Mitt år 2013

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
- Jag har genomgått min första graviditet, förlöst mitt första barn och blivit mamma till världens finaste dotter! ♥
 
Har du några nyårslöften?
- Alltså, tycker det är så fjantigt att kalla det nyårslöfte, eftersom då kör man stenhårt på det några veckor och sen ger man upp. Men däremot så ska jag kämpa med att gå ner mina 10-15 kilo jag har utöver de 24 kilo jag gick ner från graviditeten. Jag ska även fortsätta att inte dricka läsk eller saft, hålla igen på onyttigheter.
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
- Min fina syster fick en underbar son i maj ♥ tre månader innan mig. Sen några bekanta.
 
Vilka länder besökte du?
- Inga andra än Sverige, men Andreas flög för första gången till Litauen.
 
Vilket datum från 2013 kommer du alltid att minnas?
- 7 augusti kl 04:19 när vår dotter föddes och vi blev föräldrar! ♥ Den kvällen och natten kommer jag aldrig glömma, mitt livs bästa ögonblick.
 
Största misstaget?
- Det var nog att sälja min bil.. Men visst, det blev ju till det bättre.
 
Bästa köpet?
- Ja det måste väl nästan vara alla bebissaker vi köpte inför hennes ankomst :)
 
Vad spenderade du mest pengar på?
- Är väl det vanliga, mat och räkningar..
 
Gjorde någonting dig väldigt glad?
- Att vara gravid och skapa ett mirakel. Att få äran att bli mamma till vår lilla Jolie, det är den bästa känslan som finns! Och lyckligare har jag aldrig varit.
 
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2013?
- Vet inte riktigt..
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämnfört med tidigare år?
- Gladare! Helt klart!
 
Vad önskar du att du gjort mer?
- Jag vet inte, kanske inte borde ha ätit så mycket onyttigt bara för jag var gravid. Men förvisso har jag ju redan gått ner alla gravidkilon.
 
Vad gjorde du på din födelsedag?
- Vi hade namnkalas för Jolie :)
 
Favoritprogram eller serier 2013?
- Breaking Bad och Pretty Little Liars
 
Är det något du saknar i 2013 som du vill ha 2014?
- Hus!
 
Vad ser du fram emot 2014?
- Att få se Jolie växa och utvecklas, bli smal igen och njuta av livet som mamma!
 
Sumering av 2013?
- Började året med att jobba nyåraftonsnatten, och sedan 29 november bar vi en hemlighet att vi var gravida. Den 23 januari fick vi se vår lilla bebis på ultraljud för först gången, vilken känsla! En månad senare i slutet av februari gick vi ut offentligt att vi var med barn. Den 13 mars fick vi se bebisen på ultraljud igen! Firade 2 års förlovning. 3 maj blev min syster mamma, jag blev moster till älskade Dexter. Slutet av maj arbetade jag min allra sista natt innan jag gick hem på gravidledighet. Vi åkte till Ullared två gånger, semester på Öland, Gatebil på Mantorp. Hade dop för Dexter den 14 juli. Flyttade från lägenheten på ovanvåningen till en annan på bottenvåningen. Flytten skedde på måndagen, hann sova där i en natt, sen ville bebisen ut. På onsdagen den 7 augusti, på beräknad dag, kl 04:19 föddes älskade Jolie! ♥ Spenderade 9 dagar av Jolies första tid på sjukhuset. Därefter började det riktiga livet som mammaledig. Firade 4 år som flickvän & pojkvän i september. Träffade & lärde känna underbara Jenny! Blivit av med alla gravidkilon. Haft namnkalas för Jolie. Firat vår första jul tillsammans som familj och nu är vi påväg att fira första nyåret! Portly har fyllt 2, Diezel har fyllt 1, Andreas har fyllt 22, Jolie föddes och jag har fyllt 21. Helt underbart år!
 
Så ett Gott Nytt 2014 på er alla!

Julafton

Ja nu har tiden verkligen runnit iväg. Vi har haft vår allra första jul tillsammans som familj. Helt underbart! Kortfattat så åt vi julfrukost hos Jolie's farmor, farfar och farbröder.
 
