur som helst tänkte jag idag att jag testar bärselen och gå ut med Jolie i tillsammans med hundarna. Så tog på henne sin tjocka vinteroverall och efter lite krångel var vi redo att gå ;) 


Och jag blev faktisk förvånad över hur smidigt det var! Hon satt (hängde kanske man ska säga) där o kikade, så gott som så mycket hon såg ;) och hundarna gick o gjorde sitt. Mycket smidigare än att gå med dom bredvid vagnen! Var ju som att gå ut med dom själv :) 


Vet dock inte om hon kommer kunna somna på samma sett som i vagnen. Hon sover ju gärna när vi är ute o går. Men det går väl på något vis. Somnar hon så somnar hon ju :) men sen framöver kanske det är roligare för henne att vara vänd utåt så hon ser mer :)

Men såhär kommer jag defenetivt göra igen! Allra helst nu när det är snö. Var inte så värst tungt och jobbigt för ryggen som jag trodde heller. Man får ju en bättre hållning och bär på rätt sett.

Nu ska vi se om lillan sover lite så jag kan städa. Ha en bra fredag! 

Peppar peppar!

Denna natten känns det som det börjar vända. Såklart ska man inte hoppas för mycket för då blir det bara jobbigt om det inte går den vägen man vill. Men i ca 1.5 veckas tid har Jolie väckt mig med 1.5-2 timmars mellanrum för amning på natten. Hört mig lite för och de flesta tror att det är en tillväxtperiod. Hon rör på sig mer o gör av med mer energi och växer mer just vid 3-4 mån ålder. Så då tar de igen det på natten, för det är ju då man växer :)

Igår badade jag & Jolie, mys! Sen var det kvällsrutiner och nattning på schemat. Hon somnade redan vid kl 20. Så jag trodde att hon skulle väcka mig vid 22, men lilla tösen sov ända till 23.30 innan det var dags för mat. Och därefter till 03, och nu då 05.30. Så inatt har det varit 2.5-3.5 timmar mellanrum :) peppar peppar att det går åt rätt håll!

För endel teorier har varit att jag kanske inte har lika mycket mjölk längre. Men de tyckte att sålänge det inte blir jobbigt för mig och det inte håller på hur länge som helst o kanske bli ännu värre. Så behöver jag inte tänka på alternativ till ersättning ännu. Vill gärna kunna amma till hon är 6 månader åtminstone!


Här har vi min lilla rosa nallebjörn :) den vita nalle overallen är smutsig och denna söta rosa kommer från USA som Jolie fått av Emma. Den rosa är snäppet större än den vita så tänkte hon kunde få ha den nu innan det är dags för den tjocka vinteroverallen. Den första snön anlände ju till Nässjö igår. Usch o fy. Men får se hur länge den håller kvar..

Nej nu ska Jolie få krypa ner hos mig i sängen. Pappa Andreas ska ändå snart till gå upp för att göra sig redo till jobbet, och då har Jolie alltid fått sova det sista här hos mig innan det är dags att kicka igång dagen :) myspys!

Andra natten

Att Jolie skulle få fortsätta att sova i sitt babynest även i sitt rum, ja det gick åt.... Haha. Igår under dagen när hon vilade i sitt rum så lyckades hon bajsa ner hela nestet. Så det har nu åkt i tvätten. Och vi kände väl lite att vi kanske skulle låta henne sova "öppet" i sängen och vänja sig vid det nu när hon ändå är stor tjej o sover i eget rum :) Så nattningen igår var himla rolig måste jag få säga! Tidigare har hon tyckt det varit jättetråkigt att ligga själv i sängen och skrek för all kraft för att få komma upp i famnen igen. Men igår, ja då var det ju så himla mycket att titta på :) Sänghimel, spjälsskydd med figurer, kudde med figurer och sängmobilen som jag satte upp igår. Även nalle phu tapeten som syntes igenom himlen. Hon låg där så snällt o kikade överallt :) Tror hon tyckte det var mysigt där nu, hihi.
 
