Semester i luckorna

Ja, som rubriken menas så har jag ingen semester i sommar. Har redan arbetat väldigt mycket och har en hel del kvar innan det lugnar ner sig lite. Har inte bestämt mig för när jag ska ta semester än ;) Men det märker vi. Såå, man får ta vara på de små luckor jag har mellan alla arbetspass. Andreas har semester denna veckan så vi ville försöka göra något iallafall. Så om ca 2 timmar, när jag slutar jobbpasset för denna gången, så packar vi in oss och vovvarnai bilen och far mot de skånska stränderna.. Nämligen Ystad :) Ska bli skönt att komma iväg lite och känna att man kan semestra lite även att man jobbar som man gör. Sova får jag göra när jag är gammal! Haha
 
Kommer hem på söndag och redan på måndag drar jag mig iväg igen. Dock bara över dagen. Min syster och jag ska åka till......... Ullaareeeed! Haha ;) Alltid lika kul. Och senast när vi var där så sa jag att jag inte skulle köpa så mycket. Men lik förbaskat så blev det mycket. Så denna gången får jag väl säga att jag SKA köpa mycket, så kanske det inte blir så mycket? Right? Haha. Vi får väl se ;)
 
Andreas tog bara två veckor semester. Denna veckan, och sen v30. DÅ har vi planerat in att låna mammas och pappas husvagn och fara ner till Öland i 4 nätter. Tar med oss vovvarna och min syster & hennes sambo. Kommer bli en upplevelse att åka på husvagnssemester utan föräldrar för första gången. Köra med husvagn (eller släpvagn överhuvudtaget) är ingen av oss som gjort innan. Så får så hur det slutar ;) hahah. Men det ska nog gå bra :)
 

Ett tag sen igen..

God kväll allesammans. Då vart det ett tag sen man skrev igen. Och jag måste ärligt erkänna att det gick åt skogen med min "nya metod". Jag fixade väl att vara utan kolhydrater kanske i 2 veckor.. Och det där med att ha 1 äta-dag i veckan, det sket sig totalt! Måste nog vara den dummaste iden någonsin. Men tänk efter själva! Man tillåter sig själv få äta precis vad man vill denna dagen. Då tänker man "åh jag vill ha det, och det, och det".. och man köper allt som man är sugen på - för man får ju det denna dagen. Så köper man mängder, som självklart blir för mycket. Och det blir att man äter dagen efter, för att det inte tog slut på äta-dagen. Och vad händer sen då? Jo, det är fortfarande kvar när veckan börjar. Och det vore ju synd om det ligger där ända tills nästa helg.... Shit, ni hör ju bara hur jag har failat totalt :( suger lite.
 
Likaså metoden jag kom på att man skulle gå en långpromenad varje dag. Vad hände med det då? Nä då gick jag väl kanske 2 st långpromenader på en veckas tid. Sen sket det sig med. Gud, jag har verkligen ingen motivation alls :( jag vill ha tillbaka styrkan jag hade efter nyår. Då verkligen såg man att jag gick ner i vikt. Nu känns det bara som att det är några få siffror som ändras. Men då fasen inga centimetrar!
 
Jag försöker få mig själv hela tiden att komma på nya metoder som gör mig mer taggad och peppar mig själv till att göra saker. Men så faller jag på startlinjen när det väl gäller. Usch jag är så besviken på mig själv att det inte gick bättre. Jag har aldrig lyckats med att gå ner i vikt. Jag har alltid haft så fruktansvärt dåligt tålamod. Ser jag ingen skillnad, ja då ger jag upp! Och varför i hellskotta trodde jag att det skulle vara annorlunda denna gången?
 
