Magen vecka 35

40 dagar kvar till BF. ♥ Vecka 35, idag 34+1
 
 
 
Den första bilden blev visst väldigt suddig. Men det växer och knakar, bristningarna blir bara fler o fler. Totalt 17 cm större har jag blivit runtom magen sedan vi fick + på testet. Naveln har även börjat puta ut. Fick hem en baddräkt idag som min syster skickat efter åt mig idag. I stl 48... Haha, och ja.. den satt som en smäck!! Så hoppas inte jag blir mycket större, och att den baddräkten töjer sig lite. Annars blir det tight ;) Har ingen direkt lust att skylta med magen i bikini på stranden. Så då döljer jag hellre den i en stor big-mama-baddräkt! Haha. Detta året kommer väl säkert vara första gången jag vill gå ner o doppa mig i vattnet. Eftersom jag redan är så fruktansvärt varm, och det är 1 månad kvar + lite till att gå o bära på denna mage..
 

Ny leksak

Som jag har berättat tidigare så har min skrivare gått sönder. Och jag som skriver ut väldigt mycket bilder osv, blir ganska så låst av att inte ha en fungerande skrivare. Men, envis som jag är så försökte jag skriva ut en sak igår, blev samma skit med färgerna och gjorde rengöringar återigen - men ingen förändring. Så det var bara att säga hejdå till min Canon Pixma MP550 och bege sig till Jönköping för o se om de hade något som intresserade mig.
 
Väl där så hittar vi två stycken som vi undrade lite över vad det var för skillnad, så tog det ett jäkla tag innan det kom någon nisse o kunde hjälpa oss. Sen kom det ju en, fast han hade egentligen hand om kameror, så han kunde ju knappt inte mer än vad vi kunde. Men i vilket fall så var skillnaden bara att den ena hade toutch skärm, och var förmodligen bara en lite nyare modell av just den. För båda hade precis samma upplösning på bilder osv. Så det blev den lite billigare, tillslut, och färgpatroner fick jag ju köpa då de jag har hemma inte fungerade till denna.
 
Hur som helst så hälsar vi Canon Pixma MG5450 välkommen hem till oss ;)
 
 
Testade den såklart igår och den blev helt klart godkänd! Färgerna var det inte ett dugg fel på som min tidigare. Så det känns skönt! Nu kan jag börja skriva ut foton till mina collage-ramar jag köpt in till vardagsrummet :)
 
Under tiden jag installerade skrivaren så upptäckte Andreas att jag hade tvättat klart alla kläder och lakan till bebis. Och då kunde han ju inte hålla sig, så vi bäddade bebis säng med nalle phu lakanen vi köpte i Ullared. Så himla sött!! Så nu får du gärna komma till världen så du kan gosa ner dig i din söta lilla säng :) hihi. Efterlängtade bebis ♥
 
 

Tankar och förberedelse

5 veckor återstår. Helt sjukt. 5 veckor av 40 totalt. Har som sagt tvättat alla bebis kläder, lakan o handdukar. Sorterat kläderna efter storlek.. Tänkt bädda sängen o lite idag. Dessutom är det hög tid att packa BB-väskan! Eftersom vi ska på semester så känner jag att jag vill ha det packat, och med oss, ifall det skulle bli tidigare när vi är iväg. Så barnstolsbasen ska installeras i bilen, väskorna packas och allt inför förlossningen ska förberedas.
 
Därför känns det galet nära! När vi tillochmed ska sätta in bilstolen i bilen, och liksom ha den där i vart vi än åker, då känns det nära. När jag verkligen ska gå igenom allt som ska med till förlossningen, till den stora dagen vi har väntat på i 9 månader. Nästa vecka är det 1 månad kvar. 1 månad. Andreas åker till Litauen med jobbet tis-tors nästa vecka, så tänkte jag skulle sova hos mina föräldrar då. Man vet ju aldrig om det händer då.. Veckan efter, alltså v28, på fredagen den 12 juli, ja då åker vi till Öland i 5 dagar, med ett avbryt för att åka hem till Dexters dop den 14. Då måste allt med! För tänk om bebis vill komma ut då?
 
Över lag känns det verkligen som att juli månad kommer att rusa förbi! För så fort mamma och pappa får semester, och så fort Andreas får semester, så kommer dagarna gå mycket fortare. Jag kommer inte bara gå här hemma dag ut och dag in som jag gör just nu. Utan då har jag sällskap, något att göra om dagarna. Och såklart när vi är på Öland så kommer det hjälpa till ännu mer. Jag hoppas på att det blir lite småtripper hit o dit också, men det brukar det ju bli. Men tror verkligen juli kommer gå fort, sen är vi i augusti.. Då kommer vår bebis! Då blir vi föräldrar. Vi blir en familj. Bebis kan komma i princip när som helst nu! Men när vi har kommit in i augusti är det verkligen på allvar! För i ungefär mitten på augusti har vi vår bebis i famnen, vare sig han/hon har velat komma ut av själv eller inte. Vilket jag hoppas på, är ju helt klart roligare att inte veta när, att det blir av sig självt. Än att få ett datum då det ska sättas igång..
 
