Magen vecka 41

Ja så nu var det en ny vecka och det blev minsann fler magbilder. En dag efter den beräknade födelsedagen, så det betyder att vi går in i vecka 41 idag. Så här kommer dagens mage :)
 
 
 
Nu händer det la knappast så mycket med storleken, mer att den sjunker mer och mer kan jag tänka mig. Blir spännande o se vad SF måttet ligger på imorgon. Och eftersom jag aldrig var med Jolie hos barnmorskan efter BF så vet jag inte riktigt vad som görs då. Gissar att det är mäta magen och lyssna på hjärtat som vanligt. Men jag hoppas även kunna få en hinnsvepning. Och det skulle vara roligt att få ett ul för att få en uppskattad vikt. Men som sagt vet jag inte alls vad man gör eller kan erbjudas. Så jag uppdaterar mer imon när jag varit där :) Förhoppningsvis blir det inte magbilder för vecka 42, utan bara de sista innan förlossningen nu. Men även det kan jag ju inte veta. Bebis kommer när den är redo. ♥

Vecka 41

Älskade bebis verkar ha det gott inuti magen, så idag går vi in i vecka 41, 40+0. Beräknad födsel var alltså igår men han/hon var inte lika punktlig som sin syster. Men vi hade inte för mycket förhoppnigar, du kommer ju när du är redo. ♥
 
Bebis:
Det börjar närma sig nu, allt är klart, och förlossnigen kan sätta igång precis när som helst. En fullgången graviditet är bäst för både dig och barnet men ibland tar det lite längre tid, så håll ut! Snart kommer ni att möta ert barn för första gången!
 
 
Mamma:
Nu har du passerat ditt beräknade förlossningsdatum, enligt ultraljudet i vecka 18. Det är inte ovanligt och heller ingenting att oroa sig för. Det kan dock vara skönt att veta att hela 90% av alla gravida som har passerat vecka 39+6 har fött sitt barn innan vecka 42 är över. Om det känns jobbigt kan det vara bra att ha en eller flera målbilder. Tänk tex. på ditt första möte med bebisen, första gången du badar ditt barn eller när du ser ditt barn le för första gången. Det brukar hjälpa. Personalen på förlossningen finns till för din skull så ring om du är orolig eller undrar om något. Ring alltid förlossningen:
* Vid ca tre värkar på 10 minuter
* Vid vattenavgång
* Vid blödning
* Vid minskade eller avsaknade fosterrörelser
* Om du känner dig rädd eller otrygg
 
Pappa:
Det är både fysiskt och psykiskt påfrestande att passera det beräknade förlossningsdatumet, så var extra stödjande och ha tålamod. Din partners nattsömn är troligtvis rubbad såhär i slutet av graviditeten och det är bra att vara så utvilad som möjligt när förlossningen startar. Se därför till att din partner vilar även på dagtid. Påminn gärna om detta och se till att möjligheten ges. Passa även du på att vila, du har en viktig roll under förlossningen så det är viktigt att du är utvilad.
När förlossningen startar kommer din parnter förbruka ca 500 kalorier i timmen. Vid en utdragen förlossningen kan detta liknas vid ett maratonlopp. Se därför till att ladda med kolhydrater såsom pasta, ris och potatis. Börja med detta redan innan BF och fortsätt tills dess att barnet föds.
 
 
Såhär känner jag:
1 dag efter BF. Ja det känns ju lite konstigt, såhär länge har jag inte varit gravid innan, haha. Men det är ju inget jag kan påverka. Dagen igår var fruktansvärt tråkig, jag kände mig så uttråkad och rastlös så det var inte sant! Troligtvis för jag kände att det inte skulle hända något. Jolie är dessutom sjuk så det gör det extra tråkigt, man kan ju liksom inte hitta på så mycket. Kroppsligt så känns det inte sådär tungt med just magen. Ryggen däremot molar väldigt mycket! Och det har den gjort nu i en vecka, mer vissa dagar. Även som mensvärk i magen, värk ner i ljumskarna och jag har liksom ett klot mellan benen. Mycket sammandragningar, men ni vet vad jag kommer säga härefter, de gör inte ont än. Får ofta sådär sträckningar i sidorna, eller håll, eller hur man ska förklara det. Imorgon är det dags för kontroll hos barnmorskan, om så bebis inte har kommit än, men känns inte som det just nu. Då blir det nog hinnsvepning förhoppningsvis! Det vart lyckat med Jolie så hoppas det kan ge effekt denna gången med. Annars håller vi tummarna för att bebis vill komma snart! Vi längtar så! ♥
 