Är väl lite därför jag inte har skrivit något här.. För jag har liksom inget att skriva. Jag har inte vägt mig sedan förra gången jag skrev. Har verken vågat eller velat. Förhoppningvis står jag väl stilla.. Är drygt 1 månad till, sen börjar jag min tjänst på 41% , då jobbar jag inte lika mycket som jag gör nu. Dock hade jag gärna velat fortsätta på denna tjänstgraden! Men eftersom jag kommer jobba lite mindre sen så får jag väl hoppas att jag kan tröka in lite träning i livet... Jag SKA minsann komma igång LITE igen iallafall. Tror faktiskt att man får förstora förhoppningar och sätter för höga mål. Jag får väl iallafall tro att det är så.. Jaja, nu har jag gnällt av mig lite. Kanske får lite mer insperation att skriva något inatt. När jag ändå ska sitta här vaken i sådär 6 timmar till..

Promenad

Igår fick jag besök av ingen annan än Annie :) alltid lika trevligt! Och ännu bättre nu när hon är i Nässjö över sommaren! Men får nog allt boka in en resa till Malmö sen när hon börjar skolan igen ;) hihi. Men i vilket fall så bestämde vi oss för att gå en promenad med hundarna igår. Det blev sticket som är på ca 60 min när man har hund med sig. Går fortare om man går själv. Lilla Diezel som fortfarande är valp pinnade på han med, men bar honom nästan halva rundan. De små märker ju inte när de blir för trötta och utmattade. Men det gick bra tycker jag :) Portly som inte har gått den rundan sen innan vi skaffade Diezel, han blev lite trött den sista biten, men det gick ;)

Idag så bestämde jag mig för att jag ska försöka gå den rundan varje dag. Se om det gör någon skillnad på kroppen ;) Men då gäller det att jag bär Diezel oxå. Alltså det känns ju dumt att lämna dom hemma när man ska på promenad? Det är väl lite hela nöjet med att ha hund att man får sällskap på promenaderna?! Men som sagt, de ska ju inte gå allt för långt när de är små. Men ändå måste man ju träna dom. Men får som sagt bära honom.

Däremot är det ju inte bra att gå längre rundor med dom när det är varmt ute. Som idag, tänkte gå sticket idag med. Men så visar termometern 21 grader i skuggan.. Och när jag väl börjar gå så känner jag redan hur varmt det kommer att bli. Så pojkarna och jag tog oss en lite mindre runda idag, och samanlagt blev det 40 min. Eftersom jag går i deras takt så tar det ju längre tid. Men promenad som promenad. Man rör ju på sig, vilket som är huvudsaken eller? Haha.


Har tränat lite inkallning med stanna och sitt och lite idag med :) duktiga små liv är de! Diezel lärde sig ganska så snabbt att jag hade godis i fickan med ;) haha. Nu ligger de båda och snarkar :) sötisarna!

På ett år

För 1 årsen var det jag som gick på röda mattan tillsammans med min baldejt Kevin. En vecka innan den stora dagen testade jag min balklänning, och till min stora chock så kom jag inte i den!? Det fattades flera cm och det kände som allting bara rasade! Skulle det vara så hemskt att jag inte kunde gå balen? Som jag längtat efter i flera år? Men min syster tog med mig bland alla krockodiltårar till stället där jag köpte den. Bönade och bad att de skulle hjälpa mig. Och det kunde de! De sprättade upp alla sömmar och töjde ut den så mycket som det gick. Det var nu med nöde och näpe att det gick att knäppa!

Åkte hem, något gladare. Men jag hade en tuff vecka framför mig! Jag levde på proteinchakes i en hel vecka, och jag var konstant hungrig vill jag lova! Åt bara 1 mål om dagen och det bestod av kyckling och sallad, enbart. Tränade som en tok och dagen innan var det upp till bevis! Och stenen från mina axlar lättade när jag änligen kom i den.

MEN. Jag ska ju då tillägga att den satt fortfarande som en smäck. Kändes ju såklart att den satt åt och det var kämpigt att sitta ner. Men ska man vara fin fick man ju lida pin! Och såhär såg jag ut för 1 årsen, på min baldag den 9 juni 2011.