 
 
Jolie fick en rosa cd-spelare, ett jättefint halsband med ett hjärta & hennes månadssten i, och pengar.
Sen gick vi hem och gjorde oss i ordning, öppnade varandras julklappar och mös lite innan vi åkte till Jolie's mormor och morfar för julmat och ännu mer paketöppning :)
 
 
Såhär fin var vår lilla älskling på sin första julafton! ♥ Klänningen hon har på sig, den har min pappas mormor Elisabeth sytt till mig när jag var liten. Elisabeth, som Jolie fått sitt namn av, betyder så mycket för mig, så det värmde hjärtat att Jolie kunde ha denna lilla klänning som hon sytt till mig. 
 
 
 
 
 
Roligast var såklart att äta på alla paketsnören! Av sin mormor & morfar fick hon lite allt möjligt roligt och fint :)
 
 
Mina älsklingar! ♥ Utan er skulle livet vara okomplett. Jag älskar er så otroligt mycket!
 
Kvällen spenderade vi hemma och bara njöt av att vara en familj. Tack så himla mycket för alla fina paket både Jolie och vi har fått! Det uppskattas till tusen!

Minijul

Idag firade vi jul hos min farmor med hela släkten på pappas sida + min morfar. Vi träffas inte allihopa på julafton så vi har haft det som tradition nu tredje året i rad att vi gör såhär. Mysigt tycker jag!
 
Vi träffar inte heller Dexter på julafton eftersom de ska vara hos hans farmor. Så vi bytte julklappar idag, likaså min syster o jag osv. Så himla mycket fint fick Jolie :) här är lite av det.
 

Boxar - perfekt! Har redan den största till lite leksaker och den minsta till nappar! :)
Flaska och nappar i leopard, supermysig morgonrock, leopard body och jeans. 
Jag råkar vara lite smått galen i leopard, och det vet min syster mycket väl om. Så både jag och hon skämmer bort Jolie i leopard kläder / saker. Haha stackare! Rosa och leopard är det som gäller ;)
 
Jag & Emelie var även generösa och gav bort julklappar, eller rättare sagt Jolie & Dexter :) skrev ut generations foton från båda hållen till de alla. Det uppskattades.
 
Ser fram emot julafton nu! Ännu mer paket att öppna, haha. Men jag är mer nyfiken på vad Jolie får än vad jag får. Fokusen är ju trots allt på de små barnen när det är jul :) så mysigt när man har eget barn, jag uppskattar mer julen nu än innan. Julafton ser ut som så att vi äter julfrukost hos Jolie's farmor & farfar, och tillbringar sen hela dagen hos hennes mormor & morfar :)
 
Jolie somnade vid 20 idag. Trött efter en hel dag med julfirande :) när vi kom hem fick hon sig ett bad, och efteråt fick hon helkropps massage :) mystjejen!

20 fakta om mig

För er som inte känner mig så kommer det här 20 fakta om mig ;)

 

 
1. Jag är född i vecka 32+3
2. Jag vägde 1690 gram och var 39 cm lång
3. Jag var 20 år när jag blev mamma till Jolie
4. Förra julen bar vi en hemlighet om att vi var gravida. Alla pratade om min systers graviditet, men ingen visste om våran
5. Jag är totalt livrädd för spindlar! Kan inte ens se en på bild..
6. Jag är mörkrädd
7. Jag hade min uppskrivning till körkort på min 18 årsdag, uppkörningen två dagar efter. Klarade båda på första försöket!
8. Jag var ett öronbarn när jag var liten, så hade rör i båda öronen
9. Jag var 16 år när jag & Andreas blev tillsammans
10. Vi förlovade oss i Göteborg den 24 mars 2011, ingen visste om det
11. Jag hatade matematik och idrott i skolan
12. Jag har rymt 60 mil hemfrån i tidig tonår
13. Jag piercade tungan utan att mina föräldrar visste om det
14. Jag har alltid velat bli fotograf och ha min egna fotostudio
15. Jag har alltid velat ha en egen häst
16. Jag vantrivdes i min kropp innan graviditeten, men älskade den som gravid
17. Jag blev av med alla mina gravidkilon på lite mer än 4 månader, men har fortfarande ca 10-15 kg kvar att kämpa med utöver det
18. Jag har ett riktigt hett temperament och det har jag från min pappa
19. Jag är väldigt blyg när det gäller nya människor och blir nervös när jag ska ringa viktiga samtal
20. Att bli mamma är det bästa som någonsin hänt mig!