Men det känns helt otroligt. Snart blir jag mamma. Snart får vi äntligen veta vem som gömmer sig där inne, vem som buffas och krånglas omkring. Åh gud så jag är nyfiken! Vad jag längtar tills du hamnar på bröstet på mig, tills jag får se dig för allra första gången! Även om förlossningen kan kännas lite skrämmande, så är jag inte rädd. Jag är mest förväntansfull, eftersom det kommer vara det mest otroliga jag kommer ha varit med om i hela mitt liv. Att föra ett barn till världen. Vårt barn. Som jag bärt på i 9 månader. Klart att jag är lite orolig för hur ont det kommer att göra, för det kommer man ju inte ifrån, och hur det kommer att starta..
 
Ja, det är mycket funderingar och jag skulle kunna sitta o skriva i flera timmar. Men ska inte trötta ut er ;) ni som ens väljer att läsa allt.. Kort sagt känns det helt otroligt att vara med om denna upplevelse, och att vi snart börjar vårt nya liv som familj. Underbar känsla! ♥

Vecka 35

Vips! Så var det en ny vecka. Känns som veckorna bara flyger förbi nu, samtidigt som det känns som en evighet kvar.. Konstigt hur hjärnan fungerar på så sett. 41 dagar kvar till BF idag. ♥
 
Bebisen:
Barnets totala längd är nu ca 45 cm och det väger ca 2,38 kg i början av veckan och ca 2,56 kg i slutet. Det centrala nervsystemet är snart helt klart och matsmältningsapparaten är nästan färdigutvecklad. Barnet fortsätter att lägga på sig vikt och fyller nu ut nästan hela livmodern. Barnet har inte mycket utrymme att röra på sig längre.
 
 
Mamma:
Broskbensfogarna i bäckenet mjukas upp p.g.a. östrogenet och ett hormon som heter relaxin, det kan göra att du får ont i ryggen eller bäckenet. Barnets tyngd får bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Om du är omföderska så börjar barnet nu lägga sig tillrätta med huvudet nedåt. Däremot händer det ibland att barnen hos omföderskor inte fixerar sig förrän du får värkar. Gå igenom ditt förlossningsbrev med din barnmorska och lägg det i din journalmapp.
 
Pappa:
Du och din partner kanske redan har påbörjat nedräkningen inför bebisens ankomst. Det är hög tid att börja förbereda sig på förlossningen. Det är viktigt att ni fungerar som ett team på förlossningen. Även om ni tycker er vara överens kan det vara givande och betryggande för er båda två att gå igenom era önskemål. Ju mer ni delar tankar och känslor inför den stundande förlossningen desto lättare kommer det är vara för dig att vara ett bra stöd. Är det första förlossningen du är med på kan det vara bra att prata med en närstående om dennes erfarenheter. Kanske kan du få en bredare bild av vad som komma skall och eventuellt också några goda råd inför den stora dagen?
 
 
Såhär känner jag:
Fogarna börjar bli väldigt roliga.. Allra helst på natten när jag ska byta ställning. Minsta lilla "fel" jag gör med benen så smäller det till och gör skitont. Smyger sig på smärta även när jag går, rör på mig över huvud taget, eller om jag sitter på en hård stol en längre stund. Vissa lägen när jag ska förflytta mig osv. Menmen, är väl bara tecken på att det förbereder sig. Känner mig ganska otymplig, får bara mer o mer problem med att böja mig ner, gör ont i hela magen i vissa lägen. Att tex ta sig ur badkaret är en hel historia.. Krävs en hel del armstyrka för det ;) och det vill till att man inte halkar. Är nu för tiden sjukt törstig om nätterna, helt hopplöst, för det resulterar såklart i fler toabesök. Nätterna överlag är ganska så eländiga. Måste vända på mig ofta för hittar aldrig en skön sovställning, och att vända sig är ingen smidig procidur. Bebis hickar varje dag, en del dagar är det lite lugnare där inne, nästan så att jag vill buffa extra på magen för o se om det finns liv därinne. Men en del dagar far det runt lite extra. Märks dock att det är trångt. 

Dagens sysslor

Idag hade jag svårt att somna om efter att ha varit ute med hundarna vid 6.30. Låg länge o funderade på bebis, hur det kommer att bli, vem det gömmer sig där inne osv. Så kom jag på att det nog är dags att börja tvätta alla kläder och lakan, handdukar osv. Funderade på om jag skulle gå upp direkt o börja med det, eftersom jag ändå hade svårt att somna om. Men när jag minst anade så hade jag somnat och vaknade upp vid halv 11, haha.
 
Men började med lite frukost och läsa lite bloggar. Gjorde räkningarna när jag väl satt här, så det blev gjort. Sen när jag väl började sortera bebis kläder och gå igenom alla lappar för vilka grader det skulle tvättas i och om de kunde torktumlas, (vilket jag nästan aldrig gör, bara slänger in tvätten o tvättar..) så upptäckte jag symbolen för torktumlare med 1 prick i. Och eftersom jag aldrig kollar så noga, bara om det får eller inte får tumlas. Så undrade jag ju såklart vad pricken menades. Sökte och konstaterade att det betydde att man får tumla, men på lägre värme. Då kom jag ju förståss till nästa problem. Min tumlare. Inte har jag funderat över vad alla program betyder? Utan bara slängt in och kört på Bomull Extra torrt. Underbart Sandra, hur ska du lösa detta? Vilket program ska du välja? Med hjälp av bruksanvisningen och 1 timmes tjöt med mamma så kom vi båda fram till att jag skulle köra på Lätt fuktigt + Skon och sen hänga tvätten därefter tills det blivit torrt. Jepp, så fick det bli.
 
