Vecka 41

Älskade bebis verkar ha det gott inuti magen, så idag går vi in i vecka 41, 40+0. Beräknad födsel var alltså igår men han/hon var inte lika punktlig som sin syster. Men vi hade inte för mycket förhoppnigar, du kommer ju när du är redo. ♥
 
Bebis:
Det börjar närma sig nu, allt är klart, och förlossnigen kan sätta igång precis när som helst. En fullgången graviditet är bäst för både dig och barnet men ibland tar det lite längre tid, så håll ut! Snart kommer ni att möta ert barn för första gången!
 
 
Mamma:
Nu har du passerat ditt beräknade förlossningsdatum, enligt ultraljudet i vecka 18. Det är inte ovanligt och heller ingenting att oroa sig för. Det kan dock vara skönt att veta att hela 90% av alla gravida som har passerat vecka 39+6 har fött sitt barn innan vecka 42 är över. Om det känns jobbigt kan det vara bra att ha en eller flera målbilder. Tänk tex. på ditt första möte med bebisen, första gången du badar ditt barn eller när du ser ditt barn le för första gången. Det brukar hjälpa. Personalen på förlossningen finns till för din skull så ring om du är orolig eller undrar om något. Ring alltid förlossningen:
* Vid ca tre värkar på 10 minuter
* Vid vattenavgång
* Vid blödning
* Vid minskade eller avsaknade fosterrörelser
* Om du känner dig rädd eller otrygg
 
Pappa:
Det är både fysiskt och psykiskt påfrestande att passera det beräknade förlossningsdatumet, så var extra stödjande och ha tålamod. Din partners nattsömn är troligtvis rubbad såhär i slutet av graviditeten och det är bra att vara så utvilad som möjligt när förlossningen startar. Se därför till att din partner vilar även på dagtid. Påminn gärna om detta och se till att möjligheten ges. Passa även du på att vila, du har en viktig roll under förlossningen så det är viktigt att du är utvilad.
När förlossningen startar kommer din parnter förbruka ca 500 kalorier i timmen. Vid en utdragen förlossningen kan detta liknas vid ett maratonlopp. Se därför till att ladda med kolhydrater såsom pasta, ris och potatis. Börja med detta redan innan BF och fortsätt tills dess att barnet föds.
 
 
Såhär känner jag:
1 dag efter BF. Ja det känns ju lite konstigt, såhär länge har jag inte varit gravid innan, haha. Men det är ju inget jag kan påverka. Dagen igår var fruktansvärt tråkig, jag kände mig så uttråkad och rastlös så det var inte sant! Troligtvis för jag kände att det inte skulle hända något. Jolie är dessutom sjuk så det gör det extra tråkigt, man kan ju liksom inte hitta på så mycket. Kroppsligt så känns det inte sådär tungt med just magen. Ryggen däremot molar väldigt mycket! Och det har den gjort nu i en vecka, mer vissa dagar. Även som mensvärk i magen, värk ner i ljumskarna och jag har liksom ett klot mellan benen. Mycket sammandragningar, men ni vet vad jag kommer säga härefter, de gör inte ont än. Får ofta sådär sträckningar i sidorna, eller håll, eller hur man ska förklara det. Imorgon är det dags för kontroll hos barnmorskan, om så bebis inte har kommit än, men känns inte som det just nu. Då blir det nog hinnsvepning förhoppningsvis! Det vart lyckat med Jolie så hoppas det kan ge effekt denna gången med. Annars håller vi tummarna för att bebis vill komma snart! Vi längtar så! ♥
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0