Man ser tydligt på bilderna att den sitter åt. Jag riktigt känner hur jag fick kämpa för att hålla i magen där. Den tredje bilden syns det väl att den sitter åt runt om och sista bilden visar hur den satt runt brösten. Här kommer nu då bilder från idag! 1 år senare! Detta är dock mobilbilder, men vill ändå visa!




Underdelen satt lite löst och överdelen satt helt perfekt runtom. Däremot runt brösten så satt den jättelöst! Vet inte om det syns jätteväl på bilderna, men jag kan säga er att det är stooor skillnad! Jag hade ingen bh på balen, och idag kunde jag inte ens fylla upp med att ha en bh på mig! Det känns jättebra :)

Det är verkligen ett tecken på att jag har gått ner i vikt! När jag sen har nått mitt mål så kommer förhoppningvis hela klänningen sitta löst och jag kommer få syn in den :) Då kan jag äntligen ta den fina bilden jag har i tankarna tillsammans med Andreas, även han iklädd balkläder! Har en perfekt bild i huvudet hur det ska se ut :) Längtar tills den dagen!

Invägning

Efter första veckan med min nya 'diet' att inte äta kolhydrater så är resultatet såhär:

Minus 0.5 kilo på en vecka! Efter att ha stått still i ca 3 månader så har jag äntligen kommit igång igen! Känns jättebra. Sakta men säkert närmar jag mig mitt nästa mål: 60 kg. Ska även försöka få in lite träning bland alla jobbpass med. Men det är mycket nu känns det som! Är iallafall ledig i helgen, har jobbat 4 helger i rad nu så det ska bli skönt med lite ledig. Imorgon är det studentfirande för Louise :)

Sen som jag nämnde i förra inlägget, testade min balklänning igen, efter ett år när jag själv gick balen. Så nu ska jag ge mig på 3e inlägget för idag med lite före och efter biler :)

Balen 2012

Var och tittade på när min kusin Louise och alla andra fina gick balen igår. De hade betydligt bättre väder än oss förra året. Då spöregnade det! Det kom några stänk och var kallt bara. Som tur var. Men gud va fina alla var! Tänka sig att det var 1 årsen man gick där själv med fin klänning och fin baldejt och alla kände sig så vackra! Gud saknar det enormt! Var nog den roligaste kvällen i mitt liv. Blev nästan sugen på att testa min balklänning igen! Eftersom jag har gått ner i vikt sedan jag hade den sist. Så jag tog faktiskt på mig den innan idag och tog lite kort! Berättar i ett nytt inlägg sen, under rubriken före - och efter bilder..

Men tänkte jag skulle lägga upp lite bilder från gårdagens bal och min fina kusin :)

Faster Elinor, Diezel och fina Louise :)


Diezel blev trött efter att ha kollat på alla vackra flickor så han somnade ;)


På väg till röda mattan


Till sist min fina vän Clara :)

De små bilderna är klickbara och är på personer som är bekanta.

Snacka om att man saknar den dagen!

Det går bra nu!

Sitter på jobbet, igen. Tycker jag är här jämt nu för tiden, haha. Jobbade ju i helgen, blev förfrågad förra veckan om jag kunde jobba nattent tills idag, men eftersom det var min helg så kunde jag inte jobba 3 dagar i rad. Så åkte på denna natten istället ;) Helgen var tuff vill jag säga. Sov ingenting alls när jag kom hem i söndags efter att ha varit då vaken i ca 16 h. Åkte till Järnforsen för att träffa mammas alla kusiner och deras barn. Trevligt var det, helt klart. Men ack så trött jag var! Fick 4 koffeintabletter av min systsers kille. De hjälpte väl ett tag. Men det kändes ju när de började gå ur.