Sikket krångel det blir när man tidigare inte direkt brytt sig och i princip kört allt i 60 grader och sen tumlat extra torrt. Men nu har jag en helt annan syn på hur bebisens kläder ska tvättas. Och jag tror nog allt jag har fått kläm på hur man faktiskt ska sortera tvätten nu. Så har lovat mig själv att sköta det där nu ;) haha. Kanske till och med ska börja stryka tvätten?? Njaa.. En sak i taget. Vi äger inte ens ett strykjärn, så det får kanske bli i framtiden.
 
 
Vid 16.30 idag var det dags att skriva på faderskapsintyg och gemensam vårdnad på Medborgarkontoret. Var väldigt smidigt och gick snabbt också. Kom in två till som skulle vara vittne för att allt gjordes rätt. Så nu är det klart :) Efter det åkte vi o hämtade hundarna och begav oss till mina föräldrar för lite käk. Köttfärslimpa bjöds det på - mums! Sen hamnade vi där tills nu.
 
Ska fortsätta tvätta imorgon. Ska dessutom gosa med Dexter imon :) 

Dollarstore

Följde med syster och Dexter till Dollarstore idag. Varje gång jag varit där så har jag inte varit på humör för att titta på vad de faktiskt har. Men idag så hittade jag ändå lite smått och gott som kan va bra att ha.
 
Bl.a lite bindor och sånt som går åt efter förlossningen. Duschtvål, tops och pads som är bra o ha. Sen hade de påslakan till bebis i samma märke som vi köpte i Ullared. Fanns några o välja på, kunde köpt, men tror det är roligare sen när man vet vad det blir :) Men bra o veta att de har till bra pris, så man slipper åka ända till Ullared för just det märket. Men däremot köpte jag en liten filt som jag tyckte va söt :)
 
Love me. Kiss me. Hug me.
 
Sen när hon släppte av mig så följde hon med upp på en snabb fika :) Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Andreas ringde o sa att han jobbade över 1-1,5 h idag. Tråkigt! Men får väl ta tag i disken och hitta något maträtt att laga.
 
Imorgon ska vi till medborgarkontoret och skriva på faderskapsintyg :) Känns bra att allt blir rätt så A står som pappa och att vi har gemensam vårdnad, eftersom vi inte är gifta. 

Magen vecka 34

Vecka 34, (33+4)
 
 

Midsommarhelgen

Ja då har ännu en helg sprungit förbi, och det är lika lite tid för att blogga tycker jag. Även om jag har appen på mobilen så känns det inte som det finns tillfälle för det ändå. Men ska försöka att bättra mig, och skriva lite oftare så det inte blir så jäkla långa inlägg när jag ska sumera vad jag gjort ;)
 
Midsommarafton spenderade vi hos mina föräldrar, där min morfar, farmor + man, och pappas mormor var. Mycket trevligt! Har längtat efter midsommar mat nu jättelänge, och gud så gott det var! Har fått lite smått cravings på poatits nu med, så det var extra gott ;) haha. Efterrätten bestod av en rabarber/jordgubb paj som farmor gjort - super god. Och förståss vanliga jordgubbar. På kvällen kom det lite folk till oss och festade lite. Lugnt och trevligt sådär :)
 
Midsommardagen var det lite tråkigt väder, så vi höll oss inne. Tog en väldigt lång sovmorgon. Andreas storebror fyllde år så vi firade med kladdkaka och sen spenderade nästan hela dagen med han och hans tjej. Tittade på Baksmällan 3 hemma, och sen på kvällen bestämde vi oss för att se på bio. Iron man 3 blev det, helt okej film! Jag själv har inte sett de första filmerna, förutom Avengers, men det var inte så svårt att hänga med ändå.
 
Idag blir det en lugn dag. A var uppe redan vid 9 och åkte till garaget, men jag tog en sovmorgon. Behövs när man vänder o vrider på sig hela nätterna, och dessutom får gå upp o kissa sådär 2-3 gånger per natt. Tänkte jag skulle fixa iordning lite midsommar mat snart, fick med mig massor av potatis av mamma hem :) både redan kokta som jag tänkte ha idag, och okokta så jag kan göra det fler gånger. Gott!
 
Tyvärr är jag så tråkig o inte har tagit en enda bild denna helgen. Så det får bli en random sommarbild tagen från google ;) bara för att liva upp inlägget lite! Ha annars en fortsätt bra helg!
 
 

Vecka 34

Vecka 34 (33+0) , 48 dagar kvar till BF. ♥
 
Bebisen:
Barnets totala längd är nu ca 44 cm och det väger ca 2,18 kg i början av veckan och ca 2,35 kg vid veckans slut. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Utrymmet minskar för varje dag och barnets rörelser blir större och långsammare. Den här veckan lägger sig en del barn tillrätta. Endel fixerar redan huvudet i bäckeningången. Ca 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen (sätesbjudning/fotbjudning). Man kan då försöka få fostret att vända sig rätt, en så kallad yttre vändning, som görs på förlossningen i v 37+0.
 