Höstbilder

Nu är det inte många timmar kvar innan det trillar över och blir den 27 oktober. Dagen man väntat på ända sedan plusset på gravidstickan. Helt galet vad det har gått fort! Beräknad födsel imorgon alltså, men vi är inte allt för hoppfulla. Bebis kommer när den är redo och är den inte redo imorgon så är den inte. Vi längtar väldigt mycket, men vi är än tålmodiga. Det är nog storasyster som är mest förväntansfull! ♥
 
Idag fick jag hjälp av min kära kusin att föreviga lite bilder på magen i det fina höstvädret. Länge tänkt på det men aldrig kommit till skott, och jag ångrar så att jag inte gjorde något sådant när jag väntade Jolie. Men nu så! Vi var på tre olika ställen för att kunna norpa så mycket bilder som möjligt. Och jag tänkte såklart dela med mig, så här kommer det några stycken :)
 
 
 
 
Jolie vart inte jättevillig till att vara med på bilderna, men några fångade vi. ♥
 
 
Här har vi min favorit. ♥
 
Så himla tacksam att min kusin ville hjälpa mig! Vore ju synd om jag hann föda innan det blev av. Men nu har jag bilder på den fina magen. Aldrig känner jag mig så vacker som när jag är gravid. Och att ha fått vara med om detta för en andra gång känns helt magiskt! Snart får jag även vara med om min andra förlossning och jag är så taggad! Det är en sån otroligt häftig upplevelse och att detta är min andra gång, ja det är sjukt.
 
Avslutar med en bild på min fina älskling, tänk att du snart blir storasyster!
 
 
Jag älskar dig! ♥

Snart i mål

Ja dagen D närmar sig med stormsteg, men återigen säger jag att jag känner mig lugn och inte alls otålig. Mer nyfiken! Kommer bebis vara lika punktlig som sin storasyster eller vill den gotta sig innanför magen ett tag därefter? Det är helt upp till plutt. ❤️

I onsdags välkomnade vi vecka 40, och magen är så stor den bara kan bli, tror jag, haha. Hur som helst är det inte bara jag som tycker den är mysig :)



Blivande storasyster är så förväntansfull!! Ber mig dra upp tröjan och vill klappa och gosa med magen. Pussa på den oxå men det hann jag aldrig få bild på. Hon pratar ofta om bebisen, att den ska sova i spjälsängen och frågar vem det kan vara där inne, pojke eller flicka. Gång på gång säger hon att bebisen ska vara utanför nu, hihi. Min fina kloka tjej! ❤️


Idag, som många gånger tidigare, så somnade hon på kanonkulan vid vilan. Så att mysa med sin lillebror/lillasyster, det gör hon redan för fullt. Jag tycker det känns ofattbart att jag snart har en bebis i famnen istället för en stor mage. Och ännu mer ofattbart, två barn! Som är mina! Som jag burit i min kropp och fött till denna värld. Helt galet! Jag har än idag svårt att förstå att Jolie vuxit i min mage, och man glömmer ju så snabbt. Ja jag ska verkligen njuta till fullo det sista av denna graviditeten, och jag är så otroligt tacksam för hur smidig den varit!

4 dagar kvar till bf, snart bara 3. Bara bebis som får avgöra när det är dags. Om nästa inlägg här på bloggen kommer vara att jag blivit tvåbarnsmamma? Men jag är såklart väl medveten om att det kan ta tid och då kommer det ju veckouppdatering och magbilder som vanligt. Hur som helst längtar vi efter dig! ❤️

Magen vecka 40

Ja nu återstår det att se hur många magbilder till det blir. Hoppas innerligt att jag kan hålla mitt löfte om att ta sista bilder på magen när värkarna startat, och det borde jag ju hinna med. Om det liksom är det första jag tänker på, haha. Idag har vi gått in i vecka 40, 39+0. Vi kör på en jämförelse med Jolie i magen idag med.
 
 
Gravid med tvåan, vecka 40
 
1 . Tvåan vecka 40, 39+0 till vänster. // 2 . Jolie vecka 40, 39+3 till höger.
 
Ja men rent spontant känns det som det är mer "bara mage" denna gången. Den känns större och ser ut att ligga något lägre. Jag var ju väldigt svullen med Jolie så jag kände mig mycket, mycket större då än nu. Och vad det gäller bristningar så är det bara de som jag fick med Jolie som syns på magen nu. Kanske att det kommit någon enstaka till denna gången. Men annars är de väldigt bleka om man jämför när de "blev till" med Jolie magen. Ah ni förstår. Så himla nyfiken på vem som gömmer sig där inne nu!! Det är helt klart en mycket vildare bebis än vad Jolie var i magen, hihi. 