Och jag kunde tillochmed gå ut ur rummet och vara borta ett tag innan hon sa något, inte för att hon somnade som jag ville då, men hon var nöjd :) Sa bara till när nappen åkte ur. Sen låg hon absolut inte på det hållet som jag la ner henne, för nu kunde man ju flytta runt hur som helst. Hihi, sötnosen! Efter ungefär 1-2 timmars försök till nattning (då hon legat i sängen utan att bli upptagen) så ville hon upp för mat en sista gång och sen slocknade hon :) Duktiga lilla tjejen! ♥
 
Även inatt väckte hon mig varannan timme. Men som förgående natt, så sov jag himla bra mellan varven! Det är nog säkert så som alla säger, att när barnet flyttar till eget rum så sover både barnet och föräldrarna bättre. Annars vaknade jag för minsta lilla innan. Och nu hör jag henne när hon säger till om mat, men slipper när hon ligger o smågnyr fast inte vaknar.
 
Bus med pappa förra veckan :)
 
Nu får vi se hur den tredje natten går!

Jag antar utmaningen!

En utmaning med träningsformen "plankan" i 30 dagar. Antar du utmaningen? Det gör jag!

Dag 1 – 20 sekunder
Dag 2 – 20 sekunder
Dag 3 - 30 sekunder
Dag 4 – 30 sekunder
Dag 5 – 40 sekunder
Dag 6 – VILA
Dag 7 – 45 sekunder
Dag 8 – 45 sekunder
Dag 9 – 60 sekunder
Dag 10 – 60 sekunder
Dag 11 – 60 sekunder
Dag 12 – 90 sekunder
Dag 13 – VILA
Dag 14 – 90 sekunder
Dag 15 – 90 sekunder
Dag 16 – 120 sekunder
Dag 17 – 120 sekunder
Dag 18 – 150 sekunder
Dag 19 – VILA
Dag 20 – 150 sekunder
Dag 21 – 150 sekunder
Dag 22 – 180 sekunder
Dag 23 – 180 sekunder
Dag 24 – 210 sekunder
Dag 25 – 210 sekunder
Dag 26 – VILA
Dag 27 – 240 sekunder
Dag 28 – 240 sekunder
Dag 29 – 270 sekunder
Dag 30 – PLANKA SÅ LÄNGE DU KAN!


Idag började jag. Höll på att glömma det men A påminde mig. Dock gjorde han en fuling och la till 5 sekunder, så gjorde 25 totalt. Och ja, för att vara en totalt otränad mamma som fött barn för 3 månader sen, så var det fan jobbigt. Haha, ne egentligen inte så värst - men märker ju helt klart att man inte är van!

Så nu får vi se hur det resulterar sig! 4.5 minut blir nog olidligt.. Haha men vi får se! Hejja mig!

Förövrigt har jag promenerat 6 km idag. Nu säger jag godnatt, lite väl sent.

Första natten i eget rum!

Inatt sov vår prinsessa i sitt egna rum för första gången! ♥ Efter namnkalaset ville jag såklart pyssla med alla fina saker Jolie fått, var av en helt underbar rosa prinsess-sänghimmel! Som hon fick av sin moster :) Blev helt förälskad i den, och ville självklart ha upp den direkt! Men det menades ju att sängen var tvungen att vara på plats för att få himmeln på rätt plats. Så vi flyttade in sängen och såhär blev resultatet
 
Nu syns det verkligen att det bor en liten prinsessa här! ♥♥
 
Och som ni kanske ser så ligger lilla Jolie och sover när jag tog kortet nyss :) hihi. Hon sover fortfarande i sitt babynest, det börjar bli för litet och är en aning trångt. Men hon gillar det :) och eftersom hon är så van vid att sova i den så blev det ju inte en jätteomställning för henne när vi flyttade sängen. Så hon får nog sova i den ett litet tag till innan hon sover fritt i sängen, så att säga.
 
Men hur gick det då? Jo nattningen gick väl inte lika bra som förväntat. Men ändå inte helt kaos som det ibland kan vara. Hon fick sig ett bad vid 18 tiden och var sedan klar för sängen vid 19. Men inte ville tjejen sova då! Slutade med att jag liggammade i soffan och så fick hon ligga kvar där tills vi skulle lägga oss. Så strax innan 22 la vi över henne i babynestet och flyttade henne till sin säng. Som då var i hennes egna rum.
 