 
Mamma:
Vätska kan samlas i kroppen och du märker det t.ex. på att dina ringar kanske inte passar längre, dina händer och fötter kan svullna. Din blodvolym har ökat med ca 1 liter men från och med nu håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen. Bebisen börjar lägga sig tillrätta och inta den vanligaste läget dvs. med huvudet nedåt i bäckeningången. Det kan slita och dra i bäckenet och nedåt ljumskarna. Från det att du börjat känna barnets rörelser ska du känna liv i magen varje dag. Barnet utför både små och stora rörelser i magen. Du känner inte nödvändigtvis av när det suger på tummen eller gör små griprörelser med händerna men de flesta sparkar och andra större rörelser känns väl, speciellt under den senare delen av graviditeten. Av och till är det lugnt i magen, barnet har perioder av sömn många gånger under ett dygn. De flesta barn är aktiva på kvällen och många rör sig också mycket tidigt på morgonen. Det kan vara stor skillnad från barn till barn hur mycket och hur kraftigt barnet sparkar. Om du är bekymrad över att ditt barn rör sig mindre än vanligt ska du kontakta sjukvården direkt, dag som natt, speciellt om detta sker nära tiden för beräknad förlossning.
 
Pappa:
Nu är det inte många veckor kvar! Det kan kännas tungt för din partner eftersom kroppen förbereder sig på förlossningen vilket kan orsaka olika besvär. Ge henne massage så att hon får slappna av. Glöm dock inte bort dig själv. Unna dig någonting som Du tycker om t.ex. en god middag tillsammans med dina vänner.
 
 
Såhär känner jag:
Jag känner mer o mer mönster för när bebis är vaken eller sover. Vi har alltid en mysstund på kvällen när jag lagt mig, då bökas det runt och knuffas o buffas :) Otrolig känsla! Känns verkligen som man får kontakt med det lilla livet där inne. Det är mest stora rörelser nu, ibland när jag inte är beredd på dom så kan de kännas lite obehagliga. Ibland är det även lite mindre rörelser, inte lika ofta, men det är precis som den ligger o killar på "väggarna" där inne. Hickas gör det varje dag nu, det som jag inte känt innan. Känns lite jobbigt nu när jag varit sjuk och har fått sån helsike hosta, jag får ont i magen, som träningsvärk och kan bara tänka mig hur det skuttas omkring där inne.. Men som tur är tar det ingen skada på bebisen. Hoppas jag blir av med hostan snart bara! Annars så ser det väl inte så annorlunda ut. Ska bli spännande o se när den fixerar sig och hur det känns. Jag blir väldigt lätt helt orkeslös och utmattad, och bättre blir det inte av att det är varmt. Men inte ska man klaga på vädret! Haha

Magisk känsla ♥

Att ha ett litet liv inom sig, som växer och utvecklas för var dag, är nog det mest fantastiska jag varit med om! Även om jag längtar mer än någonsin till vår lilla bebis kommer, så måste man nog ta vara på alla de underbara saker med att vara gravid. För det är en helt otrolig upplevelse, och jag tror man lätt glömmer hur det var sen när bebis är här. Det är såklart inte alltid en dans på rosor, men de stunder när man känner att man verkligen får kontakt med det lilla livet där inne - det är magiskt. När man lägger handen på magen och de börjar bökas omkring. Om man buffar, så buffas det tillbaka. Igår kunde jag nästan få tag i denna lilla fot eller hand som trycktes upp mot min hand. När det hickas där inne, och man vet precis vart huvudet ligger vid det tillfället. När det plötsligt trycks ut en rumpa på sidan av magen. Att veta att för var dag så blir det lilla knytet större och större, och att den snart ska komma ut och möta världen. Jag är så otroligt lycklig för att jag har fått chansen att vara med om denna upplevelsen. Att skapa ett liv. Att få bära på ett barn. Snart kommer du till oss, och hela vår värld får en helt annan mening. Och jag tror just det, att livets mening, är att få barn. ♥
 
 
Idag är det 50 dagar kvar tills du kommer. Och vi längtar mer än någonsin! Älskade, älskade barn. ♥
 

Listan

Nu har jag fått 3 nya gissningar, på den 12, 13 och 18 augusti.
 
29 juli - Flicka (bl. farfar)
1 augusti -
2 augusti - Pojke
3 augusti -
4 augusti - Pojke
5 augusti - Pojke, Flicka
6 augusti - Pojke
7 augusti - Flicka
8 augusti -
9 augusti -
10 augusti - Pojke, Pojke (bl. farmor), Flicka (bl. farbror)
11 augusti - Pojke, Flicka
12 augusti - Flicka, Pojke
13 augusti - Flicka (bl. moster)
14 augusti - Flicka, Flicka, Flicka (Sofi)
15 augusti - Flicka (Andreas)
16 augusti - Flicka
17 augusti - Pojke
18 augusti - Flicka
19 augusti -
20 augusti - Flicka (Annie)
 
Pojke: 9st
Flicka: 14st

v. 33 (32+3)

Just denna dagen i graviditeten, 32+3 i vecka 33, är lite av en milstolpe för mig. Varför? Jo för att då föddes jag.
 
Den 16 november 1992, kl 10.28 kommer en liten, liten Sandra ut. Alldeles för tidigt. 1690g och 39cm lång.
 
Kort sagt: Det började med att vattnet gick på min mamma, och fick läggas in med drop för att förhindra att jag skulle komma så tidigt. De lyckades "hålla mig inne" i två veckor, sen kom jag med en väldans fart ;) på dag 32+3 i graviditeten. Så fort jag kom ut började pappa räkna fingrar och tår på mig, (haha och det stämde) innan de försvann iväg med mig för att läggas i kuvös. Sugteckninken hade jag inte riktigt fått kläm på så tidigt heller, så fick matas med sond genom näsan ett tag..
 
