Åkers nya förskola

Förra veckan berättade jag om platserbjudandet som Jolie fick på Ekbackens förskola till den 21 januari. Ja, det är väl inte riktigt så det ligger till nu.. Fick ett samtal i onsdags kväll att det nu strulat sig med flytten av barn & personal till Hultetskolan, så inskolningen var tvunget till att flyttas fram. Vi fick två alternativ.
 
Antingen flytta fram inskolningen på Ekbacken och börja 25 februari istället. Eller.. Få möjlighet att börja på Åkers nya förskola i januari.
 
Jag vart i något chock så sa att vi inte riktigt kunde ge besked, just då när vi handlade på Ica, kändes bara konstigt. Men efter att ha diskuterat fram & tillbaka så har vi nu kommit fram till ett svar. Ringde tillbaka till henne dagen efter och efter mycket om och men fick jag tag på henne!
 
Jolie har fått en permanent plats på Åkers förskola :) inskolning visste de inte hundra än, men tidigast 12 januari. Allt blir klart nästa vecka och då får vi mer information.
 

Men det känns faktiskt jättebra! Åker var trots allt ett utav våra önskemål, så detta blir bara till fördel för oss. Den 15 december ska vi på Öppet hus på förskolan, och det ska bli så spännande att få se hur det ser ut! Känns riktigt storslaget när man läser artiklar om det :) Nej, jag är faktiskt lättad. Detta känns mycket bättre än att hon skulle hamna i Hultet, för det känns mer "hemma" i Åker för mig, eftersom jag växt upp där och vi troligtvis söker oss dit när det är dags för hus. Och just det ja! Det som gömde sig i det stora paketet jag hämtade häromdagen, det var nämligen denna:
 
 
Britax Two-Way. Var min syster som tipsade om den när de hade kvällsrea på Jollyroom. -63% och fri frakt. Perfekt! Eftersom vi nu behöver två bilstolar när Jolie ska börja förskola. Kort sagt.

Bus hela dagen

Förmiddagen kom Saga & Harry hit med sina mammor för massa bus :) Jolie väntade ivrigt på att de skulle komma!



Efter lunch åkte vi o hämtade ut paket på Q8. Ett vääääldigt stort och ett lite mindre. Det stora berättar jag om i ett annat inlägg och det lilla är en julklapp åt Andreas, så det får ni tyvärr inte veta ifall han läser ;) sen bar det av mot mormor för mys!


De nya julböckerna från goboken hann komma innan vi åkte oxå så de tog vi med och premiär läste med mormor :) 


Och så läsa lite med morfar med förstås! Böcker är så himla roliga tycker denna lilla tjejen :) bra dag verkligen! 

Pappas flicka

Sedan jag började jobba igen i september så har vår lilla älskling spenderat mer tid med sin pappa. Andreas har fått ta ut endel halva och hela föräldradagar när jag jobbat eftermiddag eller behövt sova efter vakennatt. Så Jolie har nu fått ett otroligt fint band med sin pappa ❤️ underbart att se!


Gott med päron :)



Nu i helgen har hon varit febrig lite från & till och det har fortsatt vara snorigt och hostigt. Men självklart hinner man med lite bus emellanåt :)


Myspys ❤️

Leos lekland

Äntligen tog vi oss dit! Vi har pratat så länge om att vi måste åka dit, men aldrig blivit av. Nu kan jag gott säga att det kommer bli fler gånger!

Vi var med Saga och hennes föräldrar och det var en riktigt lyckad dag! :) 



Bollhavet var skoj tyckte båda tjejerna, men att åka rutchkana var nog ändå favoriten! :)




Blev inte jättebra bilder, men roligt var det iaf! På min instagram ser ni en video på när jag & Jolie åker :) oså Marie med Saga brevid oss.

