Promenix

8.3 km har vi gått idag, jag & Jolie. Traskade ner till stan för att möta Emelie & Dexter. Där nere gick vi runt sjön och tjötade. Sen tog vi en sväng på Ica innan det var dags att traska hem igen. Totalt denna veckan har jag gått 2 mil, det är då inte illa pinkat! Och än är inte veckan slut. Imorgon står det invägning på schemat med.

Strax efter kl 16 tog jag farväl av min lilla bil.. Vi har tagit det beslutet att göra oss av med den för att kunna spara till hus. Och visst känns det tråkigt att göra sig av med en bil man varit väldigt nöjd med och trivts i, så är hus mer värt i låga loppet än en bil! Så nu blir det spara, spara, spara!

På kvällskvisten här fick vi besök av Jenny och Simon :) mycket trevligt! Prat och kaffe som vanligt, ja inte kaffe för min del då, och såklart står Jolie för både underhållningen & uppmärksamheten ❤️


Glad tjej! :) och minst lika glad kille som får hålla henne, haha!

Jolie sover sen ett väldigt bra tag tillbaka. Har börjat komma in i en bra rutin att hon får pyjamas, äter i soffan och somnar där så bär jag in henne till sin säng och där sover hon vidare för hela natten. Underbart :) nu är det bara klockslaget som ska stämma varje kväll. Men framåt går det med rutinerna!

Nu ska även jag sluta ögonen! Imorgon väntas invägning och promenad runt sticket. Godnatt

Höjdpunkt

Idag är det onsdag, vilket betyder att jag & Jolie var på babycafet idag :) höjdpunkten på hela veckan! Jolie har varit en riktig gladfis idag ❤️ Började dagen redan vid 7, men gick inte ur sängen fören efter 9 tror jag. Morgonmys! Sen satte jag henne i babysittern under tiden jag lagade gröt. Och såhär glad var pluttan då :) 


Hihi älskade unge! Är nog första gången hon tycker babysittern är rolig. Var supernära till skratt oxå, så snart så får vi nog höra henne skratta. ❤️ Helt underbart att få se henne utvecklas för varje dag!

Åt hos svärmor idag och då har Jolie busat massor med sin farmor och med farbror Dennis :) hihi. Hon pratar så mycket nu och nästan skrattar, det är så det värmer i hjärtat att se henne så glad och framåt :) 

Nu har hon fått sig ett bad och ligger och pratar med kaninerna i babygymmet :) strax dags för mat och sängen för hennes del. För mig med snart känns det som. Så godnatt på er!



Söndagsmiddag

Har varit en lång dag idag. Och än är den inte slut. Dagen började vid 8.00 och som vanligt var det mys i sängen med min älskade dotter innan man orkar sig ur och kicka igång dagen. Dock somnade hon om så jag kunde laga lite gröt :) hann till och med ringa Eksjö SLS om babysim. Så om de lyckades få in personal (vilket de trodde de skulle) så har Jolie fått en plats till nästa termin som börjar i slutet av januari :)

Framåt 10 snåret tog jag mig Jolie ut på promenad. Gick till återvinningen och sen gick vi förbi Agnes och kidnappade med henne hem en sväng :) när hon sedan gått och Andreas åkt tillbaka till jobbet efter lunchen så brakade det loss.. Fick mig en väldigt skrikig dotter :/ ville inte ha mat, hjälpte inte med ny blöja eller massage eller alla andra tusentals metoder man försöker med.. Lyckades somna lite då & då och några uppehåll utan skrik. Men tillslut fick jag henne att somna en längre stund. Sen är det alltid så skönt när Andreas kommer hem och kan hjälpa till med ny energi!

Lillan och jag igår efter hennes bad :)

Sen till rubriken. Igår hade vi tänkt laga hederlig söndagsmiddag. Nämligen porterstek! Första gången vi skulle ge oss på det. Men så hanns det inte med igår. Så vi var tvungna att göra den idag annars skulle vi ha fått slänga den.. Hur skulle det gå med en ledsen dotter?

Men hon satt så snällt i sin babysitter och gnällde lite efter nappen imellanåt. Men vi lyckades få ihop det!  Så nu ligger det en porterstek o puttrar på spisen och väntas på att bli klar och ätas upp! Hoppas resultatet blir bra!