Vecka 40

Vi är på riktigt snart i mål. The grand final week är här, vecka 40, idag 39+0. Vår fina Jolie föddes på BF, alltså dag 39+6, sista dagen i vecka 40. Vi är så nyfikna på när du är redo att möta din familj här utanför magen. Vi är redo när du är redo. ♥
 
Bebis:
Barnets totala längd är nu ca 48-52cm och det väger ca 3,39kg - 3,59kg denna veckan. Det är fullt utvecklat och kan nu lämna sin trygga tillvaro i livmodern. Ge barnet all din kärlek och omvårdnad. Nästan allt fosterfett är borta. Vanligtvid klipps navelsträngen 2-3 minuter efter att barnets fötts (gäller friska fullgångna barn). Då går barnet inte miste om den sista mängden blod som finns kvar i navelsträngen efter födseln. Efter födseln lossnar moderkakan. Barnets huvud kan vara kraftigt omformat efter passagen genom förlossningskanalen. Det kommer att återgå till sin runda form inom det första dygnet.
Graviditetshormoner kan påverka det nyfödda barnet. Det kan göra att pojkar och flickor kan ha svullna bröstvårtor som kan innehålla små mängder bröstmjölk. Könsorganen kan påverkas av detta, blygdläpparna hos flickor och pungen hos pojkar kan vara förstorade. Det är normalt och försvinner efter ett kort tag.
 
 
Mamma:
Sista veckan av graviditeten! Du förväntas föda snart, men endast ca 5% av alla barn föds på den beräknade förlossningsdagen. Räkna med plus/minus två veckor. Om förlossningen behöver sättas igång så görs det på dag 42+0, tidigare om det finns medicinska skäl.
Du kommer tillbaka till barnmorskan på efterträff (efterkontroll) ungefär 6-12 veckor efter förlossningen. Du ringer själv till din barnmorska och beställer tid. Då pratar ni igenom förlossningen och om du vill kan du göra en gynekologisk undersökning och kontrollera att allt läkt som det ska. Om du behöver preventivmedel så kan du fråga barnmorskan om det då. Amning är inget hundraprocentigt skydd mot en ny graviditet.
 
Pappa:
Nu är det snart dags! Det är nära det beräknade förlossningsdatumet. Då kan det vara bra att komma ihåg att många går över tiden, särskillt vanligt bland förstföderskor, så ha tålamod och bli inte orolig om bebisen tar tid på sig att komma. Ta väl hand om varandra den tid som är kvar så ni är starka och utvilade då dagen för födseln kommer.
 
 
Såhär känner jag:
Jag känner mig fortfarande väldigt lugn och inte alls otålig på något vis. Jag är mer nyfiken på när bebis kommer, inte så att det är jobbigt, utan nyfiken. Vet inte annars hur jag ska förklara det. Men eftersom Jolie föddes på BF så är det självklart spännande att se om denna bebisen kommer att komma innan, på dagen, eller efter. Vi hoppas såklart på att slippa bli igångsatt! Men annars är vi redo när bebis är redo. Jag har mycket sammandragningar, så fort jag böjer mig eller ska tex ta mig ur soffan. De är helt klart hårda, men än inte onda. Molvärk i ryggen har jag imellanåt och ila och har sig i bäckenet. Annars inga tecken på att det kan tänkas vara nära. Tycker det är bökigt att vända mig i sängen på nätterna, ta mig ur bilen osv. Men ändå är jag fortfarande otroligt smidig om man jämför med förra gången. Häromdagen kändes det som jag hade ett bowlingklot mellan benen, så visst är det ett bebishuvud där, haha. Hur som helst så rullar det på bra tycker jag. Vi längtar!

39 veckors - kontroll

Så idag var det besök hos barnmorskan på schemat. Hade med mig min mamma så hon kunde hjälpa mig med Jolie, självklart vart hon som en liten ängel där inne, men hade jag varit själv med henne hade hon säkert krånglat. Hihi, min lilla bråkstake! Hur som helst så började vi med att känna hur bebis låg, och bebis är numera fixerad, vilket känns väldigt bra. Sen mätte vi SF måttet och lyssnade på hjärtljuden som låg på 152 idag. Underbar känsla varje gång! ♥ Efter det tog vi blodtryck och stick i fingret. HB:t låg lågt tyckte hon så hon tyckte jag skulle börja ta 2 järntabletter varje dag istället för 1 varje dag. Men kunde öka med 2 varannan dag ett tag först. Annars i övrigt såg allt bra ut :) så här är resultaten:
 