Snart jul

Ärlig talat så har jag ingen direkt bra anledning varför jag inte uppdaterat så bra det senaste. Jag har helt enkelt inte orkat.

Fredags kvällen hos Jenny var så lyckad! ❤️ Så himla mysig kväll med super god mat och flera timmar med prat och skratt :) får göras om snart!


Såhär fina var jag & Jolie när vi skulle till Jenny :)

Resten av helgen bestod av slapp. Hyrde tre filmer i lördags. Började med "World war Z", visade sig handla om zombies, så blödiga jag var inte nådigt skraj efteråt. Men att filmen hade bra handling går inte säga annat om. Söndagen såg vi "Now you see me", bra film det med!

Igår såg vi den tredje filmen vi hyrde, vilket var "Safe heaven", väldigt bra film! Har velat se den sen första gången jag såg trailer på den. Andreas har väl trott att det varit värsta gråtfilmen, men han tyckte faktisk den var bra han oxå!


Här har Jolie en overall på sig som jag hade när jag var liten. Kan inte riktigt förstå att jag själv varit så liten, och att nu min egna dotter har den på sig. Otroligt! Lilla pluttan ❤️

Dagen idag har bestått av att slå in de sista julklapparna. Vår jul startar på söndag med julmat och mys med hela pappas släkt. Självaste julafton börjar vi med frukost hos Jolie's farmor & farfar och dagen spenderas hos hennes mormor & morfar. Längtar till julmyset, det känns så himla speciellt nu när man själv har barn, även om Jolie inte förstår så mycket denna julen.

Får se om vi hörs något i dagarna. Annars önskar jag er alla en riktigt God Jul!

Lite bilder

Både helgen och veckan har gått fort tycker jag. Så för att det inte ska bli allt för långt inlägg så summerar jag senaste tiden i bilder!




Bus på pappa




Mycket träning för fröken! :) i onsdags var det julavslutning på babycafet så då var vi extra fina :) bjöds på glögg och gröt. Och vi alla samlade ihop pengar till varsin gåva till ledarna som tack för en rolig termin!

Morgondagen ser vi fram emot! Pappan i huset ska på julbord med jobbet. Så mamman och dottern spenderar kvällen hos bästa Jenny :) mysig tjejkväll blir det med god mat ❤️

4 månader & gröt-premiär!

I lördags (7/12) blev Jolie hela 4 månader! Och det firade vi såklart med att testa gröt för första gången! :D Hon var till en början skeptisk och undrade va tusan det här var, haha, men sen efter ett tag gapade hon efter mer :) Och ni ser ju på bilderna att det inte alls var så dumt! Höjdpunkten var ju såklart att händerna smakade gröt sen ♥
 
Vi både filmade och tog kort för att föreviga Jolie's första grötprovning. Men lägger bara upp lite bilder nu.
 
 
 
 
 
Hela lördagen hade vi Dexter här, min syster och hennes kille har köpt hus så de var fullt med flytten. Och då fick min lilla systerson vara hos oss & busa :)
 
 

Inte riktigt där än..

Dagens vägning var väl inte direkt vad jag hade velat. Men denna veckan har inte alls varit bra. Så jag är inte riktigt i mål ännu. Ett halvt kilo kvar. Men jag ändå himla nöjd över min insats och att jag lyckats komma såhär långt!

Hur som helst. Veckan har bara flugit iväg. I onsdags var det både 4 månaders koll på BVC och efteråt babycafe :) lillskruttan väger nu 5870 gram och är 61 cm lång. Växer så det knakar här! ❤️

Ni som följer mig på instagram har sett att Jolie har fått en utav sina julklappar något tidigare. Hon har varit ruskigt gnällig det senaste och dreglat jättemycket. Även sovit dåligt och tuggat på precis allting som hon kommer åt ;) så vi misstänkte en liten tand som var påvägg upp! Och då drar den nya bitringen mer nytta nu än som julklapp :) riktig liten gladfis blev hon då!


