Det var då fan!

I brist av något att göra så gick jag nyss in i bebisrummet och pillade lite med sakerna, som jag brukar göra och längta mig bort. Så fick jag syn på förpackningen med febertermometern som vi köpte i Ullared - och det slog mig att jag aldrig tagit ut den ur förpackningen och tittat på den.

Så jag öppnade och till min stora förvåning så är den helt tom!! Det enda jag fann var fodralet som det skulle ligga i! Hur i helvete dum får man vara o sno en febertermometer ur förpackningen?!? Och varför kollade vi inte det när vi kom hem direkt? Visst, självklart litar man ju på att det man köpt ligger i kartongen! Men vi hade kanske kunnat göra något åt det snabbare. Nu är det nog försent..

Fy fan för detta!! 349kr åt helvete.. Vidriga människor som ens tänker tanken att sno saker! Hoppas jag hinner bli lite glad innan vår dejt ikväll, just nu är jag rätt förbannad.

Dejt med älskling

Eftersom det är Valborg idag och A är ledig imorgon. Så tänkte vi att vi skulle lyxa till vardagen lite. Inte supa som alla andra ungdomar kommer göra idag ;) Utan vi tänkte spendera kvällen i Jönköping, vi har bokat bord på Jensens och efteråt blir det bio :) Så det blir en liten dejt!
 
Tänkte vi skulle se Du gör mig galen, de senaste gångerna vi varit på bio så har det blivit action-filmer. Så tänkte vi kunde se något roligt denna gången. Här är en trailer:
 
 
 
"Pat, en före detta lärare har precis kommit ut från psykriatiska anstalten där han suttit efter att ha försökt slå ihjäl sin frus älskare. Nu tvingas han flytta hem till sina föräldrar och gör allt han kan för återförenas med sin ex-fru. På en brokig väg dit möter han mystiska Tiffany som har en hel del egna problem."
 
Så vovvarna ska vara hos mina föräldrar ikväll, men sina kompisar. Så de är nog inte ledsna över att vara utan oss en kväll ;) Men känner nog att jag måste äta något snart, innan, eftersom vi bokade bord till kl 19 och jag har inte ätit något mer än några mackor till frukost idag. Magen börjar ropa efter något.
 
Men snart kommer A hem, och det är väl bäst att göra sig lite fin när man ska på dejt :) hihi

100 dagar kvar!

Helt otroligt! Det är 100 dagar kvar till BF, tills vår bebis kommer till världen. Imorgon är vi nere på två-siffrigt, det känns knappt verkligt! Jag hoppas tiden kommer gå fort! Men det kommer den förmodligen, för stunden känns det som tiden står stilla, men egentligen så bara rusar den iväg och när man väl kommit till målet så undrar man vart tiden egentligen tog vägen?

Dagen har jag spenderat hos mamma så vovvarna har fått busa av sig. Tusan va blåsigt det har varit idag! Usch det gillar vi inte. När vi var ute på promenad tidigare så kom det såklart en regnskur med. Hoppas på mer sol och värme snart!

Kvällen består nog av att sega i soffan. Så kvällarna brukar se ut nu för tiden..

Magen vecka 26

Här kommer en bild för vecka 26, idag 25+2.
 
 
Blev kanske lite dålig bild.. Men det syns iallafall ;)

Bebisrummet

Det börjar verkligen likna ett bebisrum nu! Åh det är så mysigt att bara vara där inne! Pilla med alla saker och bara längta! Sa i förra inlägget att vi varit på Ikea idag och köpt spjälsängen och skötbordet. Och jag kunde ju inte låta bli att bygga ihop det direkt. När A kom hem hade jag redan gjort spjälsängen och hade bara lite kvar av skötbordet, så då hjälpte han mig med det sista.
 
Sedan la jag bara i madrass, täcke o kudde och satte hastigt dit spjälsskyddet. Och på skötbordet la jag dit skötbädden och lite saker i hyllorna som tex badbalja osv. Bara för att liksom :) Tyckte det var tråkigt att bara ställa in möblerna, så ville fixa lite med det iaf. Även om det kanske känns lite tidigt.
 
 
 
 
Sen tyckte även A att det var så kul o pyssla med bebis saker, så vi satte ihop sängmobilen lite provisoriskt :) Har dock inte till hundra bestämt oss för om det ska vara möblerat såhär eller inte. Jag ska få plats med en fåtölj med, så förmodligen kommer fåtöljen stå där skötbordet står nu, och skötbordet kommer stå precis som det gör nu fast mittemot där den står nu. På andra sidan av fönstret som ni ser på bilden med.. Aa det blir väl mer bilder på rummet framöver när vi har fått iordning på allting. Är ju sådär 3 månader kvar ungefär :)
 
Längtar så otroligt efter dig! Tiden får väldigt gärna gå liiiite fortare nu! ♥ Jag fick iallafall brev från försäkringskassan igår om att min graviditetspenning var beviljad, äntligen. Så nu arbetar jag samanlagt 7 nätter till, och den sista natten är den 26 maj, sen är jag ledig! Helt underbart. Då ska jag njuta till tusen!

Nytt till bebis

Gick upp tidigt idag och fixa iordning lite frukost, lyxade till det med värmda baugetter idag :) Sen bar det av mot Jönköping och Ikea, med stopp hos mamma och pappa för att lämna hundarna innan. Idag stod det spjälsäng, madrass osv och skötbord på shoppinglistan! Kommer att lägga upp bilder på det sen när jag har byggt klart allt. Inte säkert att jag orkar göra allting själv idag. Får se. Är ju så himla kul annars!
 
Men efter ikea så kunde jag inte låta bli att gå in på A6 och kolla på lite bebiskläder :) Men det var så himla varmt där inne så var bara inne på Lindex och HM. Tyckte inte Lindex hade så roliga kläder, så det blev lite på HM istället. Haha, skulle kunna köpa massor men A hindrade mig ;) Detta blev det iallafall:
 
Ett set med smurfarna bestående av mössa, byxor, body och kortärmad pyjamas.
 
 
Och ett set med en söt liten body med sköldpadda, byxor och mössa.
 
 
Gillar när det är set man kan köpa. Då får man lite mer på köpet än om man skulle köpa tex body och byxa för sig. Sen är det ju lite sött när man kan matcha lite :) Allt detta är i stl 50. När vi var i Ullared så köpte vi bara i stl 56. Men jag kände att vi skulle behöva något i stl 50 med ifall bebis är liten. Sen kommer vi ju säkerligen få mycket mer sen när vi vet vad det är för kön :) Skulle som sagt kunna köpa på mig massor! Men får nöja mig lite.. För stunden iallafall! Haha
 
Nu ska jag ge mig på o börja bygga spjälsäng och skötbord!

Lönedag

Va konstigt egentligen att man alltid bli glad den dagen lönen kommer in? Det kan väl inte stämma? ;) Haha, skönt att jag fick lite bättre lön än de två senaste månaderna iallafall. Det gör jättemycket!
 
Har suttit och gjort klart alla räkningar, lika bra så man har det gjort och slipper tänka mer på det. Det måste ju göras.. Nu ska jag ställa mig och steka lite potatis som blev över sen igår och värma köttgrytan. Efter det blir det väl att krypa ner i sängen för inatt vaknas det jobbnatt!
 
