Vecka 31

Bebis:
Barnets totala längd är nu ca 40 cm och det väger ca 1,6 kg i början av veckan och ca 1,76 i slutet. Barnet behöver nu i princip bara gå upp i vikt. Alla organ är snart utvecklade, lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnet har ofta ögonen öppna när det är vaket och blundar när det är passivt och sover.
 
 
Mamma:
Kroppen förbereder sig på förlossningen och på den kommande tiden som förälder. Du kanske sover sämre, vaknar ofta och har svårt att koncentrera dig. Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn, man blir mer introvert och börjar den mentala förberedelsen. Är du intresserad avv profylax är det hög tid att boka en kurs.
 
Pappa:
Har ni funderat över vilket sjukhus ni vill föda på? Många föredrar den klinik som ligger närmast eller som mödravården rekommenderar. Många blivande mammor känner ryggsmärtor eftersom barnet väger allt mer. Som partner kan du lindra smärtan genom att ge massage.
 
 
Såhär känner jag:
Är inte mycket som har förändrats sedan förra veckan. Får snart inte plats bakom ratten i bilen, så det är väl tur att jag är ledig nu och slipper köra själv till tex jobbet. Känner fortfarande mycket slag och sparkar och smärtan vid revbenet kommer oftare. Annars inget direkt annorlunda.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0