Då hade hon sovit sedan 21 ungefär, så vid 23 vaknade hon för mat. Då istället för att ta henne till min säng som jag brukar, så ammade jag henne i fåtöljen i hennes rum. Gick himla bra! I vanlig ordning så åt hon och somnade i famnen på mig. Jag bytte ut bröstet mot nappen och la ner henne i sängen. Gav henne snuttefilten och stoppade om henne. Inga problem alls!
 
Instagram-bild från när vi ställde in fåtöljen i Jolie's rum. Och det var ju såklart en liten vovvis som skaffade sig en ny favoritplats :)
 
Sen under natten så vaknade hon ungefär varannan timme för mat. Gjorde likadant hela tiden och hela natten gick helt smärtfritt! ♥ Vid halv 7 i morse fick hon komma in och sova hos min i storsängen när pappsen skulle åka till jobbet :) Hon har alltid fått sova där när A har åkt till jobbet, så tänkte att hon kunde få fortsätta med det, är ju så himla mysigt!
 
Så måste helt ärligt säga att det var en helt lyckad första natt! Det kändes himla konstigt att spjälsängen inte stod i vårat rum, kändes sååå himla rymligt nu på något vis ;) men man vänjer väl sig. Och jag hörde henne bättre än vad jag trodde jag skulle göra. Och faktiskt, så sov jag himla bra mellan varven! :)
 
Angående att hon vaknar varannan timme... Det har hon gjort i en veckas tid nu. Någon som vet vad det kan bero på? Tidigare har hon ammats ca 1 gång per natt, och nu vaknar hon varannan timme? Läst att sömnen kan rubbas när barnen lär sig krypa, stå upp eller gå osv.. Kan det vara likadant när de lär sig vända sig? Hon har nämligen börjat vända sig från mage till rygg, och kämpar med rygg till mage också.
 
Hur som helst känns det bra! Hade tänkt flytta henne till helgen, för ifall det skulle gå dåligt så hade jag haft A till hjälp. Men vi chansade och det gick bra! Nu får vi se hur det går resterande nätter :) håller er uppdaterade!

Namnkalas för Jolie

Den 16 november hade vi namnkalas för vår lilla Jolie :) Vi har valt att inte döpa Jolie, då ingen av oss är döpta, och att hon ska få välja själv i framtiden vad hon tror på. Så vi gjorde det på vårt vis istället! Det var även min födelsedag, tänkte det var likabra att välja den dagen så tog man allt i en smäll ;) Hela 21 år blev jag då..
 
Varnar er för många bilder nu! & fotografen för dagen var duktiga Jenny ♥ Kan inte tacka nog för all hjälp!
 
Dagen började tidigt för att kunna hinna med dukningen och dekorationen av lokalen. Såhär blev resultatet
 
 
 
 
 
Temat för kalaset var Rosa, Lila och Prinsessa - tycker ni jag lyckades? ;) Hade rosa duk där alla åt, och lila duk på present- och matbordet.
 
 
Här presenterar vi om namnen Jolie har fått, varför vi valt dom & vad de betyder. Och lite allmänt om henne :) Nedan är faddrarna: min bästa vän Annie och Jolie's farbror Dennis.
 
 
Här har vi fina, fina prinsessan Jolie med sin morfar ♥
 
 
 
 
Jolie med sin fadder Annie och the hot mama ;) haha, eller inte..
 
 
 
 
Jolie med kompisen Simon :) och nedanför med gammelfarmor Gunvor. (min farmor)
 
 
 
Presentboooordet ;)
 
 
Kusinisar :)
 
 
Finaste Dexter! ♥ med gammelfarmor Gunvor och gammel-gammelmormor Elisabeth. (min farmor och hennes mamma)
 
 
 
5 generationer! ♥ Jag & Jolie med sin gammel-gammelmormor Elisabeth, sin gammelfarmor Gunvor och sin morfar Roger. (min pappa med hans mamma och mormor.)
 
 
Åter igen 5 generationer! Jag & Jolie med sin gammel-gammelfarmor Marianne, sin gammelmorfar Sten och sin mormor Maria. (min mamma och hennes pappa och farmor.)
 
 
Endel av hela högen ;) Överst: Gammelfarmor Gunvor, morfar Roger, moster Emelie & kusin Dexter, gammelfarfar Alan, mormor Maria, gammelmorfar Sten.
Nederst: Gammel-gammelmormor Elisabeth, Jag & Jolie, Gammel-gammelfarmor Marianne.
(min farmor, pappa, syster, systerson, farfar, mamma, morfar, pappas mormor och mammas farmor.)
 