Och när den är över är det äntligen helg och då bär det äntligen av till IKEA! Haha så jag har längtat! Ska bli så kul att få bygga ihop de sista möblerna och börja inreda i bebis rum på riktigt. Kanske känns lite tidigt då bebis inte kommer fören i augusti, men jag tror det kommer gå fortare än vad man tror! Jag jobbar bara sådär 8 nätter till, sen går jag hem :) Och den tiden är ju till att bara njuta och förbereda sig. Ska bli så skönt om jag får vara så ärlig.. Hoppas bara att det blir härligt väder under tiden så jag får njuta av sommaren till fullo!
 
Men om vi inte hörs något inatt så hörs vi nog mer imorgon eller i helgen! Ha det så bra!

Vecka 26

Bebis:
Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 900g. Barnet kan andas in och ut. Ögonen är färdigbildade. Barnet reagerar med högra puls när det hör ljud. Studier visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.
 
 
Mamma:
Kom ihåg att smörja in magen och brösten med olja eller lotion för att förhindra graviditetsstrimmor. Blodcirkulationen tar hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen vilket för att ditt hjärta och dina njurar jobbar extra hårt. Det är dags att boka in dig/er på mödravårdscentralens föräldrautbildning om ni inte redan har gjort det.
 
Pappa:
Tänk på att regelbunden motion är bra för både dig, den blivande mamman och barnet. Föreslå gärna att ni går ut på en promenad tillsammans eller någon annan fysisk aktivitet som inte är allt för krävande.
 
 
Såhär känner jag:
Har inte hänt så mycket annorlunda mot förra veckan. Jag njuter och mår bra! Värken under högra bröstet / revbenet kommer nästan så fort jag sitter en längre stund, men det är ändå hanterbart. Har märkt av att det börjar bli mer bökigt att vända sig från en sida till den andra i sängen. Och det kommer ju såklart bli värre! Annars så är det inte mycket mer nytt mer än att min högra hand somnar jättelätt om jag har legat på den.
 
Föreläsningen igår var suverän! Det var spännande och de som höll i det var väldigt duktiga. Även om jag som kvinna är lite påläst överlag, så lärde jag mig ändå en hel del! Och det känns verkligen som det var en väldigt bra förberedelse. Även A tyckte det var roligt och givande, han sa att han hade lärt sig jättemycket och var väldigt positiv efteråt. Nu längtar vi bara ännu mer! ♥

Gravidlista

Halsbränna: Känt kanske max 3 gånger nu det senaste, inget som stör än.
Ryggbesvär: Haft väldiga besvär när jag arbetade kvällar, men blivit bättre nu när jag slipper tunga lyft. Kan bli väldigt trött i ryggen i slutet av dagarna.
Bäckenbesvär: Kan känna av i blygdbenet när jag har gått en längre promenad. Annars inget än.
Muskel eller vadkramp: Är nära till kramp i vaderna när jag sträcker på benen på natten.
Åderbrock: Nej.
Hemorojder: Nej.
Nästäppa: Haft från och till sedan start.
Urinvägsinfektion: Nej.
Känsligt tandkött: Lite.
Bättre hår: Nej!
Bättre hy: Nej!
Illamående: Lyckats hålla mig ifrån det.
Ömma bröst: Väldigt känsliga i början.
Viktökning: Hittills ca 10 kg.
Trötthet: Väldigt jobbigt ett tag. Blev bättre efter jag började med järntabletter.
Upp & ned humör: Gråter lättare, skrattar mer.
Bristningar på mage: Ja lite under naveln.
Bristningar på bröst: Inte vad jag har sett.
Putande navel: Nej.
Svullnader: Märkt av lite, så har tagit av förlovningsringen och hängt i halsbandet istället. För att inte riskera att inte få av den senare.
Yrsel: När jag ligger på rygg eller reser mig hastigt.
Förhöjd kroppstemperatur/svettningar: JA! Tror bebis har pappa A's varma blod.
Blodbrist/järnbrist: Äter järntabeletter.
Sammandragningar: Inte ännu.
Sömnproblem: När jag ska sova innan och efter jobbnatt. Annars inte mer än att man behöver kissa oftare på nätterna.
Konstigt matbehov: Inget jag har känt att jag måste ha, men varit mer sugen på paj, vitlöksbröd och choklad än vanligt.

Hur tänkte de där?

En sak jag har tänkt på många gånger. Varför i hela friden är det 250 ml schampo, men bara 200 ml balsam? När balsamet alltid tar slut före schampot? Det borde vara tvärtom! Iallfall lika mycket.. SÅ hur tänkte ni där, head&shoulders?..
 
Hur som helst så hade jag en ganska så jobbig natt. Hade jättesvårt att somna, och från typ 22 till 00 så var jag uppe o kissade 3 gånger tror jag. När jag väl somnade så vaknade jag straxt därefter. Och så har det väl varit hela natten. Dessutom så är det genast mycket svårare att byta från en sida till den andra, för på rygg är det ju inte bra att sova på, och magen går inte som jag helst vill sova på. Så är riktigt svårt att hitta en skön sovställning. Sen vill jag gärna ha täcke mellan knäna när jag sover på sidan, och så måste jag liksom "bulla upp" med täcke under magen osv. Men när jag skulle lyfta ena benet inatt och lägga imellan täcke så högg det till rejält i typ ljumsken (svårt att förklara exakt vart), och därefter började bebis att buffas på blåsan igen och det var dags att ge sig upp o kissa igen. Antar att det är ligamenten som sträcks och det gör mer ont i olika rörelser. Har tidigare känt detta hugg när jag hostat hårt eller nyst och det ska inte vara något farligt.
 
Så känner mig lite slö idag. Nu ska jag snart ställa mig och skala potatis och förbereda maten för idag. Måste äta direkt när A kommer hem så vi hinner ge hundarna mat och kissa dom innan vi ska vara i Eksjö vid 18. Måste förresten ta reda på vart Aulan på sjukhuset är, så vi vet vart vi ska ta vägen..

Bra dag

Då börjar denna dagen lida mot sitt slut, inte riktigt kanske. Men nu blir det väl bara soffsittande tills man ska krypa ner under täcket. Det har varit en väldigt bra dag idag! Började med att städa och plocka lite här hemma. Sedan bar det av och hämta Eleonor för att gå på personalmöte vid 14. Där sas det väl inte mycket mer än vad det brukar, det gamla vanliga liksom.
 
Efteråt så stannade vi kvar och pratade lite om alla mina papper som har med min graviditet att göra. De hade tex skrivit klart kompletteringen till f-kassan ang gravidpenningen. Så det var bra jag fick tillbaka den så jag kan skicka det innan 1 maj som de ville. Dessutom som fick jag en nyare "mapp" om information om föräldraledighet osv. Var visst lite lappar som de hade förnyat oså. Sen så konstaterade vi att vi hade skrivit fel datum på min tjänstledighet. Så den har jag skrivit om och ska lämna in ikväll tänkte jag. Nu ska det nog bli rätt! Lapparna om lönen var inte klara ännu, men det har de nog fixat snart.
 
När vi var klara där så åkte vi o hämtade mat på cactus, eller jag gjorde det, E envisades om att inte äta ;) haha. Så åkte vi hem till mig och fördrev tiden lite innan det var dags att fara till nästa sak. Nämligen teckenkurs vid 17. Mycket roligt och givande om jag får säga mitt! Även om ingen av oss hade direkt "övat" sedan sist, så satt det ju ändå kvar och man kom faktiskt ihåg mer än vad man trott. Tycker även det blir lättare för varje gång. 
 
 
Imorgon är det dags för Föreläsning om BB-tiden, förlossning och amning. Tur att min kära sambo inte skulle på utbildning i Stockholm denna veckan så även han kan följa med på det :) Tror det är nyttigt även för den blivande pappan att vara med på allt som är förberedande inför förlossning och allt därtill! Jag tror det kommer bli väldigt intressant!