Datum 1-apr 17-juli 14-aug 9-sep 2-okt 16-okt
Vecka   25 30 34 37 39
Vikt
Symfys   24 28 31 34 35
Hb 128   110     105
Blodsocker 4,7 5,7 7,0 4,0    
Urin ua   0/1      
Blodtryck 129/78 116/65 122/65 110/68 74/46 118/71
Fosterläge         Huv. Ned Huv. Ned
Rörlig/fix         Rörlig Fixerad
Hjärtslag   146 145 140 147 152
 
SF måttet ligger på samma som med Jolie nu, likaså förra gången. Mätte faktiskt omkretsen idag och då hamnade det (hör&häpna!) på 132cm och med Jolie var det 130cm. Jag känner mig verkligen inte större.. Dock så mätte jag det den allra sista dagen som gravid och kan jag nästan tänka mig att magen blir något mindre när bebisen till fullo har sjunkt ner osv. Men det återstår att se. Ska verkligen komma ihåg att mäta det sista där. Vikten ligger numera på +18kg, men tvekar på att det kommer bli mycket mer. Och bebisen är som sagt fixerad. Jolie fixerade sig redan i vecka 37, men det blir ju senare med andra barnet. Hört att endel bebisar fixerar sig inte fören direkt innan förlossningen. Så vem vet, det kanske är nära nu. Men det kan man såklart inte veta.
 
Nästa tid fick jag den 29 oktober, alltså 2 dagar efter BF. Återstår att se om jag behöver gå på den kontrollen eller om bebis redan kommit då :)

Magen vecka 39

Här kommer veckans magbilder, denna gången för vecka 39, idag 38+0.
 
 
 
På fredag ska jag till barnmorskan igen. Ska bli kul att mäta magen igen, och nu när jag tänker på det så har jag ju totalt glömt bort att mäta omkretsen! Det måste jag ju verkligen göra det sista innan förlossningen iallafall, för jag måste ju se vilken gång jag var störst, haha. Så mysigt att få lyssna på bebis hjärtljud igen med. Och sen få se om bebis har fixerat sig eller inte. Trodde ju ett tag att den höll på att fixera sig eftersom det ilade som sjutton! Men det återstår att se.

Vecka 39

Ännu en ny vecka, snart finns det inte fler veckor att skriva om. Idag går vi in i vecka 39, 38+0. Igår var det exakt 2 veckor kvar till beräknad födsel, det menas att det är 13 dagar kvar idag. Nästa vecka går vi in i den sista veckan, förhoppningsvis, men det kan ju bli senare med. Vi längtar i vilket fall! ♥
 
Bebis:
Barnets totala längd är nu ca 48-50 cm och väger mellan 3,2kg och 3,37kg denna veckan. Barnets fostervätska förnyas var tredje timme. Navelsträngen är ungefär lika lång som ditt barn. Barnet har mindre utrymme i slutet av graviditeten vilket medför att barnets rörelser ändrar karktär, dock ej frekvensen. Du ska känna rörelser i magen varje dag. Om du är bekymrad över att barnet rör sig mindre ska du kontakta sjukvården direkt, dag som natt. Lita på din instinkt.
 
 
Mamma:
Livmoderhalsen mognar inför förlossningen. Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Du går kanske inte upp i vikt längre, vissa kvinnor går till och med ner i vikt de sista veckorna före förlossningen. Om du känner någon oro är det viktigt att du tar upp det med din barnmorska. Det är vanligt att sömnen blir störd, se till att vila så ofta du kan.
 
Pappa:
Nu är det täta kontroller hos barnmorskan och barnet övervakas noggrant. Som partner är du säkert full av förväntan inför barnets ankomst. Har du gått en kurs kan det vara värt att återigen fundera över hur du kan hjälpa din partner under förlossningen för att se till att hon har det så bra som möjligt. Vila då ni kan och prata med varandra och med närstående om era förväntningar inför barnets ankomst.
 
