Magen vecka 18

Här kommer en bild tagen idag, vecka 18 (17+0)
 
 
Jag tycker själv att det syns att det är en gravidmage nu. I början kände jag mig bara svullen och sen när magen smått började komma så kändes det bara som att jag var tjock. Och man kan ju bara undra vad folk i min omgivning trodde jag frossade i mig för mat! Haha. Men nu börjar den bli mysig :) Nu vet iallafall folk att jag är med barn, och inte blir tjockare o tjockare, och jag slipper försöka dölja det mer.

Vecka 18

Idag är jag redan i veckan 18 (17+0) och det är 160 dagar kvar til BF! Känns helt otroligt. Inte långt kvar till halvtid och om mindre än två veckor ska vi på RUL.
 
Bebisen:
Barnet är nu 12,5-14 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 220g. Det är en enormt aktiv period för barnet nu, det sparkar, gör grimaser, slår och virder sig. Just ditt barns unika fingeravtryck börjar framträda. I denna veckan görs vanligtvis en ultraljudsundersökning (screening) för att fastställa beräknat datum för förlossningen. Plus/minus 2 veckor. Nu kan man oftast se barnets kön. Med ultraljudet kontrollerar man barnet även anatomiskt samt lokaliserar moderkakans läge.
 
 
Mamma:
Nu känner du kanske barnets rörelser som kurrande i magen eller som lite lätt fladdrande. Du är troligtvis piggare nu, och kan även få en ökad sexlust. Du kan bli mer sexuellt upphetsad eftersom de höga östrogenhalterna i din kropp får blodmängden i bäckenområdet att öka. Samlag under graviditeten är helt riskfritt, men prata med din barnmorska om du är orolig.
 
Pappa:
I vecka 17-18 är det vanligtvis dags för ultraljud. Ni kan alltså få se ert barn för första gången, vilket är en omväldande upplevelse. På en del mottagningar får man bilder eller en video som ni kan ta med er hem. Om du buffar lite på mammans mage kan du känna om bebisen buffar tillbaka. Det är en häftig känsla. Vid den här tiden har en del barn hittat tummen och de kan sparka, gripa och suga.
 
 
Såhär känner jag:
Magen den växer så det knakar! Har sedan start gått upp 3.6 kg och blivit 5 cm större runt magen sedan start. Jag tycker dock att det känns som magen har blivit större än så. Känner mig ganska stor för att bara vara i vecka 18. Annars så känner jag mig väldigt gravid nu, det både syns och jag kan prata öppet om det, vilket känns väldigt skönt! Har däremot inte kännt några sparkar ännu, men hoppas det kommer snart! Har som sagt RUL (Rutin UltraLjud) den 13 mars, så får vänta ett litet tag till. I övrigt är jag väldigt trött, jobbet har blivit mycket tuffare nu bara den senaste veckan. Ska se om jag kan ta en färsk magbild med.

Muffinsmaskin

När jag fyllde 20 i november förra året så fick jag en muffinsmaskin och har inte haft en tanke på att testa den än. Men nu tycker jag det var på tiden! Eftersom jag ändå fick sitta o vänta på målaren hela förmiddagen så tänkte jag att jag nog skulle hinna göra muffins innan! Ack så fel jag hade.. Precis när jag lagt smeten i formarna så plingar det på dörren! Så nu är det äntligen en här och ska skrapa tapeter, spackla och måla. Gissar på att de inte kommer tapetsera idag då..

Men hur som helst: muffinsen! Var lite svårt att veta hur länge de skulle gräddas. Stod 8-12 minuter så jag satte timern på 9 min. Öppnade då och testade med en sticka. Sen skulle jag ju då komma på ett snart sett att få ur dom.. Haha och eftersom arbetaren sprang fram o tillbaka för att hämta grejor så tog det ytterligare lite tid innan jag stängde av o tog ut dom. Så gissar på att det hamnade på 10 min sen.

