Sötunge

Min bebis är sötast!


Han nöjer sig inte med att ligga i soffan, utan han ska krångla upp här :) haha sötis! Nu väntar jag bara på att Andreas ska komma hem så jag kan duscha! Har en liten fobi av att duscha när jag är helt själv. Känns som att någon ska komma in då.. Aa knasiga tankar jag har! Men han kommer nog snart :) därefter fixas och tagga för fest! Har inte druckit sedan studenten - så får väl se hur detta ska gå.. Antingen så dricker jag väl inget alls, eller för mycket. Jaja, vi får se :) Men under tiden får jag väl göra det svåraste som finns - välja kläder.. Jag kommer ju inte i något nu för tiden ;s

Jaja, men vi hörs väl ;) imorgon blir det Ränneslättloppet, så får se om jag skriver något då / innan. PUSS.

Fredag

Åh ljuva fredag! Idag känns det som att det är fredag. Jag vet inte riktigt varför. Eftersom jag nästan alltid är ledig hela veckor, vilket gör att jag inte känner när helgen kommer- för det är oftast då jag jobbar.

Men idag är det fredag! Solen skiner, och jag blir bara mer och mer nöjd med min MacBook Pro :) helt underbar är den!

Idag ska jag & mamma åka till Hundfix och klippa klorna på Portly.. Klarar inte av det här hemma eftersom han bara ska slinka sig bort.. Hoppas det går bra! Sen ska vi köpa mat till honom :) det behövs ju det med! Sen blir det nog o gå in på Telia o fixa ett par saker. händer ju lite nu framöver :/


Men nu ska jag nog ta o fixa mig lite. Får se om jag orkar diska.. Mamma kommer vid halv 1. & jag ska hunnit gå ut med plutten innan dess. Får se.. Det är ju sååå tråkigt!

MacBook Pro

Tyvärr, så har jag inte uppdaterat bloggen på väldigt länge. Jag har helt enkelt inte orkat! & nu har det faktiskt hänt en massa saker med, som gör att jag ännu mindre orkar..

Men jag har faktiskt gjort något som jag känner mig VÄLDIGT förtjänt av!!
Jag har köpt en MacBook Pro - och jag är redan supernöjd! Trots att jag bara suttit här max 1h..
Nu är det bara o lära sig med :) det är ju helt annat mot PC :)

Sportlife

En sak som Diba och jag pratade om. Träning! Jag har läääänge velat om ifall jag ska, eller inte, skaffa gymkort på Sportlife. Där tränar min syster och hon tränar inte alltid styrketräning. Utan hon går på gruppträning såsom Zumba, BodyStep och BodyPump. Och det är just detta som jag vill träna. Jag vill inte stå och lyfta skrot, jag vill liksom "dansa" av mig kilon.

Så då kom vi fram till att vi kunde börja tillsammans, då vi kan peppa varandra till att gå dit tillsammans. För jag känner väl lite att är det än kompis som frågar om man ska träna, så är det inte lika lätt att säga att man inte kan, än om det är sin syster - då är det liksom inte så noga. Även att min syster är rikigt bra på att tagga! Hon var ju min personliga tränare veckan innan balen. Men det rann ju ut i sanden. & min vikt bara ökar hela tiden :( jag pallar inte mer. Någon gång måste jag börja! & sitter jag och betalar månad ut och månad in på ett gymkort, då kanske jag känner pressen att jag måste utnyttja det..



Men då är frågan, värt eller inte? För jag är inte speciellt taggad på att gå dit själv.. Så om inte Diba kan, eller min syster, då finns det ju inget som kan peppa mig till att gå dit. Dock så kunde Diba eventuellt byta endel dagar i veckan så att hon jobbar förmiddag istället, så vi kan träna på kvällen :) så just nu så är övervägandet mer på ja än på nej.