Coookies

Igår fick jag ett ryck och ville testa på att baka något som jag aldrig gjort innan. Och då slog det mig att jag kunde testa cookies :) Så jag letade upp ett recept på internet och åkte o handlade ingredienserna jag inte redan hade hemma. Tur var väl att vi skulle handla annat oxå annars hade väl inte mannen min gått med på det, haha. Men sen när vi var hemma så satte jag igång direkt!
 
Dock så blev jag nästan direkt besviken då jag upptäckte att de inte alls skulle bli som på bilden i receptet jag hade valt. Så himla dåligt tycker jag!!! På bilden så var det rektangulära mörkbruna cookies, och sen när jag väl bakade så insåg jag att dessa kommer inte alls bli mörka. Och i slutet av receptet så stod det att man skulle göra det till bollar och platta ut, alltså så de blev runda. Det stämde ju inte alls ihop med bilden!
 
Men hur som helst så körde jag på, det kan ju inte bli annat än äckliga och då är det bara o testa ett annat recpet nästa gång. Gjorde som det stod i receptet och rullade golfboll-stora bollar och plattade ut. Och jösses vad stora de blev inne i ugnen!! Haha, blev riktiga monster kakor!
 
 
Sen tycker jag det alltid är lite svårt när man gör något nytt, att veta hur länge man ska ha inne det i ugnen. I recpetet stod det 8-10 min, det står ju aldrig exakt tid eftersom det alltid är olika från ugn till ugn. Så jag satte klockan på 8 till en början, men då kändes de väldigt kletiga. Så jag hade inne dom i 10 min, men vågade inte riktigt ha inne dom längre efterdom då kanske de inte alls blev bra? Jag visste ju inte heller hur de skulle bli när de svalnade. Så körde den andra plåten på 10 min direkt.
 
Och hur blev dom då? Jo faktiskt helt okej för att vara första gången!! Dock hade jag nog faktiskt kunnat ha inne dom liiite längre, för de var liksom knapriga ute i kanterna, och sen lite mjukare i mitten. Men det var absolut inget fel på smaken :) ! Så jag känner mig nöjd.
 
Dagen ska spenderas med finaste Elliz ♥ ska på både personal-möte och sen teckenkurs ikväll. Så ska spendera tiden imellan tillsammans :) Alltid lika trevligt! Men nu ska jag klä på mig lite, se till o få i mig lite frukost sen göra lite nytta genom att städa och plocka med disken jag lämnade efter bakandet igår.

25 veckors-kontroll

Kom precis hem från att ha varit hos barnmorskan. Idag blev det blodprov ur armen, mäta magen och lyssna på bebis hjärtljud :) Så underbart att höra att allt är som det ska och tickar på bra där inne! ♥ Var första gången hon mätte magen och även det såg bra ut. Blodsvaren får jag väl veta nästa gång tror jag, var visst blodgrupp och något mer de skulle kolla. Men tänkte jag skulle skriva ut hur mina värden ser ut hittils. Kanske inte är det roligaste för er, men är lite roligt för mig själv att kolla tillbaka till senare.
 
13 december
Vecka: 6
Blodtryck: 133/85
 
3 januari
Vecka: 10
Hb: 119
Blodsocker: 5.3
Urin: 0/0
Blodtryck: 118/64
 
22 mars
Vecka: 21
Hjärtslag: 153
 
22 april (idag)
Vecka: 25
SF-mått: 25 cm
Blodsocker: 6.5
Blodtryck: 131/74
Hjärtslag: 152
 
Skrev bara upp det som togs varje gång. Kände att det skulle bli väldigt långt om jag skulle skriva med varje kollumn med ett - på det som inte togs. Men är ju som sagt mer not till mig själv som jag ska kunna titta tillbaka till. Vikten har tagits varje gång, men det är inget jag känner att jag vill dela med mig av. Utan vikten kommer jag gå in mycket mer på efter förlossningen och viktnedgången börjar. Finns ingen meningen med att avslöja min vikt just nu. Det jag kan säga är att jag har gått upp ca 10kg sedan jag fick + på gravtestet. Och det kommer säkert bli mycket mer. Men så är det ju när man är gravid! Allt och mycket mer ska ner när bebis har kommit ut! :)
 
Här näst är det föreläsning om BB-tiden, förlossning och amning i Eksjö sjukhus Aula på onsdag, 24 april. Efter det så är det besök hos BM den 20 maj och en föräldraträff den 21 maj. Då ska vi prata om föreläsningen, om amning och tiden efter och föräldraskap. Tror det kommer bli intressant! :)
 

Svarta lilla galning

 
Min fina älskade lilla svarta galning ♥

Magen vecka 25

Tänkte jag skulle ta kort för magen denna veckan idag, men så såg jag att jag redan hade tagit bild i fredags. Första bilden som kommer vara med bar mage.. Vet inte riktigt vad jag känner om det. Men jag vet ju att jag kommer ta sådana bilder senare i graviditeten, så någon gång kanske måste vara den första. Dock så kommer det nog inte vara varje vecka jag gör det.
 
Hur som helst så togs denna bilden för vecka 25 i fredags då det var 24+1.
 
 
Har fått synliga bristningar under naveln, som ni ser lite skymt av på denna bilden. Sen ser det ut som det börjar smyga sig fram några på höften oxå. Men det är ju min lilla bebis som skapar dom, så det är inget att vara putt över ;) De blir ju ljusa sen när magen går ihop igen. 
 
Idag är det dags för 25 veckors-kontroll hos barnmorskan. Ska dit vid 14 så kommer nog att uppdatera senare om hur det gick :)

Då var det dags igen..

Ja, nu har det gått 3 veckor sedan sist och det är förståss jobbhelg jag pratar om. Dubbelnatt på gång igen. Lite orolig för hur det kommer gå. Dubbelnätter är inget roligt alls när man är gravid och tröttare än vanligt. Usch! Dessutom ska vi till Sandsjöbaden och äta imorgon för att svärfar fyller 50.. Så lite sömn ja, det är inte bra. Men är bara denna helgen och troligtvis bara 1 helg kvar innan jag går hem. Tveksam om jag klarar den allra sista.. Men vi får se. Den som gillar att vara vaken på natten och vill underhålla mig i helgen får mer än gärna göra det!
 
Hur som helst så ska jag nog börjar laga mat straxt. För efter det blir det väl att spendera resten av dagen/kvällen i sängen. Lapa sömn är det enda man kan göra för att förbereda sig inför natt. Och är mycket viktigare nu. Jaja. Dagens meny består av potatisgratäng och kassler. Ganska smidigt om jag får säga mitt!
 
Just det! Igår fick jag papper från försäkringskassan om min ansökan till gravidpenning. Och självklart ska de krångla! Nu vill de ha mer uppgifter om varför jag inte kan omplaceras under den tiden. Men vad tänkte jag egentligen när jag trodde att det skulle bli godkänt utan krångel? Sen hade jag ingen bil igår, så kunde inte åka ner till Lotsen och lämna papprena direkt. Så jag skrev en söt liten lapp och lämna in i deras brevlåda på kvällen. Så hoppas att de har sett det idag! I samma veva fick jag brevet om föräldrapenningen, och då måste ju återigen lönen skrivas in, så Lotsen skulle ju ändå behöva få in papprena. Hoppas det går smidigt denna gången! Men hur som helst har jag fått godkänt från Lotsen att bli tjänstledig (föräldraledig) från och med 3 juni, så även om jag inte får penningen godkänt, så tänker jag nog banne mig gå hem ändå! Pengar är inte allt..
 