Nu ha de fått svalna lite o jag äntligen fick provsmaka.. Och helt godkända måste jag säga! Lyckas aldrig med muffins annars och dessa blev sådär luftiga, smakfulla och lite knapriga i kanterna! Gott :)

Att vänta..

... är då tusan inte min bästa sida. Brukar alltid vara otålig med allting men denna sortens väntan tar nog priset! Dessa arbetare som ska tapetsera här idag sa igår när de ringde att de skulle komma vid 7 tiden - och vad är klockan nu?! Fortfarande inga arbetare här.. Hade kunnat sova mycket lägre än till kl 5.30 :(

God morgon!

Nu har min älskling åkt till jobbet. Men kommer inte träffa honom fören imorgon kväll.. Han ska nämligen till Stockholm vid 13 tiden idag på utbildning med jobbet. Så då stannar de där över natten. Kommer inte vara så annorlunda mot vanligt eftersom jag jobbar inatt och inte "märker av" att han är borta. Däremot kommer syster och sover här hos hundarna. Vill ju inte att de ska vara ensamma hela natten!

Just nu äter jag lite frukost, ganska ovanligt då jag brukar gå o lägga mig några timmar efter jag varit ute med hundarna. Men idag står det tapetsering på schemat och då kan jag inte ligga o sova! Det tråkiga är väl att det inte finns något bra på tv vid den här tiden. Så får väl sätta igång en film sen eller något..

Helt slut

Nu ligger jag äntligen nedbäddad i sängen! Phu säger jag! Nu har vi tillsammans städat hela lägenheten och rensat barnrummet så nu står det helt tomt. Tog sin lilla tid och det tar verkligen på krafterna. Märks att man inte är själv om sin kropp längre.. Är nästan så det ömmar i fötterna efter att ha trajat fram o tillbaka i lägenheten hela kvällen.

Tog en välbehövd dusch innan jag kröp ner. Huvudverken har smugit sig på hela dagen med.. Fy. Men slapp gå ut med vovvarna sista rundan nu. Skönt. Får hoppas jag somnar fort nu för imorgon blir det minsann ingen sovmorgon! Arbetarna som ska fixa tapetseringen kommer redan vid 7.. Så godnatt!

Dagen

Det börjar verkligen träda fram vårkänslor nu! Det har vi alla märkt. Speciellt vovvarna här hemma. De älskar att vara ute just nu! Och jag förstår dom. Det är jätteskönt väder, och nu fattas bara att all snö ska försvinna. Vilket händer snart hoppas vi! Men vissa dagar har jag ondare i ryggen än andra, så kan inte gå så långa promenader med dom. Och de blir lika ledsna varje gång vi närmar oss ingången för att gå in. Det skulle ju förståss vara roligare att gå tillsammans med någon med och inte behöva gå själv varje gång.
 
Hur som helst står det städa på schemat idag. Igen. Ni som har hundar vet ju att det krävs damsugning var o varannan dag.. Och just nu när det håller på o fälla vinterpälsen så känns det som man måste gå med damsugaren igång dygnet runt för att få upp alla ulltussar överallt. Blir väl först o främst att plocka iordning disken. Sen tycks jag höra att tvättmaksinen snart är klar, så då blir det att slänga in det i tumlaren och sen i med ett lass tvätt till. Lika bra när man ändå håller på.
 
Röja med barnrummet blir det när A kommer hem, han lovade att hjälpa mig. Då det fortfarande står ett mindre skrivbord och en bokhylla där inne. Och jag klarar inte att bära det själv nu när jag är gravid o känner av i ryggen minsta lilla jag bär. Kommer nog räcka med att tagit en vals med damsugaren.. 

Snabbare än tänkt!

Blev precis väckt av ett samtal från lindens arbetare. Det var angående tapetseringen vi skulle göra i "kontoret" ni vet jag skrev om för ett tag sedan? Linden sa att det skulle ta ca 14 dagar tills de kommer, men de kommer redan imorgon!!! :) riktigt glad just nu! Trodde aldrig att det skulle gå så fort. Hoppas nu att de gör allt på en dag så de inte drar ut på det o kommer flera dagar.