Cupcakes & mys :*

Igår var Diba här, otroligt mysigt och roligt! Mycket bättre än förväntat :*

Vi bakade cupcakes, det var ju väldigt längesen jag gjorde det nu. Då jag för längesen nästan hela tiden brukade göra det :) tycker det är så roligt att baka! Men ibland känns det lite dumt och bara baka för att baka. Att det liksom inte äts upp? Jamena, det är ju mycket lättare att baka när det händer något, typ som någon fyller år, eller att någon speciell kommer på besök :) annars står det ju bara där. & man liksom äter för att det finns, och då höjs siffrorna på vågen.. inte bra!

Men till ämnet, vi hade sjukt roligt när vi bakade! Skrattade och hade oss, medans vi imellanåt hade väldigt seriösa konversationer. & det behövs ju ibland oxå. Kan tycka att det är skönt att ta upp händelser med någon som aldrig hört det innan. Inte att älta, utan att liksom få gå igenom det ännu en gång - och samtidigt bli starkare och säkrare på sig själv i nuläget. Resultatet i baket blev iallafall såhär :)



Toppningen blev inte riktigt som vi tänkt oss. Men vi tittade ut de finaste att ta kort på, man får ju inte visa att man är amatör ;) haha. Under tiden muffinsen var i ugnen så åt vi nygrillad kyckling och potatissallad, mmh! Så gott och så enkelt! Efter maten blev det en promenad med Porlty :) dock vääääldigt kallt!

Sen dekorera muffinsen och till det bästa - provsmaka! ♥

Kvällen fortsatte med ännu mer prat och skratt, lite spel och mycket mys! :* och min lilla bebis är ju bäst på att mysa, så han får stå för mys-bilden i form av att han nu lagt sig bakom kudden istället för på, som han brukar :)


Playstation Move

Igår var vi i Jönköping och köpte Playstation Move, startpaket då man fick med ett spel. I detta fall var det spelet Heroes. Så kunde knappt bärga mig till att få komma hem o spela :D haha. Dock så hann jag inte spela så mycket för klockan blev mycket o det var dags att sova.



Men tänkte att jag skulle spela en stund nu innan det är dags att gå ut med Portly :) men är dock inte så lockande att gå ut i detta väder :( Men idag är det även så att Diba kommer hit, och vi ska baka cupcakes :D var så längesen jag gjorde det så passar perfekt! Men det menas oxå så att jag måste städa! kan ju inte ha det hur som helst när någon som aldrig varit här kommer hit..

Tuggben

När min lilla valp är hos de stora hundarna hemma hos mina föräldrar, ja då tror han att han får göra som han vill och snor deras ben. I vanliga fall så brukar de bråka om benen ifall någon snor den enas och tvärt om. Men eftersom denna lilla är en valp, så har de väl lite överseende.

Men nu tänkte jag att jag köper väl sådana ben då, så han får kämpa lite. Han gillar annars de små tvinnade benen som han tjagglar på i evigheter. Men nu har han något att kämpa med må ni tro ;)







Han fick visst lite läskiga ögon på korten, orkade inte ändra inställningarna när jag fotade.

Nu ska jag & Andreas se hur det blir när man tar bort benen på sängen. Eftersom vår lilla fis brukar lägga sig under, och det är ju inte så bra :/

Malmö

Då var det bokat och betalat! :D den 6-10 åker jag & Portly till Malmö, till min sanna vän Annie :D så bli så roligt! Förra gången jag var där hade vi sjukt kul! Och det ska vi göra om! Dock kan vi inte gå ut på några klubbar :/ eftersom det inte är så snällt för lille Portly att bli lämnad ensam när vi inte ens är hemma.