 
Mina älsklingar får stå för bilen idag. Igår så la de sig och sov tillsammans i hundsängen :) lycka att se att de kommer överens så bra!
 
Hoppas helgen går fort.. Nästa vecka händer det iallafall lite roliga saker :) Måndag besök hos barnmorskan igen, tisdag personal-möte och tecken-kurs, onsdag föräldraträff/föreläsning i Eksjö. Sen till helgen så blir det äntligen shopping på ikea till bebis!

Vecka 25

Då har vi kommit in i vecka 25, (24+0) och det återstår bara 15 veckor, 111 dagar. Helt otroligt!
 
Bebis:
Barnet kan ligga så att det trycker på blåsan vilket gör att du måste gå på toaletten ofta. Ditt barn är nu ca 22 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 800g. Navelsträngen är tjock och elastisk, den innehåller två artärer och en ven. För att förhindra att blodkärlen trasslar ihop sig så ligger de inbäddade i en geléaktig massa. Barnets permanenta tänder bildas och kommer fram när barnet tappar sina mjölktänder i sexårsåldern.
 
 
Mamma:
Du känner av tygnden allteftersom magen växer. Ont i ryggen, kramp i benen och tryck mot bäckenbotten är inget ovanligt. Du kan avhjälpa det med stretchövningar.
 
Pappa:
Om du lägger örat mot din parners mage kan du kanske höra fostrets hjärtljud som slår betydligt snabbare än mammans hjärta. Det kan ta tid att hitta rätt position men ha tålamod.
 
 
Såhär känner jag:
Jag får ont i revbenen, mest på högra sidan, när jag har suttit länge i ett visst läge. Men än så länge är smärtan helt okej, så hoppas inte att det blir mycket värre än såhär. Tycker ryggen har varit väldigt snäll mot mig sedan jag slutade jobba kvällspassen, därav jag kom undan alla lyft. Så det känns jätteskönt! Jag måste förståss tänka på vad jag gör och om jag lyfter något. Det har börjat bli väldigt livligt där inne! ♥ Och bebis busar alltid med mig när jag har vaknat på morgonen. Bökas och sparkas som attan, men så fort jag lyfter på täcket för att se om det syns på utsidan - ja då slutar den! Haha, så tycker väl det är mysigare att böka runt under täcket. Känner skillnad på spark och slag nu, sparkarna är mycket hårdare än när den puffas med händerna. Vill mig tro ha känt när bebis har gjort kullerbytta där inne med ;) Längtar så otroligt tills du kommer!

Krångel!

Ja herregud vilket krångel det kan vara med bilar då! I detta fallet dessa jäkla däck! I måndags kom äntligen det sista däcket av fyra som vi beställde förra veckan. Så då var vi o lämnade dom och mina sommarfälgar hos en som skulle kränga åt oss. Tanken var då att han skulle bli klar igår så vi kunde byta från vinter till sommardäck. Men så säger han att han inte hade ett visst verktyg som gjorde så man inte repar fälgen, och han tyckte att jag hade för fina fälgar för att riskera det.. Så då fick vi tillbaka alla däcken igår.
 
Ja då var det bara för A att åka till en däckfirma idag.. Väl när han var där så träffade han två av våra grannar på denna huslängan, och båda två skrattar och säger att vi inte får kränga på de nya däcken? Ja då menar dom att mina nuvarande däck är fullt lagliga och går åtminstonde denna säsongen oxå! Haha, vilken fail av oss att inte tänka på hur mycket det var kvar på däcken. Eller ja, det var min pappa som sa att jag behövde nya däck, men inte heller han tänkte på HUR mycket det var kvar. Så nu slapp vi den kostnaden på att kränga däck, och dessutom har sprillans nya däck när vi väl har kört slut på nuvarande däck. Jisses!
 
 
Och efter promenaden med vovvarna idag, så var det minsann inga av dom som ville in! Jag som hade trotsat gravidkämporna och gått lite längre än vanligt idag bara för det var så himla skönt väder. Men det räckte visst inte tyckte Portly och bara la sig ner och skulle gosa med marken istället! Haha, söta de är! Känner verkligen hur guld värt det är att ha balkong ! När man inte har någon trädgård iallafall. Men eftersom vi ska byta däck idag så gör vi det hos mamma så pojkarna får busa med kompisarna ute på deras trädgård. Det bara älskar dom!
 

En tredjedel kvar!

Insåg nu att det har gått 60.0% av min graviditet! Det innebär att det bara är en tredjedel kvar!! Helt galet! Imorgon går jag in i vecka 25 och då är det bara 15 veckor kvar. Har en känsla av att det kommer gå fort nu :)

Kvar på listan till bebis

Måste ärligt säga att det är rikitgt skönt att det är plussgrader, men kunde ju varit lite roligare om solen kunde titta fram oxå! Blir så himla uttråkad när det är så grått och trist.. Igår var vi o lämnade mina fälgar till en A känner för att kränga på nya däck, så idag hoppas vi på att han är klar med dom så vi kan byta till sommardäck. Vill ju gärna inte åka på böter, även om de har lite överseende så är det ju inte säkert man träffar på en snäll polis, haha.
 
Men hur som helst så sitter jag o 'klipper och klistrar' lite med det sista som ska köpas till bebis :) Då har jag något att göra iallafall. För det är ju inte så himla mycket kvar som ska köpas, som vi kan köpa innan bebis kommer då vill säga, det är inprincip bara möbler kvar, byrå har vi redan. 
 
Från IKEA:
Spjälsäng med madrass och allt tillbehör. Sänghimmel :) , sen blir det väl kanske lite lakan, påslakan och filtar och sånt kan jag tänka mig.
 
Skötbord med tillbehör såsom förvaringsboxar, klädsel till skötbädden och tvättlappar.
 
Det är ju självklart en hel del kläder som behövs köpas, blöjor och allt möjligt man behöver för att förbereda bebisens ankomst. Så man inte behöver ge sig ut och handla det första man gör när man kommer hem från BB heller. Men det har vi ju tid till att köpa.
 
Sen så vet jag inte om jag ska lägga detta som önskelista, eller om det är något jag kommer köpa själv sen. Men har alltid tyckt att det kan vara bra med "Stora boken om barn - att vänta och föda, barnets första sex år". Där finns allt man behöver veta, och kan många gånger vara lättare att bara slå upp i en bok än att behöva sätta sig o söka på internet som alltid annars gör. Så läser mamma detta så kanske hon kan lägga en liten tanke till detta! Haha ;)
När jag tittade på Bokias hemsida så hittade jag även Babyminnen - en box med olika album med mera. På boxens lock kan man sätta ett foto på bebisen för att göra den mer personlig. Och inne i boxen så ingår det en minnesbok där man skriver ner allt som händer under bebisens första år, tex första ord osv., två stycken fotoalbum, ett litet och ett större, en tygpåse för hårlockar och en ask för mjölktänder. Kan ju vara jätteroligt att spara sådant! :) Så det kanske oxå ska hamna på önskelistan..
 