Helgen

Har varit en riktigt bra helg! I fredags färgade jag håret, blev super nöjd. Sen gjorde vi inte så himlans mycket. Igår var vi o handlade lite inför maten vi skulle laga. Baconlindade kycklingbitar med en cream cheese sås med vitlök och potatiskroketter till det. Blev hur bra som helst! Vi hyrde även film, Gatsby blev det. Och Jolie fick testa på att "köra" bilen, haha det ska börjas i tid ;)




På kvällen såg vi film och la oss hyfsat tidigt. Hur skönt som helst :) idag har vi varit en sväng hos Jolie's mormor & morfar. Sen har vi inte gjort så mycket mer. Andreas har tränat Box och då tittade jag på one three hill. Sen lagade vi ätit potatis, kotletter och brunsås.

Nu har Jolie badat och krupit ner i pyjamas. Blir soffhäng tills det är dags att sova. Hoppas ni andra har haft en bra helg!

Strawberry kiss

För ett tag sedan klippte min vän mig. Mitt väldigt långa, men oxå väldigt slitna hår åkte av och blev till kort page istället! Och jag som då var brunhårig ville ju köra på stor förändring och bli blond, men ville att det skulle se så naturligt som möjligt så det fick bli slingor. Men kände nästan direkt att jag inte riktigt var nöjd, eller att jag inte trivdes i ljust längre när jag varit mörk så många år..

Tillslut vande jag väl mig vid slingorna, men ändå kände jag mig inte helt hundra nöjd för min förändring. Så jag körde på stort idag! Istället för att färga tillbaks till det bruna så körde jag på rödbrun! Eller strawberry kiss som den hette :)


Blev riktigt nöjd!! Var lite rädd att den skulle bli jätteröd, men det blev alldeles perfekt! :) tänkte först ta mahogny, alltså lite mörkare, men är glad att jag inte gjorde det.

Så nu blir det att köpa schampo för rött går så det förhoppningsvis håller sig lite längre! Annars har ju rött hår en förmåga att lätt bli urtvättat.. Men galet va bra det blev :)

Liten fot & hand

Igår på babycafet fick jag tillbaka tavlorna vi gjorde på Jolie's lilla fot och hand. Blev jättenöjd! Så himla sött ❤️ 

Jolie var 2 månader & 2 dagar när avtrycken gjordes.

Nu väntas bara min hylla ska bli uppsatt med så jag kan börja dekorera lite i Jolie's rum :)

Idag ska vi på stan och träffa moster Emelie och kusin Dexter :) mysdag med andra ord! Ha en trevlig helg alla ifall vi inte hörs. 

Trodde jag ja..

När det väl börjar vända så visar det sig egentligen gå åt en helt annan väg mot vad man trott..

Onsdagen bestod av skogspromenad med de små hjärtanen. Sen åkte jag och Jolie till babycafet. Lika kul som vanligt, men idag var det mycket fler än vad det brukar. Så när Jolie började bli hungrig och trött hade hon svårt att slappna av, så tillslut fick vi ett lugn rum så hon kunde äta ifred och slumra till lite. Dock så kunde hon inte somna helt fören vi kom till bilen sen. Fick tillbaka tavlorna men glömde ta kort på dom så det visar jag imon!

Efter maten så klädde vi på oss för att gå långpromenad, ända ner till Ica och tillbaka blev det. Så totalt 8.5 km gick jag igår :) när vi kom hem fick Jolie ett bad, och även idag var det massa skoj o skvätta ner både mamma och pappa! Hihi så underbart att se att hon gillar det!


Sen insisterade pappa Andreas att vi skulle ta på en utav de nya pyjamasen, i stl 62. Bara för det var nalle Phu och han som valt den. Han tyckte minsann inte vi skulle vänta längre ;) så då fick det bli en något förstor pyjamas inatt :) hihi. Sötnos! Sen blev det bus med pappa innan läggdags ❤️


Förutom att lillskruttan skulle kolla på tvn hela tiden istället för att sova, vilket hon inte får, så vi fick stänga av ;) så gick det ändå ganska snabbt innan hon somnade. Höll så fint i sin snuttekanin, hihi :*


Nu är klockan 04:00 och Jolie väckte mig för en falsk bajsblöja.. Lät som det var en sån klassisk som är helt överfull och ibland kladdar ner kläderna oxå ;) haha, så visar det sig bara vara en liten kludd.. Småbarnsföräldrars samtalsämnen ;) haha. Nu har hon ätit lite och ska läggas över i sin säng. Så fortsatt godnatt på er! Eller godmorgon när ni läser det kanske :)

Duktiga pojkar!