Men här är jag! Snart 21 år senare, fullt frisk och allting gick som det skulle. Jag hade bara väldigt bråttom till världen, och pytteliten som jag var så var de allra minsta blöjorna för stora. Ganska så fantastiskt egentligen! Nu är jag själv gravid och ska ha mitt första barn. Och det är klart att man har lite oro för att även jag ska föda för tidigt. Men varje graviditet är unik, och bara av att komma förbi denna dagen, och närma sig BF för var dag - gör ju helt klart att man blir lite lugnare för varje dag.
 
Så dagen till ära så bjuder jag på bilder från när jag var liten :)
 
 
 

Konstig känsla

Jag har nu i flera dagar känt av en konstig känsla. Jag blivit totalt slut av att bara röra på mig någon meter, då har det liksom dunkat i hela kroppen, hör mina egna hjärtslag och det är precis som om jag går in i en egen bubbla.. Tryck mot bröstet, så varit tungt att andas, och tjock i hela huvudet. Att gå en promenad på ca 5 min och sen upp för trapporna har gjort att jag behövt ligga ner flera timmar efteråt. Så har tyckt det varit himla konstigt! Är det såhär det ska vara i graviditeten i slutet?
 
Men.. Efter en dag på Mantorp med sambon igår, så kände jag bara hur allting blev värre. Men självklart höll jag god min då jag inte ville förstöra hans lycka. På hemvägen var det helt kaos och jag kände mig ärligt jättekonstig. Slocknade i sängen när vi kom hem, och kunde med säkerthet konstatera att detta inte bara kunde bero på graviditeten.
 
Mycket riktigt. Jag har blivit sjuk. Snorig, ont i halsen, öronen, huvudet. Tung och ont i kroppen. Kan ej avgöra om jag har haft feber, då jag varit dum nog o inte tagit den. Det värsta med att vara sjuk samtidigt som man är höggravid, det är nog otympligheten. Att ha ont i kroppen, och redan från början ha svårt att vända sig i sängen.. Dessutom att man bara kan livnära sig på Alvedon. Finns liksom inte så mycket som kan hjälpa, som man får ta.
 
Men får väl försöka se det på den ljusa sidan.. Bättre jag blir sjuk nu, innan förlossningen startar, då jag behöver all kraft jag kan få. Och dessutom innan bebis har kommit, så jag kan ta hand om honom/henne fullt ut!

Magen vecka 33

Såhär ser magen och jag ut idag, 32+1 för vecka 33.
 
 
 
Vem är du där inne som sparkas och bökas omkring? Vem är du där inne som skapar sådan längtan, sådan otrolig kärlek? Att det ens kan vara möjligt att älska någon så högt, utan att helt veta vem det är. Längtar så efter dig! Vem du än är! ♥
 

Vecka 33

Då har vi kommit till vecka 33 (32+0), det är 55 dagar kvar till BF och denna veckan är lite av en milstolpe för mig. Men det kommer jag att berätta mer om på söndag. Så håll er nyfikna lite till, ni som inte redan vet vad jag pratar om. Här kommer iallafall det som står för denna veckan:
 
Bebis:
Barnets totala längd är nu ca 43 cm och det väger ca 1,98 kg i början av veckan och ca 2,15 kg i veckans slut. Kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Fostervattnenmängden ökar inte längre utan är konstant. Hjärnan växer snabbt och barnets huvud ökar i storlek. Barnet fortsätter att röra sig. Du ska känna fosterrörelser varje dag, många gånger per dag.
 
 
Mamma:
Om ditt barn har lagt sig tillrätta kommer det kännas behagligare för dig, det blir lättare att andas och om du har haft magbesvär kan det försvinna nu. Du kommer att uppleva ett ökat tryck nedåt och du kan känna stickande eller pirrande känslor i bäckenet, en del kvinnor beskriver det som små elektriska stötar. Det är helt ofarligt. Dina aktiviteter påverkar barnet, när du äter, om du sitter, ligger eller går känner barnet av det. Även ljud från yttervärlden påverkar ditt barn. Lyssna gärna på avslappningsövningar. Ju mer avslappnad du är mellan dina förlossningsvärkar desto bättre kommer din livmoder att arbeta. Så det är bra att börja öva avslappning redan nu.
 
Pappa:
Nu har säkert både du och din partner stora förväntningar inför förlossningen och det är lätt att fokusera på detta eftersom det är en spännande tid ni tillmötes. Men det kan även vara värt att prata om tiden efter förlossningen. Läs gärna böcker och förbered er tillsammans på livet efter barnets födsel så att den första tiden blir så lätt och positiv som möjligt.
 
 
Såhär känner jag:
Det känns som jag har varit med om mycket "nya" saker i graviditeten nu de senaste dagarna. Har känt något större än bara armar och ben stryka sig mot "väggen", har känt bebisen har vänt på sig helt o hållet. Nästan sett med blåtta ögat att en liten fot har tryckts upp :) Har dessutom börjat känna av foglossning, mindre skön känsla.. Måste nästan varje dag vila efter vi har ätit middag för att hämta nya tag. Det tar på krafterna att laga mat, och ibland är det tillochmed jobbigt att ens äta. Fick känna av hicka för första gången igår, och det är en häftig känsla att veta att bebis har lagt sig med huvudet nedåt, men kan fortfarande böka omkring. I morse när jag skulle stiga upp, så vet jag inte om jag kände min första samandragning.. Kan inte sätta ord på om det var det eller inte, eller riktigt hur det kändes heller. Men skulle det bli så fler gånger, så är det nog förmodligen det. 
 