När vi väl kom hem vid ca 16 så hade jag varit vaken i 23h. Sov kanske 2 hoppiga timmar, sen bestämde jag mig för att inte sova mer eftersom jag då kanske inte skulle sova bra på natten. Såg en film tillsammans med Andreas och därefter såg jag på Big Brother finalen. Vid kl 11 när det var slut, hade jag samanlagt varit vaken i 28h. Det gör jag gärna inte om ;) Trodde jag skulle sova som en stock inatt. Men faktiskt så gjorde jag inte det. Men min sömn fick jag ju iallafall :) och sov även till Andreas kom hem på lunchen vid 12 idag.


Hade gärna sovit inatt med. Men vad gör man inte när det krisar. Har även fått reda på att jag har fått förlängt vik idag med. I två veckor till. Därefter så börjar sommarperioden, då kommer jag jobba skitmycket. & efter det går jag på min förhöjda tjänst på 41% :) känns jättebra! Så semester blir det inte för mig på ett tag ;) haha.

Galet trött!

Skrev igår att jag skulle sova hela dagen. Det blev det ju såklart inte, eller ja, nästan. När jag kom hem var jag så hungirg så ställde mig o kokade ett ägg. När jag väl fått i mig det så var klockan 9. Bums i säng och Andreas gick istället upp för att göra sig redo att åka till Jönköping med sina bröder. Somnade ganska så fort, men vaknar om vart annat. Ena gången efter den andra tvingas jag gå upp o kissa. Förstår ej varför..

Men vid 2 gick jag upp för att gå en kisserunda med vovvarna. Kändes som jag fortfarande sov när jag var ute. La mig i sängen igen för att sova, och inte lång stund efter det så kommer Andreas hem. Ingen vidare sömn då heller. Men han tar med sig vovvarna och går bort till sina föräldrar så jag lyckas sova ett par timmar till. Vid kl 5 ungefär har han maten klar till mig :) snäll sambo man har! Äter och följer sedan med ut på en promenad med han och vovvarna. Tar en dusch och sen kryper jag ner i sängen igen, tro det eller ej ;) haha. Får väl halvslumra i 30 min kanske innan det var dags att gå upp och göra sig redo för ännu en jobbnatt!

Men såhär trött är jag nu:


När jag kom till jobbet var jag redan då väldigt trött. Blev lite piggare mellan 24-02, men efter det var det svårt att inte vilja sova! Men jag tog mig igenom natten iallafall! Och här sitter jag, 1.5 timme kvar och börjar väl bli lite piggare nu när man har sysslor istället för att bara sitta. Vet inte om det var att jag sov för mycket? Eller att jag helt enkelt fick en hoppig sömn som jag är såhär trött?

Men det jobbiga är ju nu då att när jag kommer hem får jag inte gå och lägga mig.. :( suger egentligen. Men mamma och alla hennes kusiner ska ha en släktträff idag, och då ville hon ju såklart att sina barn med respektive skulle följa med! Så får knarka koffeintabletter jag fick av min systers kille innan vi åker dit. Är väl inte så smart att komma dit, men ändå inte vara 'vaken'. Haha, det roliga är väl när tabletterna slutar verka, då kommer jag la somna på stört ;) Så får hoppas att det inte blir allt för långdraget..

Längtar till min säng i eftermiddag!

Morgon inlägg

Ja.. jag skulle ju skriva vad jag tyckte om kvarg och funlight saft. Smaken var väl helt okej, men efter att jag ätit det så mådde jag illa resten av natten :( kan knappt tro att de var något annat som gjorde att jag mådde illa. Så känns väl sådär att ge sig på det igen. Jag vet inte. Måste väl ge det en chans kanske.