Nu vart det visst ett tag sedan jag skrev. Men så blir det när man har en bebis som bestämmer hur dagarna ska se ut :)

Idag var jag ute på skogspromenad med mina hjärtan ❤️


Även hundarna fick följa med idag. Har nämligen inte kunnat ta med dom tillsammans med vagnen innan för de har dragit så jäkligt och dessutom börjat skälla som tokar och bråka med varandra när vi möter andra hundar. Så för någon vecka sen så köpte vi skällhalsband till dom. Så varje gång de skäller så sprutar det citron upp mot näsan på dom. Och det är väldigt effektivt!! De har redan förstått vad det innebär och de går tillochmed mycket snällare nu. Portly gick brevid mig och Diezel framför brevid vagnen :) känns så himla bra att jag kan ta med dom på promenad nu! Har känt mig så elak att lämna de ensamma när jag & Jolie ska ut, så nu kan vi alla gå. 

Nu ska jag klä på Jolie och mig för att åka till babycafet. Kommer att få tillbaka tavlorna vi gjorde på Jolie's fot och hand :) visar det senare. Ha det bra så hörs vi sen!

Bus med mormor

Idag åkte jag, Jolie och vovvarna ut till min mamma & pappa. Andreas hade lite andra saker för sig och är så tråkigt att glo i lägenheten hela tiden så tänkte det var lika bra. Jolie har busat mycket med sin mormor idag :) först sprattlade hon och hade sig som bara den på köksbordet. Leksaker börjar bli mer och mer intressant nu.


Sen blev det tråkigt när jag la henne på mage för att träna lite nacke. Dum mamma tyckte hon då ;) så vi testade o se ifall deras babysitter var något skoj. Och den verkade va roligare än vår hemma iaf :) efter en stund så somnade hon en sväng.


När Andreas kom hit tog vi en promenad med hundarna. Nu väntar vi på att maten ska bli klar. Sen blir det nog hem och sätta upp lampa i hallen och sovrummet. Har inte hunnit det sedan flytten ;)

Födelsedag

Igår, fredag, fyllde Jolie's farmor år. Så då åt vi middag där och fikade med lite tårta :) Jolie passade på att mysa lite med farbror Dennis, och även spy in hans nylagda golv i sitt rum ;) haha


Kvällen tog vi det bara lugnt. Tittade mest på tv och gjorde varma mackor :)

11 dagar

Nu har jag vägt in mig igen. Sist var för 11 dagar sen, förra måndagen, då det var 2 månader efter förlossningen. Då vägde jag 76.4 kg och idag hamnade vågen på hela 74.3 kg! Har alltså gått ner 2.1 kg på 11 dagar och har nu enbart 4.3 kg kvar utav gravkilorna!

Viktuppgång under graviditet: +24 kilo
Sista vägning innan förlossning: 94 kilo
Nuvarande vikt: 74.3 kilo
Delmål: 70 kilo

Viktminskning: -19.7 kilo
Kvar till delmål: 4.3 kilo

Jag känner mig riktigt peppad! Trodde ärligt att det skulle stå still på vågen. Men nu har jag gått ner 2.1 kg sedan sist jag vägde mig, så det går ju helt klart åt rätt håll!! Nu har jag inte alls mycket kvar utav gravkilorna och mitt mål var att lyckas innan jul/nyår. Tvekar inte på att jag ska klara det :) hejja mig!

2 mån kontroll

I måndags var vi på BVC för en lite försenad 2 månaders kontroll. Läkaren var där och gjorde en utundersökning, likadan som de gjorde när hon föddes :) allt såg bra ut, bara att hon påpekade att hon var lite torr i ansiktet. Så fick namn på två salvor, en vi skulle smörja med morgon o kväll i 10 dagar och den andra vid behov. Och det ser redan bättre ut :) 

Lilltjejen är nu 57.8 cm lång och väger 4960 gram :) så dröjer nog någon månad kanske innan hon kan ha stl 62.


Både jag och Jolie har åkt på förkylning så idag blev det inget babycafe. Men däremot kommer Jenny hit på besök :) så nu ska vi göra oss iordning för en liten tripp till affären!