Så det blir första gången för Portly att åka tåg :) har bokat så att vi sitter i den vagn där djur är tillåtna. Han kommer att få sitta i mitt knä, och resan tar under 2h så det ska han klara. Så länge jag rastar honom innan och efter :) dock så är han ju lite rädd för andra hundar.. Så är det mycket andra djur så kan det kanske bli lite skrajjigt. Men därför har jag tänkt att jag köper lugnande medel åt honom, som jag sprejar på en halsduk han kan ha på sig. Så hoppas vi på att det inte ska vara några promblem :)



Denna gången ska jag även ta mer kort än vad jag gjorde förra gången! Har redan nu börjat skriva upp vad jag behöver ha med mig. Men till skillnad från förra gången, så kommer resväskan till stor del innehålla Portlys saker :) hans kudde, leksaker, tuggben, bajspåsar.. och självklart mat och matskålar! Men man behöver ju faktiskt inte så mycket med sig när man inte är borta så länge. Dock måste jag ju ha plats för det jag shoppar (a) lönen har ju trillat in så fint veckan innan ;)

Dessutom, så ska jag testa det jag pratade om häromdagen. Att ta med hund in i butiker. Jag kan mycket väl tänka mig att det inte är några problem alls i Malmö. Det är nog mycket vanligare där än i lilla Nässjö. 

Men nu ska jag fortsätta med ensamträning. Var ute för en stund sedan, och det gick bra. Så peppar, peppar!

Kinamat ♥

Åh, mat från Cocothai sitter inte fel alls en dag som denna! Gud vad tråkigt det är när det riktigt pissar ner hela tiden. Jävla regn. Vi som hade tänkt att busa nere på gården efter promenaden idag.. Får hoppas det spricker upp lite!



Min lilla bebis har ju varit hos farfar i 1,5h idag. & han var jätteduktig! Han gnällde inte alls mycket :) så stolt blir man. Nu ska jag även börja röka, fast utan ciggaretter - alltså, jag ska börja gå ut en gång varje timme så att han lär sig att det blir en vana att jag går ut och kommer tillbaka.. Tycker det bara har gått nedför i ensamträningen. Men det ska det bli ändring på! Han ska lära sig :) men bara o kämpa på!

Var ju på arbetsförmedlingen idag med. Gick bra, bara tjöt som vanligt tycker jag. Men däremot så säger han att jag skulle på jobbgaranti på Fredag kl 13. Och det har jag inte fått någon inbjudan på? Konstigt! Tänkte att då ligger väl det hemma då, eftersom jag hann gå innan posten kom idag. Men inte. Får hoppas att det kommer imorgon, men i värsta fall så gör det ju inget. Jag fick ju veta det jag behövde endå. Han sa iallafall att efter denna jobbgaranti-möte så kommer jag kunna få jobb på ett helt annat sett, alltså få in foten lättare. & eftersom jag kommer att få bidrag från dom från och med oktober, så kan jag börja ta praktikplatser, och få in foten på det viset. Så får hålla tummarna att detta gör att jag får jobb! Och bara hoppas att lillfisen lärt sig vara ensam tills jag börjar. Menmen.

Nu kommer min kära sambo snart hem med maten :D:D ska bli så gott! Underbart att kunna lyxa till vardagen lite såhär när det regnar! ♥


Hundar välkomna

Ja, igår och tog jag mig igenom "Valkommen valp" dvdn som jag fick med när jag köpte Portly. Varför jag inte tittat på den tidigare vet jag inte, men kanske för att jag vet en hel del om hundar redan.

Men iallafall, när jag kom till punkten med Vett & Etiket så berättar en man där att man gärna får ha med hundar på cafén och resturanger - så länge det finns ute servering, och man liksom sitter i ett hörn så det inte skapar oro bland andra. Dessutom så är det faktiskt tillåtet att ta med hundar in på affärer som inte har mat. Alltså klädbutiker och liknanade! Det har jag aldrig trott innan! Men sålänge det inte finns en sånhär skylt


Så är hunden välkommen in! Och denna skylt betyder inte heller att det är förbjudet, för det är generellt - att just denna butik inte vill att man ska ha med hundar in. Det finns ingen lag som säger att man inte får ha med hunden överallt. Men sen handlar det ju såklart om vett & etikett, man har hunden kort kopplad och nära sig. Tar hänsyn till de som kanske är rädda, eller allergiker.