Det finns sååå himla mycket som jag vill köpa. Men det går ju inte att köpa allt. Hört att det är vanligt att man köper allt för mycket, allra helst kläder. Men måste iallafall köpa så man har de första veckorna. Sen kommer vi ju säkert få massor av blivande mor-och-farföräldrar och andra sen när bebis har kommit och vi vet vad det blir för kön. Åh vad jag längtar! ♥

Sony Handycam HDR-CX190

Jag har nämnt i tidigare inlägg att vi hade lite födelsedags fika för Andreas i lördags. Och då kom min mamma & pappa med ett stort paket, med ett kort där det står "Grattis Andreas på 22 årsdagen!! Paketet är till er båda från -namnen-" Då har min mamma, pappa, farmor, farfar och morfar lagt ihop pengar till en videokamera till oss :) Så det var en present till oss båda, till en när A fyllde år nu i april och för tidigt för mig när jag fyller i november. Men eftersom vår bebis har tänkt komma i augusti så tyckte dom det passade att ge oss den nu :) Så TACK så hemskt mycket!! Det är verkligen jätte mycket uppskattat! Vi kommer ha mycket användning av den nu när vi får bebis och man vill få med ALLA ögonblick i dess utveckling :)
 
 
 
 
Sony Handycam HDR-CX190. I paketet följde det med ett minneskort på 16GB och en väska. Perfekt! Det som jag tyckte var så himla bra med videokameran, det var att under tiden du filmar så kan du ta kort med den utan att det pausar filmandet. Så tycker du att 'det här skulle bli en bra bild' så klickar du bara på en knapp så blir det en bild utan att det stör filmandet :) Sen verkade det som att den tog bilder av sig självt när den såg ansikten. Men det finns nog massa finesser som jag inte har hittat ännu ;)
 
Men stort TACK ännu en gång! Perfekt present! Och på tal om saker till bebisen - jag är så otroligt otålig!! Jag vill handla saker hela tiden. Längtar verkligen tills jag får strosa runt i butikerna och handla massor av kläder och gulligt. Hihih, så himla sugen på att köpa de sista möblerna nu med. Spjälsängen och skötbordet. Få bygga och pyssla! Det riktigt kliar i fingrarna, haha. Men får vänta lite mer än en vecka, förhoppningsvis. Ska ha fått lönen iallafall, sen får vi se hur fort jag lyckas få med mig mannen min till ikea!

Årets första glass

Gick upp vid 12 tiden idag, ändå helt okej tid för att ha avslutat festen här hemma vid ca 2 inatt. Var uppe vid 9.30 och gick ut med hundarna, men sen så somnade jag om igen och drömde den mest konstigaste drömmen någonsin! Herregud vad konstigt man drömmer som gravid!! När vi ätit lite frukost så tog vi oss ann alla ölburkar och städade av överallt. Sen passade vi på att åka till återvinningen när vi ändå hade så mycket burkar och skräp som skulle slängas. Allt var det ju inte pant på. 
 
Efter det så åkte vi o parkerade bilen vid konsum och tog oss en promenad med vovvarna inne i stan :) Hur mysigt som helst i den härliga vårsolen! Även om det inte var så mycket liv och rörelse, och inga affärer som var öppna, så det är ju ändå superbra träning för hundarna. Nya lukter och massvis av ljud överallt osv. Krävs ju att de sköter sig sen när jag ska promenera hela dagarna med bebis i vagnen :) När vi kom tillbaka till bilen så gick vi in på konsum och köpte oss årets första glass! Tyckte det var en perfekt dag för det idag!
 
 
När vi kom hem så satte jag mig med pojkarna på balkongen och njöt av vårsolen! Jätteskönt tyckte både jag och dom! Var nästan så att det var vindstilla. Sen var det dags att påbörja söndagsmiddagen som jag skrev i förra inlägget. Vilket bestod av köttfärslimpa, brunsås och potatis. Och oj va gott det blev!! Jag tror nog aldrig jag har lyckats så bra med hemmagjord brunsås från grunden som jag gjorde idag! Jösses jag blev ju riktigt stolt över mig själv! Haha, alltid kul när man lyckas och höjer sig lite i självförtroende när det gäller matlagning. Köttfärslimpan blev faktiskt bra för en gångs skull oxå :) Inte alltid man får rätt mängd kryddor osv.
 
Nu ska även vovvarna få sin mat. Och sen får vi se vad resten av söndagen består av. Ikväll blir det väl iallafall att se på Star Wars, tittade på första i fredags men missade den andra igår. Har av någon konstig anledning lovat Andreas att vi ska titta på alla dom nu när de går på tv. Han tycker ju att Star Wars är något som man bara borde ha sett, så jag får väl ge med mig ;) Så kan jag inte längre säga att jag aldrig har sett dom, haha.
 
Ha en forstatt bra söndag i vårvädret!

Magen vecka 24

Tog en bild igår innan det var dags för lite födelsedags-fika för min sambo, så jag hade bakat tårta och bjudit enbart våra föräldrar för det inte skulle vara så stort. Insåg nu att jag hade samma tröja som förra veckans bild, men trivs i den tröjan så den kommer nog visas många gånger ;) haha. Bilden är för vecka 24 och den togs igår på 23+2.
 
 
På kvällen sen så blev det lite fest och så. Då blir det ju en hel del soff-sittande och jag märkte ganska så snabbt hur jag börjat känna av smärta i revbenen när jag suttit för länge. Kände att det bara blev mer och mer, och framförallt när man liksom har "säckat ihop" lite i soffan och inte sitter upprätt. Usch, det hoppas jag inte blir mycket värre än vad jag kände. För isåfall blir det nog en aning jobbigt, inte så himla lätt att hitta ett bra läge att sitta i. Och stå upp kan man ju inte göra hela tiden heller. Jaja, vi får se..
 
Nu är köttfärslimpan klar i ugnen så ska äntligen äta lite söndagsmiddag!

Vart tog det fina vädret vägen?

Usch och fy för dagens väder!! Gillas inte alls! Förstår inte vart snöblandat-regn har här o göra nu när det ska bli vår? Hoppas verkligen det stämmer att det ska vända och bli varmt snart.
 
Idag lyckades jag sova till 12 istället för halv 11 - 11 som jag brukar. Var väl tröttare än vanligt. Vaknade lägligt tills A kom hem på lunch och då passade jag på att äta lite frukost. Sen slöade jag framför datorn ett tag innan jag tog mig i kragen och satte igång en tvättmaskin. Och sen vart det bara o ge sig ut i det ruggiga vädret för promenad med hundarna. I samma veva så åkte vi och handlade. Hundmaten börjar ta slut så tänkte det var lika bra o köpa nu innan så det inte blir som förra gången när vi stod där o det var tomt i tunnan. Väl på granngården och jag skulle betala så lämnade jag fram mitt stämpelkort som jag brukar göra, och utan att ens veta om det själv så var det den sista gången så jag fick hundmaten för halva priset idag! Dessutom så fick man två rullar med bajspåsar på köpet - och det tackar man ju inte nej till! Härligt rosa var de oxå, haha. Men den rabatten behövdes nu känner jag. Lite positivt i vardagen :)
 
Sen var jag inne o handlade på Willys för ovanlighetens skull idag. Och som vanligt virrade jag runt och hittade inte det jag skulle ha. Men efter mycket om o men så kom jag ut därifrån med allt på min lista, haha. Snart ska jag bege mig bort till svärmor där det bjuds på mat idag. Skönt att slippa laga mat ibland! Sen består kvällen av städa, städa och återigen städa. Men förhoppningsvis får jag väl hjälp av mannen min. Jag ska ju hinna med att baka en tårta till honom tills imorgon!
 