Offroad

Bild från igår när Jolie myste med sin morfar :)

Idag har jag tvättat alla kläder Jolie har i storlek 62. Ska bli spännande att se hur mycket hon vuxit imon på BVC :) men hur som helst så tog vi en lång promenad mitt på dagen. Andreas visade mig en väg i skogen där vi hittade en hage med två söta ponnys. Portly & Diezel var nyfikna men ändå lite skraja för de "stora" djuren. Så det blev lite offroad med vagnen, haha. Avslutade rundan sen med sticket, så blev 6.2 km sammanlagt. Totalt denna veckan har jag gått 2 mil.


Nu ikväll kom Jenny och Simon på besök så spelade vi Bingolotto, haha. Men det blev ingen vinst, attan! Vi som satsat på alla storvinster! Mycket trevlig kväll :) när de åkt så fick Jolie bada och nu sover hon sedan ett tag tillbaka. Ska alldeles strax sluta mina blå jag med. Imorgon kommer min mamma hit och följer med till BVC. Sen ska vi gå lite på stan :) så godnatt på er!

Besök

Hela veckan har A jobbat över och det har gjort att jag varit ganska nedstämd och haft oerhört tråkigt.. Visserligen har jag ändå hittat på saker om dagarna men det är ändå inte något som stämmer när jag får vara ensam så länge om dagarna. 

I onsdags var jag på efterkontroll på mvc och allt såg bra ut! Nu kan jag pusta ut, haha. Sen var det babycafe på eftermiddagen :) gjorde tavlor i gips på Jolie's fot och hand. Så nästa onsdag får jag tillbaka dom och då ska ni få se hur det blev!

I torsdags kom min farfar hit och vi var ute på en promenad och tjötade hela eftermiddagen :) mycket trevligt!  På kvällen var jag hos mamma och pappa. År mat och gick promenad. Jolie gick med sin stolta morfar :)


Sen igår, fredag, kom min farmor på besök :) tanken var att vi skulle promenera till Emelie. Men när jag dum som jag var trodde att vi kunde ta en genväg så blev det istället en jätte omväg! Så vi hamnade nästan hemma hos mig igen :p men blev en runda på 5.7 km. Vi bestämde oss för att gå hem och ta bilen istället för annars skulle det ta jättelång tid till.

Hos Emelie fikade vi och myste med barnen i sängen. Dexter busade med pappa Eddie och Jolie tränade nacke lite :) himla mysig dag!


Kvällen var det tänkt jag och A skulle se film som vi hyrt. Men Jolie ville inte sova och var allmänt ledsen. Märkte att hon blivit snorig så var nog det som besvärade henne. Tillslut somnade vi allihopa i sängen. Och jag lät Jolie sova mellan oss i sitt babynest. Hon vaknade sen vid 3 tiden och var jätte ledsen. Erbjöd henne mat men hon somnade direkt i min famn. Så var nog återigen att hon blivit förkyld. Åt lite vid 7 och nu igen vid 9.30 men hon har somnat om igen. Min lilla prinsessa!❤️

Magen efter förlossningen

Beslutade mig för att jag skulle lägga ut bilderna ändå.. Jag har ju lagt ut bilder på min gravidmage hela tiden, så varför skulle jag inte kunna lägga ut nu efteråt? Så man ser skillnaden ;)
 
Samma dag vi fick åka in till förlossningen. Sista bilden med gravidmage :)
 
2 dagar efter förlossningen. Har inte sjunkit ihop så värst mycket, men den är myyycket hängigare ;) Haha, jag förstår verkligen vad folk menar när de säger att det känns som en säck potatis! Öm och dallrig, kändes helt tom :p haha. Kändes väldigt konstigt att det inte var en bebis där inne längre!
 
1 vecka efter förlossning. Ännu hängigare och dallrigare ;) haha!
 
2 månader efter förlossningen. Tagen i måndags. Nu har den ju sjunkit ihop fint tycker jag :) Självklart är den ännu väldigt dallrig (haha gillar det ordet, för det förklarar så bra på hur den känns!) Och den hänger ju fortfarande. Nu är det bara att jobba på att få bort hänget o få den platt! ;)
 
Har ju fortfarande 17.8 kg kvar tills innan jag blev gravid, och ja, 10 kg till efter det.. Så har lite att jobba med! Men det får ta sin tid.. 6.4 kg är i vilket fall målet innan nyår. Men nu ser ni iallafall hur magen har sjunkit ihop helt av sig själv efter 2 månader. Har inte gjort ett smack förutom att ha druckit en jäkla massa vatten och ammat! Är först nu förra veckan jag har börjat promenera mer varje dag. Och det kan ju knappast gjort så mycket skillnad ännu. Det är rätt fantastiskt hur kroppen fixar det där själv!!
 