 
Fadder Dennis och Annie med Jolie :)
 
 
4 generationer!
Farbror Dennis, farbror Kim, farfar Mikael, farmor Annelie
Pappa Andreas, Jag & Jolie, gammelmormor May.
(Andreas bröder, pappa, mamma och mormor.)
 
 
Älskade Dexter stod för underhållningen! Jaga vovven ;) hihi. Sötunge! ♥
 
 
Sen vart det fika och sist paketöppning! Fina, fina Dexter med sin morfar Roger.
 
 
TUSEN, TUSEN TACK för alla otroligt fina presenter Jolie fick och såklart allt annat! Och tack för att så många ville komma & fira denna dagen tillsammans med oss. Vi hade en helt otrolig dag och vi kommer bära med oss den dagen länge, länge. :) ♥♥♥
 

2 kilo kvar

-9 hekto sedan förra veckan. Det menas att vågen hamnade på 72.0 kg och att det är 2 kilo kvar av gravidkilorna! Hejja mig! Detta kommer jag utan tvekan klara innan jul :)

Viktuppgång under graviditet: +24 kilo
Sista vägning innan förlossning: 94 kilo
Nuvarande vikt: 72 kilo
Delmål: 70 kilo

Viktminskning: -22 kilo
Kvar till delmål: 2 kilo

Har i flera dagar tänkt anta utmaningen med plankan som gått runt på Facebook nu. Men har inte riktigt kommit till skott.. Har varit så mycket med namnkalaset denna veckan. Så tror allt att jag börjar på söndag eller måndag! Mer om det i ett annat inlägg. 

Massage

Igår på babycafet så vi barnen massage :) denna gången var det ben och mage, så nästa gång blir det armar. Jolie tyckte om det :) men sen blev det lite domino effekt på bebisarna. Först började en bebis gråta, och sen en till och tillslut påverkades Jolie av det också. Men det var mys så länge det varade!

Efter bc handlade vi lite till namnkalaset, lite pappersdukar o sånt. Sen åkte vi hem och åt hos svärmor/farmor. Kvällen bestod av att städa hela lägenheten och samtidigt hinna greja med häften. Hade tur att Jolie sov, och när hon sen vaknade så var hon glad och snäll :)

Sen blev det bad för lillskruttan - det är roligare o roligare för varje gång! Efteråt mös vi ner i badcapen Jolie fått av Jenny & Simon :) 


Jolie fick helkropps massage som hon alltid får efter bad. På med pyjamas, magdroppar & D-droppar och sen dags för nattning. Vilket gick himla bra! Tycker det bara blir bättre o bättre sen vi började med magdropparna :)

När lillan somnat satte vi igång The lone ranger, men orkade inte se hela, så det blir väl idag.

Idag har vi hunnit med promenad, bakning och gjort klart häften. Nu blir det nog bara mys resten av kvällen. 

Bildbomb

Här kommer lite bilder på vår lilla dotter för att summera de senaste dagarna.




Gos med Diezel och bus med mormor på fars dag. På kvällen sen fick Jolie bada tillsammans med mig i badkaret istället för i sin balja. Det var både lite läskigt och roligt, men mest roligt när hon insåg att man kunde plasta Ännu Mer i badkaret när det var mer vatten :) roligt sen när hon kan sitta själv, måste skaffa halkskydd tills dess.


Har satt upp insynsskydd nu. Eller kanske ska kalla det utsynsskydd?? Anledningen är för att våra hundar inte ska se så mycket ut och skälla på allt och alla som rör sig där utanför.. Bra blev det iaf :) 



Igår lekte vi alla i gymmet :) och Jolie tränade väldigt mycket nacke och rygg. Så duktig är hon vår lilla tjej! Det är inte fullt lika tråkigt längre heller säger hon. Och hon gör även starka försök till att vända sig både från mage till rygg och från rygg till mage. Så stolt över dig min älskling ❤️ Underbart att se henne utvecklas och blir starkare!