 
Såhär känner jag:
Jag tycker fortfarande inte det känns så värst tugnt, inte så jag upplevde det vid förra graviditeten. Det som är aningen jobbigt just nu är nätterna, det är bökigt att vända på sig och när Jolie sover mellan oss så får jag så ont i ryggen, och inte på tal om detta kissande på nätterna. Men jag överlever, även om jag är ruskigt trött på morgonen så brukar jag oftast kunna ta igen det på dagen. Bebis rör sig fortfarande väldigt mycket där inne, det är stora rörelser och magen hoppar nästan hit och dit, haha. Har än inga direkta förvärkar, det ilar i bäckenet titt som tätt och fogarna gör sig påminda ofta. Vissa dagar vill jag bara sova/vila och andra dagar har jag mycket energi till att städa och fixa. Har börjat boosta med frukt, mycket ananas. Med Jolie satt jag och frossade ananas och vindruvor de sista veckorna. Inte för jag tror det har någon påverkan för när förlossningen startar, men det är gott och jag är helt enkelt sugen på ananas denna gången med! Det är väldigt spännande att se när bebis bestämmer sig för att komma :) även om jag inte känner mig speciellt otålig, än. 
 

Storasyster längtar!

Ja inte är det bara vi som längtar efter bebisen där inne. Även blivande storasyster, hon är så förväntansfull! Härom dagen står hon vid spjälsängen och pillar lite med gose-lejonet vi köpt till bebisen. "De är bebisens" säger hon då och fortsätter med "lejonet är snäll mot bebisen". Sen står hon där och funderar lite, "bebisen ligga där!" och pekar ner i babynestet. Jag frågar henne då om hon inte tycker att bebisens ska vara i magen längre, hon svarar då snabbt, "nej bebisen utanför, bebisen sova där". Min underbara stora kloka tjej! Att du förstår så himla mycket. ♥ Man kan ju inte annat än bli alldeles varm i hjärtat!
 
 
Ja för nu står sängen där och väntar på lillebror eller lillasyster. ♥ Det känns så nära. Men jag är än lugn, för bebisen kommer ändå inte fören den är redo att möta världen. Och när den väl är redo, då är vi med redo! Idag är det exakt 2 veckor kvar till beräknad födsel, 14 ynka dagar. Det kan bli precis när som helst. Men det kan också dröja därefter. Jag håller tummarna för att bebis är någolunda timad som Jolie var, behöver nödvändigtvis inte komma exakt på BF som hon, men runt därikring gärna. 95% av graviditeten är avklarad, och imorgon går vi in i vecka 39. Det är helt otroligt. Det enda som fattas inför förlossningen nu är att ladda system- och videokameran, som jag faktiskt tänkte sätta igång nu direkt. Och så det där allra sista hygiengrejerna som ska packas med när det väl är dags. Annars är allt klart & välkomnande för bebis. Vi längtar så och är otroligt nyfikna på vem du är! ♥

Magen med tvåan

Tänkte jag skulle lägga ut en liten bildserie med denna graviditetens mage. Så här har ni den :)
 
Vecka 15 // Vecka 20
 
Vecka 25 // Vecka 30
 
Vecka 35 // Vecka 38
 
Mellan vecka 25 och 30 ser man ju en tydlig växtspurt! Det är så häftigt egentligen att man redan vid vecka 25 känner sig stor, men det är ju verkligen inte ens en bråkdel av vad det slutar, haha. Och jag tycker nog att det ser ut som att magen börjar sjunka mer när man tittar mellan vecka 35 och 38. Imorgon går vi in i vecka 39, det är alltså idag exakt 2 veckor kvar till BF. Helt otroligt, snart är magen ett minne blott. Får som sagt se hur många fler magbilder det blir men jag ska verkligen försöka hinna med en allra sista när det är dags för förlossning. 
 

Dejtnight

Igårkväll unnade vi oss en kväll för att bara vara flickvän & pojkvän, innan vi snart blir tvåbarnsföräldrar. ♥ Kanske var den sista chansen att vara med varandra på tu man hand innan bebisen kommer, så vi passade på. Jolie sov hos sin farmor och vi tog oss en god middag på Aqua Dinner och därefter blev det bio.
 


Bion blev "Ett päron till farsa - andra generationen" och visst var den rolig, men något överdriven vissa delar. Andreas tycker som vanligt att komedier inte är "bio-värda" för att man likaväl kan hyra dom senare, han vill gärna se mer storslagna filmer. Men jag är rätt kräsen, eller lättskrämd rättare sagt, så jag är rätt petig om vad jag vill se på bio eller hemma. Hur som helst var det en lyckad dejt. Vi fick även sovmorgon till hela 9.30 idag, det vart ju skönt kan jag lova!
 

Men om ärligheten ska fram så finns det inte mycket som slår att få vara med våran älskade lilla solstråle! ♥ Tänk att snart blir du storasyster och vi har en liten lillasyster eller lillebror här hemma. Helt otroligt att vi snart är fyra!