Ska bli spännande o se vad som hänt tills nästa månad!

2 månader ♥

Älskade Jolie blir 2 månader idag. Att du har varit hos oss så länge! Tiden bara rusar iväg. ♥
 
Bus med pappa i babygymmet ♥
 
Fram tills dessa två månader har Jolie ...
... gett oss det första leéndet & är nu väldigt nära till skratt många gånger! Helt underbart att få se henne le när man tittar på henne eller pratar med henne, man smälter totalt! ♥
... blivit mer och mer stadig i nacken. Man behöver hålla i nacken när man lyfter henne från rygg, men inte när man håller henne upprätt. Visst att huvudet svajar till ibland, men hon blir starkare för var dag!
... börjat tycka det är roligt att ligga på mage. Hon lyfter huvudet så duktigt och vänder ansiktet till andra sidan och tillbaka, flera gånger. Duktig på att träna nackmuskler och ryggmuskler.
... börjat vilja stå upp i knät istället för att sitta. Ibland är det så hon blir arg om hon inte får stå ;) Hon böjer benen och trycker ifrån.
... velat bäras stående så hon ser över axeln, istället för liggandes. Man vill ju inte missa något som händer runtomkring! Men det är mysigt att bäras liggandes när hon är trött. 
... tittat på oss mer och följer oss med blicken. Hennes gosedjur/skallror och vagnmobil är väldigt roliga att titta på, helst om de är färgstarka. Hon pratar och skrattar tillsammans med sina kaniner i babygymmet. 
... vänt sig mot ljud och rörelser. Lyssnar och letar upp vad det är som låter.
... blåst bubblor, pratar och ler mot de som pratar med henne.
... börjat vända sig från rygg till sidan. Med lite träning till så vänder hon sig nog snart helt till mage. Kämpa, kämpa! ♥
... börjat sova hela nätter. Somnar någon gång mellan 19-21 och äter sedan igen när jag lägger mig. Därefter väcker hon mig oftast 1 gång runt 3-4 eller sover ända till 5-6.
... lagts över till sin egen säng direkt när hon somnat, istället för att somna i vår säng.
... provsuttit matstolen några gånger. Det är så roligt att sprattla fritt med benen! :) Men hon får vänta ett tag till innan hon får sitta där i när vi äter.
 
... och mycket mer! ♥
 
Det är så otroligt att vara med och se henne utvecklas för varje dag! Och det går fort! Likaså växer hon som det knakar. Det dröjer inte länge tills vi får byta storlek i kläder. Jag är så stolt över dig Jolie! ♥ Du är så duktig och du imponerar mig varje dag. Det är det bästa jag vet att få spendera mina dagar med dig, livet är så mycket mer meningsfullt och lyckligt nu! ♥ Mamma älskar dig mest i hela världen!

Invägning

Idag är det 2 månader sedan förlossningen, och det innebär att jag vägde mig för andra gången. Kommer dock inte ihåg vad jag vägde in mig på första gången. Men nu kommer jag att avslöja vikterna, vilket jag inte gjorde under graviditeten.
 
Viktuppgång under graviditet: +24 kilo
Sista vägning innan förlossning: 94 kilo
Nuvarande vikt: 76.4 kilo
Delmål: 70 kilo
 
Viktminskning: -17.8 kilo
Kvar till delmål: 6.4 kilo
 
70 kg var alltså det jag vägde när vi fick det efterlängtade plusset! Och det är 10 kilo för mycket mot vad jag vill och borde väga! Enligt mitt bmi ska jag väga runt 55 kg. Men känner att mitt mål blir 60 kg till och börja med. Sen får vi se om jag är nöjd med min kropp eller inte. Jag kanske känner mig nöjd innan 60, och då stannar jag, eller så behövs det några kilon till.
 