Den lilla tanden känns, men har ännu inte spruckit igenom och har hört att det kan ta väldigt lång tid. Vanligtvis kommer första tanden runt 6 månader, och Jolie blir 4 månader på lördag. Så jag hoppas inte det tar allt för lång tid. Dock så känns det som det stannat av lite..  Vi får se!

Ni vet jag sagt att Jolie väckt mig ett antal fler gånger per natt än vad jag är van vid ett bra tag nu. Allt mellan en halvtimme till två timmar imellan. Mot att ha sovit hela nätter eller bara vaknat en gång innan. Pratade med BVC om detta. Det kan ju då tyda på tanden som spökat ett bra tag. Eller så är det en tillväxtperiod att hon behöver mer mat och sover dåligare för det är så mycket som händer. Eller så får hon inte tillräckligt med mat.. Trots att hon följer sin kurva perfekt. 

Så BVC föreslog att jag skulle ge lite ersättning det sista innan hon ska sova, just i hopp om att hon ska sova längre innan hon vaknar nästa gång. Efter att jag ammat så erbjuder jag mer mat utfall hon är mer hungrig. Men vi har provat i två dagar nu och hon vill knappt ta flaskan.. Första dagen fick hon väl i sig 10 ml och igår knappt 5 ml. Hon tuttar hellre vidare på mig, liksom grinar illa när vi ger henne flaskan. Men ska väl testa någon dag mer. Vill hon inte ha så vill hon ju inte. Och jag är ju bara glad att hon föredrar mig framför flaskan ;) så länge hon växer som hon ska och får i sig det hon behöver så gör det ju inget. Tycker inte ersättningen har inte gjort någon skillnad på sömnen de här dagarna heller. Men vi får se hur det utvecklas.

Igår somnade hon någon gång mellan 20-20.30. Men sen när vi skulle gå o lägga oss vid 22 tiden så hörde jag henne vakna igen. Och när jag kom in till hennes rum möttes jag av detta :) 

Nej mamma jag vill inte alls sova. Jag ska vara gladfis och vara den sötaste tjejen i hela världen!

Haha, det går ju inte annat än att le tillbaka när man ser henne sån här! Det är så man blir varm i hela kroppen, min älskade underbara dotter. Vad har jag gjort för att få en sån otroligt fin liten tjej? :) ja det är betydligt mycket trevligare med att möta en gladfis än en gnölfis när hon vaknar!

Så hon fick sig lite mat och gos, sen somnade hon igen :) sötnosen! ❤️

Jolie önskar sig

Jag önskar mig en rosa CD-spelare, Philips AZ100, från Elgiganten 399kr. 


Just denna vill jag ha i julklapp! Så tomten, om du läser detta: jag har varit super super snäll ända sedan jag föddes - så får jag den blir jag väldigt glad! :) då kan mamma sjunga och knasa sig för mig - Det är det bästa jag vet! Puss & kram Jolie ❤️

Första advent

Nu var det visst någon dag sedan jag skrev igen. Just på helger så finns det ännu mindre tid till bloggen än på vardagarna. På helgerna känns det så osocialt mot sambon och alla andra man träffar att sitta med mobilen eller vid datorn.

Bilmekar-bebisen :)

I fredags gjorde vi inte så mycket alls. Åt hos svärmor och var i garaget på kvällen. I lördags var vi hos pappa då mamma skulle på julbord. Så han ville ha lite sällskap, och då passade vi på att laga tacos. Gott!!

Pappa A var visst populär, om ni inte ser så ligger även Diezel i famnen på honom. 

Igår, första advent, så började vi dagen med att äta tomtegröt :) sen tog vi fram till julsaker o fixade hemma. Sen åt vi hos svärmor igen och därefter tog vi oss en promenad ner till julskyltningen. Fast vi gick nog mer i butikerna ;) köpte lite julklappar. Hittade pyjamasbyxor till mig och nya påslakan set till vår säng. Mys!


När vi kom hem från promenaden på totalt 7 km så badade vi Jolie, fixade henne för sängen. Tittade på julkalendern och slöade i soffan mest hela kvällen.

Nu ligger jag och Jolie i sängen o myser. Hon sover och jag tänkte väl slumra lite jag med, mjukstartar veckan. 
RSS 2.0