Magen vecka 38

Ja då vart jag bakom datorn igen, precis tagit bilder på magen för en ny vecka. Denna gången vecka 38, idag 37+0. Graviditeten är nu fullgången, så vem vet hur många gånger till jag kommer ta dessa bilder. Jag hoppas verkligen att jag hinner ta de där sista bilderna innan vi åker in till förlossningen som jag gjorde med Jolie. Då vart jag visserligen hemma i 13h innan vi åkte. Men det ska nog hinnas med! Idag kör vi en jämförelse med förra graviditeten i samma vecka.
 
Gravid med tvåan, vecka 38
 
1 . Tvåan vecka 38, 37+0 till vänster. // 2 . Jolie vecka 38, 37+5 till höger
 
Nu börjar det ändå kännas som den sakta börjar sjunka lite? Kanske skulle lägga ut ett inlägg med bilder av magen hela vägen så kanske det är lättare att se. Kanske inte alla veckor, men 5 i taget eller något. Får se hur jag gör. SF måttet har fram tills förra veckan varit mindre med Jolie, men i vecka 37 låg det på exakt samma. Så nu i slutspurten kommer det nog hamna på samma mått. Ska komma ihåg att mäta en sista gången med, omkretsen alltså. Den vart 130cm med Jolie och nu har jag faktiskt ingen aning. Men ska mäta snart! När jag väl kommer ihåg. 
 

Vecka 38

Nu är bebisen färdigbakad och kan komma precis när som helst! Det är så spännande, och vi är redo när du är redo att möta världen! ♥ Idag går vi alltså in i vecka 38, 37+0 och det är 20 dagar kvar till BF.
 
Bebis:
Barnets totala längd är nu ca 48 cm och väger mellan 3kg - 3,17kg denna veckan. Graviditeten beräknas nu som fullgången. Barnet ökar snabbt i vikt. Alla inre organ är färdigbildade. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning. Får du värkar i denna vecka så förhindrar man inte förlossningen
från att komma igång.
 
 
Mamma:
Den första mjölken som kommer ut dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två-tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är fylld med näring och ger barnet ett skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar.
Många kan känna en oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och en stor längtan efter att graviditeten ska vara över. Sov eller vila så ofta du kan. 
Du kan känna en stickande känsla i slidan när barnets huvud stöter mot musklerna i bäckenbotten och ibland ett obehag när du sätter dig för snabbt på en stol. Du kan även få en ökad mängd mjölkig flytning.
Se till att ladda med kolhydrater och förbered väskan som ska med till förlossningen. Kom ihåg att ta med in blodgrupperingen, HIV svar samt ev. övriga provsvar.
 
Pappa:
Nu kan barnet komma när som helst. Som partner kan du hjälpa till med alla praktiska förberedelser. Se till att förlossningsväskan är färdigpackad med det ni kan tänkas behöva. Ex. hygienartiklar, sköna kläder och kanske kex eller något annat som ni tycker om. En del väljer ett par låtar tillsammans som används under förlossningen för att ge er båda energi. Kanske skulle detta kunna vara något för er också? Tänk på att vi föder med alla våra sinnen. Viktigast av allt - glöm inte kameran!
 
 
Såhär känner jag:
Jag är faktiskt inte så otålig. Denna graviditeten har gått i en rasande fart, så ibland känns det faktiskt som det kan lugna ned sig lite. Vi vet ju faktiskt inte om detta är sista gången jag är gravid, inte för att det känns som min sista, men sånt kan man aldrig veta och i vilket fall så blir det absolut inte så tätt som vi gjort nu. Hur som helst. När bebis är redo att möta oss, sin familj och storasyster, så är vi mer än redo! Det känns inte alls tungt. Såklart är det lite bök att vända sig i sängen, ta sig i och ur bilen osv, men ändå verkligen inte tugnt. Det ilas i bäckenet varje kväll, häromkvällen ilade det som tusan, kunde knappt röra benen i sängen. Så om den inte håller på att fixera sig så vet jag inte vad den gör, haha. Halsbränna kommer ibland, mycket sammandragningar och för någon dag sedan kändes det som jag hade håll i ena sidan, eller som jag sträckt mig. Gick över med vila. Just nu är jag galet förkyld så man vill ju gärna bli av med den innan förlossningen startar. Annars känner jag mig lugn. Det blir när det blir som sagt, och då är vi mer än redo! Det är en riktig vilde där inne, så det blir så spännande att se vem det är som gömt sig där i 9 månader ♥
 

Skridskorpremiär

Förra helgen köpte vi skridskor till lilla damen här hemma, så stolt var hon när hon fick ett par egna, och efter hon vant sig lite vid hjälmen så vill hon ha den hela tiden. Så idag blev det premiär på isen!
 