Och sen var vi o hämtade en fåtölj hos pappa till Jolie's rum. Ska få låna den ett tag så vi slipper köpa en ny. De använder den inte ändå. Jolie ska snart få flytta in i sitt rum och då kan det vara skönt med en fåtölj där inne så man slipper springa fram o tillbaka när man ska amma på natten. Sen kan det ju va mysigt att sitta där o läsa som småningom :) och ja, som ni ser på bilden så var det visst någon som gillade fåtöljen ;)

Idag är det babycafe som står på schemat! Och ikväll blir det fixa det sista inför namnkalaset på lördag. 

Från förra månaden

Förra månaden tog jag kort och mätte magen. Idag gjorde jag det igen. Och såhär ser skillnaden ut:
 
 
 
 
Till vänster: efter 2 månader - Till höger: efter 3 månader
 
Tycker faktiskt det syns skillnad :) Även på måtten är det skillnad. Så detta känns bra! Nu är det bara att fortsätta kämpa!
 
Sista måttet innan förlossning: +130 cm
Nuvarande mått: 108 cm
Startmått (vid 70kg): 105 cm
 
Minskning: -22 cm
Kvar till start (vid 70kg): 3 cm
 

Så ja, ni ser ju.. Jag är så gott som tillbaka i min form jag var innan jag blev gravid. Det återstår 3 cm och 2.9 kilo. Snart är gravkilorna borta! Sen är det såklart kvar att jobba med dallret ;) och allt annat som är överflöd. Snart börjar den riktiga resan på viktminskning!

Fars dag present

Idag är det första gången det är Fars dag för Andreas, så självklart ville Jolie skämma bort sin pappa lite :) Så vi överraskade honom med en helt ny Mimmi Pigg outfit. A har nämligen velat köpa Mimmi kläder till Jolie länge men det har alltid varit i förstora storlekar. Så när jag & Jenny gick på stan i fredags så hittade jag detta söta setet :)
 
 
Hur söt som helst!! Och oj vad glad Pappa A blev :) Sen gjorde vi pannkaksfrukost till honom, som dessvärre blev helt fiasko... Men det gjorde inget sa han. Så vi överraskade med presenter i sängen istället för vid köksbordet som tänkt.
 
 
Men när Jolie skulle ge pappa sin present så tyckte hon hellre det var roligare att leka med snörerna än ge ifrån sig presenten :) hihi lilla sötnos! Så hon fick leka vidare med snöret, och såklart smaka lite på det också!
 
Så dethär halsbandet med Jolie's namn på fick han av sin dotter :) Med hennes födelsedatum på baksidan.
 
 
Han blev jätteglad! ♥ Och som en fin gest av mamman i huset så hade jag sett till att laga hans armband han en gång fått av mig. Som då varit sönder jättelänge. Så tänkte att jag likaväl kunde överraska honom med det :)
 
Nu har jag precis bakat bröd, som jag ska ge min pappa :) Så vi ska ut till mina föräldrar senare idag och fira fars dag med lite god mat oså. Mysdag med andra ord! Så till alla andra pappor: ha en fin fars dag!

Godnatt

Åh min lilla älskling, så duktig hon är! ❤️ Hon greppar om sina leksaker nu, och allt ska såklart smakas och tuggas på ;) men det är så himla underbart att se henne utvecklas! Mamma är så stolt över dig gumman! Och pappa har minsann fått se dig rulla från mage till rygg, hoppas även mamsen får se det snart :) duktiga tjejen!





Har varit en mysig dag hos Jenny & Simon :) när vi kom hem lagade vi mat och mattade Jolie. Krångel och skrik idag med, stackars magen :( men nu har vi köpt magdroppar som vi började med idag så hoppas det hjälper snart! Men vi lyckades iallafall se en film, After earth med Will och Jaden Smith ;) helt okej faktiskt!

Sen passade mamman & pappan på att ha lite egentid o tog ett bad när ändå dottern sussade så gott :) nu har jag krupit ner i sängen och A sitter o lyssnar på musik på datorn. Får se om jag hinner slockna innan han kommer o lägger sig. Ni andra får sova så gott så hörs vi imon! Ska bli så kul o se hur överraskad Andreas är över att det är fars dag ❤️

Bra fredag

Spenderade min dag med Jenny på stan, kikade lite i butiker och sen blev det en fika. Mysigt! :) Klockan rullade iväg så våra män hann sluta jobbet. Så A kom o hämtade mig & Jolie så vi slapp gå hem :)
 