Men i vilket fall. Det jag inte berättade förra gången jag skrev om det. Det är naturligtvis att vi ska göra detta rummet till barnrum :) därför flyttade vi ut datorn till köket och ville ha det tapetserat! Så idag är det dags att tömma resten av grejorna där inne. Sen när de har tapetserat klart få det stå tomt fram tills det är dags att börja möblera med bebisens möbler!! :)

Happy!! Nu ska jag se om jag somnar om igen en stund annars så får jag gå upp o börja fixa i rummet.

Bilderna här nedan är hur det numera ser ut i köket. Datorn är alltså där ute och vi planerar att ha det så för att bebisen ska få ett eget rum. Känns kanske lite trångt men vi har redan vant oss på denna veckan som det stått så.

Bebis ♥

Nu är det äntligen officiellt! ♥ Jag och Andreas väntar vårt första barn, som är beräknat i början av Augusti :) och vi längtar som bara den efter dig! Har hållt det hemligt väldigt länge (tycker jag) men nu har vi äntligen släppt bomben på Facebook, så alla vi känner och allmänheten får veta. Så skönt att slippa smussla om allt och hålla tyst om det. Nu kan jag äntligen prata öppet om det och dela med mig av min glädje och alla tankar som uppstår!
 
Vi var på vårt första ultraljud den 23 januari, så det var ungefär en månadsen! Är nu i vecka 17, (idag 16+4). Jag känner hur magen redan har börjat visa sig, och det växer så det knakar :) Nu väntar vi på vårt andra ultraljud den 13 mars. Längtar så efter att få se vårt älskade mirakel igen! ♥
 
 
Bebis vecka 12 (11+6)
 

Vi väntade ända tills efter ultraljudet innan vi ens sa något till våra föräldrar. Jag har mått himla bra för att vara gravid, inte mått illa alls mycket. Så det har inte varit så svårt att dölja det. Men under min födelsedag och julafton när alla har pratat mycket om min syster och deras graviditet, så har det varit lite tufft att inte bara skrika ut: VI SKA OCKSÅ HA BARN!... Men nu vet våra föräldrar, vår släkt och vänner, ja hela världen vet om det! Och det känns jättebra! Hoppas ni kommer följa allt jag skriver om här på bloggen, för kommer ha mycket att berätta nu framöver! :)

Städdag..

Vaknade upp idag och kände ett stort behov av att städa.. Så började med att plocka ur och i diskmaskinen och diskade det som inte fick plats. Så nu är det rent och snyggt på diskbänken. Fortsätte med att städa toan och handfatet sen tog jag en vals med damsugaren. Men det är fortfarande mycket kvar att göra.. Är ett himla stök i kontoret och köket nu när vi ska tömma det för tapetsering. Så ligger högar med papper och grejer som inte har tagits hand om än. Får se om jag orkar ta itu med det sen..
 
Nu kommer iaf syster på besök. Hon började sin graviditetspenning idag och är redan rastlös. Så erbjöd henne lite sällskap och chokladpudding! :)
 

Hälsokontroll

Vid kl 11 imorse var jag hos Previa på hälsokontroll genom jobbet. Har aldrig varit där innan och hade fått hem ett häfte med massa frågor man skulle kryssa i och svara på. Handlade mycket om motion, mat, sömn och stress osv. Var just för jag arbetar natt, så hela min arbetsgrupp har blivit kallad. De vill väl kolla så man mår bra och fixar jobbet som man ska.. Men det gick bra, fick ta blodtryck och stick i fingret. Och jag hade visst bra sprut på blodet idag då det rann som attan, haha. Efter man varit hos en sköterska så fick man komma in till en läkare för att prata lite och hon lyssnade på lugnor och hjärta. Allt såg bra ut, så jag antar att jag inte blir förbjuden att arbeta natt ;) haha.