32 veckors-kontroll

Nu har jag varit hos barnmorskan och det gick bra även idag. Tog stick i fingret och blodtryck som vanligt och det såg bra ut. Mätte magen till 30 cm och då har jag växt 2 cm sedan förra gången för tre veckor sen. Hon lyssnade på bebisens hjärtljud och det slog i jämn takt som det alltid har gjort. Så skönt att få höra att allt står rätt till! Hon kände även vart huvudet låg, och mycket riktigt hade den lagt sig nedåt :) Bebis är fortfarande rörlig och kommer säkert att göra kullerbyttor ett tag till, men den börjar iallafall förbereda sig. Kände av hicka för första gången precis innan mamma kom o hämtade mig. Och då kändes det precis där hon visade huvudet låg. Så häftigt!
 
Här kommer tabellen som jag gjorde förra gången, och har skrivit dit alla värden från dagens koll.

Datum 13-dec 03-jan 22-mar 22-apr 20-maj 12-jun
Vecka 6 10 21 25 28 32
Vikt            
Symfys       25 28 30
Hb   119     115  
Blodsocker   5,3   6,5 4,8 5,6
Urin   0     0  
Blodtryck 133/85 118/64   131/74 135/60 123/74
Fosterläge           Huv. ner
Rörlig/fix            
Hjärtslag     153 152 150 156
 
 
Nästa gång är om 3 veckor, den 5 juli har jag fått tid. Då hade min vanliga bm semester, så får en annan den gången. Men gången därefter, efter två veckor, den 18 juli, så var hon tillbaka igen. Kommer att få tid varannan vecka efter nästa gång fram till BF. Sen får vi se om det blir någon mer tid efter, och ifall jag får tid för igångsättning. Även att det känns långt kvar, så är det ju inte så många gånger jag ska dit mer. Nästa gång var det dags för blodprov i armen igen, och gången därefter skulle vi gå igenom mitt förlossningsbrev.
 
Frågade även om faderskapsintyget som jag skrev att jag skulle fråga. Och då fick jag nummer till medborgarkontoret som man skulle ringa till och boka tid. Så får pappan skriva på bara :) Så det verkade inte så krångligt. 

Barnmorskan

Idag har jag tid hos barnmorskan igen. 32 veckors-kontroll. Antar att det är det vanliga med blodprov, blodtryck, mäta magen och lyssna på bebis hjärtljud. Tycker det är så mysigt o höra bebisens hjärta :) Vet inte om hon kommer kolla hur bebisen ligger idag, eller om det är senare. Vi får se helt enkelt! Kommer uppdatera tabellen med alla värden efter jag varit där. Måste fråga henne om hur det fungerar med faderskapsintyget. Hört att man måste skriva på vem som är pappan, gärna innan bebisen kommer, när man inte är gift. Är man gift så går det automatiskt vem som är pappan. Och vi vill ju inte att det ska bli fel :)
 
Mamma ska iallafall följa med mig dit idag. Kul med lite sällskap o inte behöva åka dit själv varenda gång. Dessutom så slipper jag köra själv. Är knappt så jag får plats bakom ratten, och det börjar bli ganska krångligt och otymligt att köra. Känns inte så tryggt heller, om man skulle behöva panikbromsa, eller om man helt enkelt krockar, så kommer ju ratten skada bebis massor :/ Så jag kör gärna inte mer än om jag måste.
 
 
Igår tog vi förresten en liten tripp till Eksjö och Prästängsbadet. Där köpte vi den berömda "Gameldags-glassen" som Andreas har pratat om så länge att jag måste testa. Däremot så kallades den för Tivolivåffla nu. Man får 3 stora kulor, sen mjukglass och topping över! Mums! Men jag måste dock säga att även jag, som är sån glassälskare, tyckte den var liiiite för stor. Men den gick ner efter mycket om o men ;) haha. Krävs ju en stor glass till en stor gravid bigmama!
 
Nu ska jag straxt  ta en sväng med hundarna så jag är klar vid 13.30 när mamma kommer o hämtar mig. Vi hörs senare!

Tack mamma

Igår kom min mamma till mig, uttråkad som jag är så uppskattas detta massor! Dessutom var hon supersnäll och putsade alla våra fönster åt mig, tack! Vi fikade lite och alla vovvarna roade sig på sitt sett. Sen beslöt jag mig för att följa med henne hem, så pojkarna fick busa ännu mer i trädgården. Och vad annars skulle jag göra resten av dagen?
 
Vi lagade lasange, hur länge som helst sen jag åt det! Och gott blev det med :) sen blev det bara slapp i soffan tills hon skulle åka till jobbet, och då åkte jag med henne hem igen.
 
 
Blir alltid lek o bus när Andreas kommer hem, och självklart är Diezel med på tokigheterna. Visst blev han tuff? ;) haha, sötnosen då! Han satt helt prick stilla.. Kvällen spenderades i soffan till filmen Wanted, A sa att han minsann kunde vara uppe länge, och vem var det som låg o snarkade i soffan sen? Stängde av filmen vid 23.30 och la oss istället. Har ju sett filmen så många gånger.
 
Idag känns det som det kommer bli en seg dag.. Som alla andra dagar när jag inte har något planerat. Usch, hur ska jag klara hela sommaren innan bebis kommer? Kommer klättra på väggarna..
 

Magen vecka 32

Här kommer bilder för vecka 32, tagna idag 31+4. Bjuder på den sista då jag tyckte det missvisades lite med en så vid tröja. Ser mest bara stor ut ;) Har fått mer bristningar nu, de som var ovanför naveln har sträckt sig ännu högre, och har kommer mer på sidorna. Så undrar hur det ska sluta..
 