Så mitt delmål är att bli av med alla graviditetskilon innan nyår. Sen när jag klarat att komma till 70 kg så börjar om på ny kula. Alltså kommer jag ju inte räkna med graviditetskilorna som viktminskning. För 70 kg var ändå det jag började på när jag blev gravid. Här är även måtten runt magen:
 
Sista måttet innan förlossning: +130 cm
Nuvarande mått: 112 cm
Startmått (vid 70kg): 105 cm
 
Minskning: -18 cm
Kvar till start (vid 70kg): 7 cm
 
Jag har även bilder på magen efter förlossningen. Men vet inte riktigt när jag kommer att lägga ut det. Kan va kul o se hur magen sjunker ihop ;) Måste komma ihåg att ta kort på magen nu oxå. Tänkte att jag kommer att väga mig varje vecka, men 1 gång i månaden kommer jag ta kort och mäta. Sen när jag börjar om på nytt vid 70 kg så kommer jag nog att väga & mäta varje vecka, sen kort 1 gång i månaden. Vi får se! Jag ska ta mig dit först!
 
Förra veckan promenerade jag totalt 2.8 mil och brände totalt 1975 kalorier. Denna veckan har jag än så länge bara gått 2.6 km och bränt 154 kalorier. Så jag bjuder på en bild på min lilla nallebjörn innan promenaden tidigare idag :)
 
 
Denna gången ska jag klara det!!

Snarkande

Nu snarkas det från alla håll o kanter här i sängen! Stora hjärtat, båda vovvarna och jag hoppas att lilltjejen vill somna snart med. Hon har varit lite skrikig nu från o till sedan kl 19. Förmodligen trötthet blandat med lite magont. Men nu verkar det som hon äntligen kommit till ro o somnat. Fast ska låta henne få somna in riktigt innan jag lyfter över henne till sin säng. Kommer nog få stoppa in nappen några gånger med innan hon somnar helt :)

Idag var vi som sagt i Jönköping. Sen lagade vi tacopaj och gick långpromenad. 5 km blev det! Så sammanlagt har jag gått 2.8 mil denna veckan, nästan 3 mil! Det är inte illa pinkat från att inte ha rört mig mer än från soffan till sängen (iprincip) under slutet av graviditeten. Det är väl inte heller förens nu denna veckan som jag börjat på lite mer allvar med få bort gravidhullet. Så imorgon är det invägning! Vägde mig första gången en månad efter förlossningen, och jag kommer inte ihåg hur mycket jag gick ner utav de 24 jag gick upp när jag väntade Jolie. Nu återstår det att se hur mycket det är! Kommer att skriva mer utförligt imorgon hur det ligger till. Och kommer även att börja avslöja lite siffror. Har valt att inte skriva min vikt under graviditeten, men eftersom jag kommer att påbörja en viktminskning nu så kommer jag att offentliggöra min vikt.

Målet är att bli av med gravidkilorna innan jul, och därefter resterande kilon tills jag känner mig nöjd. Och denna gången ska jag klara det!!

Men nu ska mamman sova! Berättar mer imon.  Godnatt

Billig shopping!

Idag vaknade vi vid 7.00 men Jolie lät oss somna om till 9.00 istället :) sen gjorde vi frukost och efter det åkte vi en sväng till Jönköping. Vi tänkte vi skulle beställa vinterdäck till vagnen, så då gjorde vi det. Sen skulle vi bara kolla lite på kläder till Jolie men det blev ändå endel :)
 

Dock så betalade jag enbart 79kr för allting! Första bodyn uppe till vänster fick jag från en gåvo-check jag fått på kapphal. Sen tunikan och 2 pack linnen fick vi från presentkort på Lindex. Och sen koftan från H&M skulle egentligen kosta 99kr men så fick jag 20% för jag är club kund. Så det blev mycket för pengarna :)
 
Lillskruttan växer ju så det knakar, så det dröjer inte länge innan vi får byta till stl 62. Och hade bara 2 st bodys i 62 så det var bara bra att shoppa lite mer i 62 :) koftan är dock i 68 så hon kan ha den hela vintern.  den 14 ska vi till BVC igen och då blir det spännande o se hur mycket hon väger och vuxit. Kanske blir dags att inviga de nya kläderna snart!
 
Nu ska vi laga tacopaj och efter det blir det en långpromenad. Imorgon är det dags att väga mig igen - återstår o se hur mycket som är kvar på gravkilorna!!