Fick bli ett lite tråkigt inlägg utan bilder idag, men har inget direkt att bjuda på. Hörs vi inte mer idag så önskar jag er en trevlig fredag! :)

Vecka 24

Nu har det trillat över och blivit torsdag, vilket betyder att jag går in i en ny vecka. Och eftersom jag ändå sitter vaken på jobbet så tänkte jag att jag lika väl kan skriva om denna veckan nu. Är nu i vecka 24, (23+0) och såhär står det om denna veckan:
 
Bebis:
Barnet är nu ca 21 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 700g. Barnets vita blodkroppar har börjat bildas, dessa är till för att hjälpa barnet att bekämpa infektioner. Luftvägarna formas och lugnorna fortsätter att utvecklas. Balansorganet i innerörat har utvecklats.
 
 
Mamma:
Du har kommit en bra bit i graviditeten och många känner sig under denna period lugnare och gladare. Fortsätt röra på dig, det är bra både för dig och barnet. Vattengymnastik är omtyckt av många gravida. Kom ihåg att smörja in magen och brösten med havandeskapsolja eller någon annan mjukgörande och behaglig lotion. När du skrattar eller hostar kan du ibland läcka lite urin, det beror på att bäckenbotttenmusklerna börjar tänjas ut.
 
Pappa:
Barnet är aktivt under den här perioden och ni kanske funderar på vilken kroppsdel ni känner under magen. Besök er barnmorska om ni är nyfikna på hur barnet ligger i magen.
 
 
Såhär känner jag:
Har läst på andra ställen att under vecka 24 så kan det börja andas luft, om det skulle födas så tidigt. Men det får vi hoppas att den inte har planerat att göra! I övrigt så håller jag helt med om att man känner sig lugnare och gladare just nu. Jag njuter var dag och allting känns så himla underbart. Jag smörjer in magen och brösten varje dag, då använder jag mig av Dove hudlotion för känslig hud. Men funderar på att även köpa en olja, just för bristningarna med. Det har dock inte blivit av ännu, men går ju bra med vanlig lotion också. Att man kan läcka urin, det har jag redan märkt.. haha, och det är inte det roligaste. Det känns som man bokstavligt talat kissar på sig, men det kommer ju bara en ynka liten droppe, som tur är! Jag har ännu inte känt hur bebisen ligger i magen, tycker inte jag känner den alls så väl som de beskriver det. Men sparkas och bökas det gör den allt!

Ny välkommen-skylt

Upptäckte innan idag när jag kom tillbaka från promenaden med hundarna att jag måste göra en ny Välkommen skylt till dörren sen när bebisen har kommit! Tycker det är så himla roligt o pyssla med sådant och tycker att det blir helt enkelt mycket mer välkommande när man har en sån skylt på dörren - än bara en helt vanlig tråkig dörr.
 
Vår nuvarnade skylt ser ut såhär:
 
 
Och jag har nu suttit och knåpat ihop ett exempel på en skylt.. Men vet inte riktigt om jag vill avsöja den ännu. Ni får helt enkelt vara lite nyfikna ett tag till! Dessutom kommer jag inte kunna göra den helt klart fören jag vet vem som gömmer sig i magen på mig. För måste ju förståss veta vilket namn jag ska skriva dit :) Hur som helst så är det iallafall samma stuk som på den skylten vi har nu, fast har gjort en lite extra klang på! Hihi
 
Det är så himla mycket som jag går o planerar inför bebisens ankomst! Mycket inredning och hur allt ska fungera. Men antar att det bara hör till ;) Kan knappt bärga mig till det är dags att köpa de sista möblerna, så jag kan börja inreda på riktigt! Helt underbart!
 
Nu är det nog snart dags att steka till mig en hamburgare.. Och därefter är det bara att krypa ner i sängen igen. Måste försöka lapa så mycket sömn som möjligt eftersom det väntas en jobbnatt inatt. Sen får jag ju inte glömma: Min älskade sambo fyller 22 år idag! Så stort grattis till dig älskling!! ♥ Så synd att jag ska behöva jobba när du fyller år, och imorgon är det min pappas födelsedag. Båda mina favoritmän på en o samma gång, hihi. Men det blir mer firande i helgen skulle jag tro :) 

Härlig dag

Har varit en bra dag idag! Fick ett sms av syster att hon ville gå promenad med hundarna, så åkte till henne för att gå där för ovanlighetens skull. Och det låter väl lite dumt när jag i tidigare inlägg skrev att jag inte kan gå längre promenader nu för tiden för jag brukar få så ont lite varstans. Men jag trotsade det idag faktiskt, det var så härligt väder och känner verkligen att hundarna behöver detta! Men det gick bättre än förväntat faktiskt. Går inte in på detaljer, men det gick iaf bra.
 
När vi hade gått mer än halva rundan så mötte vi en hund, hade haft sådan tur hela rundan och min första tanke var ju såklart "hur ska detta gå?" . Eftersom Portly vanligtvis skäller som en tok mot andra hundar och ibland försöker göra utfall.. Så lite fundersam blir man ju när man möter en annan hund. Men till min stora förvåning så gick det otroligt bra! Det var en jätte trevlig dam vi mötte som hade en king charles cavalier- hane som precis skulle fylla 2 år. Så alla tre blev riktiga kompisar! Gick alltså hur bra som helst och det värmde massor i hjärtat! De nosade och busade med varandra och svansarna viftade konstant under hela tiden :) Så himla roligt. Tänk om det kunde vara så vid varje hundmöte!
 
Hur som helst så tillbringade jag några timmar med syster. När jag sen kom hem så lagade jag spagetti och köttfärssås. Därefter somnade alla mina pojkar i soffan, snarkandes alla 3. Men fick bara med två av dom på bild. När de sedan började vakna till så dammsög jag hela lägenheten och satte igång en maskin tvätt o pysslade lite.
 
 
Kom hem från ica för en stund sedan, och nu väntar jag på att blåbärspajen ska bli klar. Haha, gravidsuget efter något gott är igång igen ;)

Jag saknar och längtar

Hörde precis på radion att våren har tänkt komma till helgen! Att det ska vara lite kallt nu i veckan men att i helgen ska det bli vår - så då får vi ju hålla tummarna på att det blir så!
 
Idag är det 120 dagar kvar till BF! ♥ Är idag i 22+5, alltså fortfarande vecka 23. Tycker det börjar gå lite smått sakta nu igen.. Det kanske är för dagarna ser inprincip likadana ut just nu. Men till det jag tänkte skriva om i detta inlägget, det är saker som jag saknar från när jag inte var gravid. Även om jag inte har gått så jättelångt som gravid och har inte heller så fruktansvärt stor mage, än.. Så är det ju ändå saker man kommer på titt som tätt som man saknar.
 
  • Att sova på mage. Det som är så himla skönt! Att lägga sig platt på mage och upp med ena benet, men armarna under kudden. Precis som om man skulle ligga i framstupa-sidoläge när man utgår från mage. Det går inte riktigt nu.. Jag kan ligga halvt på mage, om jag liksom bullar upp med täcke under magen så det blir som stöd. Men inte platt på mage, då trycker det för mycket och jag mår illa. Så det längtar jag till att kunna göra.
  • Bacardi Breezer Vattenmelon. Nu när våren börjar komma och det snart är dags att göra premiär grillningen, så är det så himla gott att ta just en Bacardi Breezer Vattenmelon (min favorit) i solen. Jag säger absolut inte att jag saknar att dricka alkohol, att dricka mig full eller festa. Utan jag saknar just kunna ta en, bara för den goda smakens skull. Men det får vänta! Finns ju massor av andra goda drycker som är alkoholfria. Jag klarar mig finnemang att gå på en fest utan att dricka alkohol, jag har lika roligt utan!
  • Gå långa promenader. Tro det eller ej, men jag saknar faktiskt att kunna gå långa promenader med hundarna. Som sagt så är våren påväg och det är helt underbart väder! Och vad är då inte skönare att promenera med hundarna? Men så fort jag går lite längre nu så blir jag så andfådd, och jag får krämpor överallt. Det är tungt och tygnre blir det! Så jag längtar verkligen jättemycket tills bebisen kommer så vi alla kan ta oss ut med vagn och hundar och bara gå, gå och gå.
 