Just nu väntar jag på att mina kära mamma ska ringa tillbaka. Lyckades ringa henne precis när hon var på väg ut med hundarna. Saknar ju hennes närvaro lite när man bor hemifrån. Har ju direkt ingen att prata med på samma vis som när man bodde hemma. Så ska tjöta lite med henne :)

Tapetsera!

I måndags fick sambon och jag oss ett ryck och bestämde oss för att möblera om i det 3e rummet, där vi har som kontor. Vi fick en idé om vi inte skulle kolla med linden om vi kunde få det tapetserat där inne. För när vi flyttade in här för ett år sedan så sa de att lägenheten nyligen var renoverad. Och hela lägenheten har vita fräscha tapeter, utan några skavanker eller hål någonstans. Förutom i det 3e rummet.. Där av någon konstig anledning är det grönt och tapeten är uppskavd på många ställen och flera hål som vi inte har orsakat. Så vi gissar på att det rummet inte renoverades samtidigt som resten av lägenheten då allt annat får i vitt.

Så jag kontaktade linden och frågade hur det stod till. Då vart de lite tjinkiga och inte ville stå för det gratis då de bara tapetserat om var 12e år.. Men skulle vi då betala 1.115kr så kunde de stå för allt material och arbete, så fick vi välja tapeter. Och det tyckte vi inte var så farligt dyrt då det hade kostat mycket mer om vi skulle stå för allt själva. Så vi körde på det!

Då var ju tanken att vi skulle gå in till Bobutiken igår när A slutat och vi ätit lite, för att skriva på avtalet och välja tapeter. För ju fortare vi skriver på ju fortare beställer de arbetare och de där "ca 14 dagarna" går ju lite fortare. Så kommer vi ner dit ca 17 och vi visste att det stängde 18 så vi hade ju gott om tid. Tror ni inte allt just igår stängde de 17 av någon anledning?! Så himla typiskt!! Idag ska jag på möte och senare jobba kväll så kommer inte komma in dit fören imorgon.. Men antar att det hade inte gått mycket fortare om vi kom in direkt. Snabbhet är då inte lindens starka sida..

Men ska iaf bli roligt att få det omtapetserat :) så blir hela lägenheten i samma stil och känns mer ombordnat. Tidigare har detta rum bara kvar som ett slit o släng rum som vi slängt in en massa bråte. Men nu kan man känna lite mer glädje att hålla det rent ;) haha

Jobbhelg

Har precis landat på jobbet för sista natten denna jobbhelgen. Det går fortare än vad man tror. Men lite trist att så himla mycket av helgen blir förstörd. Det är väl sånt man får ta, jobbar ju bara var 3:e helg och det är helt okej. Dagen idag har bestått av en trevlig pratstund med Lena innan jag åkte hem från jobbet. Väl hemma tog jag en välbehövlig dusch. Brukar oftast bara gå raka vägen till sängen o lägga mig, men märkte faktiskt skillnad idag att när man duchat innan så somnar man mycket skönare! För jag vill nog lova att jag la ner huvudet på kudden och i nästa sekund var jag i sömnens värld! Inte många gånger det blir så. Märkte inte ens när Andreas gick upp sen någon timma senare. Brukar annars vakna av allt! Så det var himla skönt!

Var uppe sedan en sväng vid 15-16 tiden för att få i mig lite mat. Det behövs ju även om man sover. Dagens rätt bestod av grillad kyckling och potatissallad, riktigt gott och smidigt! Sedan kröp jag ner i sängen igen och sov ett par timmar till. Det var skönt :)
 
Nu är jag här igen och känner mig mer utvilad än igår. Har fått låna 7 säsonger av One Tree Hill av en kompis nu, har tittat slut på alla mina serier hemma. Så började titta på det igårnatt och fastnade direkt! Härligt att ha något att fördriva nätterna med framöver!
 