 
 
Hon var så spänd! Jag kan inte påstå det var mycket styrsel i benen men hon tyckte det var så roligt att få åka. Hon liksom hängde ju i Andreas armar och hon ville inte åka så länge men det var ju helt okej för att vara första gången. Sen tittade hon på de andra barnen som åkte och vi pratade om att alla hade hjälm på sig och att de åkt länge med sina pappor för att sen kunna åka själva. Hon var så intresserad och tittade länge :) hihi

Babyshower

Igår började jag dagen med gå på loppis med min syster, hittade en liten mössa, vantar & tossor till bebis. Sen en medela hand bröstpump för enbart 30 spänn. Så även om jag aldrig hade användning för pump med Jolie (förutom på neonatal) så tyckte min syster det kanske kunde va till användning nu andra barnet. Sen hittade jag ett Tullsa regnskydd, då Emmaljungas egna är sjukt dåligt..

Sen vid 14 så var det dags för playdejt hos Jolie's kompis, vad jag trodde ja. När jag kommer dit är hela gänget där och har ordnat finaste babyshowern till mig! Blev så himla glad! ❤️ Så Andreas var mer eller mindre bara o lämnade av mig, han och Sagas pappa fick nämligen inte vara med, haha. 




Superfin blöjtårta med lite presenter till bebisen i och galet gott fika! 



Mums! Tusen tack verkligen! ❤️

Efter fikat blev det lek för fulla muggar bland alla barnen. Vi mammor pratade en hel del om bebisar och förlossning och allt som hör till. Sen fick alla gissa kön, datum, längd & vikt på min lilla bebis. Jag som egentligen inte vill ta ställning till just kön, blev tvingad att göra gissningen ändå, haha. Så nu återstår det att se vem som har närmast rätt :)

När halva skaran åkt och papporna kommit tillbaka, som hade varit o ätit på Sandsjöbaden under tiden, så stannade vi kvar en stund till. Jag & Marie beställde hem kinamat och tjejerna fick busa en stund till. Helt otroligt bra dag! Kan inte vara mer tacksam & glad! ❤️

37 veckors - kontroll

Jolie vaknade som vanligt tidigt, jag var o hämtade henne redan vid 5.20 men hon lyckades somna om till iallafall 6.30, fick smörgås och sen tittade vi på Morgonshowen i sängen. Blivit standard nu, mysigt och så får mamman vakna till lite innan vi kickar igång dagen. Idag åkte vi till moster Emelie och kusinerna till 8.30 redan för vid 9 hade jag tid hos barnmorskan. Så lämnade Jolie till buspojkarna istället.
 
Idag vart det blodtryck som vanligt, men även blodprov. Hon frågade om jag hade ätit något idag för mitt blodtryck låg lite lågt, men det hade jag ju och hon sa att om jag åt snart igen så var det inga problem. Vikt tog vi ingen idag, hade nog egentligen velat men det blev bara inte så. Sen gick vi igenom förlossningsbrevet som jag skrivit. Hon skulle lägga in det i min journal så Ryhov snabbt kan läsa det när vi kommer in och ska föda. Därefter var det som vanligt att mäta magen och lyssna på bebis hjärtljud ♥ Men hon kollade även så bebis låg rätt, och det gjorde den. Alltså med huvudet nedåt, men fortfarande rörligt. Dock trodde hon inte att bebis skulle få för sig att vända sig något mer nu. Som sagt så fixerar sig andra barnet väldigt sent, ibland tom strax innan förlossningen. Men tror inte jag behöver oroa mig för att bebis lägger sig i säte. Här kommer iallafall dagens värden:
 
Datum 1-apr 17-jul 14-aug 9-sep 2-okt
Vecka   25 30 34 37
Vikt  
Symfys   25 28 31 34
Hb 128   110    
Blodsocker 4,7 5,7 7,0 4,0  
Urin ua   0/1     
Blodtryck 125/78 116/65 122/65 110/68 74/46
Fosterläge         Huv.ned
Rörlig/Fix         Rör
Hjärtslag   146 145 140 147
 
Om man tittar på från vecka 37 med Jolie så har jag exakt samma SF mått, vilket betyder att just nu är magen precis lika stor som förra gången i samma vecka. Men jag känner mig absolut inte lika stor som jag kände mig då. Det borde jag bara menas att jag enbart har mage denna gången och inte är svullen i hela kroppen som jag var då. Vikten togs som sagt inte idag men förra besöket så låg jag på +14kg, och vid denna veckan med Jolie låg jag på +22kg och la till 2 kilo till innan förlossningen. Så ja, jag kanske hamnar på en +18 denna gången? Vi får se helt enkelt. I denna veckan hade Jolie fixerat sig :) Men det kan som sagt dröja lite till med denna bebisen.
 