Världens finaste! ❤️



Jag är så evigt tacksam för att jag har fått en så otroligt fin dotter. Det är en mäktig känsla att vara din mamma. Att ha skapat och gett dig födelse, är det mest magiska jag varit med om! Det är ett mirakel! Jag har svårt att förstå att det var du där inne hela tiden. Det var du som gav mig fjärilar i magen, som sparkades och kittlades. Det var du som växte inom mig, som redan från dag ett har varit så älskad, så efterlängtad. Utan att veta vem du var så gav du mig sån stark kärlek, sån styrka. Nu är du här och jag är så stolt över att ha klarat det. Du gav mig en tuff match, men en obeskrivligt underbar belöning! Du är värd all smärta jag hade, och det var ett minne blott när du äntligen kom. Så liten, så varm och så fantastisk. Som en dröm. En dröm som blivit verklighet.

Att vara mamma till just dig gör mig alldeles tårögd. Att du är min! Du är det mest värdefulla som finns i mitt liv. Jag kommer alltid finnas där för dig, skydda dig och vägleda dig. Älska dig för all framtid! Hjälpa dig genom livets alla motgångar. Vara en famn att gråta i, en vägg att luta sig mot när det är tungt, skrika på när du är frustrerad. Skratta med, fjanta dig med, och känna dig trygg med. Det finns inget hellre jag vill än att tillbringa mina dagar och nätter med dig, få se dig utvecklas och se mer av din personlighet. Jag är så stolt över dig! Och mitt mammahjärta smälter varje gång jag ser ditt underbara leende! Att se hur du beskådar världen och tar in nya upplevelser varje dag. Det bästa som finns är att bara ligga och titta på dig, höra dina små andetag och känna hur lyckan bara blir högre för varje minut.

Jag älskar dig Jolie Sandra Elisabeth. Och jag älskar din pappa som gett mig allt jag någonsin kan önska. Jag älskar vår lilla familj, det går inte beskriva den kärlek jag har till er. Utan din pappa hade jag aldrig klarat detta. Han fanns där för mig i de allra värsta stunderna och de allra bästa. Vårt allra lyckligaste ögonblick var när du blev till och kom till världen! Finns inte ord för hur mycket jag uppskattar all hans hjälp, hans styrka, hans hjärta! Att bestluta oss för att bilda en familj, vad det bästa vi någonsin gjort. Du är vårt hjärta vi bär utanför våra kroppar. Hälften mitt, hälften hans. Vi älskar dig runt jorden och tillbaka, och flera miljoner gånger om! ❤️

Stolt mamma!

Jolie var en stund i babygymmet igår, och det var tur jag tog fram kameran! För oj vad duktig min lilla stjärna är! La henne först på ryggen och sekunden senare var hon redan på sidan, så snart så kan hon nog rulla till magen. Hon försökte även sträcka sig och greppa efter sina gosedjur. Så underbart att se! :)
 
 
 
När jag sedan la henne på mage för att träna nacke så lyfte hon direkt på huvudet och flyttade det från ena sidan till den andra och tillbaka. Tidigare har hon blivit grinig när man lagt henne på magen, men igår var det kul :) Så duktig! Även där så sträckte hon sig efter gosedjuren, mammas sötnos! ♥
 
 
 
 
Åh jag är så stolt! ♥ Min duktiga lilla tjej! Blir redan 2 månader på måndag. Helt otroligt. Och hon utvecklas varje dag. Gör framsteg hela tiden. Hon har iallafall i två veckor varit stadig i nacken och blir det bara mer o mer för varje dag. Hon älskar att vara i "stående" läge när man bär henne, och liksom titta över axeln på oss. Man får ju inte missa något som händer runt omkring! Hon gillar bara att ligga när man bär henne när hon är trött. När man sitter med henne i famnen så har hon nu de senaste dagarna viljat stå upp. Hon böjer och trycker ifrån, tränar benen så pass :) duktiga tjejen! Och hon blir vansinnig om man sätter henne ner när hon tränar benen, haha.
 
Jag är så evigt tacksam för att jag fått en så otroligt underbar dotter. Det är det bästa som någonsin hänt mig! Att få vara med o se henne utvecklas, att bli oss mer o mer lik, och veta att det där är en liten person som vi har skapat. Som jag har bärt inom mig. Hon är den enda som hört mina hjärtslag inifrån. Min kärlek till Jolie är den högsta någonsin, och det går ändå inte att beskriva i ord hur mycket jag älskar henne! ♥
 

Gårdagen

Fredag igen. Även denna veckan har gått riktigt fort. Nästan skrämmande! Vi har i många sagt att vi måste åka med all skit till återvinningen. Har hunnit samla på oss en hel del påsar sedan sist vi var där. Men sen har tiden bara sprungit iväg, så igår jag tänkte att jag minsann skulle få med mig alla påsar o gå bort med det.