 
 
Ni ser även mina snygga mamma-shorts jag köpte i fredags ;) Det är ju mudd på så man kan dra upp över magen, men när det är varmt så blir det alldeles för varmt att ha det över magen, även om det är galet skönt. har känt av att jag har fått nedsatt känsel i naveln och huden runt om. Antar att det är för huden sträcks så mycket. Känns nästan lite bortdomnat när man drar över området med fingrarna.
 
Det blir bara mer o mer krångligt att ta på sig kläder ;) Att böja sig ner är en konst, och att ta sig upp är ännu värre. Ta på sig strumpor själv kan jag helt glömma nu, och det börjar tryta på att ens kunna ta på mig tights själv. Shortsen går ännu bra, men trosor däremot är lite knepigare. Haha, tillslut måste jag väl ha hjälp med allt ;)
 
Igårkväll när vi la oss kände jag något jag aldrig känt innan. Undrar vad bebis höll på med där inne... För detta var inte någon fot eller hand, det kändes tydligt. Så antingen var det huvudet eller rumpan som liksom strök sig emot "väggen" på ena sidan. Kändes himla lustigt! Men den vände nog bara på sig, och det är ju mycket trängre där inne nu, så det är ju ganska självklart att det känns annorlunda mot de sparkar o slag jag är van vid. Har försökt att känna på magen vart huvudet o rumpan är, men kan inte utskilja det. Tänkte jag skulle fråga BM på onsdag :)

Långledig

Då var det söndag igen och vardagen för sambon börjar imon igen. För min del fortsätter gravidledigheten och känner redan att jag lätt blir rastlös när A jobbar. Men imorgon kommer mamma på besök med vovvarna :)

Det har varit väldigt skönt att ha haft A hemma sedan torsdags iaf. Torsdagen spenderade vi hos mamma och pappa, då en flick-hund var på besök och busade. Senare på kvällen grillade vi och åt färskpotatis, Gud så gott!

Fredagen höll vi till ute i solen hela dagen. A klippte sina föräldrars gräs och jag stekte ;) haha. Vi var även nere på stan en sväng och köpte ett sommartäcke till mig, har tidigare alltid haft vintertäcke året om men nu när jag är gravid så har jag blivit mycket varmare än vanligt! Hittade även ett par mammashorts och ett par "ballongbyxor", luftiga trekvarts byxor kanske man ska säga.

Gårdagen hade jag besök av underbara Dexter och min syster. Hon överraskade oss med frukost frallor och svenska jordgubbar! Mums! Sen stannade de hela dagen och jag fick mysa massor med Dexter :) på kvällen kom även D's pappa, så grillade vi allihopa. När de sen hade åkt hem så tog vi oss en tripp till jkpg, men rix fm festivalen hade redan slutat när vi kom fram. Så vi åkte hem och tittade på en film istället.

Så det har varit väldigt bra dagar! Och då hinns inte bloggen med riktigt på samma sett. Men det får ni ha överseende med ;)

Vecka 32

Bebis:
Barnets totala längd är nu ca 42 cm och det väger ca 1,79 kg i början av veckan och ca 1,95 kg vid veckans slut. Barnets alla fem sinnen fungerar. Barnet sover stor del av tiden, under de vakna perioderna tränar det på att andas, röra sig och öppna och stänga sina ögon. De inre organen förbereder sig inför den riktiga andningen.
 
 
Mamma:
Förvånas du av hur stor du mage kan bli? Din vikt ökar snabbare än någonsin nu. Vila så ofta du kan. Från vecka 32 kan du söka gravidpenning om du har ett fysiskt påfrestande jobb, prata med din barnmorska.
 
Pappa:
Tänk på att försäkra ert barn. Det finns flera företag som erbjuder gravidförsäkrning eller "vänta-barn-försäkring" som gäller under graviditeten, förlossningen och barnets första sex månader.
 
 
Såhär känner jag:
Det blir bara tygnre för var vecka.. Och det märks på vågen med! Har nu gått upp 15.7 kg sedan graviditetens start, får se hur mycket till det blir på dessa 8 veckor som kvarstår. Blir lätt trött i ryggen, vankar fram som en pingvin nu och så fort jag går lite fortare så gör det ont i magen. Gör ont när jag ska vända mig i sängen, då jag använder magmusklerna, och om jag ska resa på mig. Känner av tryck mot lugnorna ofta och det gör att det blir jobbigare att andas. Värmen ute gör även att jag ibland får hjärtklappning. Undrar seriöst hur jag ska klara av resten av sommaren innan bebis kommer. För varmare och större kommer jag ju bli. Blir väldigt lätt trött nu och vill gärna vila ofta. Har kommit på mig själv att järntabletterna är slut, så måset skaffa nya snarast! Bebis har blivit mer stillsam nu, men känner av buffar lite då o då och när den vänder på sig. Längtar jättemycket nu, samtidigt som jag vill njuta av det sista i graviditeten nu. Även om det väntas smärtsamma delar nu så är det ändå en otrolig upplevelse att vara gravid. Blir mer o mer nyfiken på förlossningen för var dag, men ändå lite smått nervös, även om den riktiga nervositeten inte har kommit ännu. Men ser verkligen fram emot det, och det kommer vara den lyckligaste dagen i mitt liv! ♥

Mys med systerson

Hade en mysig dag igår med min syster och hennes underbara Dexter! Hon ville ha lite bebisvakt under tiden hon färgade håret, ifall han skulle va ledsen så hade hon någon som kunde bära honom. Men jag höll väl honom en kvart kanske o sen slocknade han :) Sen sov han under hela tiden, så duktig han är! Vi hann tillochmed äta lunch och ta med honom ut på promenad med hundarna innan han vaknade helt. Men sen tyckte han det var dags med käk och efter det fick jag mysa igen :) Hihi. Han passade på och visa moster hur duktig han var i gymmet med, starka pojken! Att han redan blivit 1 månad, det är inte klokt. Påminner bara om hur nära vi kommer min förlossning. Snart har även jag en liten sötnos i famnen och Dexter får äntligen träffa sin kusin :)
 
Bild i repris!
 