När vi gick hinderbanan som sträckte sig över hela leklandet så vart det nog mamman här som var lite skraj, haha. Höjder är inte min grej men jag överlevde ju ;) imponerad över småtjejerna hur modiga och duktiga de är! Papporna hade helt klar roligt de oxå, haha

Repris snart tycker jag! Tack fina ni! 

Platserbjudande

I måndags ringde jag och frågade hur Jolie låg till i kön till förskola. Tackar Marie för hon såg till att ringa, haha. Vi båda vart otåliga och började undra varför vi aldrig fick något platserbjudande, det är ändå mindre än 2 månader kvar tills de ska börja förskola.

Och ja, jag är glad jag ringde! Annars hade jag nog fått hjärtsnurp dagen efter när jag äntligen fick erbjudandet. Men till sak. Antalet barn som sökt plats är fruktansvärt hög, så det är väldigt få som fått något utav sina tre önskemål. Vilket betyder att Jolie kommer verken gå på Talgoxen vid oss, eller de andra två vi önskat.. 

.. Jolie kommer den 21 januari börja på Ekbackens förskola i Hultet.


Som jag sa så är det så fruktansvärt mycket barn just nu. De barn & personal som nuvarande är på Ekbackens förskola ska flytta till Hultetskolan, så det kommer alltså bli en helt ny verksamhet för Jolie och resterande 25-30 barn som förmodligen kommer att börja där. Tanken var alltså att det skulle stängas men kommer nu fortsätta hållas öppen så länge det behövs..

Så vi vet knappt om det kommer vara tillfälligt eller permanent. Däremot, det bästa av allt, så kommer Jolie gå på samma förskola som sin bästa vän Saga :) samma avdelning tillochmed! Och även några andra kompisar som hon känner. Så det ska bli riktigt roligt! :)

Det kommer bli bra dethär hur det än blir. Tryggheten i allt detta oroande är att de små har varandra. ❤️ nu ska man bara förbereda sig på att min lilla älskling ska börja förskola över huvud taget.. Jisses!

Tack så mycket

Kan inte påstå att denna dagen vart mer speciell än andra. Jag blev 22 år, so what? Haha nä men jag var på jobbet till 15. Åkte hem till min fina familj och fick då öppna ett paket innan vi for till mina föräldrar. Resten fick jag öppna sedan sas det..


Världens sötaste presentpapper!! Haha, och innehållet var förstås omtyckt med! Men min lilla älskling hade visst fått välja, och då blev det detta med nalle phu på :)

Sen vart det som sagt smörgåstårta hos mina föräldrar, dit min syster med familj även kom. Trevlig eftermiddag/kväll, helt klart! Men jag saknade dock tårta, haha. Så min fina Andreas ville såklart fixa detta, på något vis. Så på vägen hem sen så sprang han in på thimons o köpte denna underbaringen till mig :)


Mums!!


Men det var helt klart en bra födelsedag! Tack alla för presenterna.

Jag fick filmen Maleficent och en mascara av min syster. Massa choklad och ett par rejäla vintervantar av Andreas & Jolie. Sen presentkort på 300kr på H&M av svärmor. Tack!

22 år

Idag fyller jag 22 år! Känns inte allt för märkvärdigt. Det slog mig först imorse att jag faktiskt fyller år, annars har jag inte tänkt så mycket på det. Tillbringar födelsedagen på jobbet fram till 15. Sen åker jag hem o plockar upp min lilla familj, för att åka till mina föräldrar o äta smörgåstårta. Dit min syster med familj även kommer. Bara de närmsta ❤️


Förra året ägnade jag min födelsedag åt min älskade lilla dotter. Vi hade nämligen namnkalas för henne. Valde det istället för dop. Det var en helt otrolig dag & det är knäppt hur snabbt tiden går! Lilla tjejen där med sin morfar är ganska mycket större nu :) älskade du! ❤️ ynka 3 månader då. Nu är du 1 år fyllda, går & springer för fulla muggar och du lär dig fler ord för varje dag. Det är lycka att få se dig växa & utvecklas hela tiden! ✨

Sovmorgon

Jolie slog till med en riktig sovmorgon till 9 idag. En halvtimme senare skulle vi vara hos Petra, så det vart bara på med kläder, äta frukost o åka :) mysig förmiddag med lite frukost och mycket bus. 




