Potträning

I måndags var vi iväg o köpte ett gäng trosor till den snart tvååriga damen där hemma. Vi har tänkt ge potträningen en större chans! Tidigare har vi bara uppmuntrat till att sitta på pottan innan läggdags, någon morgon och sådär. Nu vart tanken att vi ska låta henne bara ha på sig trosor, och då helt enkelt få kissa igenom tills hon klickar att hon ska kissa på pottan, självklart med mycket uppmuntrande till att hon ska kissa på pottan om hon blir nödig.


Hur har det gått då?

Tja.. Att låta henne kissa "ner sig" i trosorna vart ingen bra metod för henne/oss. Efter första olyckan så blev det ingen större big deal av det, satte henne på pottan direkt efter och visade liksom "titta nu blev ju trosorna blöta" och uppmuntra till att kissa på pottan istället. Andra olyckan sprang hon till mig och sa "mamma, kissa golvet" återigen satte henne på pottan men hon bad om en blöja istället. Då fick hon det men blev den ledsen över att hon behövde kissa och vågade inte riktigt i blöjan. Bad själv om att få kissa på pottan och där kom det första kisset i pottan ❤️ superstolt mamma & superstolt dotter!

Men..

Efter dessa två olyckor med trosor inblandat så har hon sen blivit väldigt ledsen och förvirrad när hon ska kissa i blöjan. Förtvivlad och rädd för att det ska gå igenom. Och hon ska ju absolut inte bli rädd för att kissa i blöjan. Även när hon skulle bajsa så höll hon sig för rumpan och var jätteledsen, precis som att hon inte fick bajsa där.

Så vi har backat ett steg. Väntar med trosor och nu kör vi helt naket istället :) perfekt när det ändå är så varmt! Så varje morgon får hon vara naken, så länge hon vill och hon har själv sagt till när hon velat sitta på pottan. Dock inte kommit något, men ändå!

Sen när vi var hos moster & kusinerna idag så fick de springa nakna i trädgården, där & då frågade jag efter en stund om hon ville kissa på pottan. Då satte hon sig där utan tvekan och inom 30sek så kissade hon ❤️ så stolt mamma!

Så visst är vi på gång :) och nakenfis varvat med blöja och mycket uppmuntran funkar för oss. Sen får vi se hur länge det dröjer innan trosorna åker fram igen. Vart nog lite drastigt för lilla älskling. Lilla och lilla, hon känns helt plötsligt jättestor! Svårt att tro detta! Men ska man bli storasyster så kan man ju iallafall ha börjat med träningen. Sen hur lång tid det tar innan hon blir blöjfri det får vi se :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0