Nästa besök blir om exakt två veckor. Kommer då att vara i vecka 39 och ha 11 dagar kvar till BF.

I vår bb-väska

Alla dessa förberedelser inför bebis ankomst börjar nu ta form. För ett tag sedan gjorde vi om vagnen till bebis-mode, alltså att vi har lagt i hårdliften, vänt den mot oss och tom. monterat dit vinterhjulen. Det kommer ju faktiskt att vara vinter vilken stund som helst när bebis kommer. Så den är klar, Jolie vägrar ändå att åka vagn. Babyskyddet står redo i vardagsrummet. Testade för ett tag sedan vart i bilen den satt bäst, och när det närmar sig BF mer så sätter vi i basen så babyskyddet bara är att klicka i när det är dags :)
 
I tisdags tvättade jag alla bebiskläder, sån otroligt mysig känsla! Allt är så pyttesmått och direkt kommer alla minnen från när Jolie hade de små pyttekläderna ♥ Så igår började jag även att packa bb-väskan lite smått. Eller ja, allt det som går att packa i förväg. Tänkte jag skulle berätta lite vad vi kommer ha med oss denna gången. Och ni får gärna ge tips på något vi glömt, eller som är helt onödigt. Även om det är andra gången så är man ändå lite osäker på vad som ska med.
 
♥ Två uppsättningar kläder, alltså 2 bodys, 2 byxor, 2 små mössor.
♥ En pyjamas, små strumpor och en lite varmare mössa.
♥ Onepiecen som Jolie åkte hem från Neonatal i. Vill så gärna bebisen ska åka hem i den med, och kommer ha gosig filt över när vi åker hem med ifall det är lite kyligt.
 
♥ Snuttegos-Lejonet får självklart följa med, och gosig filt. Detta kommer vi sova med sista tiden så det luktar oss.
♥ Blöjor, vårtservetter och nappar, en från MAM och en från ESSKA.
 
Jag minns vagt hur det var på BB i Eksjö precis innan vi blev förflyttade till Neonatalavd. på Ryhov i Jönköping, ifall man fick blöjor där eller inte. Vet att vi fick blöjor på Neonatal, men jag tänker att det är bättre o ha med sig än att stå där utan, och de ska ju ändå ligga i skötväskan därefter, tar ingen direkt plats. Kläderna kanske med är för mycket, jag vet inte. Allra första tiden är man väl ändå nakenfis med bebis ♥ Och sen kan det ju hända små läckage olyckor med. Hur som helst, känns lagom detta.
 
Vad det gäller våran väska så är den rätt så liten.
 
♥ 2 amningslinnen, 2 kalsonger till mig, mammatights, bindor och amningspads.
♥ Necessären packas i efter hand, och alla papper som ska med, som tex förlossningsbrev och amningsplan.
 
Amning-bh hade jag med mig sist, men jag använde faktikst de aldrig. Brösten var så oroligt ömma så jag använde bara amningslinnena, de satt jätteskönt och räckte alldeles utmärkt. Kalsongerna köpte Andreas till mig när vi var på Neonatal. Mina egna trosor klämde och allt som var ömt där nere gjorde det bara värre. Kalsongerna däremot var supersköna och höll dessa gigantiska bindor på plats utan att klämma någonstans, haha. Så de ska med denna gången oxå! Packade även ner lite egna bindor, bara ifall att det behövs. Och så amningspads såklart.
 
Det är väl egentligen inte mycket mer som ska packas. Ja tandborste, schampo och hela köret men det går ju inte packa än. Andreas ska väl packa ner några kalsonger till honom och kanske några mjukisbyxor eller så. Lite Herbalife snacks ska med, så som Expressbars och proteinbars. Tanken är även att ha med shake som jag kan ta före/under/efter förlossningen. 
 
Självfallet ska systemkamera och videokamera med! Det ska se till att laddas batterier och ha nära till hands när det är dags så de inte glöms hemma. Förra gången hade vi inte tillfälle att kunna filma något, men jag hoppas det kan bli någon filmsnutt denna gången. Och även kunna ta fler bilder på förlossningen och när jag får upp vår efterlängtade lilla bebis på bröstet ♥
RSS 2.0