Hem för lite lunch och sen iväg till jobbet. 13.30-18.00 idag, lika som igår. Ledig imorgon och sen 8.00-15.00 lördag och söndag. Sen på at igen på måndag.. Hoppas på bra väder i helgen! :) och nu höll jag nästan på att glömma! På söndag fyller jag visst 22 år. Haha tydligen inte lika viktigt att komma ihåg längre. Då bjuds det iallafall på smörgåstårta hos mina föräldrar när jag slutat jobbet. Bara familjen ❤️ väljer att inte ha något kalas eftersom jag jobbar. Men de som vill fira mig är hjärtligt välkomna att boka in en dejt! 

Kladdfis

Vaknade med ett ryck idag av att jag hade drömt om att jag var med i hunger games.. Det var ingen vidare dröm vill jag lova! Och till min stora förvåning så låg inte Andreas bredvid mig, klockan vart 7.16 så det var en av få gånger som jag riktgt sovit när han gått upp och åkt till jobbet. Somnade om och Jolie väckte mig vid 8.40 igen. Skönt!


Min lilla klabbemaja skulle promt äta själv idag, så det fick hon ;) la in en video på insta för er som inte sett. Sen efter lite lek så gick vi ut på promenad med Diezel. Ibland brukar jag skita i vagnen o låta Jolie gå själv. Då går vi oftast i den lilla skogen som är här precis utanför. Idag gick vi även förbi förskolan på vägen hem och oj så nyfiken hon var! Varje gång hon ser barnen vara ute o leka så blir hon alltid jätteglad och tittar länge. Idag var det nästan så hon ville öppna grinden o gå in. Och det hade hon nog gärna gjort om hon så bara fick!


Lilla gumman. Tänk att snart är det din tur att vara där på gården o leka med alla barnen! Helt ofattbart att hon blivit så stor! Än har vi inte fått något svar från kommunen om plats, men vi hoppas ju på det vid oss. Tanken är att hon ska börja förskolan i januari så man vill ju gärna ha svar. Det är snart.. 

Linköping

Detta bil-letande. Vi har länge nu kontaterat att det vore bra om vi hade en andra bil. Inte en vinterbil som vi tidigare haft ett par stycken, som säljs iväg till våren igen. Utan en vi faktiskt ska ha kvar, haha.

Så söndagen har vi spenderat i Linköping, eller ja, bilen som vi tittade på vart nästan ändå uppe i Norrköping. En Mercedes och inte blev det den. Lagom irriterad sambo när han åkt så långt och blir lurad. Men för att inte göra dagen förstörd så stannade vi sedan i Linköping för lite shopping :) även så fröken Jolie inte skulle bli skogstokig på oss av allt bilåkande ;)


Vi härjade lite på Toys R Us och det tyckte Jolie förstås var superkul!! Sen fick både jag och Jolie ett par vinterskor :)


Och vi avslutade trippen med mat på Ikea :) mums med köttbullar tyckte Jolie! Hon fick även ett gosedjur och egna muggar på Ikea. Glad tjej :) sen bar det hemåt igen. Lyckad dag trots att vi inte kom hem med någon extra bil. 

Fars dag

Jag åkte på någon konstig sjuka. Kändes som feber men det var ingen feber, bara allmänt dålig. Så fars dag blev inte riktigt som jag & Jolie hade tänkt oss.. Men den viktigaste presenten gjordes ju i fredags, när kompisen Saga va här på hemligheter ;) och detta var vad de gjorde åt sina pappor!