Har tittat på två filmer inatt. This Means War, och Tintin. Båda helt okej. Just nu sitter jag och tittar på en barnfilm på Viasat Film, asbra tidsfördriv när man är trött ;) Börjar bli hungrig med.. Så får väl ta mig min banan snart. Tänker då inte äta mer kvarg.. Snaaaart får jag åka hem till min underbara säng! Dryga 1,5 timme kvar. Och jag kommer sova hela dagen idag vill jag lova! Kommer inte få sova något imorgon efter jobbnatten då vi ska på släktträff. Så bäst jag är riktigt utsövd idag. Så jag kommer inte vara kontaktbar idag, såvida det inte är något viktigt.

Nu är jag igång!

Efter invägningen och mätningen idag kände jag att jag var tvungen att läsa på lite hur jag ska gå till väga. Man kan väl säga att jag kommer att gå enligt LCHF's metod, men den säger att man ska äta det fetaste av grädde och creme fraiche och såser osv. Och att man inte heller ska äta frukt, då det är mycket socker i. Jag kommer istället att äta grädde etc. med den lägsta fetthalten, och sen äta frukt. Så det kommer väl gå jämt ut ändå. Och för er som inte hängt med: jag kommer enbart äta kött, sallad och såser. INTE kolhydrater, dvs inget med socker eller stärkelse i, som pasta, potatis, ris och allt godis.

Så jag tog med mig min syster Emelie för att handla in lite nytt. Hon är hajj på det här med dieter :p Fick mig en helt ny syn på produkter med låg fetthalt. Det är konstigt att jag innan liksom köpt lätt-creme fraiche, matlagningsgrädde, lätt-youghurt osv. Men hade ingen som helst aning om att det fanns med ännu mindre fetthalt ;o har liksom inte tittat mig om bland allt. Men det jag fick med mig hem var:

- lätt creme fraiche 8%
- kvarg 0.1% och kesella 1%
- lätt grädde 4%
- gurka, sallad, tomater, morötter, vitkål och fetaost 10%
- grillad kycklig
- fun light saft till kvarg/kesella

Kommer inte ihåg vad det var mer ;p Men i vilket fall så gjorde jag mig kyckingsallad till middag idag, som jag även kunde ta med mig till jobbet inatt. Sitter här nu förresten. Har lite mer än 9 timmar framför mig. Så mina nattmål ser ut såhär:

24.00 - kvarg med funlight saft
03.00 - kyckling sallad
07.00 - banan och ev. kvarg

Får se hur det smakar, är premiär för att äta kvarg. Har aldrig gjort det innan. Men det sägs ju som det ska smaka som youghurt ;) Gör väl en redovisning senare inatt när jag har smakat!

Bild tagen från Google.

Den bittra sanningen!

Börjar denna 1 juni med att gå på den bittra sanningen, förhoppningvis är den väl inte bitter, men måste någon gång kicka igång detta! Så varför inte köra på en invägning och mätning? Såhär ser det ut nu:


Vikt och BMI står på samma som sist. Men däremot syns fusket på underhudsfettet.. Känns inte sådär bra. För egentligen när man går ner i vikt så spelar inte vikten så stor roll, utan det är ju utseendet. Och jag har väl känt att jag blivit något större igen. Suger verkligen! Men nu är det ändrig på detta, nu tar jag nya tag! Detta är iallafall resultaten:

Vikt: Samma
BMI: Samma
Byst: +3.5 cm
Under byst: -2 cm :)
Buk: +6.2 cm
Rumpa: +9 cm
Lår: +6.4 cm

Ja här var då den bittra sanningen. Och det känns väl inte så bra att se att man blivit 6.2 cm större runt magen. Men däremot kan det lura lite på att jag åt chips igår.. Dum som man är tänker man att man kan unna sig en sista gång innan man kör igång igen. Helt fel tanke egentligen! Kan vara så att man blir lite uppsvälld dagen efter. Men förhoppningsvis gör väl detta att jag kör på extra hårt och att det blir bättre resultat om en månad när jag mäter mig igen!

Nu ska jag försöka ge mig på ett schema på mat som inte har kolhydrater för helgen och nästa vecka.. Lycka till!
RSS 2.0