Det var väl de punkter jag mest tänkte på just nu. Det finns ju såklart saker som gör vardagen lite annorlunda, eftersom man har en växande mage och ännu större kommer den ju bli. Saker som jag börjat märka är tex när man ska böja sig ner, eller sätta upp ena benet på sängkanten bredvid sig när man ska ta på sig strumporna. Ännu tycker jag allting flyter på ganska bra, har inga direkta svårigheter att göra saker själv. Men jag märker ju att när magen kommer vara större så kommer det finnas saker man behöver ha hjälp med. Men det får man ju klura ut.
 
 
Samtidigt som det är så himla underbart! ♥ Att få känna att det är ett liv inom sig, ett litet barn som växer och utvecklas för var dag! Att få veta att inom sin tid så har vi detta lilla liv i vår famn, och kommer börja vår livs största resa. Jag längtar så otroligt mycket tills du tittar ut till oss. Jag njuter av varje dag som jag får bära på dig min underbara skatt. Alla borde få vara med om detta underverk! Jag vet ännu inte vem du är, men jag älskar dig redan villkorslöst mycket! Var dag längtar jag till din ankomst och förbereder för ditt liv utanför mammas mage. När du väl är redo att komma, så kommer det att vara den bästa dagen i mitt liv! Älskade barn ♥

Magen v. 18-23

 
Vecka 18   -   Vecka 19
Vecka 20   -   Vecka 21
Vecka 22   -   Vecka 23
 
Haha så svårt att kommentera hur magens utveckling har blivit. Men jag tycker iallafall att i v21 så har den blivit lite mer "putigare".. Är väl som sagt inte det lättaste att se när jag har olika sorters kläder på mig, och att jag inte heller  har känt mig bekväm i att ta ett kort med bar mage. Men jag tycker iallafall att det är märkbar skillnad på dessa 6 veckor. Och jag känner av skillnaden. Senast igår kände jag mig jättestor och jag hade som växtvärk nästan hela dagen. I fredags beslutade jag mig även för att ta ur navelsmycket, som jag sa så har jag fått mer o bristningar under naveln och även precis där piercing-hålet är. Så kände att det var dags nu.. Kan helt klart säga att jag känner mig verkligen gravid nu. Kan inte böja mig i vissa lägen för då trycker det för mycket mot magen osv.
 
Jag har sedan dagen jag plussade blivit 8 cm större runt magen. Det känns inte speciellt mycket, men tror det syns mer än vad man tänker när man hör 8 cm. Vikten vill jag inte gå in på, haha ;) Hur som helst så växer det så det knakar, och jag längtar som tusan efter dig där inne! ♥
 
Tycker ni det har blivit någon skillnad?

Helgen

 Då var det måndag igen. Känns som helgerna bara rullar förbi! Har inte gjort så himla mycket i helgen, men ändå har det inte funnits någon tid till att blogga. Ursäktar för det. I fredags så började jag kvällen med att kolla på Let's Dance, men tycker inte det är lika roligt som det var de första säsongerna. Det roliga var väl att Annie och Johan kom och hälsade på mig en stund o tjötade :) Sen när det slutade så hade jag tråkigt o ringde efter min kära man som var ute o åkte, så han hämtade upp mig och vi fortsätte kvällen/natten med att umgås med Samuel o Carro, åkte lite senare till Jönköping för alla var sugna på cheeseburgare. Haha, så vi kom nog inte i säng fören 2.30. Himla rolig kväll måste jag få säga!
 
Lördagen tog vi lång sovmorgon och sen åkte vi ut till mina föräldrar. Andreas bytte bromsklossar på min bil och jag busade väl mest med hundarna. När vi kom hem sen så ställde vi oss o lagade chipslåda :) Sen åkte vi ner o hyrde en film, så det blev en lugn kväll. Nackdelen var nog att filmen vi hyrde var nog den sämsta jag sett någonsin! Så vi tittade inte ens klart på den! Tittade på förtrollad som var på sjuan istället.
 
Söndagen hände inte allt för mycket. Åkte lite o tittade på hus lite varstans som vi ibland gör när vi har tråkigt. Det dumma var väl att vi skitade ner min bil som var nytvättad, då vi åkte på grusvägar som mer eller mindre var lervägar efter att snön smält. Så nu är pärlan skitig igen :( Men A lovade att tvätta den igen. Annars så plågade vi oss igenom filmen vi lånade, kändes väl lite dumt o lämna tillbaka den om vi inte ens tittat klart på den. Men gud va dålig den var!!
 
Så det var min helg. Hände som sagt inte allt för mycket.. Och tråkigt nog har jag inga bilder att bjuda på heller. Så får bli en tråkigt inlägg. Får se vad som händer idag istället! Funderade på om jag skulla knåpa ihop ett inlägg med alla magbilder som jag pratade om i fredags ;)

Magen vecka 23

Tog en lite hastig bild på magen för vecka 23, idag (22+1) annars kommer jag nog glömma det för denna veckan, haha. Har tagit bilder där jag visar magen utan tröja över, men jag känner att jag inte riktigt är redo att lägga ut sådana bilder. Så det får bli bilder med kläder på några veckor till. Sen när magen är ännu större så kanske ni får se magen mer direkt ;)
 
 
Tycker själv att det har börjat stanna upp lite nu. Men det är väl för jag ser magen varje dag. Sa för ett tag sedan att jag skulle lägga ut alla magbilder så man ser utvecklingen, men det väntar jag nog lite till med. Har ju i och för sig bilder sedan 6 veckor tillbaka.. Men får se när det blir. Hur som helst har bristningarna under navlen blivit mycket mer synliga nu, och det börjar krypa fram fler. Så en olja för det är på tiden nu!
 
Nu ska jag se ifall köttfärsen har tinat klart så jag kan börja steka taco! 

Fredag

Hittills idag har jag redan hunnit med att städa hela lägenheten! Bara lite tvätt som är kvar, men det orkar jag inte ta just nu. Nu tänkte jag att jag skulle ta en promenad med vovvarna innan min kär mor kommer hit med buspojkarna! Mycket trevligt :)
 
Annars idag händer det väl inte så mycket, tacos står på menyn iallafall. Är det någon som vill hitta på något, så hojta till! :)
 
Bilderna är klickbara för större storlek
 
Igår tvättade vi min bil, så nu är pärlan vårfin! Annars så får mina sötnosar stå för bilderna idag ♥
 
Ha en bra dag allesammans!

Gekåsinköp - Övrigt

Nu kommer det sista jag köpte, vilket går under kategorin Mat, bada och övrigt. Orkade inte dela upp det ännu en gång så kör allt det sista i ett. Sen har jag inte tagit kort på det jag köpte till mig själv, men det var inte speciellt mycket..
 