Haha, men ja.. Vad ska man säga? Jag tycker detta är jättebra, eftersom jag är helt emot att binda hundar utanför! Borde liksom inte det vara mer oroväckande när hunden kan anfalla osv, på folk som går brevid - än att man tar med den och kan ha koll på den? Men vad skulle Nässjös butiker säga om man skulle komma in med en hund? Det är väl aldrig någon som gjort förut??

Jag kan tänka mig att det är mer vanligt i större städer, i tex Gallerior osv. Men jag håller fullt med han på filmen - varför är hundar tillåtna på bussar, tåg, etc. om de inte är tillåtna i butiker? Samma sak tycker jag om det är allergin man tänker på.


Nu ska jag iallfall gå in med lillfisen till farfar :) han ska vara lite bebisvakt medans jag går till arbetsförmedlingen.. Suger varje gång! Men jag hoppas iaf på att få bidrag till oktober. Därefter ska jag till Granngården och köpa lite ben och sånt till Portly :) det är han värd! ♥

Stolt mamma

Min älskling hade varit jätteduktig hos farfar innan idag! :) Han hade bara gnällt pytte lite, sen hade de bara myst :) så på onsdag så när jag ska till arbetsförmedligen så ska han få vara där. Måste ju vänja honom lite eftersom han ska vara där 2 heldagar när jag är på utbildning. 

Nu står grytan och kokar för fullt! Har precis skalat potatisen med, men är för tidigt att sätta igång de. Så funderar på om jag ska börja diska nu eller om jag ska vänta tills Andreas kommer hem så kan vi hjälpas åt! :)


Bild lånad från Google.se

Just nu

Är jag hemma själv i lägenheten och har lämnat Portly hos farfar. Än så länge har jag inte hört något, så får hoppas att han bara gnäller lite, eller inget alls :) uppdaterar sen när jag kommer tillbaka med honom igen!

Måndag

Där var den helgen över. & min helg fortsätter fram tills nästa helg då jag jobbar 8.30-15 både lördag och söndag. Men idag är det måndag, och min måndag kommer se ut såhär:

1. Äta något för jag är galet hungrig!
2. Gå ner med alla kartonger till sorteringen, måste på alla sett träna Lillfisen att vara ensam!
3. Slappa lite innan det är dags för promenad
4. Upp och hämta leksaker och sedan gå upp i trappingången brevid till granngubben ;)
5. Tjöta hos honom och få Portly att busa
6. Smyga iväg för ännu en ensamträning - hos farfar.
7. Komma tillbaka och sedan gå hem igen
8. Påbörja köttgrytan som tar 2h
9. Eventuellt en ensamträning innan maten är klar
10. Äta tillsammans med min kära sambo
11. Ge Portly mat och sedan promenad
12. Nu vet jag inte mer - slappa hela kvällen!?

Så många punkter, men endå bara småsaker. Dock så är det väl maten som tar mesta tiden av dagen idag. Eftersom det tar typ 2h att göra den, och Andreas slutar vid 4. Så måste senast börja vid halv 3.. Åker väl på att diska med skulle jag väl gissa.

Mys

Idag har jag och min lilla bebis varit och busat med de stora pojkarna i Fredriksdal igen :) alltid lika roligt! Passade även på att ta med mig min systemkamera med, eftersom det varit så bra väder idag! Den kameran jag tog kort och filmade med förra gången är inte lika bra ;p men smidig!

Här kommer iallafall lite bilder jag lyckades ta på mitt lilla busfrö :) ♥







Nu väntar jag bara på att Andreas ska komma hem så vi kan gå ner o hänga upp tvätten. Söndag.. Tvättdag.. Så orginellt ;) haha. Men ska nog ge mig på den sista popcornpåsen sen. Tur det var den sista! Går ju inte ha sådant hemma när man heter Sandra! haha
RSS 2.0