Tavlor förstås! :) tyckte det va så roligt att Jolie kunde ge sin pappa något hon faktiskt gjort helt själv. Och OM han blev glad! Tavlan åkte upp på väggen direkt och han skickade bilder till sina vänner för att visa upp hur stolt han var över sin dotter :)


Från Jolie på fars dag ❤️

Borta med vinden

Snön vart över ganska snabbt. Och det är väl så den första snön brukar vara. Får hoppas det kommer snart igen! Föredrar hellre snö och minusgrader än rått & ruggigt.

Det anordnades hemilgheter mellan flickorna till fars dag på förmiddagen. Vad de gjorde kommer i ett annat inlägg. Men det resulterade iallafall i plask i badkaret och sen passade vi på att busa lite i snön innan den ja, försvann.


När mannen min slutade åkte vi till min kära syster för middag. Det bjöds på hemmalagad pizza och glasstårtan till efterrätt stod jag för. Dexter fick även en förtidig julklapp av oss. Tanken var att han skulle få sin på julafton precis som Jolie, eftersom de båda skulle börja förskolan i januari. Men Dexter är stor kille som ska börja förskolan redan nu i slutet av november, så han fick minsann sin ryggsäck nu :) bild kommer när Jolie har fått sin med.


Mums! 

Snölek

När jag åkte hem från jobbet igår så vart det snöblandat regn, senare på kvällen började det lägga sig. Men det brukar ju aldrig få ligga kvar. Imorse vid 6 låg det fortfarande kvar, dock än tveksam om det skulle ligga kvar under dagen. Men ja, årets första snö var här ❄️

Jolie var såååå fascinerad av allt detta vita konstiga som var utanför fönstret! Ville upp i famnen o titta ut heeela tiden :)


Dääää! Titta! Mamaa, titta, dää!


När jag grejade i köket ville hon så gärna fortsätta titta på snön. Så jag satte henne i sin matstol och där satt hon länge, länge. Tillslut ser jag hur hon har somnat i matstolen, hihi lilla älsklingen!

Efter lunchen åkte vi till Saga för massa bus med Hampus & Harry :) började inne och avslutade utomhus, såklart skulle de få leka i snön! Hampus åkte tidigare så det vart bara Harry & girlsen kvar. Han var dock inte jättenöjd när vi (elaka) mammor ville ha en bild på våra sötnosar i snön, hihi :)


Tack för en mysig dag! Nu blir det spännande o se om snön är kvar imorgon. Godnatt

Regnig utflykt

- nu när jag tänkte slänga in ett blogginlägg lite snabbt, så såg jag att det senaste inlägget som visades var från Ullared. Vilket var konstigt.. Visar sig att alla senaste har lagt sig i utkast, därför har det nu kommit ett gäng inlägg på en gång! -

Marie och jag var sugna på en utflykt och igårkväll velade vi länge på vad vi skulle göra. Kom fram till princess och utelek i parken. Men idag så ångrade vi oss när vi insåg att det skulle regna hela dagen. Så det bar av mot Eksjö där vi gick in på dollarstore och sedan strosade lite på stan. Vi tog även lunch buffé på en thai resutrang - riktigt gott!


En till mamman och en till dottern. Men min lilla skrutta var inte så förtjust i maten, där vart det bara banan som dög. Gissar att det är tand nr 13 som gör att hon inte är så matglad.

Tack för en jättemysig dag! Trots regnet så var det en himla bra dag :) 

Bokmys på bibblan

Efter jag sovit klart efter jobbnatten så stack jag & Andreas med Jolie till biblioteket. Där träffade vi Marie & Saga för lite bokmys :) och ja, det var riktigt mysigt! De läste högt ur böcker och vi sjöng lite. Flickorna satt som små ljus och lyssnade, ett tag iaf ;) sen fick de titta lite själva och de böckerna med ljud i var helt klart bäst!



När det var slut skulle de hjälpa till att köra ut att böcker igen, så snälla och hjälpsamma! Haha. Och även rita lite innan vi gick ut :) då vart det plask i vattenpölar för hela slanten!



Skojjig dag verkligen! :)
RSS 2.0