Söndag

Helt seriöst, tiden bara rusar iväg! Nu är det mer än en vecka sedan som jag skrev igen. Har så svårt att hitta luckor att skriva i bloggen. Datorn sitter jag typ aldrig vid längre, och när väl Jolie sover så är det alltid något annat som måste göras. Eller bara hämta andan och ta det lugnt en stund. Har nämligen en dotter som bara sover sådär 30 minuter i taget. Så man hinner inte göra så värst mycket.
 
Men ni kanske vill höra lite allmänt om Jolie :) Maten går jättebra, jag ammar bara 1 gång om dagen ungefär. Hon äter vanlig mat både vid lunch och middag, som ni vet så lagar jag all barnmat själv. Då äter hon potatis, köttgryta eller köttfärssås och grönsaker. Hon äter jätteduktigt! Ska även testa att göra kyckling och fisk med, så det blir lite mer variation. Sen framöver blir det väl att testa pasta och ris med. Men det får vänta lite. Sen får hon då gröt till frukost och välling innan hon sover. Jag ammar mer som mellanmål, som jag snart även där ska byta ut mot "riktigt" mellanmål.
 
Nattningen har blivit mycket bättre nu! Hon somnar runt 20 varje kväll. Då gör vi så att vi gör iordning henne för sängen med pyjamas, tandborstning oså, sen får hon välling i fåtöljen i sitt rum. Lite mys innan hon läggs i sängen, och där säger vi godnatt, att vi älskar henne och pussar. Därefter sitter vi på en pall bredvid hennes säng och bara håller en hand på henne, säger inget, tittar inte på henne, utan man är där. Sen bökar hon omkring ett tag och sen tillslut slocknar hon. Jätteskönt! Sen hur många gånger som hon väcker mig på natten är olika. Ammar kanske 2-3 gånger, och sen vaknar hon oftast vid 06 ungefär och då får hon komma in till vår säng, ammas och så somnar vi om till 08. På dagen sover hon ungefär 30 minuter efter nästan alla matmål.
 
 
Jolie har även börjat kråla :) först tog hon sig bara åt sidan, liksom snurrade, och bakåt. Men sen helt plötsligt tog hon något enstaka tag framåt, och nu efter några dagar så går det undan! Hon ställer sig i krypställning jätteofta, så får se hur fort det går innan hon kryper :) duktiga tjejen! Sitter helt själv gör hon nu med :) men det har hon kunnat ett tag.
 
Men som jag nämde tidigare, jag har svårt att hitta tid åt bloggen. Ni får väldigt gärna följa mig på Instagram, där lägger jag oftare in bilder! Där heter jag @hejsandraa , så följ mig där!

Alla hjärtans helg

I fredags var det alla hjärtans dag. Då spenderade jag en himla massa timmar i köket. Gjorde nämligen mat till Jolie :) allt hade tagit slut i frysen, och det var även dags att göra kött o ge henne för första gången.


Första reaktionen blev kräkreflex och lite sura miner ;) men allt åts upp och nu äter hon som ingenting! Så jag ger väl henne en kub i någon dag till, sen ökar jag till två ett tag och sen tre. Jag gör nämligen egen barnmat :) så fryser jag in det i kublådor man har till is. Därför jag skriver en "kub", två "kuber" osv. Så denna gången lagade jag potatis, palsternacka, blomkål, broccoli och så två kötträtter: köttfärssås och köttgryta. Tycker det är roligt och sen så vet man vad sitt barn får för mat :)

Passade även på att göra kärleksmums på självaste kärleksdagen. Kvällen firade vi alla hjärtans dag på cocothai.


Lördagen stod babysim på schemat igen, då var det pappsens tur att plaska med Jolie :) var himla kul att titta på också, fast jag måste ju ärligt erkänna att jag längtar lite tills det är min tur nästa gång ;)


Eftermiddagen, kvällen spenderade vi hos mina föräldrar.

Idag har vi varit en sväng i Jönköping. Jag köpte hörlurar och mobilfodral man sätter på armen så jag är redo att börja träna. Skaffade mig nämligen gymkort nu i veckan så nu jäklar ska mammadallret jobbas med!


Lasange bjöds det på hos svärmor/farmor, så svårt att tacka nej till! Nu har Jolie och jag badat lite, hon halvslumrar i soffan, så är väl snart dags för välling o hopp i säng för hennes del.