Sen var det raka vägen till svärmor/farmor för mat, lasange bjöds det på, mums! Jolie fick några leksaker av sin farmor att leka med under tiden vi åt. Leksaker som sin pappa och farbröder lekte med när de var små, hihi. Och det var himla gott att äta på en skallra ;) 
 

Hon har börjat mer o mer greppa efter saker och stoppa de till munnen ;) allt ska smakas på! Sen myste hon med både farbror Kim och med farfar :) 
 



Kvällen bestod dessvärre med skrik och tårar från lilla damen :/ i vanlig ordning.. Men efter mycket om och men somnade hon vid 21.30 ungefär. Åt igen vid 23 och sen sov hon till 7. Så himla duktig tjej när hon väl sover :) tror det är magen som är elak mot henne så idag blir det att köpa magdroppar i hopp om att det blir bättre. Lilla älsklings tjejen❤️
 
Idag ska vi på fika hos Jenny & Simon, alltid lika kul! 

Lite är bättre än inget

Invägning idag igen. Igår blev Jolie 3 månader, dvs lika länge sedan förlossningen. Och idag stod vågen på 72.9 kg. -0.4 sedan förra veckan. Som rubriken lyder: lite är bättre än inget! Har inte promenerat lika mycket denna veckan som andra så jag förväntade mig inte mer.
 
Viktuppgång under graviditet: +24 kilo
Sista vägning innan förlossning: 94 kilo
Nuvarande vikt: 72.9 kilo
Delmål: 70 kilo
 
Viktminskning: -21.1 kilo
Kvar till delmål: 2.9 kilo
 
Nu kickar vi igång dagen med lite gröt. Lite senare idag ska jag & Jolie promenera ner till stan och möta Jenny :) sen får vi se vad resten av dagen erbjuder!

Vaccin 3 mån

Idag hade vi tid hos BVC för vägning och mätning. Men det var oxå dags för 3 månaders vaccinet eftersom hon blir 3 månader imorgon. Inte klokt vad tiden går!!
 
Jolie väger numera 5354 gram och är 59 cm lång. ❤️ Och sen var det ju dags för sprutan, eller ska jag säga sprutorna, för de får en i varsitt lår. Förväntade mig att hon skulle bli jätteledsen och gråta hur länge som helst. Men oj va duktig hon var!! Jag är så otroligt stolt över henne! Första sprutan gnällde hon till lite och andra sprutan tyckte hon var lite värre. Men knappt en enda tår! Och så fort det var över så blev hon lugn igen och var näästan samma gladfis som hon var innan sprutan. Så himla duktig!!
 
Hon blev väldigt sömnig direkt efteråt och så fort jag satte henne i bilen så somnade hon. När vi kom hem kunde jag tillochmed ta av henne overallen och lägga henne i sin säng och hon fortsatte att sova. Sen efter en stund vaknade hon och var hungrig, lillskruttan.
 
Hon har än så länge varit gladfis :) blev lite gnällig nu efter hon ätit igen så vi båda la oss i sängen och nu sussar hon så gott brevid mig. Var ganska skönt att ligga o slöa här ;) nu får vi hoppas att hon slipper lida av detta allt för mycket. Blir tyvärr en lång dag för oss när pappsen jobbar över idag igen. Så vi hoppas på en mysdag utan ledsna miner ❤️
 
Dålig mobilbild, men fin älskling från i morse!

ATV halloween

I lördags var vi på ATV träff igen, lite halloween körning. Alltså att de körde när det var mörkt och endel barn klädde ut sig. Hela familjen var där ;) Jolie, jag och Andreas. Jolie's mormor & morfar, moster Emelie & Eddie och kusin Dexter. Och sen var min morfar där och även min faster och hennes man.

Lilla Jolie sov så gott i vagnen med den väääääldigt lilla overallen ;) haha vi tog den för det skulle vara kallt och om hon var vaken så blir det väldigt kallt för henne att vara i famnen när vi är ute hela tiden.


Dexter busade hela kvällen :) älsklings killen! ❤️


Sen vaknade Jolie o var hungrig så vi gick in i stugan ett tag. När vi sen kom ut igen var det kolmörkt ute! Och det var tur att vi tog den tjocka overallen till henne för det var inte varmt vill jag lova! 




När vi kom hem sov vi alla gott efter en heldag ute i friska luften! 