1 och 2 år!

Förra lördagen, den 9/2 så fyllde min minsta vovve Diezel 1 år! Kan knappt tro att det har gått så fort! Han som var så himla liten och pluttig när vi hämtade honom i Maj förra året. Dagen spenderade vi ute hos mina föräldrar tillsammans med brossan Portly och kompisarna Rambo och Tibbe :)
 
 
Lilla skrutten :) Kommande lördag, den 16/2 så fyller min andra vovve Portly 2 år! Det kan jag heller knappt tänka mig att han redan blir två år. Då han var 6 månader när jag hämtade honom. Bara ett tecken på hur fort tiden går! Så det som är så bra med att det bara skiljer en vecka på deras födelsedagar, det är att man kan åka och göra den årliga vaccinationen av dom samtidigt. Slippa åka flera gånger under ett år bara för en liten spruta. Så i tisdags, den 12/2 så tog jag och min pappa med oss pluttarna till Vetlanda för att vaccinera dom.

Vi började med Portly, och de startar alltid med en genomgång av hela hunden innan de tar sprutan, för o se så allt står rätt till osv. Och vad han skakade, stackarn.. Han tycket inte alls det var roligt. Sen har jag märkt ett bra tag att han har kliat mycket i ena örat, och det har liksom geggat när han har kliat. Dessutom varit hemskt smutsigt och klibbigt.. När jag då har rengjort med ett medel som ska va bra så har han blivit helt tokig, precis som att det svider i örat på honom. Så veterinären tittade på detta och sa att det kan bli motsatt effekt av det medlet om det är någon inflammation av något slag som irriterar. Så vi fick en ny tid för att ta prover och se vad det kan vara, och då troligvis få antibiotika för att få bort det. Så ska tillbaka den 15/3, och då valde vi samtidigt som mamma ska in med sina hundar för vaccination. Måste ju va effektiv! Haha
 
Sen var det ju då Diezel's tur, vilket redan under tiden blivit otålig och oxå vill upp på det där bordet o se vad som händer! Haha, han är då mycket mer framåt än Portly och tycker allt är jätteskoj. Han ville ju oxå bli ompysslad! Så med honom var det inga problem, allt var ju så himla roligt och smidigt med honom. När vi var klara hos veterinären så åkte vi till McDonalds för lite käk. Men jag kände mig inte så hungrig, så jag valde en Happy Meal som jag inte ätit på flera flera år, haha. Men min tanke var då att Portly och Diezel kunde få leksaken eftersom de varit så duktiga under dagen. Och eftersom det var ett litet gosedjur så passade det ju perfekt. Och OJ vad glada de blev när vi kom hem sen! Roligt med hundar att de Alltid uppskattar när de får något.
 
 
För ett tag sedan köpte jag även en ny transportväska till dom, ifall jag skulle behöva transportera dom på tex ett tåg eller liknande så får båda plats i samma nu än i den tidigare jag hade. Så himla gulligt när de ibland går in o lägger sig där båda två och myser :) Mina små gull!
 
Nu är det dags att lägga sig och sova ett par timmar för att orka med första av helgens två jobbnätter! Ha en bra helg alla andra!

Ny design på gång

Hej allesammans!
 
Nu har jag tagit en lång paus igen.. Men detta kommer bli ändring på! Kommer att förnya lite saker här på bloggen i framtiden. Lite ny design osv. Har börjat med en ny header, men kommer säkerligen ändra den igen. Detta är bara tillfälligt. Bloggen är som sagt under uppbyggnad, och det är därför det står så lite här och var. Men endel grejer är ändrade. Ska lägga i en ny växel med skrivandet och sakta men säkert komma igång som jag gjorde tidigare!
 
Så kom gärna med förslag på sådant ni vill läsa om :) men nu måste jag tyvärr sätta igång med maten så jag hinner äta innan jag ska till jobbet!
RSS 2.0