Baby Olja
Baby Dusch & Bad
Liten nappflaska MAM
Stor nappflaska
Nagelvårdsset
Badcape med huva
Amningskupor
 
 
Amningskudde
Badbalja
Badhjälp/stol
 
 
Febertermometer öra
Bärsele
Babysitter
 
 
Babygym
Fotoram 1-12 mån
 
 
Napphållare MAM
Napp 0-2 mån MAM
Napp 0-6 mån MAM
 
 
När det gäller färger, så ser ni att vi köpt det mesta i blått. Det är inte för att vi väntar en pojke, vi vet fortfarande inte vad det är för kön - utan det är mest för att det fanns bara 3 färger att välja mellan på nappflaskor och nappar. Det var då blå, grön och rosa. Och då känner jag lite att grönt är mer pojkaktikgt än blå, tycker jag, och rosa funkar inte på pojke alls. Så då tänkte jag helt enkelt att blå funkar på både flicka och pojke. Nappen 0-2 månader är i beige, lite svårt o se på kortet kanske, men är en beige nalle :)
 
Sen kom jag på att vi köpte en filt med lamm på, som jag totalt missade att ta kort på. Men hur som helst var detta vi köpte. Som sagt kommer det ju köpas mer saker, och näst på "Att-köpa-listan" är spjälsäng, madrass osv, och skötbord. Men det får nog vänta tills nästa lön. Haha, går inte ta allt på en gång!

Vecka 23

Nu har jag kommit till vecka 23, (22+0) och det är 125 dagar kvar till BF!
 
Bebis:
Ditt barn är ca 20 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 600g. Man kan fortfarande ana skelett och organ genom barnets hud. Barnets hörsel förbättras och det kan nu urskilja olika ljud både inifrån och utifrån din kropp. När ditt barn föds kommer det att känna igen din röst både på tonläge och rytm. Du kan stimulera ditt barns utveckling av nervsystemet genom att prata och sjunga med ditt barn redan nu.
 
 
Mamma:
Allteftersom magen växer så påverkas din matsmältning. Du kan uppleva förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan lindras om du äter många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. En promenad efter maten hjälper matsmältningen. Man kan nu känna barnets olika delar genom bukväggen. Ligamenten som håller upp livmodern töjer sig när barnet rör sig, det kan ibland orsaka smärta i sidan av magen. Smärtan skall försvinna om du vilar. 
 
Pappa:
Prata gärna med ditt blivande barn så ofta du kan genom små buffar och klappar på magen. Det hjälper till att stimulera utvecklingen av barnets nervsystem.
 
 
Såhär känner jag:
Det har börjat klia endel på magen nu, och antar att det är för att magen växer och jag har redan fått några bristningar under naveln. Så det är nog på tiden att skaffa sig en olja för det. Smörjer annars med lotion för att lindra kliandet lite. Det är märkbara rutiner på bebis sparkande nu, allra mest sparkar den vid 21 tiden på kvällen. Och sedan på morgonen när jag vaknar runt 10-11. Annars kommer det lite då och då under dagen. Har de senaste dagarna blivit hemskt trött efter maten vid 17 tiden, är så jag gärna tar en liten tupplur. I övrigt mår jag jättebra! Längtar som tusan efter dig där inne! Och det är bara dryga 4 månader kvar tills du kommer, så det går nog fort :)

Myspojkar

 
Mina älskade små pojkar! ♥ De älskar verkligen vädret just nu och jag känner mig så dåligt att jag inte kan gå längre promenader med dom. De blir lika ledsna varje gång vi ska gå in, så det är tur jag har balkong som de kan spendera resten av dagen på. Så fort jag går längre så får jag ont i både fötter och rygg. Och ibland får jag även ont i bäckenbenet. Det känns då lite väl tidigt att få för mycket krämpor så försöker att underlätta det lite. Är glad att jag slipper kvällarna på jobbet nu iaf, då jag blev precis invalid efter ett pass. Så nu hoppas jag att det dröjer ett tag innan jag får mer ont.
 
Nu blir det att laga mat innan Andreas kommer hem. Ska eventuellt åka till Jönköping för att kränga på nya sommardäck på mina sommarfälgar. Men måste ringa först för o se så de har däcken inne, annars blir det en onödig resa. Är på tiden vi skaffar däck nu så man har det klart när det behövs bytas. Vet ju dock inte om det tänkt bli vinterväglag igen snart.. Men innan den 15 april ska det vara bytt har jag för mig. Om det då inte fortfarande är vinterväglag. Men är väl bäst att ha däcken klara så det bara är o byta. 

Gekåsinköp - Kläder

Nu kom vi nog till det roligaste att titta på, just kläder! Jag tyckte dock inte det fanns så himla mycket som funkade till båda könen. Men vi har ju fortfarande tid att fylla upp byrån innan bebisens ankomst, dessutom tror jag nog vi kommer få mycket kläder både av blivande mormor och farmor. Sen köps det ju mycket mycket mer sen när man vet vad det blivit :)
 
Startpaket bestående av:
Pyjamas med fot
Omlottbody x2
Byxor med fot
 
 
3 pack body
 
 
Laban mössa
Dregelhaklapp
2 pack tunna strumpor
2 pack frotté strumpor
Pyjamas
Byxor
 
 
Kom på mig själv när jag kom hem att jag inte köpte en enda body med korta armar, eftersom bebis kommer i augusti så är det ju förmodligen varmt ute. Men det finns ju som sagt tid att köpa. Sen vet vi ju inte hur fort det blir kallt, för det behövs ju varmare kläder oså. Skulle kunna köpa hur mycket kläder som helst! Allting är ju så himla sött! Men de växer ju jättefort, så har man för mycket kanske den inte hinner använda allt. Haha, men allt faller nog på plats :)

Testa något nytt

Dagen har mest bestått av att städa, ta kort på alla saker vi köpte i Ullared och lata mig. Fick ett spontan-besök av syster, alltid lika trevligt. Vid 17 var det dags för teckenkommunikations-kurs, var riktigt roligt och givande! Har alltid vela lära mig det, så var väl på tiden att jag fick chansen nu! När jag kom hem så var jag lite småhungrig, då jag bara stekte till en korv innan kursen. Så började rota i frysen efter något och hittade tillslut ett paket med frysta mango & hallon. Tänkte att det borde man väl kunna göra en paj på, så tänkt och gjort!
 
 
Nu väntar jag bara på att den ska svalna lite så man inte bränner tungan av sig när man äter den! Haha, får hoppas det är gott :)

Gekåsinköp - Sova & sköta

Här kommer det vi köpte under kategorin sova och sköta.
 
Spjälsskydd
Dra-på-lakan x2
Påslakan Nalle
Påslakan Nalle Phu
 
 
Sängmobil
Snuttenalle
 
 
Skötbädd
Skötbäddsöverdrag Stjärna
Natusan vårtservetter 6 pack
Tvättlappar
 
 
Som jag skrev i förra inlägget med vagnen, att det behövs ju säkerligen mer påslakan. Men det kommer ju med tiden och är roligare att köpa sen när man vet vad det blir för kön. Har även redan ett set med Lejonkungen och ett med Snobben på här hemma som jag har fått av mamma. 

Gekåsinköp - Vagntillbehör

Som de flesta kanske vet så var vi i Ullared , Gekås igår för att handla lite saker till bebis. Så jag tänkte jag skulle visa vad vi köpte. Men det blev en hel del, så jag kommer att dela upp det i olika kategorier. Så ni slipper ett enda långt inlägg. Har förberett alla kort, men kommer nog inte lägga ut alla inlägg på en gång.
 
Tänkte jag skulle börja med det vi köpte till vagnen iallafall:
 
Täcke
Kudde
Påslakan Nalle
Underlakan x2
 
 
Skötväska
Åkpåse
 
 
Vagnmobil
 
 
Man behöver säkert fler påslakan till vagnen, men vi tyckte inte vi hittade så många som föll oss i smak. Sen är det kanske roligare att köpa sen när man vet vad det gömmer sig för något där inne. Vi har ju all tid i världen att fylla på byrån sen!
RSS 2.0