Så jag la ner påsarna i två st blåa ikeapåsar. Och tänkte då att jag håller väl bara en på var sin sida av vagnen. Pice of cake. Trodde jag ja.. Det var krångligare än vad jag föreställt mig. Men lyckades slänga upp en påse på axeln och hålla den andra bredvid. Och efter mycket krångel så var jag framme. Efter det tog jag rundan runt norrboda. Blev 2,9 km totalt. Som sagt, bättre lite än inget.



När vi kom in sov Jolie fortfarande i vagnen så då passade jag på att pyssla lite. När hon vaknade sen så lekte vi i babygymmet. Men det tänkte jag skriva om i ett annat inlägg. Om jag får tid till det idag förstås. Sen var mamma på besök en sväng, mycket trevligt! ❤️

Dagen idag har jag ingen aning om vad som händer. Blir väl promenad efter frukosten. Och hoppas kunna pyssla lite idag med. Annars välkomnar vi helgen med öppna armar - hela familjen är samlad igen! ❤️

Höstpromenad

Idag började dagen vid 8.00, jag gick upp men Jolie somnade om så jag hoppades kunna göra lite frukost o sådant innan hon vaknade. Ack så fel jag hade ;) hihi tror den lilla damen kan läsa mina tankar!

Efter frukosten gjorde vi de vanliga morgonrutinerna, sen tog vi på oss och gick en härlig promenad. Lillan somnade direkt i vagnen :) 


Blev 2,3 km idag med 150 kalorier brända. Lite är alltid bättre än inget! Igår kväll gick vi hela familjen ner till Ica och tillbaka, blev 6,4 km. Så än så länge har jag gått 12 km denna veckan. Känns ganska bra ändå :)

Nu ska jag snart äta lunch och sen fixa mig inför att åka på babycafe med Jolie :) roligt!! Ikväll är vi bjudna på fika hos Jenny & Simon, det ser vi fram emot! Så det blir en bra dag detta.

Haha så söt! I skrivande stund sitter Jolie och fascineras av sin egen fot, himla lustig sak det där ;) gullungen min ❤️

1 oktober

Redan ny månad, helt galet va tiden går fort! Den 7:e blir Jolie 2 månader, bara en vecka kvar.. Då ska jag väga mig igen o se hur mycket jag tappat sedan förlossningen. Ska även börja sätta delmål först för alla graviditetskilon, sen därefter för de kilon jag har i överflöd. Det blir alltså ett nytt försök till viktminskning, och denna gången ska jag lyckas! Har redan börjat äta regelbundet, räkna kalorier (inte jätteseriöst ännu), promenerar varje dag och har slutat med allt onyttigt. Däremot ska jag inte vara så hård på helgerna, utan 1 dag, antingen fre, lör eller sön, ska jag få äta vad jag vill. MEN, läsk kommer jag ha nolltollerans på! Jag tror att läsk är en utav de största bovarna till att man går upp i vikt, så det ska jag vara stenhård på - ingen läsk! Sen om några månader när Jolie kan vara mer med sin pappa själv, och kan äta lite smakisar och inte bara amma. Så ska jag börja träna. Förmodligen blir det nog vattengympa en dag i veckan, och kicknbox en dag i veckan. Dessutom promenader varje dag, som jag redan nu gör. Så får se när jag börjar med det, efter nyårsskiftet kanske?
 
Dagen idag har vi spenderat med syster och Dexter :) som vi har längtat efter dom! ♥ Skulle ha busat i fredags, men så blev jag ju förkyld så det blev inte av. Så idag har vi varit på stan och kikat lite. Blev lite shoppat till Dexter, annars inte så mycket. Men det var en mysig dag :) Nu väntar jag på att Andreas ska bli klar med maten så vi kan äta. Får se om jag hinner äta innan Jolie vaknar för mat hon med ;) Därefter blir det långpromenad med hela familjen!
 
Imorgon ska vi på babycafé igen, ser fram emot det jättemycket! Hoppas Jolie tycker det är lika kul som jag :)
RSS 2.0