Idag står det städning på schemat.. Usch har ingen lust. Men det måste göras! Skönt att sambon bara jobbar idag med sen är han långledig :) Imorgon ska vi busa med hundarna hos mamma & pappa, det kommer en flicka på besök, så ska bli kul o se hur mina pojkar reagerar! 

BF-listan

Tänkte jag skulle uppdatera BF - listan, har fått lite fler gissningar nu sedan sist. B.la 29 juli, 10 och 14 augusti.
 
29 juli - Flicka (bl. farfar)
1 augusti -
2 augusti - Pojke
3 augusti -
4 augusti - Pojke
5 augusti - Pojke, Flicka
6 augusti - Pojke
7 augusti - Flicka
8 augusti -
9 augusti -
10 augusti - Pojke, Pojke (bl. farmor), Flicka (bl. farbror)
11 augusti - Pojke, Flicka
12 augusti - Flicka
13 augusti -
14 augusti - Flicka, Flicka, Flicka (Sofi)
15 augusti - Flicka (Andreas)
16 augusti - Flicka
17 augusti - Pojke
18 augusti -
19 augusti -
20 augusti - Flicka (Annie)
 
Pojke: 8st
Flicka: 11st

Resten av helgen

Hade som sagt en väldigt bra fredag. Och tycker att resten av helgen rullade på väldigt bra med. Lördagen började vi med att spendera ute på sjön med pojkarna. A fick en aborre och en gädda, men de båda fick komma tillbaka till sina kompisar igen. Sedan åkte vi ut till mina föräldrar för lite fika och bus med vovvarna. Middagen fick vi serverade hos svärföräldrarna, köttgryta, mums! Kvällen var dock lite seg innan vi kom till skott för att göra något. Men det slutade med att tjöta lite med A's bröder och en till, sen köra dom till Björnholmen.
 
Söndagen stod det storstäd på schemat. Och då gick vi in för det och riktigt plockade undan och rensade ur saker som skulle slängas osv. La extra krut på bebisrummet, även om det var det rummet som var minst "stökigt". Men vi började lägga ner kläder och lakan i byrån, och andra saker som skulle ligga där. Packade upp allting så inget längre ligger i orginalkartonger. Pillade med vagnen, testade solskyddet, myggnätet och även regnstället till vagnen. Lite förberedelser på hur allt fungerar innan man ger sig ut med bebis och man står där inte vet hur man ska göra ;) haha. Dock så gjorde väl detta att vi längtar ännu mer! Det fattas ju bara bebis där nu!
 
Men vi fick väldigt mycket gjort, tycker jag. Ännu är det inte helt klart. Men vi får skylla oss själva när man inte håller undan hela tiden, utan låter det halvt gro igen.. Usch! Kvällen spenderade vi i soffan till filmen Ace Ventura och Cafe Bärs.
 
 
Storfiskaren Diezel får stå för helgens bild :)

Magen vecka 31

Bild för vecka 31, tagen idag 30+4
 

Bra dag!

Igår var en riktigt bra dag :) började dagen hos veterinären och som tur var så var det inget allvarligt, och Portly har ju fått medicin så det ska bli bra nu.

När jag kom hem så dröjde det inte länge tills sötisen Dexter och mamma E kom på besök! Jätteroligt! Myste massor och han fick visa vilken snygging till modell han är :) så duktig och blev jättebra bilder! Tror nog det var Dexter som var en toppen modell, även om fotografen (jag) är ganska så skillad oxå ;) haha. Fick låna kusinens bebissäng en stund, och invigde skötbordet med, hoppas inte min lilla bebis i magen tyckte det gjorde något :)

De var stannade i säkert 3 timmar och vi hann även knåpa ihop lite idéer till dopinbjudan. När de sen åkt var det bara o ge sig på maten! Färsfrestelse stod på menyn, även det en rätt jag aldrig gjort tidigare. Så ställde mig och skalade 10 jäkla potatisar, fick redan då ta paus efter ett tag. Blev så himla trött i ryggen och varmt i hela lägenheten var det med. När jag sedan skalat klart så skulle de strimlas, vilket jag stod o skar för hand! Usch, ännu mer pauser behövdes. Sen bryna köttfärsen, blanda ihop såsen o slänga ihop allt i en form.

Tog lång tid o laga maten! Sen uppe på det skulle den gräddas i 45 min. Som tur var hann Andreas komma hem precis när jag ställde in den. Så han tog över och plockade undan o städade åt mig så fick jag lägga mig o vila en stund. Och oj så skönt det var! Underbar man jag har :) frestelsen var helt okej, men smakade lite för mycket senap för min smak. Men går ju ha i mindre nästa gång.

Kvällen spenderades sedan i soffan med popcorn och film. Så var en väldigt bra dag igår! :)

RSS 2.0