Imorgon står det sångsamling och fika hos Elisabeth på schemat. Ha en fortsatt bra söndag allihopa!

Tidnings-kändis

I måndags var Jolie och jag med i tidningen. De hade gjort ett reportage om den nya simskolan Swimtime som vi har börjat på :) 


Himla rolig start på veckan! Men inte nog med det... I onsdags hamnade vi på första sidan! Vi var nämligen i bibliotekets konsthall i tisdags, där barnen fick måla teckningar med färg som var gjort utav yoghurt och karamellfärg. Jättekul verkligen :) så jag tog av Jolie alla kläder så fick hon sitta i bara blöjan o kladda! Komiskt nog var tidningen där även då, och ja, min lilla nakenfis hamnade som sagt på första sidan!


Efter målningen så blev det semlafika på elsis 

Kusin Dexter :)


Jolie till höger och kompisen Gry till vänster :)

Läkarkontroll

Idag var det dags för 6 månads kontroll på BVC för Jolie. Även läkaren gick igenom henne. Och allt såg bra ut som vanligt :) tycker hon har skjutit iväg på längden det senaste, och mycket riktigt - hela 3 cm på en månad :) nu väger skruttan 6975 gram och är 66 cm lång! ❤️
 

Fick hennes tillväxtkurva utskriven nu vid ett halvår. Hon följer den bra. Ligger lite, lite under på vikten, men läkaren sa att eftersom hon är så rörlig nu och att hon dessutom har skjutit iväg på längden. Så det var precis som det skulle! :) min fina lilla tjej, börjar bli så stor. Rensade ut alla 62 kläder i hennes byrå igår, så nu ligger det bara stl 68, och det skulle behöva fyllas på lite :)
 
 

Babysim

Idag tog jag med mig Jolie och Diezel till mamma och pappa, men när vi kom dit så var de inte hemma. Ringde efter dom och då var de snart hemma så dom. Så vi gick in så Jolie fick äta lunch sålänge :)
 

Sen var det dags för första gången på babysim :) Andreas kände sig inte bra, så tog med mig Jolie's mormor.
 
Det var hur roligt som helst! Mycket sånger och väldigt pedagogiskt :) har bland annat plaskat med både armar och ben, fått rinnande vatten över huvudet, "simmat" från ena sidan till andra och flutit på ryggen :) Jolie tyckte det var jättekul och hon verkade väldigt säker i vatten, så det känns bra!
 







Nästa gång blir det Andreas som får vara med Jolie i vattnet och jag titta på. Och då funderar jag på att ta med systemkameran :) 

6 månader!

Igår blev vår skatt hela 6 månader! Helt otroligt vad tiden rusar iväg. Ganska så ofattbart att vi har varit föräldrar i ett halvår redan.


Jolie fick en ny matta i 6 månaders present :) hon tyckte den var himla intressant då hon skulle pilla på figurerna hela tiden, hihi. Hon fick även en ny leksak, en snigel som rullar och spelar massa olika melodier och blinkar :) måste ju fira den speciella dagen!

Kvällen fick Jolie spendera med sin pappa, för mamman var på After work med andra fina mammor :) så roligt har jag inte haft på länge! För min del var det alkoholfritt förstås eftersom jag ammar, men det var lika roligt för det!

Vid 20.30 var jag hemma ungefär. Blev hemringd att Jolie var skrikig.. Men när jag kom hem utbrast hon i glädjetjut och satte igång o skratta och busa! Haha, så det var roligt att mamma kom hem :)


Det var en himla lyckad dag och kväll! 

Bus hos mormor & morfar

Idag har vi tillbringat dagen hos Jolie's mormor & morfar. Vi har busat massor i snön :) åkte pulka och det tyckte lillan var jätteroligt! Allra roligast var att titta på vovvarna som lekte, då skrattade hon som bara den :)

I onsdags fick Jolie sin andra tand! Känns lite när man ammar nu, så får se hur länge till det blir. Ska öka mängden på hennes portioner av vanlig mat tänkte jag :)

Stor tjej som använder sittdelen i vagnen numera :)

Pusspuss vovven 💋 , mammas hund Rambo.



Kuuuul att åka pulka :)

Ikväll ska vi äta god mat med Annie & Johan och sen se mello :) ska bli kul!
RSS 2.0