Fullt minne

I helgen hände det som inte får hända! Mitt minne tog slut och jag kunde inte ta fler bilder!! Så tur man har en man som man kunde sno mobil av och ta kort med.

Helgen har varit väldigt lyckad! Ska berätta mer om det när jag har fått bilderna av Andreas.

Idag skulle jag då föra över bilder på datorn för att rensa i mobilen så jag kan ta kort igen. Men så ville jag inte föra över de som är från när Jolie föddes så jag tog bara över de från innan det. Så stod det "behåll eller radera bilder från iPhone" och jag trodde ju förstås det bara var de bilder jag förde över. Men självklart så försvann ALLA... Fast jag hade sån jäkla tur att de låg kvar i bildströmmen så jag kunde lägga över det i kameraalbumet igen. Phu!

Nu har vi gått 5 kilometern i lövhult. Jolie ska få ny blöja och pyjamas sen blir det sängen för henne. Blir nog inte så sen kväll för mamman heller..



Pluttan tränade nacke tidigare idag, mammas duktiga tjej! ❤️

Jolie önskar sig

Här är lite saker som Jolie önskar sig :) Hennes namnkalas närmar sig med stormsteg. Endel av er kanske redan har köpt present, men vissa kanske fortfarande klurara. Så här är några förslag! Som småning om kommer hon flytta in i sitt egna rum och då vill vi att det ska vara så fint och iordning som möjligt. Så är lite saker som jag alltid velat ha :)
 
♥ J O L I E i bokstäver att sätta på tex hennes dörr eller på en hylla :) gärna dessa bokstäver från filur.se , länken direkt till bokstäverna hittar du här!
 
 
♥ Boxar med stjärnor, 3 st för 179:- på Önskabutiken i Nässjö
♥ Fotoramar med collage. Finns lite överallt, de på bilden är från Village på A6
 
 
♥ Barbapapa-böker, 39, 49 och 59:-
♥ 365 godnattsagor 199:-   alla finns på Ica här i Nässjö
 
 
♥ Bebispulka :) finns på Toyhouse här i Nässjö
 
 
♥ Bebisgunga, vet jag inte exakt vart som finns.. Och den kommer ju inte användas fören i vår, så kanske är bättre som julklapp? :)
 
 
 
 
♥ Saker från JaBaDaBaDo :)
 
♥ Sen vill vi ha fotoalbum, gärna flera stycken och likadana.
 
♥ Kläder går alltid hem :) Hon kommer strax börja med stl 62, men att få stl 68 går också bra! Hittar ni inget går presentkort lika bra.
 
 
 
♥ Bitringar, Olika sorters leksaker som skramlar och prasslar, från 3-4 mån ålder.
 
 
 
♥ Badleksaker :) hon tycker det är jättekul att plaska i badet och snart kommer hon börja bada i badkaret då baljan kommer bli för liten.
 
♥ Presentkort på Ikea kanske, snart börjar hon med smakprover av mat och då behövs det ju lite barnbestick och tallrikar osv. Vi planerar även att köpa en liten garderob till henne därifrån.
 
Som sagt: detta är bara förslag, och har ni redan hittat något att köpa så är det helt okej :) Men listan står kvar och det kommer ju snart en jul oxå, hihi. 

2 hekto

Förra veckan jag vägde in mig visade vågen +2 hekto. Orsaken till det var att jag hade mens och då samlar man på sig extra mycket vätska. Inga sura miner för det! Men jag valde att inte skriva något om det då.

Idag vägde jag mig igen. Och sedan förra veckan då det visade 74.5 kg, visade det nu -1.2 kg! Känns riktigt gött! Så de där 2 hektona spelade inte så stor roll ;) 

Viktuppgång under graviditet: +24 kilo
Sista vägning innan förlossning: 94 kilo
Nuvarande vikt: 73.3 kilo
Delmål: 70 kilo

Viktminskning: -20.7 kilo
Kvar till delmål: 3.3 kilo

Inte mycket kvar utav graviditets kilorna nu!! Sen är det bara att ge gärnet med de andra 10 överflödiga kilorna. Men efter jul blir det förhoppningsvis lite mer träning och inte bara promenader. Kommer man inte så långt med i långa loppet.

Men hejja mig och alla andra där ute som kämpar med vikten!! 
RSS 2.0